Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Lakseside på grill

Lakseside på grill

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Grillet laks er fantastisk sommermad. Det er nemt at lave, det smager forrygende, og så er det sundt. Med lidt let lækkert tilbehør har man et fantastisk måltid mad. Læs med her og få vores opskrift på hel lakseside på grill.

lakseside på grill med smør, citron og krydderurter på toppen

Sund og let sommermad

Herhjemme elsker både børn og voksne laks. Det er altid stensikkert at børnene spiser godt med aftensmad når der kommer laks på grillen.

Vi er så heldige at vi har haven fyldt med lækre krydderurter – dild, løvstikke og timian har vi brugt her til denne laks. Det kunne også have været alle mulige andre krydderurter. Her kan du vælge dem I bedst kan lide, eller dem I har i haven derhjemme.

Jo flere krydderurter jo bedre! De giver en skøn smag til laksen.

Til sådan en fin lakseside på grill serverede vi nye kartofler med hjemmelavet hollandaise og grillede grønne asparges.

Simpelt, men helt fortryllende lækkert!

Man behøver ikke mange forskellige slags tilbehør, vi kan godt lide at holde det helt enkelt, og have de gode råvarer i centrum for sådan et måltid. Det smager af det det er, og man sætter pris på alle elementerne på sådan en tallerken.

Ud over at smage skønt, så er laks jo også sundt, og indeholder gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler. I de nye kostråd anbefaler Sundhedsstyrelsen at vi spiser mindre kød, og i stedet skruer op for fisk og bælgfrugter. Det prøver vi at efterleve herhjemme.

hel lakseside klar til grillen med krydderurter og citron

Ingrediensnoter

Laks – Her må man gerne vælge en god kvalitet. Du kan enten gå til fiskehandleren og købe en side laks, og ellers kan man også være heldig i nogle supermarkeder. Rema1000 har ofte nogle rigtig fine laksesider.

Krydderurter – Her kan du bruge de krydderurter du allerbedst kan lide. Vi har brugt en blanding af dild, løvstikke og timian, men du kan sagtens skifte ud med andre krydderurter hvis du synes. Men kan næsten ikke bruge for mange krydderurter her.

Hvordan laver man en hel lakseside på grill?

Det er en ganske simpel opskrift her. Først skal laksesiden gøres klar og tjekkes for ben. Herefter skal den krydres med salt og peber og så skal den toppes ned citronskiver, smør og masser af krydderurter.

Nu skal laksen på den varme grill, og grilles i cirka 20 minutter eller til den er tilberedt.

Herefter er laksesiden klar til servering. Nem og hurtig aftensmad!

grillet lakseside med krydderurter og citron på toppen samt grillede grønne asparges

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge laksefileter i stedet for en hel side?

Ja det kan du sagtens. Du kan bruge samme fremgangsmåde med citronskriver, smør og krydderurter, og så bare give dem lidt kortere tid på grillen. Laksefileter skal have 10-15 minutter på grillen med låget på.

Hvad skal man servere til laks på grill?

Laks passer godt med grønne asparges, kartofler og en hollandaise sauce. Du kan også servere en grøn salat eller en grillede grøntsagsspyd til din laks. Et koldt glas hvidvin er også super skønt til grillet laks.

Få flere ideer til tilbehør til laks på grill her

Kan jeg bruge andre krydderurter?

Ja det kan du sagtens. Dild er oplagt at bruge til laks, men du kan også prøve med andre krydderurter som persille eller oregano. Prøv dig frem med de krydderurter du har i haven.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

tallerken med laks med kartofler, hollandaise og grønne asparges

Opskrift på grillet lakseside

Her får du vores opskrift på en hel lakseside på grill. Det er nem sommermad, som vi elsker at spise herhjemme. Laks er en børnevenlig fisk, og vores børn elsker når vi griller laks. De kan sagtens dele sådan en side hvis de får lov!

Til laksen spiste vi nye kartofler med hollandaise og grillede grønne asparges.

lakseside på grill med smør, citron og krydderurter på toppen
5 fra 3 stemmer

Lakseside på grill

Opskrift på lakseside på grill
En grillet lakseside er fantastisk sommermad for hele familien. Vi elsker at servere grillet laks her om sommeren, og sammen med nye kartofler, hollandaise og grønne asparges, så er man i himlen. Det er nemt at forberede, og kan laves på maksimalt en halv time.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 375 kcal

Ingredienser

 • 800 g lakseside, (reklamelink)
 • 1 citron, øko, skåret i tynde skiver
 • 50 g smør, skåret i skiver
 • ½ dl frisk dild, eller efter smag
 • ½ dl frisk løvstikke, eller efter smag
 • ½ dl frisk timian, eller efter smag
 • 2 tsk salt, eller efter smag
 • Peber, stødt, efter smag

Sådan gør du

 • Grillen forvarmes til 200 grader sat op til indirekte varme.
 • Laksen forberedes. Trim kanterne og skær fedt væk. Gå den efter for ben og træk dem ud hvis du finder nogen.
 • Derefter krydres laksesiden med salt og peber. Fordel derefter skiver af citron, krydderurter samt smør ud over laksen som på billedet.
 • Nu skal laksen på grillen. Rens og smør grillristen op med olie inden laksen kommes på. Placer laksen over indirekte varme og giv den 20 minutter ved 200 grader med låget på.
  hel lakseside på grill med krydderurter, smør og citron
 • Når der er gået 20 minutter kan man lige tjekke med en gaffel i den tykke ende af laksen om den er helt tilberedt. Når laksen er tilberedt tages den forsigtigt af grillen og placeres på et skærebræt. Lad den trække i et par minutter inden den serveres.
 • Laksen kan serveres med nye kartofler, hollandaise og grønne asparges eller dit favorittilbehør.
  tallerken med laks med kartofler, hollandaise og grønne asparges

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 375kcalKulhydrater: 1gProtein: 40gFedt: 23gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 137mgNatrium: 372mgKalium: 993mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 486IUC-vitamin: 2mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.