Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Sprøde kartofler i ovn

Sprøde kartofler i ovn

4.14

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.14

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Ovnkartofler er noget vi ofte laver. Men vi gider ikke de der halvslatne kartofler, og har derfor arbejdet på at finde den perfekte opskrift på sprøde kartofler i ovn. Her vil vi gerne dele vores lille hemmelige trick og opskrift med dig.

Kartofler i ovn - Opskrift på små sprøde ovnkartofler med rosmarin og hvidløg

Den hemmelige metode til de bedste kartofler i ovn

Vi er ikke de store kartoffelspisere herhjemme. Faktisk er det ikke så tit vi får kartofler, men det ændrer sig måske nu hvor vi har endelige har fundet opskriften på de perfekte ovnkartofler. Disse sprøde kartofler i ovn med rosmarin og oregano, er virkelig den ultimative ovnkartoffel. Mums siger jeg bare.. Det gjorde resten af familien forresten også!

Denne opskrift er en metode til at lave lækre kartofler i ovn, som du må love mig at prøve. Først skal kartoflerne forkoges med bagepulver i vandet – det nedbryder stivelsen og giver en overflade på kartoflerne der gør at de kan blive super sprøde i ovnen.

Så skal de forkogte kartofler i ovnen med en lækker olie, og blive super sprøde. Til sidst bliver de krydret med rosmarin, oregano og hvidløg. De her små rosmarinkartofler er bare SÅ gode, og vi kommer aldrig til at lave ovnkartofler på andre måder igen.

sprøde kartofler klar til servering i skål.

Ingrediensnoter

Kartofler – Helst bagekartofler, men andre kartofler kan også sagtens bruges.

Vand – Til forkogning af kartoflerne.

Bagepulver – Shh.. (det er den hemmelige ingrediens i denne opskrift)

Salt og peber – De skal selvfølgelig krydres godt.

Persille – Frisk persille er lige den sidste prik over i’et.

Krydderolie – Som du også nemt selv kan lave! Det sjak jeg nok fortælle dig hvordan også.

Hvordan laver man sprøde kartofler i ovn?

Der er måske et ekstra step i denne opskrift frem for de ovnkartofler du normalt laver, men når du først har prøvet at forkoge dem på denne måde, ja så vil du ikke undvære dette step.

Det er ikke en spor svær opskrift, og når du først har teknikken og den hemmelige ingrediens på plads, så kan du for altid fremover lave skønne kartofler til aftensmaden.

Hemmeligheden bag de her helt ekstremt sprøde kartofler, er som sagt at forkoge dem med bagepulver. Det nedbryder stivelsen i overfladen og gør dem en smule smattede.

Det lyder måske ikke så rart, men det er faktisk denne “smat”, der bliver helt sprød og lækker i ovnen og giver et fantastisk resultat.

skål med knasende sprøde ovnkartofler som er forkogt med bagepulver.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge tørrede krydderurter frem for friske?

Ja det kan du sagtens. Vi elsker at lave dem med friske krydderurter, men hvis du ikke har det, bliver de også lækre med tørrede. Brug cirka halv mængde hvis du bruger tørrede i stedet for friske.

Kan jeg gemme kartoflerne?

Har du rester kan du sagtens gemme dem, men de er altså sprødest når de er frisklavede. Så derfor anbefaler vi ikke at lave dem på forhånd.

Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om

sprøde kartofler serveret med oksefilet og rødvinssovs.

Tips og tricks til opskriften

  • Lav rigeligt, for de smager altså bare godt og forsvinder alt for hurtigt når de kommer på bordet.
  • Sørg for at ryste de kogte kartofler godt i skålen. Du skal ikke være bange for at ødelægge overfladen – de skal selvfølgelig ikke blive helt til mos. Men det er en ødelagte overflade der gør dem sprøde i ovnen.
  • Hvis du vil lave dem til jul, kan du nøjes med at krydre dem med salt og peber, og bruge andefedt i stedet for olie.
  • Prøv med andre krydderier, for eksempel herbs de provence eller timian.

Serveringsforslag

Elsker du disse kartofler?

Prøv også vores opskrift på Ovnstegte kartofler med parmesan
sprøde kartofler i ovn drysset med frisk persille.
sprøde kartofler på tallerken sammen med oksefilet og rødvinssauce.

