Ørred på grill

I år blev sommeren hvor vi kom i gang med at fiske sammen som familie. Det har givet nogle helt fantastiske udflugter, og både børn og voksne er heldigvis stadig begejstrede for at fiske. Vores fisketure har resulteret i nogle flotte regnbueørreder, og dem har vi selvfølgelig spist af med stor glæde. Hel ørred på grill er virkelig en dejlig spise, specielt når man selv har fanget fisken.

Fiskene her er fanget i Mjøls fiskesø ved Rødekro i Sønderjylland. Det er ikke så langt fra hvor vi bor, og vi er blevet rigtig glade for at fiske der. De har en skøn sø med god omkringliggende natur, der er god plads og man står ikke oven i hinanden, og der er plads til at børnene kan løbe rundt og lege. Vi pakker gerne en morgenmadskurv og tager kaffen med under armen, det er en dejlig start på dagen. Disse fisk på billedet er fanget af Johannes på 4 år. På dagen hvor han fangede sin første fisk helt alene. En stor dag, og den blev da kun bedre da han fik yderligere 2 på krogen senere på formiddagen.

Ørred på grill opskrift

Her er vores bud på en opskrift på hvordan man kan tilberede en friskfanget ørred på grill, det er mere en metode end en decideret opskrift, for man kan variere og tilføje som man selv synes. Vi elsker at lave fisken med dild, det spiller bare altid, men du kan også eksperimentere med andre krydderurter inde i fisken. Har du nogen krydderurter i haven, så prøv dig frem og find din egen yndlingssmag.

Ørred på grill opskrift

Grillet friskfanget ørred på den bedste måde!
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Keyword Grill, Sommer
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk ørred 1-1,5 kg, renset
  • 1 stk citron Øko, skåret i skiver
  • 1-2 tsk salt
  • 1 bdt dild
  • 2 spsk olivenolie eller smeltet smør
  • peber efter smag
  • 1/2 citron saften

Fremgangsmåde

  • Forvarm grillen til ca.180 grader.
  • Smør fiskens skind ind i olie eller smeltet smør.
  • Drys salt og peber i bugen på fisken, fyld den med dild og citronskiver. Hæld citronsaften over fisken inden den kommes på grillen.
  • I den her opskrift har vi lavet fisken i en grillbakke, men den kan sagtens ligge direkte på grillristen, bare vær meget med forsigtig når du vender den, så skindet ikke ryger af. Placer grillbakken med fisken i grillen ved indirekte varme.
  • Luk låget på grillen (eller dæk den med staniol) og grill fisken i 20 – 25 minutter afhængig af størrelsen eller til kødet slippe benene.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vi spiser gerne fisken med nye kartofler med persille og et godt flutes. Men du kan variere tilbehøret efter hvad I godt kan lide, og hvad der er i sæson. Først på sæsonen ville vi nok have lavet grillede grønne asparges, og hvis man vil have sovs til er hollandaise dejligt til fisk.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares