Tapas

Vi elsker tapas herhjemme, og spiser det ofte. Det kan være alt fra klassiske spanske tapasretter til en mere "dansk tapas" med pølser, oste og forskellig dyppelse. Tapas er både hyggeligt at spise og forholdsvist nemt at lave, man kan nemlig ofte forberede meget af det i god tid, så det bare skal sættes på bordet ved spisetid. Her får du vores bedste opskrifter og inspiration til lækker tapas derhjemme. Det er forskellige små retter, som hele familien elsker at spise.

Introduktion til tapas

Tapas stammer fra spanien, men det er noget vi virkelig har taget til os her i Danmark også. Vi laver det ofte i en lidt fordansket version, men vi er også glade for nogle af de klassiske spanske retter.

Tapas består ofte af mange små retter, som man kan sidde og hygge over ved bordet i lang tid. Det er både varme, lune og kolde retter, og man kan sætte et tapasbord sammen på mange forskellige måder.

Herunder finder du vores bedste tapasopskrifter og masser af inspiration og ideer til nye opskrifter du kan prøve til din næste tapasmiddag. Vi håber du kan bruge nogle af vores ideer, og at du får lavet et fantastisk tapasmåltid.

Hjemmelavet tapas

Vi elsker tapas, og især når det er hjemmelavet. Så kan men nemlig vælge alle sine yndlings tapasretter og spise alt det man har lyst til. Børnene elsker også tapas, så derfor får vi det ganske ofte herhjemme. Heldigvis er vi alle enige om at det er ret lækkert til aftensmad, og her på siden deler vi vores bedste tapasopskrifter med dig.

Spanske tapasopskrifter

Tapaskonceptet er oprindeligt spansk. Derfor findes der også mange originale spanske tapasretter. Her på bloggen elsker vi at lave opskrifter på nogle af de lækre spanske tapas, og vi laver dem tit herhjemme. Ofte sammen med nogle mere "fordanskede" tapasretter og andre lækre små hapsere.

Tapas som hovedret

Det kan man sagtens. Det gør vi ofte herhjemme. Det handler selvfølgelig om at have nogle lækre retter på menuen, og så noget rigtig godt brød oven i. På den måde kan de fleste blive mæt af en god tapasmenu.

Tapas som gæstemad

Tapasretter er fantastisk gæstemad. Det er nemlig nogle små retter, som tager lang tid at spise, og som man kan sidde og hygge sig over med et godt glas vin. Meget kan du forberede i god tid før gæsterne kommer, og så er tapas bare rigtig hyggeligt.

Dessert til tapas

Du kan gribe dessert til tapas an på forskellige måder. Enten kan du gå all in og lave desserttapas, altså små desserter anretter som små hapsere og i små portioner. Det kan være brownie, citronfromage og andre traditionelle desserter der bare er anrettet i mindre portioner.

Du kan også bage en lækker kage eller servere ananas med myntesukker og eventuelt en kugle is til. Det er en lækker og frisk dessert oven på et lækkert tapasmåltid.


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.