Lækker og saftig laks tilberedt helt perfekt. Laks i dampovn er den nemme måde at sikre sig at laksen bliver helt som den skal være, og ikke tør. Serveret sammen med nogle små kartofler og en lækker sauce Hollandaise, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave laks i dampovn, så læs med her og få vores opskrift.
Laks for børn og voksne
Jeg elsker fisk! Jeg elsker ikke prisen lige så meget, men fisk er sundt, så det skal man ikke snyde sig selv, eller sin familie for at servere med jævne mellemrum. Og så er det det fantastiske ved fisk, at det rent faktisk smager rigtig godt.
Specielt laks er en af favoritterne herhjemme.
Ungerne elsker det, og faktisk, så tror jeg de ville vælge laks frem for en burger, hvis de fik valget. Laks er en utrolig alsidig fisk, den kan steges, grilles, røges, bages, dampes, og her i vores opskrift er det altså dampen vi har brugt til at tilberede laksen.
Der er det gode ved damp, at det holder på saft og kraft i fisken, så den ikke bliver tør og kedelig. Men det er jo ikke alle der har en dampovn, og hvad gør man så? Man kan stille et ildfast fad i bunden af ovnen, helst et i metal og lade det varme op med ovnen. Når man så stiller laksen ind, så kommer man et par deciliter kogende vand i fadet i bunden, så laver det damp i ovnen.
Men nemmest er det altså men en dampovn hvor man bare trykker på en knap, og så kommer dampen helt af sig selv.
Når vi skal have laks lavet i dampovn, så plejer vi næsten altid at servere det med små kogte kartofler, og kan man ikke få nye kartofler, så vil jeg anbefale aspargeskartofler. De er tilpas faste og “voksede” i konsistensen og smager bare godt. Som sauce til laks i dampovn kan jeg anbefale sauce Hollandaise, eller en sauce Blanquette.
Og som det sidste pift, så damp da også lige et par grønne, eller hvide asparges til.
Ingrediensnoter
Laks – Jeg plejer at købe en side og skære den ud i passede “Bøffer” og så fjerner jeg altså skindet, men det kan man også sagtens lade side.
Citron – Fisk og citron kan noget sammen. Og det syre citronen giver, er et godt modspil til den fede fisk.
Frisk dild – Fisk og dild hører sammen, sådan er det bare. Men vis du ikke er til dild, så prøv med persille, eller spring det grønne helt over.
Hvordan laver man laks i dampovn?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver nem laks i dampovn. Du får en veltilberedt fisk der “flager” på den helt rigtige måde, og er saftig og lækker.
Den forberedte laks kommes i et ildfast fad, sammen med skiver af citron. Citronsaft hældes derefter over laksen der krydres med salt og peber.
Fadet med fisk stilles derefter i den forvarmede ovn med damp, og tilberedes nu i Ca. 8 minutter, eller til fisken lige nøjagtigt tilberedet.
Når fisken er færdig tages fadet ud af ovnen og fisken drysses med dild og serveres straks med kogte kartofler og en lækker cremet sauce Hollandaise.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Resterne af den dampede laks kan opbevares på køl et par dage inden den skal kasseres eller fryses ned.
Du kan sagtens bruge ørred fileter og følge samme fremgangsmetode.
Andre fiskeretter du måske vil synes om
- Wraps med laks
- Laksespyd på grill
- Lakseside på grill
- Torskeloins i tomatsauce med basilikum
- Jordskokkesuppe med torsk
Opskrift på dampet laks med dild og citron
Her får du vores opskrift på en perfekt dampet laks lavet i dampovn. Det smager rigtig godt og fisken er tilberedt helt perfekt efter vores smag.
Du kan servere laks i dampovn med kogte aspargeskartofler, dampede asparges og en lækker cremet sauce Hollandaise. Find flere ideer til tilbehør til laks her. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere lækker fisk for familien.
Laks i dampovn
Ingredienser
- 600 g laks
- 1 citron
- 2 spsk frisk dild
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Dampovnen forvarmes til 130 grader med damp.
- Skindet fjernes på laksen inden den skæres op i passende stykker på ca. 150 g. – Man kan også undlade af fjerne skindet.
- Stykkerne af laks placeres i et fad. Halvdelen af citronen skæres i skiver og kommes ned imellem stykkerne af laks. Saften af den anden halvdel af citronen presses ud over laksen i fadet.
- Derefter krydres stykkerne af laks med salt og peber.
- Kom fadet i oven og tilbered nu laksen med damp ved 130 grader i 8 minutter.
- Når tiden er gået tages laksen ud af ovnen, den drysses med frisk dild og serveres straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Jeg og min familie holder meget af laks, det er lækkert, det er nyttigt og det er nemt at tilberede. Tak for opskriften!