Lakseside på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lakseside på grill er fantastisk sommermad. Det er nemt at lave, det smager forrygende, og så er det sundt.

lakseside på grill med smør, citron og krydderurter på toppen.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Laks er noget vi griller igen og igen, fordi det er ungernes yndlingsfisk, og heldigvis elsker vi voksne det også.

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtig – Laks skal ikke tilberedes ret lang tid på grillen, og det tager heller ikke lang tid at forberede laksen. Det er altså skøn hverdagsmad som ikke tager lang tid at lave.

    Ingrediensnoter

    Laks – Her må man gerne vælge en god kvalitet. Du kan enten gå til fiskehandleren og købe en side laks, og ellers kan man også være heldig i nogle supermarkeder. Rema 1000 eller Lidl har ofte nogle rigtig fine laksesider.

    Krydderurter – Her kan du bruge de krydderurter du allerbedst kan lide. Vi har brugt en blanding af dild, løvstikke og timian, men du kan sagtens skifte ud med andre krydderurter hvis du synes. Men kan næsten ikke bruge for mange krydderurter her.

    Hvordan laver man lakseside på grill?

    Det er en ganske simpel opskrift her.

    1. Først skal laksesiden gøres klar og tjekkes for ben.
    2. Herefter skal den krydres med salt og peber og så skal den toppes ned citronskiver, smør og masser af krydderurter.
    3. Nu skal laksen på den varme grill, og grilles i cirka 20 minutter eller til den er tilberedt.
    4. Herefter er laksesiden klar til servering. Nem og hurtig aftensmad!

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Krydderurter – Dild er oplagt at bruge til laks, men du kan også prøve med andre krydderurter som persille eller oregano. Prøv dig frem med de krydderurter du har i haven.

    Laksefileter – Du kan bruge samme fremgangsmåde med citronskriver, smør og krydderurter, og så bare give dem lidt kortere tid på grillen hvis du bruger små laksefileter. Laksefileter skal have 10-15 minutter på grillen med låget på.

    Hold godt øje – Laksesider kan være meget forskellige i tykkelsen, og vi skal helst ikke overtilberede den. Derfor er det vigtigt at holde øje mens den tilberedes, og så tjekke hvornår den er færdig ved at stikke i den og se om kødet flager som det skal.

    Servering – Laks passer godt med grillede grønne asparges, nye kartofler og en hollandaise sauce. Du kan også servere en grøn salat eller en grillede grøntsagsspyd til din laks. Et koldt glas hvidvin er også super skønt til grillet laks. Få flere ideer til tilbehør til laks på grill her

    hel lakseside klar til grillen med krydderurter og citron.

    Andre tilberedninger af laks

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    lakseside på grill med smør, citron og krydderurter på toppen.
    5 fra 3 stemmer

    Lakseside på grill

    En grillet lakseside er fantastisk sommermad for hele familien. Vi elsker at servere grillet laks her om sommeren, og sammen med nye kartofler, hollandaise og grønne asparges, så er man i himlen. Det er nemt at forberede, og kan laves på maksimalt en halv time.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 375 kcal

    Ingredienser

    • 800 g lakseside, (reklamelink)
    • 1 citron, øko, skåret i tynde skiver
    • 50 g smør, skåret i skiver
    • ½ dl frisk dild
    • ½ dl frisk løvstikke
    • ½ dl frisk timian
    • 2 tsk salt, eller efter smag
    • Peber, stødt, efter smag

    Sådan gør du

    • Grillen forvarmes til 200 grader sat op til indirekte varme.
    • Laksen forberedes. Trim kanterne og skær fedt væk. Gå den efter for ben og træk dem ud hvis du finder nogen.
      800 g lakseside
    • Derefter krydres laksesiden med salt og peber. Fordel derefter skiver af citron, krydderurter samt smør ud over laksen som på billedet.
      1 citron, ½ dl frisk dild, ½ dl frisk løvstikke, ½ dl frisk timian, 2 tsk salt, Peber, 50 g smør
    • Nu skal laksen på grillen. Rens og smør grillristen op med olie inden laksen kommes på. Placer laksen over indirekte varme og giv den 20 minutter ved 200 grader med låget på.
      hel lakseside på grill med krydderurter, smør og citron
    • Når der er gået 20 minutter kan man lige tjekke med en gaffel i den tykke ende af laksen om den er helt tilberedt. Når laksen er tilberedt tages den forsigtigt af grillen og placeres på et skærebræt. Lad den trække i et par minutter inden den serveres.
    • Laksen kan serveres med nye kartofler, hollandaise og grønne asparges eller dit favorittilbehør.
      tallerken med laks med kartofler, hollandaise og grønne asparges

    Se video til opskriften

    Tips og noter

    1. Forberedelse – Du kan godt forberede laksen nogle timer før den skal på grillen, så den ligger klar i køleskabet når det er grilltid.
    2. Krydderurter – Du kan bruge de krydderurter vi foreslår her eller vælge dem du bedst kan lide.
    3. Servering – Grillet laks kan for eksempel serveres med grillede grønne asparges, nye kartofler og sauce hollandaise eller dit favoritttilbehør.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 375kcalKulhydrater: 1gProtein: 40gFedt: 23gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 137mgNatrium: 372mgKalium: 993mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 486IUC-vitamin: 2mgCalcium: 32mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.