Opskrift på Nemme ovnkartofler for hele familien

Her er vores opskrift på de små sprøde kartofler i ovn. Den her opskrift behøver ikke mere forklaring – bare prøv dem! Det vil du ikke fortryde, det lover vi.

sprøde kartofler i ovn serveret i en lille skål med en ske.
4.14 fra 23 stemmer

Sprøde kartofler i ovn

Opskrift på sprøde kartofler i ovn
Nem Metode til de bedste ovnkartofler du kan forestille dig. Lækre sprøde og knasende kartofler, som passer perfekt som tilbehør til de fleste kødretter. Du kan ikke stoppe igen når du først har smagt dem, så lav rigeligt!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 521 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler, gerne bagekartofler
  • 2,5 l vand
  • 30 g salt, til kogevandet
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk frisk persille, fint hakket

Krydderolie:

  • 1 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk frisk oregano, finthakket, kan erstattes af halv mængde tørret
  • 2 spsk frisk rosmarin, finthakket, kan erstattes af halv mængde tørret

Sådan gør du

Krydderolie

  • Kom olien i en pande og varm den op til middel varme. Tilsæt hvidløg og rosmarin samt oregano. Lad det stege et par minutter eller til hvidløget er blevet gyldent. Hæld det igennem en si. Gem både olie og ristede krydderier.
    1 dl olivenolie, 5 fed hvidløg, 1 spsk frisk oregano, 2 spsk frisk rosmarin

Kartofler

  • Forvarm ovnen til 200 grader med varmluft.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i passende stykker.
    1,5 kg kartofler
  • Varm vandet op i en gryde til det koger, tilsæt salt, bagepulver og til sidst kartoflerne.
    2,5 l vand, 30 g salt, 1 tsk bagepulver
  • Kog nu kartoflerne til de er møre, det burde tage omkring 10 minutter. Hæld vandet fra gryden og lad dem stå et par minutter og dampe af.
  • Kom kartoflerne over i en skål. Hæld krydderolien, salt og peber over. Ryst dem godt rundt, så de bliver lidt opløste og snaskede i overfladen.
    1 tsk salt, Peber
  • Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og fordel dem godt ud.
  • Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn og giv dem 50 – 60 minutter, vend dem løbende undervejs (4 -5 gange), så de bliver helt gyldne og lækre sprøde på alle sider.
  • Når de er færdige, tages de ud og kommes i en skål. Hæld de gemte ristede krydderurter samt persille over og vend rundt i kartoflerne.
    1 spsk frisk persille
  • Server med det samme.

Noter

Opbevaring: Kartoflerne er mest sprøde hvis de spises med det samme. Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i køleskabet, men så vil de være bløde. Vores anbefaling er derfor at spise dem med det samme, og når du først kommer i gang, er det ikke nogen svær opgave.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 521kcalKulhydrater: 68gProtein: 8gFedt: 25gMættet fedt: 4gNatrium: 728mgKalium: 1610mgFibre: 9gSukker: 3gA-vitamin: 126IUC-vitamin: 76mgCalcium: 142mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Se hvad andre har fået ud af opskriften

Vi vil også gerne se hvis du laver opskriften. Tag os på Instagram med @madformadelskere hvis du også vil have chancen for at få dit billede vist her.

Hvad synes du om opskriften på kartofler i ovn?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. november 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

24 kommentarer til “Sprøde kartofler i ovn”

      • 5 stars
        De er virkelig et step op fra de almindelige hjemmelavede ovnkartofler/pommes! Har prøvet at tilberede dem i min actifry, det gjorde dem bestemt ikke dårligere! 😀
        Tror I jeg kan koge kartoflerne om eftermiddagen og så smide dem i ovnen/actifry’en om aftenen? Og hvis ja – skal kartoflerne så ligge i krydderolien i de timer?
        På forhånd tak for svar og godt nytår.

        Svar
        • Hej Trine 🙂

          Og mange tak! De smager nu også godt. Super god ide at lave dem i en Actifry, det har jeg aldrig prøvet. Jeg har faktisk aldrig prøvet at forberede kartoflerne i forvejen. Men der er jo ikke noget der taler for at det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg ville måske vente med krydderolien i så fald. Håber i får den perfekte nytårsaften!

          De bedste hilsener og godt nytår

          Rasmus – Mad For Madelskere

          Svar
        • Hej Sheila.

          Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg ikke at der sker noget ved at du koger kartoflerne dagen før. Jeg tror at jeg ville sørge for at de ikke ligger i en stor klump når de skal på køl, altså bred dem ud i et fad, så de ikke bliver maste i løbet af natten.

