Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Grill / Tilbehør til grillmad

Tilbehør til grillmad


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Du ved allerede hvad du skal smide på grillen i weekenden. Måske en lækker saftig bøf, grillspyd, en hel kylling på rotisseri eller en lækker svinemørbrad. Men hvad skal du servere som tilbehør til grillmad? Her får du vores bedste bud på lækkert tilbehør du kan servere til grillmiddagen.

Salat som tilbehør til grillmad

Tilbehør til grillmad på den nemme måde

Det behøver ikke at være svært at lave lækkert tilbehør til kød på grillen. Og heldigvis kan du lave meget af det i forvejen hvis du planlægger lidt på forhånd. Salater, kartoffelsalater eller brød kan sagtens klargøres i god tid, og så kan du lige hælde dressingen over eller bage brødet når kødet er ved at være færdigt.

Grillet tilbehør

Der er masser af tilbehør du kan lave på grillen når du alligevel står og holder øje med bøffen. Grillede grøntsager er super lækkert, og så er det noget der passer godt til næsten alt grillet kød, fisk og fjerkræ. Vælg gerne de grøntsager der er i sæson, eller som du måske selv har i haven. Her er nogle af vores ynglingsopskrifter på grillede grøntsager.

Grillede gulerødder med bacon

Sprøde knasende små gulerødder med bacon omkring og penslet med sød ahornsirup. Så bliver det ikke meget bedre, og den er virkelig noget ungerne også er vilde med.

Grillede gulerødder med bacon
Nemt lækkert tilbehør til alt fra grillen.
– Gå til opskrift –
Grillede gulerødder med bacon opskrift

Grillet spidskål

Grillet spidskål er super nemt at lave, og så smager det fantastisk. Vi elsker at lave det med rigeligt smør, og et godt drys parmesan til sidst så det smelter på toppen og giver en skøn smag til kålet.

Grillet spidskål opskrift
Spidskål på grillen med parmesan og timian som tilbehør til grillmad
– Gå til opskrift –
Grillet spidskål med parmesan

Grillede grønne asparges

I aspargessæsonen spiser vi mange asparges. Vi elsker at grille dem. Det fremhæver den gode smag og passer virkelig godt til grillmad.

Grillede grønne asparges opskrift
Sprøde og smagfulde asparges som tilbehør til sommerens grillmad
– Gå til opskrift –
opskrift på grillede grønne asparges - det perfekte tilbehør til grillekylling eller en bøf på grillen

Salater

Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta

Denne salat med grillede grønne asparges, peberfrugt, oliven og smuldret feta på toppen er perfekt til grillet kød eller fisk. Tilmed er den virkelig smuk med alle de fine farver.

Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Skøn salat til grillmad eller fisk
– Gå til opskrift –
Salat med grillede grønne asparges opskrift

Bønnesalat med bacon

Helt simpel salat med bønner, løg og sprød bacon. Hvis du ikke vil bruge for lang tid i køkkenet inden grillen skal tændes, så er denne salat helt perfekt.

Bønnesalat med bacon
Det ultimative tilbehør til kød, fisk og grillmad
– Gå til opskrift –
Bønnesalat med bacon - Opskrift på nem bønnesalat som tilbehør til grillmad eller fisk

Fattoush

Fattoush er en libanesisk syrlig salat med knasende sprødt brød. Du kan sagtens forberede salaten på forhånd og grille brødet, og så lige vende det sammen inden den skal serveres.

Fattoush opskrift
Syrlig salat med knasende sprødt brød
– Gå til opskrift –
Fattoush - Opskrift på labanesisk brød salat - salat fra mellemøsten

Coleslaw

Coleslaw kan vi ikke komme udenom når vi snakker grillmad. Det er en skøn salat med gulerødder og kål, og med en cremet dressing. Den passer godt til alt fra spareribs til pulled pork og grillet svinekød.

