Helt perfekt stegt, saftig og mør svinemørbrad på grill, er dejlig sommermad for hele familien.

Mere grillinspiration
Svinemørbrad har let ved at blive et tørt og kedeligt stykke kød, men hvis du følger den her opskrift, så bliver det er perfekt resultat hver gang.
Opskriften er god fordi
Perfekt tilberedning – Det er vigtigt at få tilberedt mørbraden korrekt og undgå at den bliver tør. Her skal du bruge et stegetermometer, og ved at ramme den rigtige kernetemperatur, sikrer du en perfekt tilberedning.
Saftig – Vi bruger bacon udenom mørbraden for at sikre at den forbliver saftig og lækker, og undgå at den bliver tør. Fedtet i baconen gør noget godt for det ellers magre stykke kød, og så giver det altså også noget ekstra smag.
Ingrediensnoter
Svinemørbrad – Find en god stor en, og sørg for at pudse den for sener og fedt, som man ikke gider at spise.
Bacon – Du kan godt springe det over, men det tilfører en dejlig smag til mørbraden, og holder på saften og tilfører noget fedt, så den ikke bliver tør.
Frisk rosmarin – En af mine favoritkrydderurter, men prøv også med timian, løvstikke, persille, det er dig der bestemmer.
Alternative ingredienser
Bacon – Bacon er super godt at bruge, fordi det inderholder en del fedt, og svinemørbrad i sig selv er ret magert. Du kan også bruge parmaskinke, det giver også en rigtig god smag. Kalkunbacon kan også bruges, det indeholder dog mindre fedt end almindeligt bacon.
Hvordan laver man svinemørbrad på grill?
Her kommer en kort gennemgang af hvordan du selv kan lave den bedste svinemørbrad på grillen.
- Jeg plejer at binde en svinemørbrad op med madsnor. Det hjælper med at holde bacon og rosmarin på plads under tilberedningen. Det kan man selvfølgelig godt udelade hvis man ikke gider.
Den forberedte svinemørbrad omvikles med bacon og bides derpå op med madsnor. Den krydres med salt, peber og friske rosmarinkviste stikkes ind under madsnoren. - Kom mørbraden på en forvarmet grill, og brun den af over direkte varme.
- Når mørbraden er brunet af på alle sider flyttes den til indirekte varme, der skrues ned for temperaturen og mørbraden tilberedes nu til den ønskede kernetemperatur.
- Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile. Fjern derefter madsnor og skær mørbraden ud i passende skiver.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Kernetemperatur – Vi tager gerne svinemørbraden af varmen når den rammer 61-62 grader, og så får den lov at hvile. Mens den hviler vil temperaturen stige yderligere cirka 3 grader, så den lander på 64-65 grader i sluttemperatur.
Servering – Du kan servere din svinemørbrad med dit favorittilbehør, det kunne for eksempel være marineret kartoffelsalat og en god grillsovs.
Rester – Rester af grillet svinemørbrad kan gemmes på køl et par dage eller fryses ned til senere.
Mere grillet svinekød

Svinemørbrad på grill
Udstyr
- Madsnor
- Grill
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 150 g bacon
- Salt
- Peber
- Frisk rosmarin
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 250 grader. Sat op til direkte/indirekte varme1.
- Forbered mørbraden. Puds den for sener og fedt. Derefter omvikles den med bacon. Bind den med madsnor og stik kviste af frisk rosmarin ind under snoren. Krydder den med salt og peber på alle sider.1 svinemørbrad, 150 g bacon, Salt, Frisk rosmarin, Peber
- Brun nu mørbraden af på den forvarmede og smurte grill over direkte varme. Flyt derefter mørbraden til indirekte varme og skru om muligt ned for varmen til 210 grader.
- Mørbraden tilberedes nu ved indirekte varme til kernetemperaturen er 61-62 grader2.
- Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile 5-10 minutter inden snoren fjernes og mørbraden skæres ud og serveres3.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. april 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: