Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Svinemørbrad på grill

Svinemørbrad på grill

5

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt perfekt stegt, saftig og mør som smør. Det er sådan en svinemørbrad på grill skal være. Svinemørbrad har let ved at blive et tørt og kedeligt stykke kød, men hvis du følger den her opskrift, så bliver det er perfekt resultat hver gang. Se her hvor nemt det er at lave en lækker grillet svinemørbrad.

svinemørbrad på grill med skiver skåret

den perfekte svinemørbrad på grill

Det er faktisk slet ikke så svært at ramme plet når man skal grille en svinemørbrad. Det kræver en varm grill, et stegetermometer plus det “løse”. Svinemørbrad er noget vi griller hele sæsonen. Det er forholdsvis billigt og med lidt hjælp fra krydderier, så er det faktisk et rigtigt lækkert stykke kød.

Der er det med en svinemørbrad, at den er let at overtilberede, og så bliver den en noget tør oplevelse. Jeg plejer at tilberede den, så den stadig er en lille bitte smule rosa, på den måde er man sikker på at den er saftig og meget mør.

For at imødekomme manglen på fedt i en svinemørbrad, kan det være en fordel at vikle noget bacon omkring, det giver en rigtig god smag og tilfører noget af det fedt, der ikke er til stede i en svinemørbrad. Det kan man selvfølgelig sagtens springe over, men det gør altså noget godt for det endelige resultat.

grillet svinemørbrad med grill i baggrunden

Ingrediensnoter

Svinemørbrad – Find en god stor en, og sørg for at pudse den for sener og fedt, som man ikke gider at spise.

Bacon – Du kan godt springe det over, men det tilfører en dejlig smag til mørbraden, og holder på saften så den ikke bliver tør.

Frisk rosmarin – En af mine favoritkrydderurter, men prøv også med timian, løvstikke, persille, det er dig der bestemmer.

Hvordan laver man svinemørbrad på grill?

Her kommer en kort gennemgang af hvordan du selv kan lave den bedste svinemørbrad på grillen. Jeg plejer at binde en svinemørbrad op med madsnor. Det hjælper med at holde bacon og rosmarin på plads under tilberedningen. Det kan man selvfølgelig godt udelade hvis man ikke gider.

Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.

Den forberedte svinemørbrad omvikles med bacon og bides derpå op med madsnor. Den krydres med salt, peber og friske rosmarinkviste stikkes ind under madsnoren.

Kom mørbraden på en forvarmet grill og brun den af over direkte varme. Når mørbraden er brunet af på alle sider flyttes den til indirekte varme, der skrues ned for temperaturen og mørbraden tilberedes nu til den ønskede kernetemperatur.

Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile. Fjern derefter madsnor og skær mørbraden ud i passende skiver.

saftig svinemørbrad på grill

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man svinemørbrad når den er tilberedt?

Du kan sagtens gemme rester af svinemørbrad. Du kan opbevare den på køl 2-3 dage, og ellers fryse den ned.

Kan grillet svinemørbrad fryses?

Ja, det kan den sagtens. Sørg for at køle den hurtigt ned, og smid den så i fryseren, så er der nem aftensmad eller frokost til en anden dag.

Kan jeg bruge andet end bacon?

Ja, prøv med parmaskinke, det giver også en rigtig god smag. Kalkunbacon kan også bruges, det indeholder dog mindre fedt end almindeligt bacon.

Andre grillretter du måske vil synes om

grillet svinemørbrad på skærebræt

Opskrift på grillet mørbad med bacon

Her kommer vores opskrift på den bedste svinemørbrad på grill. Helt perfekt rosa, mør som smør og saftig. Viklet med bacon giver sammen med den friske rosmarin lige det sidste pift. Prøv vores opskrift næste gang du skal grillen en svinemørbrad til familien.

svinemørbrad på grill med skiver skåret
5 fra 2 stemmer

Svinemørbrad på grill

Opskrift på en helt fantastisk mør og saftig svinemørbrad med bacon tilberedt på grillen. Der er masser af velsmag og den passer perfekt sammen med en kartoffel bagt på grillen og selvfølgelig hvidløgssmør. Opskriften kan du bruge på både gasgrill eller kulgrill, princippet er det samme.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hviletid 5 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Grill
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 320 kcal

Udstyr

 • Madsnor
 • Grill

Ingredienser

 • 1 svinemørbrad
 • 150 g bacon
 • Salt
 • Peber
 • Rosmarin, frisk

Sådan gør du

 • Grillen forvarmes til 250 grader. Sat op til direkte/indirekte varme.
 • Forbered mørbraden. Puds den for sener og fedt. Derefter omvikles den med bacon. Bind den med madsnor og stik kviste af frisk rosmarin ind under snoren. Krydder den med salt og peber på alle sider.
  mørbrad med bacon og rosmarin klar til grillen
 • Brun nu mørbraden af på den forvarmede og smurte grill over direkte varme. Flyt derefter mørbraden til indirekte varme og skru om muligt ned for varmen til 210 grader.
  afbruning af svinemørbrad på grill
 • Mørbraden tilberedes nu ved indirekte varme til kernetemperaturen er 61 grader.
  tilberedning af mørbrad på grill
 • Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile 5-10 minutter inden snoren fjernes og mørbraden skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 320kcalKulhydrater: 1gProtein: 36gFedt: 18gMættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 328mgKalium: 673mgA-vitamin: 14IUCalcium: 9mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.