Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Laksespyd på grill

Laksespyd på grill

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker grillspyd i alle afskygninger, og grillspyd med fisk er virkelig en lækker måde at få noget fisk ind i grillmåltidet på. Her får du vores opskrift på nemme laksespyd på grill med peberfrugt og citron. De er hurtige at lave, og så elsker hele familien dem herhjemme, både børn og voksne.

laksespyd på grill pensles med grillmarinade

Fisk på spyd

Herhjemme er det helvigvis ikke noget problem at få fisk i børnene. Særligt ikke hvis det er laks. Det er en af deres livretter. Hvis det bliver serveret på spyd er det kun endnu bedre.

Netop fordi børnene er så vilde med det, så er det laks vi ofte får når der er fisk på menuen. Her om sommeren er det selvfølgelig oftest på grillen.

Laksespyd er en både nem og lækker måde at lave grillet fisk på.

Det er ganske simpelt, og med laks, citron, peberfrugt og en god marinade, kommer man virkelig langt.

De smager fantastisk, og så er det også en virkelig smuk måde at servere laksen på. Ved at grille den på spyd, er den også nem at vende under tilberedningen, og de skal kun have ganske kort tid på grillen for at blive perfekte.

tallerken med laksespyd klar til grillen

Ingrediensnoter

Laks – Du kan bruge laksefileter eller en købe et større stykke laks og selv skære det ud. Vi køber gerne en lakseside på cirka 800 gram, det passer lige til os. Den skærer vi så ud i passende stykker, og kommer på 4 spyd. Rema1000 har nogle rigtig fine laksesider, men ellers kan du slå et smut forbi din fiskehandler.

Citron – Citron og laks er bare gode sammen. Ved at grille skiver af citron sammen med laksen, får den alt den gode citronsmag under tilberedningen.

Peberfrugt – Vi kan godt lide peberfrugt, og det passer godt til laks. Derudover er det smukt med de forskellige farver på spyddet. Hvis du ikke er til peberfrugt, kan du selvfølgelig skifte det ud med andre grøntsager efter eget valg.

Hvordan laver man laksespyd på grill?

Det er faktisk supernemt selv at lave laksespyd til grillen.

Først blander man marinaden, her skal alle ingredienserne bare i en lille skål og blandes godt sammen. Så stilles den til side mens man forbereder laksespyddene.

Hvis man bruge træspyd som her, så er det vigtigt lige at lægge dem i koldt vand inden man laver spyddene, på den måde kan de bedre klare en tur på grillen uden at futte af.

Så skærer man laks, peberfrugt og citroner ud, og så skal man bare have samlet spyddene.

De færdige spyd pensles med marinaden, og så skal de bare en tur på grillen over direkte varme i 10-15 minutter. Så er der serveret!

Du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden her.

laksespyd på grill med peberfrugt og citron

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg forberede spyddene i god tid inden de grilles?

Ja du kan sagtens samle spyddene og stille dem i køleskabet tidligere på dagen. Så er de klar til at smide på grillen lige inden spisetid.

Kan jeg bruge andet end peberfrugt?

Ja, hvis du ikke er vild med peberfrugt, kan du sagtens skifte dem ud med andre grøntsager efter eget valg. Prøv for eksempel med skiver af squash eller aubergine.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

færdige laksepyd på grill klar til servering

Opskrift på de bedste grillspyd med fisk

Her får du vores opskrift på en af vores sommerfavoritter. Det er en nem og hurtig opskrift på fantastiske grillspyd med laks. Det er noget vi spiser igen og igen her om sommeren, fordi det smager fantastisk, og så er laks virkelig sundt.

Derudover er det en hurtig ret, som man kan lave på under 30 minutter, og så er det virkelig noget børnene herhjemme elsker. Det gør vi voksne heldigvis også! Vi håber du får lyst til at prøve dem.

laksespyd på grill pensles med grillmarinade
5 fra 2 stemmer

Laksespyd på grill

Opskrift på laksespyd på grill
Vi elsker grillspyd med fisk eller i det hele taget fisk på grillen. Grillet laks er en af vores favoritter. Når man laver grillspyd med laks, får man masser af god smag, hurtig og nem tilberedning, og en ret som hele familien elsker at spise herhjemme. Server med grillede grøntsager, majskolber eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 379 kcal

Ingredienser

 • 800 g laks
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 grøn peberfrugt
 • 1 citron, økologisk

Marinade:

 • ½ citron, saften
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk honning
 • ¼ dl frisk persille, hakket fint
 • 1 fed hvidløg, knust
 • ½ tsk salt
 • Peber, efter smag

Sådan gør du

 • Hvis du bruger træspyd, lægges de i et fad med koldt vand i cirka 30 minutter inden spyddene laves. Det gør man så de bedre kan modstå varmen på grillen.
 • Bland alle ingredienser til marinaden sammen.
 • Skær laksen ud i firkanter på cirka 3×3 cm alt efter størrelsen på dit stykke laks.
 • Skær peberfrugterne ud i cirka samme størrelse tern.
 • Skær citronen i tynde skiver.
 • Nu skal spyddene samles. Brug to træspyd til hver, så er de nemmere at vende på grillen. Sæt laksetern på spyddene med citronskiver og peberfrugt i mellem.
  laksespyd med peberfrugt og citron
 • Pensel spyddene med marinaden, og læg dem på en varm grill ved direkte varme.
  laksespyd på grill pensles med grillmarinade
 • Grill laksespyddene i cirka 10-15 minutter alt efter størrelse, og vend dem flere gange undervejs. Pensel eventuelt med ekstra marinade når du vender dem.
  laksespyd på grill med peberfrugt og citron
 • Server de færdige laksespyd med grillede grønne asparges, kartoffelsalat, grøn salat eller dit favorittilbehør.
  færdige laksepyd på grill klar til servering

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 379kcalKulhydrater: 8gProtein: 40gFedt: 20gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 9gKolesterol: 110mgNatrium: 382mgKalium: 1110mgFibre: 1gSukker: 6gA-vitamin: 1202IUC-vitamin: 65mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.