Sprøde kartofler i ovn

Vi er ikke de store kartoffelspisere herhjemme. Faktisk er det ikke så tit vi får kartofler, men det ændrer sig måske nu hvor vi har endelige har fundet opskriften på de perfekte ovnkartofler. Disse sprøde kartofler i ovn med rosmarin og oregano, er virkelig den ultimative ovnkartoffel. Mums siger jeg bare.. Det gjorde resten af familien forresten også!

Denne opskrift er en metode til at lave lækre kartofler i ovn, som du må love mig at prøve. Først skal kartoflerne forkoges med bagepulver i vandet – det nedbryder stivelsen og giver en overflade på kartoflerne der gør at de kan blive supersprøde i ovnen.

Så skal de forkogte kartofler i ovnen med en lækker olie, og blive super sprøde. Til sidst bliver de krydret med rosmarin, oregano og hvidløg. De her små rosmarinkartofler er bare SÅ gode, og vi kommer aldrig til at lave ovnkartofler på andre måder igen.

Kartofler i ovn - Opskrift på små sprøde odvkartofler med rosmarin og hvidløg

Sprøde kartofler i ovn opskrift

Her er vores opskrift på de små sprøde kartofler i ovn. Den her opskrift behøver ikke mere forklaring – bare prøv dem!

Kartofler i ovn - Opskrift på små sprøde odvkartofler med rosmarin og hvidløg
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Sprøde kartofler i ovn opskrift

Du kan ikke stoppe igen når du først har smagt dem!
Ret Brunch, Hverdagsmad, Snack, Tapas, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Keyword Kartofler, Tilbehør
Samlet tid 1 time 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler gerne bagekartofler
  • 2,5 l vand
  • 30 g salt til kogevandet
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk frisk persille fint hakket

Krydderolie:

  • 1 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg knust
  • 1 spsk frisk oregano finthakket, kan erstattes af tørret
  • 2 spsk frisk rosmarin finthakket, kan erstattes af tørret

Fremgangsmåde

Krydderolie:

  • Kom olien i en pande og varm den op til middel varme. Tilsæt hvidløg og rosmarin samt oregano. Lad det stege et par minutter eller til hvidløget er blevet gyldent. Hæld det igennem en si. Gem både olie og ristede krydderier.

Kartoflerne:

  • Forvarm ovnen til 200 grader med varmluft.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i passende stykker.
  • Varm vandet op i en gryde til det koger, tilsæt de 30 g. salt, bagepulver og til sidst kartoflerne.
  • Kog nu kartoflerne til de er møre, det burde tage omkring 10 minutter. Hæld vandet fra gryden og lad dem stå et par minutter.
  • Kom kartoflerne over i en skål. Hæld den gemte olie over samt 1 tsk. salt og peber efter smag. Ryst dem godt rundt, så de bliver lidt opløste og snaskede i overfladen.
  • Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og fordel dem godt ud.
  • Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn og giv dem 50 – 60 minutter, vend dem løbende undervejs ( 4 -5 gange ), så de bliver helt gyldne og lækre sprøde på alle sider.
  • Når de er færdige, tages de ud og kommes i en skål. Hæld de gemte ristede krydderier samt persille over og vend rundt.
  • Server med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Ristede kartofler med røget paprika

Dressing til kartofler i ovn

Du kan bruge mange forskellige dressinger til ovnkartofler. Vi kan rigtig godt lide dem med en almindelige mayonnaise, en chilimayo eller en bearnaisemayo. De er også godt med ketchup eller en tyk persillesovs med et stykke fisk til. Mmm…

Tips og tricks

  • Sørg for at ryste de kogte kartofler godt i skålen. Du skal ikke være bange for at ødelægge overfladen – de skal selvfølgelig ikke blive helt til mos. Men det er en ødelagte overflade der gør dem sprøde i ovnen.
  • Hvis du vil lave dem til for eksempel jul, kan du nøjes med at krydre dem med salt og peber, og bruge andefedt i stedet for olie.
  • Prøv med andre krydderier, for eksempel herbs de provence eller timian.

Opbevaring

  • Kartoflerne er mest sprøde hvis de spises med det samme. Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i køleskabet, men så vil de være bløde. Vores anbefaling er derfor at spise dem med det samme, og når du først kommer i gang, er det ikke nogen svær opgave.

❤️ Har du prøvet denne opskrift? 
Vi vil rigtig gerne høre hvordan din ret blev. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften, og del dit billede med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Moussaka - Opskrift på græsk moussaka med aubergine

Moussaka

Opskrift »
shares