Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Krydderboller

Krydderboller

5

/5

2 timer 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt perfekte hjemmebagte krydderboller. Hvem husker ikke krydderboller fra deres barndom? Hvorfor ikke lave dem selv i stedet for at købe dem? De smager meget bedre end dem du kan købe, og det er virkelig nemt. Hvis du vil se hvordan de selv bager de bedste krydderboller, så læs med her og få vores opskrift.

krydderboller på rist med overskåret krydderboller og smør

En duft af krydderboller

Der er nu ikke noget som en ristet krydderbolle, og den skal selvfølgelig lige brænde en smule på.. Jeg kan huske duften så tydeligt fra min barndom, krydderboller på brødristeren, eller i ovnen, og så den karakteristiske smag af kardemomme på morgenbordet i weekenden.

De smager nu ret godt, dem man kan købe, men de hjemmelavede krydderboller er bare meget bedre! Og det bedste er at de er vildt nemme at lave. Jeg bruger rimeligt meget smør i mine krydderboller, det giver en rigtig god og “hyggelig” smag. Ungerne er helt vilde med dem, og vi har officielt 2 slags boller børnene tit spørger om vi ikke skal bage. Fars krydderboller og mors smørboller.

Det er blevet meget sjovere at bage nu her hvor ungerne er blevet så store at de kan være med når vi bager. Så smager bollerne også bare lige lidt bedre, når man selv har været med til at bage dem. Husk at tage Jeres børn med i køkkenet, det giver så meget! Det kan også være en fordel hvis de er lidt kræsne, det bliver lidt nemmere at spise hvis man selv har været med til at røre i gryden.

Gør det til et weekendhygge-projekt at bage sammen hele familien, det er en rigtig hyggelig måde at bruge en formiddag på. Og så bag rigeligt! det kan kommes i fryseren og så har man altid noget nemt at tage op, og der er lidt lækkert til madpakkerne.

hjemmebagte krydderboller på rist med smurt krydderbolle foran

Ingrediensnoter

Hvedemel – Find en god hvedemel med højt protein-indhold.

Kardemomme – Det er kardemomme der giver krydderbollerne deres helt specielle smag og duft, så det skal man ikke springe over.

Bageenzym
– Jeg kommer bageenzym i, det giver en bedre hævning under afbagningen. Du kan købe bageenzym på nettet eller i Føtex.

Hvordan laver man Krydderboller?

Her kommer en kort gennemgang af fremgangsmåden til hvordan du laver verdens bedste krydderboller. Det er vigtigt at få dejen spændt godt op når du former bollerne. I min opskrift er der bageenzym, men du kan sagtens springe det over, krydderbollerne bliver rigtig gode alligevel.

Husk at du kan finde den fulde opskrift på krydderboller nederst på siden.

Første skridt er at få rørt dejen sammen. Herefter skal den æltes rigtig godt, og det er en god ide at bruge en røremaskine. Når dejen er æltes, skal den hæve til dobbelt størrelse inden den formes til boller. Bollerne efterhæver på pladen inden de bages i ovnen. Når de kommer ud af ovnen lægges de på en rist så de kan køle af, og så er de klar til at blive spist. Du kan spise dem som de er, eller dele dem og riste dem på brødristeren eller i ovnen.

ristet krydderbolle med smør

Ofte stillede spørgsmål til krydderboller

Hvordan opbevarer man krydderboller?

Efter krydderbollerne er bagt, kan de holde sig friske et par dage i en tæt plasticpose. Her i huset holder de som regel ikke så længe.

Kan krydderboller fryses?

Ja. Det er det korte svar. Men når vi bager krydder boller, så laver vi næsten altid en dobbeltportion, så fryser vi halvdelen af dem ned. Så kan man nemt tage dem op man har brug for.

Andre Bolleopskrifter du måske vil synes om

hjemmebagte krydderboller med ristet krydder foran

Opskrift på de bedste krydderboller

Her kommer vores opskrift på klassiske krydderboller. De er virkelig nemme at lave, og smager helt rigtigt. Lav en stor portion og frys dem ned. Så har du nemt morgenbrød til weekenden. Jeg håber du får lyst til at lave hjemmelavede krydderboller når du læser opskriften.

krydderboller på rist med overskåret krydderboller og smør
5 fra 1 stemme

Krydderboller

Opskrift på klassiske hjemmebagte krydderboller der bare smager helt fantastisk. Spis den som de er, eller del dem og rist dem inden de skal spises. De er skønne som morgenboller, så bag gerne en stor portion og gem dem i fryseren.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Boller
Køkken Dansk
Antal 12 boller
Kalorier 226 kcal

Ingredienser

 • 2 dl sødmælk
 • 50 g gær
 • 2 tsk sukker
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk Bageenzym (reklamelink)
 • 2 æg
 • ½ tsk salt
 • 250 g manitoba, kan erstattes af hvedemel
 • 250 g hvedemel
 • 80 g smør, blødt

Sådan gør du

 • Mælken opvarmes til ca. 30 grader. Kom gær, sukker, kardemomme og bageenzym i mælken og rør det godt rundt til gæren er helt opløst.
 • Hæld det op i skålen til en røremaskine og tilsæt æggene. Rør det godt sammen og tilsæt mel og salt gradvist efterfulgt af det bløde smør.
 • Nu skal dejen æltes til den slipper skålen og er helt glat. Det tager omkring 10 – 15 minutter på min røremaskine.
 • Når dejen er æltet, dækkes den over og hæves til dobbelt størrelse, det tager cirka 45 min.
 • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse deles dejen i 12 lige store portioner. Form dej klumperne til boller og spænd dem godt op.
 • Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 45 minutter.
 • I mens bollerne hæver forvarmes ovnen til 200 grader alm. ovn.
 • Når bollerne er hævet til dobbelt størrelse, sættes de i den forvarmede ovn og bages i ca. 20 minutter, eller til de er blevet gyldne og lækre.
 • Når bollerne er færdige tages de ud og køles ned på en rist. De nedkølede boller kommes i poser.
 • Server krydderbollerne helt klassisk ristet med masser af smør.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1bolleKalorier: 226kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 7gMættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 43mgNatrium: 84mgKalium: 107mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 223IUC-vitamin: 1mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.