          Med venlig hilsen og godt nytår.

          Rasmus – Mad For Madelskere

          Svar
  1. 5 stars
    Det er simpelhen de bedste ovn kartofler. Vi har lige lavet dem til vores nytårs menu, og de var bare mega gode. Tak for en super opskrift.

    Svar
    • Hej Annette.

      Mange tak for det 🙂 Det er altid rart at få noget feedback på vores opskrifter. Jeg er glad for at i kunne lide kartoflerne, de smager nu også bare rigtig godt..

      Godt nytår til dig og din familie.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Hej Linda og Hanse

      Dejligt at høre at I og Jeres gæster kunne lide kartoflerne. I må lave dobbeltportion næste gang 😉

      God dag
      Mvh Tina, madformadelskere.dk

      Svar
    • Hej Suzan.

      Jeg tror sagtens at du kan lave dem med skræl 🙂

      De bedste hilsner og god weekend.

      Tina & Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Hej Kirsten
      Vi har faktisk ikke prøvet det selv, så jeg kan ikke sige dig om det kan lade sig gøre. Umiddelbart vil jeg ikke kunne se hvorfor det ikke skulle blive godt. Lad mig endelig høre hvis det prøver det!
      God weekend.
      Mvh Tina, madformadelskere.dk

      Svar
  2. Jeg kan se at flere spørger om at koge dagen før. Meget ofte til mange bruger man at koge dem dage før, blot uden salt i vandet. Næste dag, når de skal bruges, kommes de i spilkogende vand, vandet er tilsat salt, og varmes op.

    Svar
    • Hej Laila

      Tak for dit tip, det er hermed givet videre til andre interresserede.

      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
  3. Hej:0)
    Jeg skal lave disse kartofler til aftensmaden idag, men de friske krydderurter, kommer det til, at knibe med. Du skriver, at man kan bruge tørre, men vel ikke 2 spskf. af hver til 1 dl olie, eller er det sådan det skal være? Tusind tak for opskrift. Glæder mig meget til, at smage dem😊
    Mange venlige hilsner
    Jeanett Krohn Rasmussen 🌸

    Svar
    • Hej Jeanett.

      Du har helt ret. Du skal nøjes med 1 spsk. af hver 🙂 Jeg håber de falder i god smag.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • 5 stars
      Hej Rasmus, jeg glæder mig til at prøve din opskrift!
      Jeg har dog en udfordring. Jeg ejer kun én ovn og skal servere en culottesteg samme aften.
      Min umiddelbare plan var at lade culotten hvile i 30 min efter tilberedningen, og derefter få kartoflerne i ovnen. Her kan jeg kun nå at give kartoflerne 20 minutter og evt på 275 grader, men jeg tvivler på det bliver nok :/

      Har du nogen gode råd til hvordan jeg kan få serveret både kartofler og steg samtidigt?
      Dbh
      Sarah

      Svar
      • Hej Sarah.

        Jeg kan sagtens sætte mig ind i problemet. Mit forslag ville være at sætte kartoflerne i ovnen sammen med culotten og starte dem op sammen. Når så culotten er færdig ville jeg skrue op og give kartoflerne varmluft i mens culotten trækker. Jeg har aldrig prøvet at lave kartoflerne ved 275 grader, umiddelbart vil jeg dog mene at det er for høj temperatur.

        Husk at kartoflerne skal vendes en gang imellem for at få dem gyldne hele vejen rundt. Jeg håber virkelig at det det lykkes for dig at få det helt færdigt på samme tid 🙂

        De bedste hilsner

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
    • Hej Aya.

      Det har jeg faktisk aldrig prøvet. Grunden til at jeg skræller dem er for at få så meget sprød overflade som muligt.
      Men når det så er sagt, så tror jeg da bestemt også at de bliver gode selvom der skulle være skræl på. Der er næsten ikke andet at gøre end at prøve 😉 Lad os høre om resultatet!

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  4. 3 stars
    Hej. De ser meget lækre ud og jeg vil gerne lave dem til nytårsaften hvor jeg skal medbringe kartofler. Tror du de kan laves hjemmefra og så varmes i ovnen inden middagen?
    Mvh Christina

    Svar
    • Hej Christina.

      Jeg bliver dig svar skylding.. Det har jeg aldrig prøvet, men der skulle jo ikke være noget i vejen for det 🙂 Så prøv det da.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.