Coleslaw opskrift
Opskrift på lækker nem coleslaw
– Gå til opskrift –
Coleslaw - Nem opskrift på sprød salat til grillmad og pulled pork med mayonnaise dressing

Kartoffelsalater

Vi kan ikke sige grillmad uden også at have nogle kartoffelsalater med her på listen. Kartoffelsalat er oplagt tilbehør til grillmad, det er bare rigtig dansk. Vi har samlet nogle af vores bedste kartoffelsalater til grillmad her.

Marineret kartoffelsalat

Herhjemme hedder den mormors kartoffelsalat, og den er simpelthen bare skøn og sommerlig. Det er en let kartoffelsalat uden mayonnaise, og den passer så fint som tilbehør til de varme sommerdage hvor maden skal være let. Den skal helst laves i forvejen, så den kan stå klar i køleskabet når du tænder grillen.

Marineret kartoffelsalat
Nem opskrift på Mormors sommer-kartofler med olie og eddikedressing. Det er nok den mest simple kartoffelsalat, men den smager intet mindre end fantastisk. Brug gerne nye kartofler hvis du har det, men uanset hvilke kartofler du bruger smager den skønt!
– Gå til opskrift –
stor skål med marineret kartoffelsalat med olie eddikedressing, persille og rødløg

Kold kartoffelsalat

Helt klassiske gammeldags kartoffelsalat kommer vi nok ikke uden om. Den er jo bare god, og til grillede pølser er den næsten et must. Vi elsker at lave kold kartoffelsalat med radier og masser af purløg fra haven.

Kold kartoffelsalat
Gammeldags kartoffelsalat med radiser og purløg
– Gå til opskrift –
Nem opskrift på gammeldags kold kartoffelsalat som tilbehør til grillmad

Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker

Her har vi så farmors kartoffelsalat. Den er med kapers og cornichoner, og har en skøn fedme og smag. Den passer perfekt til en grillet flæskesteg eller en porchetta på grillen.

Kartoffelsalat med kapers og syltede agurker opskrift
Farmors opskrift på lækker kold kartoffelsalat med en dejlig pikant smag
– Gå til opskrift –
Opskrift på kold kartoffelsalat med kapers og syltede agurker

Tysk kartoffelsalat

Tysk kartoffelsalat er en varm kartoffelsalat. Den er lækker til det meste grillmad og grillpølser. Vi spiser den også gerne til frikadeller.

Tysk kartoffelsalat opskrift
Varm kartoffelsalat med bacon
– Gå til opskrift –
Tysk kartoffelsalat - Nem opskrift på lækker lun kartoffelsalat med bacon

Dip og dressinger

Til grillmad må der gerne være lidt at dyppe i. Selvfølgelig kan du sætte en flaske ketchup på bordet, men der er faktisk mange nemme dips og dressinger du kan lave til grillmaden.

Muhammara

Denne lækre dip stammer fra mellemøsten og er lavet på peberfrugt og valnødder.. Hvis du serverer grillet kylling, er den helt oplagt, men kan også spises til andre typer af kød.

Muhammara opskrift
Dip fra mellemøsten med peberfrugt og valnødder
– Gå til opskrift –
Muhammara - Nem opskrift på skøn dip fra mellemøsten med peberfrugt og valnødder

Tomatpesto

Har du tomater i drivhuset? Så prøv denne lækre tomatpesto til den næste grillmiddag. Den er så lækker og sommerlig.

Tomatpesto opskrift
Nem og lækker pesto med friske eller tørrede tomater
– Gå til opskrift –
Tomatpesto - Opskrift på nem pesto med friske eller tørrede tomater

Pesto

Klassisk pesto med passer af frisk basilikum kommer vi ikke uden om. Det er en sommerklassiker, og fungerer godt til grillmad og især kylling.

Pesto opskrift
Lækker cremet pesto med basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesan!
– Gå til opskrift –
opskrift på basilikumspresto | dejlig pesto med basilikum er en god tapasret

Raita

Raita er en indisk yoghurtdip med mynte og agurk. Den smager skønt og er frisk og perfekt på en varm sommerdag hvor man ikke orker en tung sovs.

