Sommer er lig med grillmad. Herhjemme kan vi godt køre lidt rundt i de samme ting, men en helt ny favorit er grillet fennikel med parmesan, smør og timian. Det smager fantastisk og så er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift.
Nemt og lækkert tilbehør til grillmad
Fennikel er lidt en overset grøntsag herhjemme. Sådan tror jeg faktisk mange har det. Det er ikke fordi vi ikke kan lide den, faktisk så elsker vi fennikel. Det er bare ikke altid så nemt at komme på ideer til tilberedning af fennikel.
Hvis du ikke har prøvet at grille fennikel endnu, så må du altså love mig at prøve det. Det smager simpelthen så lækkert! Den milde anissmag og så sammen med den lidt salte ost, smør og timian, så bliver det ikke meget bedre.
Herhjemme kan både børn og voksne godt lide fennikel. Børnene synes det er sjovt at det smager af lakrids, så det er jo nærmest som slik. Vi er enige! Derfor er grillet fennikel også blevet en ny favorit hjemme hos os. Måske det også vil blive det hos Jer?
Mere grillinspiration
Ingrediensnoter
Fennikelknolde – Man kan efterhånden købe fennikel i de fleste supermarkeder, så det skulle være til at få fat i. Alternativt kan du finde dem hos grønthandleren, eller måske kaste dig ud i at så dem i haven. Det har vi tidligere haft stor succes med, det er nemt og de bliver store og flotte.
Parmesan – Parmesan på toppen giver bare en god saltet smag, som passer godt sammen med fennikel. Du kan selvfølgelig skifte ud med andre oste hvis du synes. Vi bruger oftest parmesan eller grana padano.
Hvordan laver man grillet fennikel?
Det er nemt at lave grillet fennikel på denne måde. Først skal de deles på langs, og så gnides de med olie og krydres. De halve fennikel skal først grilles over direkte varme, så de får lidt farve, og bagefter pakkes ind i staniol med smør i bunden.
Nu skal de have lov til at hygge sig på grillen indtil de er helt møre, og så pakkes de ud, og drysses med parmesan og timian. Nu er de klar til at servere sammen med dit yndlings kød, fisk eller kylling.
Ofte stillede spørgsmål
Det afhænger jo meget af mængden af andet mad du laver. Vi kan godt lide grillet fennikel til en god bøf på grillen, og beregner 1 fennikel pr person. Hvis der er masser af andet tilbehør, kan du nøjes med 1/2 pr person, men det smager altså virkelig forrygende, så lav rigeligt!
Ja, denne ret er også skøn med spidskål. Vores opskrift på Grillet spidskål finder du her.
Ja, du kan eksperimentere med forskellige oste på toppen. Vi går som regel med parmesan eller grana padano, fordi det oftest er noget vi har i køleskabet, men du kan sagtens bruge andre oste.
Andre opskrifter på tilbehør til grillmad
- Grillet spidskål
- Spinatsalat med grillet agurk, tomat og mozzarella
- Grillede grønne asparges
- Grillede gulerødder med bacon
- Majs på grill
Opskrift på fennikel på grill med parmesan
Her får du vores opskrift på lækre grillede fennikelknolde med masser af smør, parmesan og timian. De er virkelig nemme at lave, og så smager de bare godt til det meste grillmad. Vi serverer dem til alt fra grillet fisk, til oksekød eller kylling.
Vi håber du får lyst til at prøve de lækre fennikel på grill næste gang du skal tænde op i grillen. De har en skøn mild smag af anis/lakrids og med den salte ost og den lækre timian, er det en skøn mundfuld for både børn og voksne.
Grillet fennikel
Ingredienser
- 2 fennikel
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Peber, stødt, efter smag
- 30 g smør
- Frisk timian, efter smag
- 30 g parmesan, revet
Sådan gør du
- Forvarm grillen til 200 grader sat op så der kan grilles over direkte og indirekte varme.
- Skyl hver fennikel i koldt vand og del dem i 2 på langs.
- Smør dem derefter ind i et tyndt lag olie og krydder med salt og peber.
- Placer nu de halve fennikelknolde på grillen med den skårne side ned over direkte varme. Grill dem over den direkte varme i ca. 5 – 10 minutter eller til får lidt farve.
- I mens de grilles, forberedes indpakningen til næste trin. Tag 2 lange stykke alufolie, læg dem dobbelt, og kom smørret i midten, fordelt i små stykker.
- Tag nu de grillede fennikelknolde af af grillen og kom dem over på folien. Pak dem helt ind så folien lukker tæt.
- Kom pakken med fennikel og smør tilbage på grillen og tilbered dem nu over indirekte varme i ca. 30 minutter eller til fennikelknoldene er helt møre.
- Til sidst pakkes fenniklerne ud og drysses med frisk timian og revet parmesan. Nu er de klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her