Svinemørbrad på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Helt perfekt stegt, saftig og mør svinemørbrad på grill, er dejlig sommermad for hele familien.

svinemørbrad på grill med skiver skåret.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Svinemørbrad har let ved at blive et tørt og kedeligt stykke kød, men hvis du følger den her opskrift, så bliver det er perfekt resultat hver gang.

    Opskriften er god fordi

    Perfekt tilberedning – Det er vigtigt at få tilberedt mørbraden korrekt og undgå at den bliver tør. Her skal du bruge et stegetermometer, og ved at ramme den rigtige kernetemperatur, sikrer du en perfekt tilberedning.

    Saftig – Vi bruger bacon udenom mørbraden for at sikre at den forbliver saftig og lækker, og undgå at den bliver tør. Fedtet i baconen gør noget godt for det ellers magre stykke kød, og så giver det altså også noget ekstra smag.

    Ingrediensnoter

    Svinemørbrad – Find en god stor en, og sørg for at pudse den for sener og fedt, som man ikke gider at spise.

    Bacon – Du kan godt springe det over, men det tilfører en dejlig smag til mørbraden, og holder på saften og tilfører noget fedt, så den ikke bliver tør.

    Frisk rosmarin – En af mine favoritkrydderurter, men prøv også med timian, løvstikke, persille, det er dig der bestemmer.

    Alternative ingredienser

    Bacon – Bacon er super godt at bruge, fordi det inderholder en del fedt, og svinemørbrad i sig selv er ret magert. Du kan også bruge parmaskinke, det giver også en rigtig god smag. Kalkunbacon kan også bruges, det indeholder dog mindre fedt end almindeligt bacon.

    Hvordan laver man svinemørbrad på grill?

    Her kommer en kort gennemgang af hvordan du selv kan lave den bedste svinemørbrad på grillen.

    sådan forbereder du svinemørbraden til at komme på grillen og griller den.
    1. Jeg plejer at binde en svinemørbrad op med madsnor. Det hjælper med at holde bacon og rosmarin på plads under tilberedningen. Det kan man selvfølgelig godt udelade hvis man ikke gider.

      Den forberedte svinemørbrad omvikles med bacon og bides derpå op med madsnor. Den krydres med salt, peber og friske rosmarinkviste stikkes ind under madsnoren.
    2. Kom mørbraden på en forvarmet grill, og brun den af over direkte varme.
    3. Når mørbraden er brunet af på alle sider flyttes den til indirekte varme, der skrues ned for temperaturen og mørbraden tilberedes nu til den ønskede kernetemperatur.
    4. Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile. Fjern derefter madsnor og skær mørbraden ud i passende skiver.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Kernetemperatur – Vi tager gerne svinemørbraden af varmen når den rammer 61-62 grader, og så får den lov at hvile. Mens den hviler vil temperaturen stige yderligere cirka 3 grader, så den lander på 64-65 grader i sluttemperatur.

    Servering – Du kan servere din svinemørbrad med dit favorittilbehør, det kunne for eksempel være marineret kartoffelsalat og en god grillsovs.

    Rester – Rester af grillet svinemørbrad kan gemmes på køl et par dage eller fryses ned til senere.

    grillet svinemørbrad med grill i baggrunden

    Mere grillet svinekød

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    svinemørbrad på grill med skiver skåret.
    5 fra 2 stemmer

    Svinemørbrad på grill

    Opskrift på en helt fantastisk mør og saftig svinemørbrad med bacon tilberedt på grillen. Der er masser af velsmag og den passer perfekt sammen med en bagt kartoffel på grillen og selvfølgelig hvidløgssmør.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 35 minutter
    Hviletid 5 minutter
    Samlet tid 50 minutter
    Ret Aftensmad, Grill
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 320 kcal

    Udstyr

    • Madsnor
    • Grill

    Ingredienser

    • 1 svinemørbrad
    • 150 g bacon
    • Salt
    • Peber
    • Frisk rosmarin

    Sådan gør du

    • Grillen forvarmes til 250 grader. Sat op til direkte/indirekte varme1.
    • Forbered mørbraden. Puds den for sener og fedt. Derefter omvikles den med bacon. Bind den med madsnor og stik kviste af frisk rosmarin ind under snoren. Krydder den med salt og peber på alle sider.
      1 svinemørbrad, 150 g bacon, Salt, Frisk rosmarin, Peber
    • Brun nu mørbraden af på den forvarmede og smurte grill over direkte varme. Flyt derefter mørbraden til indirekte varme og skru om muligt ned for varmen til 210 grader.
    • Mørbraden tilberedes nu ved indirekte varme til kernetemperaturen er 61-62 grader2.
    • Når kernetemperaturen er nået tages mørbraden af grillen og skal nu hvile 5-10 minutter inden snoren fjernes og mørbraden skæres ud og serveres3.

    Tips og noter

    1. GrillOpskriften kan du bruge på både gasgrill, kulgrill og træpillegrill, princippet er fuldstændig det samme.
    2. Kernetemperatur – Vi tager mørbraden af omkring 61-62 grader, og når den så hviler vil temperaturen stige yderligere nogle grader, så vi lander omkring 64-65 grader. Ved denne temperatur er mørbraden meget let rosa og saftig og lækker.
    3. Servering – Server med dit favoritgrilltilbehør, det kunne være brød og kartoffelsalat eller hvad du nu har lyst til. Find inspiration til grilltilbehør her.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 320kcalKulhydrater: 1gProtein: 36gFedt: 18gMættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 328mgKalium: 673mgA-vitamin: 14IUCalcium: 9mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. april 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.