Populært:

Grillet feta

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Tilbehør til grillmaden skal være nemt og velsmagende. Det er en bonus hvis det også kan laves på grillen. Her får du vores opskrift på cremet grillet feta med masser af havens krydderurter og olivenolie. Det er nemt at lave, og smager skønt til grillmad.

grillet feta med krydderurter og olivenolie på grillen

Tag for dig af havens krydderurter

Jeg elsker denne opskrift. Det er nemlig sådan en opskrift hvor man kan bruge de krydderurter man har i haven, og dem man bedst kan lide.

Fetaen får god smag af de krydderurter du lægger ovenpå, så du kan nemt præge smagen i den retning du har lyst til.

Vi har her brugt en blanding af salvie, rosmarin og timian, men du kan så forsøge dig med andre slags krydderurter.

Basilikum og oregano er også super lækkert og giver mere middelhavssmagen. Eller løvstikke og persille hvis du vil have en mere nordisk og frisk grillet feta til din mad.

Kun fantasien sætter grænsen.

Du kan spise fetaen som en del af et tapasbord, på brødet, sammen med nogle lækre solmodne tomater eller til kartofler eller grillet kød. Igen er mulighederne store. Du kan også bruge det i salater hvis du synes.

grillet feta med krydderurter på brød

Ingrediensnoter

Feta – Feta eller salatost. Vi køber gerne den salatost der hedder Puck i en blå og hvid emballage. Den fås nemlig som en blok, og fungerer super godt på grillen. Det er ikke ægte feta, men det smager stadig skønt.

Krydderurter – Her kan du bruge de krydderurter du bedst kan lide. Jo flere jo bedre næsten. Bare kom en ordentlig håndfuld ovenpå, det giver masser af god smag.

Olivenolie – Olivenolie giver god smag og cremethed, så den er ret vigtig at huske. Brug en god olivenolie for det bedste resultat.

Hvordan laver man grillet feta?

Opskriften her skal ses som inspiration. Du kan nemlig variere den i det uendelige.

Først skal fetaen lægges i en alubakke eller i et lille fad. Jeg deler sådan en blok på midten, så den er cirka 2 cm i højden. Så skal der olivenolie og masser af krydderurter på toppen samt lidt salt og peber.

Nu er det grilltid. Osten skal grilles til den er blød og cremet, og så er den klar til at spise.

Se den fulde opskrift længere nede på siden her.

grillet feta med krydderurter og olivenolie på grillen

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke krydderurter kan jeg bruge?

Du kan bruge alle krydderurter du har lyst til eller dem du har i haven. Her er brugt salvie, rosmarin og timian. Du kan også bruge for eksempel oregano, persille, løvstikke eller basilikum. Kun fantasien sætter grænsen.

Hvad serveres fetaen sammen med?

Fetaen bliver blød og cremet, og kan serveres som et cremet element til for eksempel kød eller kartofler. Du kan også servere den med et stykke ristet brød eller med lækre solmodne tomater. Du kan også bruge et større fad, og komme tomaterne rundt om fetaen og bage det hele i grillen.

Andre opskrifter du måske vil synes om

grillet feta med krydderurter og olivenolie serveret med brød til

Opskrift på bagt feta på grillen

Her får du vores opskrift på en lækker grillet feta med masser af krydderurter. Det er noget du hurtigt kan forberede og servere til grillmaden sammen med et godt stykke brød eller nogle lækre tomater.

Du kan bruge de krydderurter du har i haven, eller dem du bedst kan lide.

grillet feta med krydderurter og olivenolie på grillen
5 fra 2 stemmer

Grillet feta

Opskrift på grillet feta
Salatost eller Feta på grillen er skønt tilbehør til grillmad. Det er nemt at forberede og tilberede, og serveret med et godt stykke brød eller solmodne tomater, smager det helt forrygende.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 393 kcal

Ingredienser

  • 500 g feta, el. salatost i blok
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl krydderurter, blandede
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Tænd grillen op, og lad den varme op til cirka 200 grader, sat op til indirekte varme.
  • Del fetaen i to dele, eller så højden cirka bliver 2 cm. Læg fetaen i et ildfast fad eller i alubakker.
  • Dryp olivenolie over osten, og fordel derefter krydderurterne ovenpå.
    grillet feta med krydderurter og olivenolie på grillen
  • Sæt alubakkerne på grillen, og grill osten under låg ved indirekte varme i cirka 15-20 minutter eller til osten er helt blød.
    grillet feta med krydderurter og olivenolie serveret med brød til
  • Server straks med et godt brød eller som tilbehør til grillmaden eventuelt sammen med nogle lækre friske tomater fra drivhuset.
    grillet feta med krydderurter på brød

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 393kcalKulhydrater: 5gProtein: 18gFedt: 34gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 11gKolesterol: 111mgNatrium: 1977mgKalium: 95mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 844IUC-vitamin: 1mgCalcium: 627mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.