Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Grillede grønne asparges

Grillede grønne asparges

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Grillede grønne asparges, er super nemt at lave, og så smager det helt forrygende. Det er noget vi godt kan lide at spise her i forsommeren, hvor de grønne asparges smager skønt og er i sæson.

De grillede asparges er godt tilbehør til en grillet kylling eller en god bøf på grillen. Evt. sammen med en grøn salat eller kogte nye kartofler. Mums, så bliver det vist ikke meget bedre, og så ved man at det snart er sommer.

opskrift på grillede grønne asparges - det perfekte tilbehør til grillekylling eller en bøf på grillen

Grillede grønne asparges opskrift

Her er vores helt simple opskrift på grillede grønne asparges. Hvis du vil pifte retten lidt op, kan du drysse lidt parmesanflager over aspargene efter de er tilberedt og lige inden servering. Vi spiser dem nu gerne som de er, udelukkende med salt. De smager nemlig helt fantastisk.

opskrift på grillede grønne asparges - det perfekte tilbehør til grillekylling eller en bøf på grillen
5 fra 1 stemme

Grillede grønne asparges

Opskrift på grillede grønne asparges
Sprøde og smagfulde asparges som tilbehør til sommerens grillmad. Det er nemt og lækkert at grille de grønne asparges, og det smager bare af dansk sommer når det er bedst!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 11 kcal

Udstyr

  • Grill

Ingredienser

  • 1 bdt grønne asparges
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Bræk enderne af aspargsene. Gem dem evt. til suppe. Vend aspargesene rundt i olie og salt, og kom dem på en meget varm grill eller grillpande.
    1 bdt grønne asparges, 2 spsk olivenolie, Salt
  • Grill de grønne asparges indtil de har fået grillmærker og er blevet let tilberedte. Det tager ca 5-10 minutter alt efter varmestyrken. Server straks for eksempel som tilbehør til kød eller kylling

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 11kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.4gNatrium: 1mgKalium: 65mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 242IUC-vitamin: 2mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Aspargesrisotto eller æggekage med asparges

Tilbehør til grillmaden

Til grillmaden kan vi, ud over asparges rigtig godt lide nye danske kartofler. De smager skønt letkogte, evt. kogt med lidt løvstikke i vandet. Derudover kan vi godt lide at bage et godt flutes, og evt. servere en dip til. Det kan enten være pesto med basilikum eller tzaziki.

Du behøver ikke at koge dine asparges før du griller dem. De er nemlig bedst når de er gode sprøde som de bliver når du griller dem direkte fra rå. Når dine apsarges er færdige kan du evt. give dem lidt olivenolie og parmesanflager hvis du har lyst. Vi nøjes med et ekstra drys salt, så får vi nemlig den mest rene aspargessmag, som vi elsker.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.