Populært:

Ørred på grill

4

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker at fiske, og selvfølgelig spise det vi fanger. En af favoritterne her til sommer er ørred på grill. Det er nemt at lave, og så smager det altså bare godt. Det er noget både børn og voksne elsker herhjemme.

En skøn familieaktivitet

2019 blev sommeren hvor vi kom i gang med at fiske sammen som familie.

Det har givet nogle helt fantastiske udflugter, og både børn og voksne er heldigvis stadig begejstrede for at fiske.

Vores fisketure har resulteret i nogle flotte regnbueørreder, og dem har vi selvfølgelig spist af med stor glæde. Hel ørred på grill er virkelig en dejlig spise, specielt når man selv har fanget fisken.

Fiskene her er fanget i Mjøls fiskesø ved Rødekro i Sønderjylland. Det er ikke så langt fra hvor vi bor, og vi er blevet rigtig glade for at fiske der. De har en skøn sø med god omkringliggende natur, der er god plads og man står ikke oven i hinanden, og der er plads til at børnene kan løbe rundt og lege.

Vi pakker gerne en morgenmadskurv og tager kaffen med under armen, det er en dejlig start på dagen. Disse fisk på billedet er fanget af Johannes, da han var bare 4 år. Faktisk på dagen hvor han fangede sin første fisk helt alene. En stor dag, og den blev da kun bedre da han fik yderligere 2 på krogen senere på formiddagen.

Ingrediensnoter

Hel ørred – Det vigtigste er selvfølgelig fisken. Det allerbedste er jo hvis du selv har fanget den.

Citron – Citron og fisk kan bare noget sammen. Vælg økologiske citroner, så vi undgår sprøjtemidler.

Dild – Frisk dild er super lækker sammen med fisken.

Hvordan laver man en ørred på grill?

Det er virkelig nemt at tilberede de fisk du har fanget på grillen. Når fisken er renset, så smørres den ind i olie eller smeltet smør.

Fisken krydres inden i med salt og peber, og så fyldes den med dild og citronskiver. Du kan også sagtens kommer andre krydderurter i.

Kom lidt citronsaft ud over fisken og læg det hele i en alubakke, alternativt kan du grille den direkte på risten. Fisken skal grilles indtil kødet slipper benene, og så er fisken klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ørred på grill - opskrift på friskfanget hel grillet ørred

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end dild?

Ja du kan også sagtens bruge andre krydderurter. Vi blander gerne en masse af de krydderurter vi har i haven, både dild, timian, frisk oragano og løvstikke. Brug de urter du bedst kan lide.

Andre opskrifter på fisk og skaldyr på grillen

Ørred på grill - opskrift på friskfanget hel grillet ørred

Tips og tricks til opskriften

  • Brug de krydderurter du har i haven og dem du bedst kan lide.

Serveringsforslag

  • Vi spiser gerne fisken med nye kartofler med persille og et godt flutes. Men du kan variere tilbehøret efter hvad I godt kan lide, og hvad der er i sæson. Først på sæsonen ville vi nok have lavet grillede grønne asparges, og hvis man vil have sovs til er hollandaise dejlig til fisk.
Ørred på grill - opskrift på friskfanget hel grillet ørred

Opskrift på grillet Ørred

Her er vores bud på en opskrift på hvordan man kan tilberede en friskfanget ørred på grill, det er mere en metode end en decideret opskrift, for man kan variere og tilføje som man selv synes.

Vi elsker at lave fisken med dild, det spiller bare altid, men du kan også eksperimentere med andre krydderurter inde i fisken. Har du nogen krydderurter i haven, så prøv dig frem og find din egen yndlingssmag.

Ørred på grill - opskrift på friskfanget hel grillet ørred
4 fra 7 stemmer

Ørred på grill

Opskrift på ørred på grill
Grillet friskfanget ørred på den bedste måde! Server den med for eksempel små nye kartofler med persille, grønne asparges og en sauce hollandaise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 303 kcal

Ingredienser

  • 1 ørred, 1-1,5 kg, renset
  • 1 citron , Øko, skåret i skiver
  • 1-2 tsk salt
  • 1 bdt frisk dild
  • 2 spsk olivenolie, eller smeltet smør
  • Peber, efter smag
  • 1/2 citron, saften

Sådan gør du

  • Forvarm grillen til ca.180 grader.
  • Smør fiskens skind ind i olie eller smeltet smør.
    2 spsk olivenolie, 1 ørred
  • Drys salt og peber i bugen på fisken, fyld den med dild og citronskiver. Hæld citronsaften over fisken inden den kommes på grillen.
    1 citron, 1-2 tsk salt, 1 bdt frisk dild, Peber, 1/2 citron
  • I den her opskrift har vi lavet fisken i en grillbakke, men den kan sagtens ligge direkte på grillristen, bare vær meget med forsigtig når du vender den, så skindet ikke ryger af. Placer grillbakken med fisken i grillen ved indirekte varme.
  • Luk låget på grillen (eller dæk den med staniol) og grill fisken i 20 – 25 minutter afhængig af størrelsen eller til kødet slippe benene.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 303kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 51gFedt: 9gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 148mgNatrium: 175mgKalium: 1208mgFibre: 0.02gSukker: 0.1gA-vitamin: 175IUC-vitamin: 8mgCalcium: 168mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 7. august 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.