Populært:

Madformadelskere / Verdenskøkkener / Dansk mad / Flødekartofler på grill

Flødekartofler på grill

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem elsker ikke en god portion flødekartofler? Det er så nemt at forberede og tilberede, og så er det perfekt tilbehør til grillmaden. Faktisk kan du nemt lave det på grillen når du alligevel har tændt op. Læs med her og få vores opskrift på de bedste flødekartofler på grill.

flødekartofler på grill i alubakke

Familievenligt tilbehør til grillmaden

Herhjemme går man aldrig galt i byen når man sætter flødekartofler på bordet. Det er nemlig noget både børn og voksne er ret glade for.

Johannes bestiller altid flødekartofler hvis vi spørger hvad han vil have at spise. Om det så er til frikadeller eller en Hamburgerryg på grill, det har ikke den store betydning.

Flødekartofler på grill er nemt og super lækkert.

Det er også billigt tilbehør til grillmaden, og så er det nemt at lave til mange mennesker. Det er så nemt lige at smide sådan et par bakker på grillen, og så kan man koncentrere sig om kødet og sine gæster eller sin familie i mens.

Og helt ærligt, hvem elsker ikke flødekartofler?

Det smager jo bare godt!

I vores version er der løg, hvidløg, lidt sennep, laurbærblade og muskatnød til at give smag. Det kan vi rigtig godt lide, det må nemlig gerne smage af mere end bare piskefløde. Hvis der er noget af det man ikke bryder sig om, kan det selvfølgelig udelades fra opskriften.

flødekartofler på grill med muskatnød, sennep og laurbærblade

Ingrediensnoter

Kartofler – Kartoflerne skal skrælles og skæres i skiver. Vi bruger et mandolinjern til at få ensartede skiver på cirka 3 millimeter. Hvis du ikke har sådan et, så kan de selvfølgelig også skæres med en kniv.

Løg og hvidløg – Er et must når vi laver flødekartofler. Det giver bare en masse god smag. Det kan selvfølgelig udelades hvis man synes.

Sennep – En god grov sennep er virkelig noget der kan løfte en portion flødekartofler til helt nye højder. Prøv det!

Laurbærblade – Laurbærblade giver en super god smag til kartoffelfadet. De skal selvfølgelig ikke spises, men pilles ud når man finder dem.

Muskatnød – Muskatnød, kartofler og fløde er rigtig gode venner. Det passer bare godt til, og der skal ikke ret meget i for at få en fantastisk god smag.

Hvordan laver man flødekartofler på grill?

Det er super nemt at lave et fad lækre flødekartofler på grillen som tilbehør til grillmaden.

Første step er at få skrællet og skåret kartoflerne i skiver. Det tager ikke lang tid hvis man har et mandolinjern i køkkenet. Ellers må man bruge en almindelig kniv. Løg og hvidløg skal også hakkes.

Vi gør altid det at vi lige koger det hele op i en gryde inden det kommer i fadet eller alubakken. Det reducerer tilberedningstiden lidt, og sikrer at alt bliver godt fordelt i fadet, og at man nemt kan smage det til.

Så fløde koges op i en gryde med resten af ingredienserne, så smager man lige til, og så kan det hele fordeles i fadet til grillen. Herefter skal det bare på grillen og hygge sig indtil kartoflerne er møre og gyldne på toppen.

Få den fulde opskrift længere nede på siden her.

flødekartofler på grill i alubakke med ske

Ofte stillede spørgsmål

Kan man genopvarme flødekartofler?

Ja det kan du sagtens. Har du en rest tilbage der ikke bliver spist, så skal du, som med alt andet mad, køle det hurtigt ned. Dagen efter kan du så opvarme flødekartoflerne i ovnen eller på grillen.

Kan flødekartofler fryses?

Ja det kan de godt. Sørg for at komme eventuelle rester i fødevaregodkendt emballage der kan tåle en tur i fryseren, og så kan du sagtens gemme dine rester i fryseren.

Kan jeg tilsætte andet til mine flødekartofler?

Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme i flødekartofler.

Krydderurter: Prøv for eksempel med timian eller rosmarin
Grøntsager: Prøv med porrer, gulerødder eller andre grøntsager
Ost: Lidt revet ost på toppen af flødekartoflerne giver en fantastisk smag.
Bacon: Bacon giver også en super god smag til dine flødekartofler. Svits baconen af i gryden inden du tilsætter resten af ingredienserne.

Andre grillretter du måske vil synes om

alubakke med flødekartofler på grill

Opskrift på grillet kartoffelfad

Her får du vores opskrift på lækre og cremede flødekartofler på grill. De smager fantastisk, og så er de nemme at lave.

Vi elsker at servere sådan et fad flødekartofler som tilbehør til grillmad, fordi det bare er noget hele familien elsker at spise. Det er super godt tilbehør til alt slags grillet kød, for eksempel Nakkekoteletter på grill eller en grillet hamburgerryg.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du tænder op i grillen.

flødekartofler på grill i alubakke
5 fra 2 stemmer

Flødekartofler på grill

Opskrift på flødekartofler på grill
Sådan et kartoffelfad med fløde og masser af god smag, er det perfekte tilbehør til grillmad. Det er nemt at forberede, og så er det noget hele familien elsker at spise. Det er skønt tilbehør til grillet kød som for eksempel nakkekoteletter eller hamburgerryg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 492 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 dl piskefløde
  • 1 spsk grov sennep
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 knsp muskatnød, stødt

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 185 grader sat op til indirekte varme.
    Her i opskriften er flødekartoflerne tilberedt på en træpillegrill, men de kan sagtens laves på en gasgrill, eller en traditionel kulgrill.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver à ca. 3 mm. Det er rigtig nemt hvis du har et mandolinjern, ellers er det frem med kniven.
  • Hvidløg hakkes. Løg skæres i tern eller i tynde ringe.
  • I en gryde varmes fløden op sammen med grov sennep, laurbærblade, salt, peber samt stødt muskatnød. Smag det til og tilsæt kartoffelskiverne, løg og hvidløg og lad det simre med i ca. 10 minutter under omrøring.
  • Hæld derefter det hele op i en alubakke. Kom nu alubakken på den forvarmede grill og tilbered flødekartoflerne i ca. 1 time eller til kartoflerne er møre og de er blevet lækre og gyldne på toppen.
  • Når flødekartoflerne er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 492kcalKulhydrater: 48gProtein: 7gFedt: 31gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 9gKolesterol: 114mgNatrium: 851mgKalium: 1152mgFibre: 6gSukker: 3gA-vitamin: 1236IUC-vitamin: 52mgCalcium: 94mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.