Indisk Raita
Nem opskrift frisk dip/dressing af yoghurt med agurk og mynte! Den er god til indisk mad og til forskellige kødretter med både svinekød, oksekød og lam.
– Gå til opskrift –
Indisk raita dressing med yoghurt, mynte, citron og agurk i sort skål med mynte på toppen og fladbrød ved siden af

Tzatziki

Klassisk græsk tzatziki med agurk og masser af hvidløg er oplagt tilbehør til grillmad. Det smager skønt og er lækkert til både kartofler, kød og brød.

Tzatziki
Opskrift på Tzatziki
Den græske sauce/yoghurtdip med agurk, dild og hvidløg. Den er lækker til de fleste græske retter, lam, grillet kød og meget andet. Skift eventuelt dild ud med andre krydderurter hvis du vil det.
– Gå til opskrift –
to skåle med hjemmelavet tzatziki med græske fladbrød

Hjemmebagt brød

Til grillmad hører brød. Helst af den hjemmebagte slags selvfølgelig. Hvis du har tid, så anbefaler vi at du bager nogle lækre flutes eller pølsebrød hvis I skal grille pølser. Hjemmebagt brød kan løfte en grillmenu til helt nye højder.

Sprøde flutes

Det brød vi laver igen og igen når vi skal have grillmad er disse sprøde flutes. De kan drysses med lækre krydderier, og du kan nemt gemme et par stykker af dem i fryseren så du har til næste gang grillmad også.

Flutes opskrift
Nemt, billigt og velsmagende tilbehør til mange retter!
– Gå til opskrift –
flutes opskrift

Pull apart hvidløgsbrød

Det her hvidløgsbrød er super lækkert, og ungerne elsker det simpelthen. De synes både det er sjovt at være med til at lave, og så elsker de at sidde og brække af brødet når vi spiser.

Pull apart hvidløgsbrød med ost
Opskrift på pull apart hvidløgsbrød med ost
Det bedste madbrød med hvidløg, parmesan, mozzarella og masser af smag! Pull apart ostebrød er skønt som tilbehør til aftensmaden eller som en del af et ostebord eller tapasbord. Det er et hvidløgsbrød med mozzarella, som hele familien elsker at spise.
– Gå til opskrift –
pull apart hvidløgsbrød med ost på fad og barnehånd der tager et stykke brød

Ciabattabrød

Ciabattabrød er så nemt at lave selv. Rør dejen sammen på 2 minutter om morgenen, og så er du klar til at bage brødet inden spisetid. Det er lækkert til grillmad, evt. gnedet med hvidløg eller med lidt hjemmelavet pesto.

Ciabattabrød opskrift
Opskrift på hjemmebagt lækkert og luftigt ciabattabrød med store huller. Brødet er det perfekte tapasbrød til at spise sammen med pesto og skinke eller til en sandwich.
– Gå til opskrift –
det bedste ciabattabrød med 2 skiver ciabatta ved siden af på skærebræt

Hjemmebagte pølsebrød

Slutter i også altid grillfesten med en pølse? Så kan du med fordel bage disse skønne hjemmelavede pølsebrød. De tager lidt tid at lave, men det er det hele værd når dessertpølsen skal indtages.

Pølsebrød opskrift
Hjemmebagte luftige brød til hotdogs og grillpølser
– Gå til opskrift –
hjemmebagte pølsebrød - opskrift på luftige hjemmelavede pølsebrød til hotdog

Andre ideer til tilbehør til grillmad

  • Grillede majskolber
  • Bagekartofler (de kan også laves på grillen)
  • Friske ærter fra haven
  • Iskold vandmelon evt. i en skål sammen med feta
  • Snobrød som børnene selv kan lave mens de venter på maden

Hvad synes du om opskrifterne på tilbehør til grillmad?

Har du prøvet en af opskrifterne? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.