Blinis er en skøn forret til nytårsaften eller når det bare skal være lidt ekstra festligt. Du kan lave dem med en slags fyld som her, eller variere fyldet og lave lidt forskelligt så folk selv kan vælge. Læs med her og få vores opskrift på blinis med laks og avocado.
Forret med laks og avocado
Nytårsaften er lige om hjørnet, og det betyder at mange er ved at planlægge menuen.
De fleste af os kan godt lide at gøre lidt ekstra ud af det til nytår. Det må gerne se ekstra flot ud, og smage virkelig lækkert.
Blinis er en nem og skøn måde at gøre forretten til noget særligt. De ser nemlig virkelig flotte og eksklusive ud, samtidig med at de faktisk er nemme at lave, og så smager de forrygende.
I denne version er det blinis med laks og avocado, men du kan selvfølgelig variere fyldet, og lave lidt forskellige slags hvis du har lyst.
Koldrøget laks og avocado passer bare godt sammen i en forret, og det er noget de fleste kan lide. Både børn og voksne.
Ingrediensnoter
Avocado – De skal være modne når de skal bruges. Hvis de er for hårde, så er de ikke nemme at lave til mos.
Koldrøget laks – Hvis du er så heldig at have hjemmelavet koldrøget laks, så er det selvfølgelig at foretrække. Ellers kan det købes i mange supermarkeder eller hus fiskehandleren.
Dild – Dild og laks går bare godt sammen. Det smager godt, og pynter fint på toppen.
Hvordan laver man blinis med avocado og laks?
Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavede blinis med laks og avocado.
Først skal dejen til dine blinis laves. Det gør man ved at røre gær ud i vand, og så tilsættes salt og hvedemel. Herefter skal der mælk og æggeblommer i, og til sidst smeltet smør. Nu skal dejen stilles til hævning, så gæren kan gøre sit arbejde.
Når dejen er hævet, skal æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen.
Nu er du klar til at stege dine blinis. De steges på panden ved middel varme i smør. Du kan godt stege flere af gangen afhængig af pandens størrelse. De skal have 1-2 minutter på hver side til de er gennembagte og gyldne.
Når de er færdig lægges de til afkøling på en rist.
Avocadokødet skrabes ud og moses med en gaffel, og det smages til med citronsaft, salt og peber.
Så er der kun tilbage at samle dine blinis. Der skal en skefuld avocadocreme på en blinis og så skal der et stykke røget laks ovenpå. Til sidst pyntes de med dild, og så et drys friskkværnet peber på toppen.
Nu er dine blinis klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Du kan stege dine blinis i god tid eller dagen før, og så lige lune dem i ovnen inden du skal servere dem. De kan også fryses ned.
Ja du kan også lave disse blinis med avocado med en topping af rejer, sprød parmaskinke eller hvad du ellers kan finde på.
Andre blinisopskrifter du måske vil synes om
- Blinis med rejer og avocado
- Blinis med laks og rødløg
- Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
- Blinis med parmaskinke og pestocreme
- Blinis med rejer
Opskrift på minipandekager med avocado og røget laks
Her får du vores opskrift på små lækre blinis med avocado og laks. De er perfekte som forret til nytårsaften eller til andre festlige lejligheder.
Herhjemme elsker vi alle sammen de små lækre pandekager, og dem med koldrøget laks er altid i høj kurs. Det er noget både børn og voksne kan lide. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Blinis med laks og avocado
Ingredienser
Blinis:
- 2 spsk vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg, deles i blommer og hvider
- 10 g smør, smeltet
- 15 g smør, til stegning
Avocadocreme:
- 2 avocadoer
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- Peber
Fyld:
- 250 g koldrøget laks
- Frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
- Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Pisk æggehvider helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dem.
- Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Avocadocreme:
- Tag kødet ud af avocadoerne, og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt citronsaft, salt og peber, og smag til.
Servering:
- Kom en lille skefuld avocadocreme på hver blini, og fordel laksen hen over avocadoen. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her