Populært:

Oksefilet på grill

5

/5

2 timer 5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 5 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En oksefilet er et lækkert stykke kød, som af og til er på bordet herhjemme når vi skal fejre noget eller hygge lidt ekstra. Vi elsker at lave et helt stykke oksefilet på grill. Perfekt tilberedt kød og masser af god smag! Læs med her og få vores opskrift på grillet oksefilet.

hel oksefilet på grill skåret i skiver på skærebræt

Luksus grillmad

Jeg er i min favoritsæson, sommer sol og masser af dejlige dage hvor vi griller. Og når der skal oksefilet på bordet, så er det på grillen jeg laver den. Det kunne også sagtens være i ovn, men som jeg før har sagt det, så kan grillen altså noget med at tilføre en helt speciel smag.

Oksefilet er et virkelig lækkert og alsidigt stykke kød. Man kan lave det heltstegt på grillen, i sous vide, i ovnen, eller skåret ud til lækre bøffer. Men nå, i det her tilfælde er det altså et helt stykke, eller rettere sagt et halvt. Jeg fandt et pænt stykke på 2 kg, delte det i to stege, den ene røg på grillen og den anden blev til bøffer.

En veltilberedt oksefilet er et virkeligt lækkert stykke kød, og på en dag hvor det skal være lidt ekstra godt, så er det altså bare et stykke kød der imponerer de fleste. Men det er ikke kødet alene der gør det, et godt tilbehør en mindst lige så vigtigt.

Hvad serverer man til oksefilet? Jo, en grøn salat, en god sauce og en bagt kartoffel. Eller måske flødekartofler, egentlig er det bare fantasien der sætter grænserne, det kan ikke gå helt galt.

Skal det være rigtig fint, så kunne man servere fondant kartofler til, sammen med en god portvinssauce.

oksefilet på grill skåret i skiver på skærebræt

Ingrediensnoter

Oksefilet – Gå efter god kvalitet. Hellere betale lidt mere, og så få et stykke kød der rent faktisk også smager af noget. Man kan tit finde de store stykker til en god pris, og så kan man dele den i stykker der passer til ens familie, og smide resten i fryseren.

Hvordan laver man oksefilet på grill?

Her kommer en kort gennemgang af fremgangsmåden til hvordan du laver den bedste oksefilet på grill. Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Vi griller som regel med reverse seared metoden. Først kommes den forberedte oksefilet på den forvarmede grill ved lav varme til den ønskede kernetemperatur er nået. Efterfølgende varmes grillen op til høj varme, hvorefter oksefilten slutteligt brunes af over høj direkte varme. Efter tilberedningen skal oksefileten trække utildækket før den skæres ud og serveres. På denne måde sikrer man altid et perfekt tilberedt stykke kød.

hel oksefilet på grill

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget oksefilet skal jeg beregne pr person?

Som steg plejer man at sige 150-200 gram. Herhjemme beregner vi nok nærmere 250-300 gram per person, men vi er også virkelig kødelskere, og vores gæster er som regel det samme. Børn vil dog oftest spise mindre.

Andre grillretter du måske vil synes om

hel grillet oksefilet skåret i skiver på skærebræt

Opskrift på grillet hel oksefilet

Her kommer vores opskrift på den bedste grillede oksefilet. Masser af smag, lækker saftig og mør som smør. Server den med dit favorit tilbehør og imponer venner og familie. Hvor meget du skal beregne pr person afhænger selvfølgelig af Jeres appetit og hvor glade I er for kød. Vi laver gerne cirka 1 kg til 4 personer, det passer til os.

hel oksefilet på grill skåret i skiver på skærebræt
5 fra 3 stemmer

Oksefilet på grill

Opskrift på hel oksefilet på grill
Når man rigtig skal hygge eller fejre noget, så er en grillet oksefilet altid populær herhjemme. Det smager fantastisk, og når man laver den på grill, får man bare masser af ekstra smag i kødet. Vi laver den reverse seared, og på den måde bliver den perfekt hver gang. Server den med lidt let tilbehør, og din familie vil med garanti blive imponeret.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 703 kcal

Ingredienser

  • 1 kg oksefilet
  • Salt
  • Peber
  • smør
  • Frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg, hakket groft

Sådan gør du

Tilberedning med reverse sear-metoden:

  • Oksefileten tages ud af køleskabet en times tid før den skal grilles, så den ikke er iskold, når den skal på. Den pudes på bagsiden for sene og fedt.
    Fedtet på overfladen ridses, og oksefileten krydres med salt og peber.
    – Jeg har valgt at snøre min oksefilet op, for at holde lidt på formen.
    hel stykke oksefilet klar til at komme på grillen
  • Grillen forvarmes til 125 grader sat sat op til indirekte varme. Hvis du vil have røgsmag med anvendes en røgboks. Dette er ikke nødvendigt hvis du griller den på en træpillegrill.
    – Her i opskriften er oksefileten tilberedt efter reverse sear metoden på en Weber Smokefire EX6. Der er brugt Weber Grill Academy blend træpiller.
  • Når grillen er kommet op i temperatur placeres oksefileten på overste hylde, eller over indirekte varme hvis du tilbereder den på en almindelig grill. Kom et stege termometer i kødet og tilbered den nu ved lav varme til den har en kernetemperatur på 56 – 57 grader.
    oksefilet på grill reverse seared
  • Når kernetemperaturen er nået, tages oksefileten af grillen og stilles til siden utildækket i mens grillen varmes op til høj varme.
    – Kom eventuelt en pande der tåler grill på under opvarmningen. Dette kan springes over.
  • Når grillen og panden er varmet op kommes en god klat smør på panden og der tilsættes friske krydderurter efter smag til panden samt hakket hvidløg. Lad smørret bruse op og vend derefter oksefileten i det.
    støbejernspande på grillen med smør og kryudderurter
  • Brun derefter oksefileten af over direkte varme til den har fået den ønskede farver. Pas på ikke at grille den for længe, da den allerede er tilberedt til kernetemperatur.
    hel oksefilet på grill
  • Når oksefileten er brunet af, tages den af grillen og skal nu trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
    hel grillet oksefilet der trækker utildækket på skærebræt

Tilberedning efter traditionel metode:

  • Oksefilten forberedes på samme måde som nævnt herover.
  • Forvarm grillen til 200 grader sat op til indirekte varme.
  • Placer oksefileten over indirekte varme og tilbered den i 40 – 60 minutter, eller til kernetemperauren ligger på 56 -57 grader.
  • Tag den af grillen og lad den trække i ca. 15 minutter inden den serveres.
    – Hvis man ikke synes at stegen har fået nok farve, kan den brunes hurtigt af over den direkte varme inden den trækker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 703kcalKulhydrater: 1gProtein: 45gFedt: 57gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 24gTransfedt: 1gKolesterol: 180mgNatrium: 140mgKalium: 762mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 62IUC-vitamin: 1mgCalcium: 19mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.