Lakseside på grill er fantastisk sommermad. Det er nemt at lave, det smager forrygende, og så er det sundt.

Mere grillinspiration
Laks er noget vi griller igen og igen, fordi det er ungernes yndlingsfisk, og heldigvis elsker vi voksne det også.
Opskriften er god fordi
Nem og hurtig – Laks skal ikke tilberedes ret lang tid på grillen, og det tager heller ikke lang tid at forberede laksen. Det er altså skøn hverdagsmad som ikke tager lang tid at lave.
Ingrediensnoter
Laks – Her må man gerne vælge en god kvalitet. Du kan enten gå til fiskehandleren og købe en side laks, og ellers kan man også være heldig i nogle supermarkeder. Rema 1000 eller Lidl har ofte nogle rigtig fine laksesider.
Krydderurter – Her kan du bruge de krydderurter du allerbedst kan lide. Vi har brugt en blanding af dild, løvstikke og timian, men du kan sagtens skifte ud med andre krydderurter hvis du synes. Men kan næsten ikke bruge for mange krydderurter her.
Hvordan laver man lakseside på grill?
Det er en ganske simpel opskrift her.
- Først skal laksesiden gøres klar og tjekkes for ben.
- Herefter skal den krydres med salt og peber og så skal den toppes ned citronskiver, smør og masser af krydderurter.
- Nu skal laksen på den varme grill, og grilles i cirka 20 minutter eller til den er tilberedt.
- Herefter er laksesiden klar til servering. Nem og hurtig aftensmad!
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Krydderurter – Dild er oplagt at bruge til laks, men du kan også prøve med andre krydderurter som persille eller oregano. Prøv dig frem med de krydderurter du har i haven.
Laksefileter – Du kan bruge samme fremgangsmåde med citronskriver, smør og krydderurter, og så bare give dem lidt kortere tid på grillen hvis du bruger små laksefileter. Laksefileter skal have 10-15 minutter på grillen med låget på.
Hold godt øje – Laksesider kan være meget forskellige i tykkelsen, og vi skal helst ikke overtilberede den. Derfor er det vigtigt at holde øje mens den tilberedes, og så tjekke hvornår den er færdig ved at stikke i den og se om kødet flager som det skal.
Servering – Laks passer godt med grillede grønne asparges, nye kartofler og en hollandaise sauce. Du kan også servere en grøn salat eller en grillede grøntsagsspyd til din laks. Et koldt glas hvidvin er også super skønt til grillet laks. Få flere ideer til tilbehør til laks på grill her
Andre tilberedninger af laks

Lakseside på grill
Ingredienser
- 800 g lakseside, (reklamelink)
- 1 citron, øko, skåret i tynde skiver
- 50 g smør, skåret i skiver
- ½ dl frisk dild
- ½ dl frisk løvstikke
- ½ dl frisk timian
- 2 tsk salt, eller efter smag
- Peber, stødt, efter smag
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 200 grader sat op til indirekte varme.
- Laksen forberedes. Trim kanterne og skær fedt væk. Gå den efter for ben og træk dem ud hvis du finder nogen.800 g lakseside
- Derefter krydres laksesiden med salt og peber. Fordel derefter skiver af citron, krydderurter samt smør ud over laksen som på billedet.1 citron, ½ dl frisk dild, ½ dl frisk løvstikke, ½ dl frisk timian, 2 tsk salt, Peber, 50 g smør
- Nu skal laksen på grillen. Rens og smør grillristen op med olie inden laksen kommes på. Placer laksen over indirekte varme og giv den 20 minutter ved 200 grader med låget på.
- Når der er gået 20 minutter kan man lige tjekke med en gaffel i den tykke ende af laksen om den er helt tilberedt. Når laksen er tilberedt tages den forsigtigt af grillen og placeres på et skærebræt. Lad den trække i et par minutter inden den serveres.
- Laksen kan serveres med nye kartofler, hollandaise og grønne asparges eller dit favorittilbehør.
Se video til opskriften
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: