Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Salat / Tomatsalat med avocado og agurk

Tomatsalat med avocado og agurk

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Sommersalater er bare det bedste! Tomatsalat med avocado og agurk er en af mine favoritter her til grillsæsonen. Den passer bare perfekt til en god grillet kylling eller en lækker okseculotte på grill. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en lækker tomatsalat med avocado og agurk, så læs med her og få vores opskrift.

tomatsalat med avocado og agurk

sommersalat, sol og søndag

Sol, sommer og masser af aftener ude på den overdækkede terrasse. Hygge og masser af god mad, familie og venner tæt på, det er sådan min sommer skal være.

Det er grillen der har “magten” hjemme hos os hele sommeren, ja faktisk hele året efterhånden. Og når grillen snurrer, så skal der også en lækker salat på bordet.

Det kan være alt lige fra en kartoffelsalat, der er det perfekte match til en god grillet pølse, til en lækker og velsmagende tomatsalat med avocado og agurk serveret til en lækker grillet culotte. Vi er pjattede med sommersalater, og nu er det tid til at bringe dem alle frem i lyset igen.

Det gode ved salater er at de er nemme at lave, og du kan lave dem i forvejen, så det ikke er lige til spisetid man skal stå og forberede det hele på en gang.

Faktisk synes jeg at den her salat med tomat og avocado, bliver bedre after et par timer på køl. Den har en god syrlighed, der spiller godt op til oksekød, lam eller noget med en kraftig smag af røg.

For at få den bedste tomatsalat med avocado og agurk, så skal du vente med at lave den til det er sæson for de helt perfekte røde og fuldmodne tomater, de har bare en bedre smag og det løfter hele salaten en tand op.

Avocadoerne skal være modne og bløde og lige til at skrabe ud af skallen, og når det hele, så bliver blandet, så er det tæt på at være den bedste sommersalat i verden!

skål med tomatsalat med avocado og agurk samt rødløg

Ingrediensnoter

Avocadoer – Modne avocadoer smager bare godt, også i salat. Gå efter helt modne avocadoer hvis du skal bruge dem samme dag. Hvis de ikke er modne, så kom dem en pose med bananer for at modne dem hurtigere. Du kan alternativt køle frosne avocadotern i de fleste supermarkeder efterhånden.

Agurk – Friske danske agurker er bare de bedste. Har du dem i drivhuset, er det selvfølgelig oplagt at bruge dem.

Tomater – Bedst lige fra drivhuset, men har du ikke den mulighed, så find friske danske tomater i dit lokale supermarked, eller den lokale grønthandler.

Rødløg – Jeg er mest til rødløg, men du kan også sagtens bruge helt almindelige gule løg.

Frisk persille – Giver en dejlig krydret smag til salaten.

Frisk dild – Den friske dild er for mig bare en af sommersmagene, og den passer perfekt til den her salat. Er man ikke til dild, så spring det over.

Olivenolie – Olivenolien en den ene del af dressingen. Kan erstattes med rapsolie.

Citronsaft – Danner sammen med olien dressingen til salaten.

Salt/peber
– Der skal selvfølgelig salt og peber i til at fremme smagene.

Hvordan laver man tomatsalat med avocado og agurk?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan man laver en virkelig lækker og frisk tomatsalat med avocado og agurk. Det er en virkelig nemt salat, der passer perfekt på bordet til noget lækkert grillmad.

Det er også en salat, der egner sig til at lave i forvejen. Den tager bestemt ikke skade af at stå på køl i et par timer inden den bliver serveret.

I en skål kommes tern af modne avocadoer der allerede er skrabet ud af skallen. I samme skål kommes også tern af agurk og friske tomater samt et rødløg i tynde skiver. Olivenolien fordels ud over grøntsagerne sammen med saften af en halv citron.

Den friske persille og dild hakkes fint og kommes i skålen sammen med et drys salt og friskkværnet peber. Vend det helt grundigt rundt og smag det til.

Nu er salaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tomatsalat med avocado, agurk, rødløg og dild

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man tomatsalat med avocado og agurk?

Salaten kan opbevares på køl i et par dage, inden den skal kasseres. Du kan med fordel lave salaten nogle timer inden den skal serveres.

Kan jeg bruge andet end dild i salaten?

Ja, du kan bruge andre friske krydderurter. Prøv med løvstikke, det smager også rigtig godt.

Andre salater du måske vil synes om

skål med tomatsalat med avocado og agurk

Tips og tricks til tomatsalat med avocado og agurk

  • Lav salaten et par timer for du skal servere den, den har godt af at stå og trække lidt i køleskabet.
  • Brug friske tomater, de er bare bedst. Hvis du har tomater i drivhuset, er det selvfølgelig at foretrække.
  • Prøv med forskellige krydderurter.

Serveringsforslag

Er du vild med denne salat? Prøv også vores lækre græske salat.

tomat/avocado salat i skål med agurk og rødløg
skål med tomatsalat med agurk og avocado samt dild og rødløg

Opskrift på sommersalat med friske grøntsager

Her får du vores opskrift på en lækker og frisk tomatsalat med avocado og agurk. Den smager helt fantastisk og passer perfekt til grillet kød på en dejlig sommeraften.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal lave grillmad til familien. Fortæl os gerne hvad du synes om den i en kommentar herunder.

tomatsalat med avocado og agurk
5 fra 2 stemmer

Tomatsalat med avocado og agurk

Opskrift på tomatsalat med avocado og agurk
Lækker og nem salat med tomat, agurk og avocado. Det er en salat der passer perfekt til grillmad både okse-, svinekød , kylling og lam. Du kan med fordel lave salaten nogle timer inden den skal serveres.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 343 kcal

Ingredienser

  • 3 avocadoer, modne
  • 1 agurk
  • 400 g tomater
  • 1 rødløg
  • 1,5 spsk frisk persille
  • 1,5 spsk frisk dild
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • De modne avocadoer skæres i halve. Fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Hak derefter kødet fra avocadoerne i grove tern, og kom det i en skål.
  • Agurken og tomaterne skylles og skæres i passede grove tern. Kom dem i skålen til avocadoerne.
  • Rødløget pilles og skæres i tynde skiver, eller hakkes fint. Kom det i skålen til de andre ingredienser.
  • I skålen kommes olivenolie samt citronsaft.
  • Hak frisk persille og dild, og kom det i skålen efterfulgt af salt og friskkværnet peber.
  • Vend det hele grundigt rundt og stil det på køl til det skal serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 343kcalKulhydrater: 22gProtein: 5gFedt: 30gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 20gNatrium: 116mgKalium: 1127mgFibre: 12gSukker: 6gA-vitamin: 1240IUC-vitamin: 38mgCalcium: 48mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.