Sprøde kartofler i ovn

This post is also available in: English

Vi er ikke de store kartoffelspisere herhjemme. Faktisk er det ikke så tit vi får kartofler, men det ændrer sig måske nu hvor vi har endelige har fundet opskriften på de perfekte ovnkartofler. Disse sprøde kartofler i ovn med rosmarin og oregano, er virkelig den ultimative ovnkartoffel. Mums siger jeg bare.. Det gjorde resten af familien forresten også!

Denne opskrift er en metode til at lave lækre kartofler i ovn, som du må love mig at prøve. Først skal kartoflerne forkoges med bagepulver i vandet – det nedbryder stivelsen og giver en overflade på kartoflerne der gør at de kan blive super sprøde i ovnen.

Så skal de forkogte kartofler i ovnen med en lækker olie, og blive super sprøde. Til sidst bliver de krydret med rosmarin, oregano og hvidløg. De her små rosmarinkartofler er bare SÅ gode, og vi kommer aldrig til at lave ovnkartofler på andre måder igen.

Kartofler i ovn - Opskrift på små sprøde ovnkartofler med rosmarin og hvidløg

Nemme ovnkartofler for hele familien

Der er måske et ekstra step i denne opskrift frem for de ovnkartofler du normalt laver, men når du først har prøvet at forkoge dem på denne måde, ja så vil du ikke undvære dette step.

Det er ikke en spor svær opskrift, og når du først har teknikken og den hemmelige ingrediens på plads, så kan du for altid fremover lave skønne kartofler til aftensmaden.

Det eneste du skal bruge er:

  • Kartofler, helst bagekartofler
  • Vand, til forkogning
  • Bagepulver (det er den hemmelige ingrediens i denne opskrift)
  • Salt og peber
  • Persille
  • Krydderolie (som du også nemt selv kan lave!)

Hemmeligheden bag de her helt ekstremt sprøde kartofler, er som sagt at forkoge dem med bagepulver. Det nedbryder stivelsen i overfladen og gør dem en smule smattede.

Det lyder måske ikke så rart, men det er faktisk denne “smat”, der bliver helt sprød og lækker i ovnen og giver et fantastisk resultat.

Sprøde kartofler i ovn opskrift

Her er vores opskrift på de små sprøde kartofler i ovn. Den her opskrift behøver ikke mere forklaring – bare prøv dem! Det vil du ikke fortryde, det lover vi.

Kartofler i ovn - Opskrift på små sprøde ovnkartofler med rosmarin og hvidløg
4.13 fra 16 stemmer

Sprøde kartofler i ovn opskrift

Du kan ikke stoppe igen når du først har smagt dem!
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Brunch, Hverdagsmad, Snack, Tapas, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 521 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler, gerne bagekartofler
  • 2,5 l vand
  • 30 g salt, til kogevandet
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk frisk persille, fint hakket

Krydderolie:

  • 1 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk frisk oregano, finthakket, kan erstattes af tørret
  • 2 spsk frisk rosmarin, finthakket, kan erstattes af tørret

Sådan gør du

Krydderolie:

  • Kom olien i en pande og varm den op til middel varme. Tilsæt hvidløg og rosmarin samt oregano. Lad det stege et par minutter eller til hvidløget er blevet gyldent. Hæld det igennem en si. Gem både olie og ristede krydderier.

Kartoflerne:

  • Forvarm ovnen til 200 grader med varmluft.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i passende stykker.
  • Varm vandet op i en gryde til det koger, tilsæt de 30 g. salt, bagepulver og til sidst kartoflerne.
  • Kog nu kartoflerne til de er møre, det burde tage omkring 10 minutter. Hæld vandet fra gryden og lad dem stå et par minutter.
  • Kom kartoflerne over i en skål. Hæld den gemte olie over samt 1 tsk. salt og peber efter smag. Ryst dem godt rundt, så de bliver lidt opløste og snaskede i overfladen.
  • Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og fordel dem godt ud.
  • Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn og giv dem 50 – 60 minutter, vend dem løbende undervejs ( 4 -5 gange ), så de bliver helt gyldne og lækre sprøde på alle sider.
  • Når de er færdige, tages de ud og kommes i en skål. Hæld de gemte ristede krydderier samt persille over og vend rundt.
  • Server med det samme.

Nutrition

Kalorier: 521kcalKulhydrater: 68gProtein: 8gFedt: 25gMættet fedt: 4gNatrium: 728mgKalium: 1610mgFibre: 9gSukker: 3gA-vitamin: 126IUC-vitamin: 76mgCalcium: 142mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kartofler, Tilbehør
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Ristede kartofler med røget paprika

Dressing til kartofler i ovn

Du kan bruge mange forskellige dressinger til ovnkartofler. Vi kan rigtig godt lide dem med en almindelige mayonnaise, en chilimayo eller en bearnaisemayo. De er også godt med ketchup eller en tyk persillesovs med et stykke fisk til.

Tips og tricks

  • Sørg for at ryste de kogte kartofler godt i skålen. Du skal ikke være bange for at ødelægge overfladen – de skal selvfølgelig ikke blive helt til mos. Men det er en ødelagte overflade der gør dem sprøde i ovnen.
  • Hvis du vil lave dem til jul, kan du nøjes med at krydre dem med salt og peber, og bruge andefedt i stedet for olie.
  • Prøv med andre krydderier, for eksempel herbs de provence eller timian.

Opbevaring

  • Kartoflerne er mest sprøde hvis de spises med det samme. Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i køleskabet, men så vil de være bløde. Vores anbefaling er derfor at spise dem med det samme, og når du først kommer i gang, er det ikke nogen svær opgave.

Se hvad andre har fået ud af opskriften

Vi vil også gerne se hvis du laver opskriften. Tag os på Instagram med @madformadelskere hvis du også vil have chancen for at få dit billede vist her.

Hvad synes du om opskriften på kartofler i ovn?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. november 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg