Hjem » Aftensmad » Laks i dampovn

Laks i dampovn

Lækker og saftig laks tilberedt helt perfekt. Laks i dampovn er den nemme måde at sikre sig at laksen bliver helt som den skal være, og ikke tør. Serveret sammen med nogle små kartofler og en lækker sauce Hollandaise, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave laks i dampovn, så læs med her og få vores opskrift.

laks i dampovn med dild og citron

Laks for børn og voksne

Jeg elsker fisk! Jeg elsker ikke prisen lige så meget, men fisk er sundt, så det skal man ikke snyde sig selv, eller sin familie for at servere med jævne mellemrum. Og så er det det fantastiske ved fisk, at det rent faktisk smager rigtig godt.

Specielt laks er en af favoritterne herhjemme.

Ungerne elsker det, og faktisk, så tror jeg de ville vælge laks frem for en burger, hvis de fik valget. Laks er en utrolig alsidig fisk, den kan steges, grilles, røges, bages, dampes, og her i vores opskrift er det altså dampen vi har brugt til at tilberede laksen.

Der er det gode ved damp, at det holder på saft og kraft i fisken, så den ikke bliver tør og kedelig. Men det er jo ikke alle der har en dampovn, og hvad gør man så? Man kan stille et ildfast fad i bunden af ovnen, helst et i metal og lade det varme op med ovnen. Når man så stiller laksen ind, så kommer man et par deciliter kogende vand i fadet i bunden, så laver det damp i ovnen.

Men nemmest er det altså men en dampovn hvor man bare trykker på en knap, og så kommer dampen helt af sig selv.

Når vi skal have laks lavet i dampovn, så plejer vi næsten altid at servere det med små kogte kartofler, og kan man ikke få nye kartofler, så vil jeg anbefale aspargeskartofler. De er tilpas faste og “voksede” i konsistensen og smager bare godt. Som sauce til laks i dampovn kan jeg anbefale sauce Hollandaise, eller en sauce Blanquette.

Og som det sidste pift, så damp da også lige et par grønne, eller hvide asparges til.

laksefileter i dampovn med citron og dild

Ingrediensnoter

Laks – Jeg plejer at købe en side og skære den ud i passede “Bøffer” og så fjerner jeg altså skindet, men det kan man også sagtens lade side.

Citron – Fisk og citron kan noget sammen. Og det syre citronen giver, er et godt modspil til den fede fisk.

Frisk dild – Fisk og dild hører sammen, sådan er det bare. Men vis du ikke er til dild, så prøv med persille, eller spring det grønne helt over.

Hvordan laver man laks i dampovn?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver nem laks i dampovn. Du får en veltilberedt fisk der “flager” på den helt rigtige måde, og er saftig og lækker.

Den forberedte laks kommes i et ildfast fad, sammen med skiver af citron. Citronsaft hældes derefter over laksen der krydres med salt og peber.
Fadet med fisk stilles derefter i den forvarmede ovn med damp, og tilberedes nu i Ca. 8 minutter, eller til fisken lige nøjagtigt tilberedet.

Når fisken er færdig tages fadet ud af ovnen og fisken drysses med dild og serveres straks med kogte kartofler og en lækker cremet sauce Hollandaise.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

dampet laks i dampovn med dild og citron

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man dampet laks?

Resterne af den dampede laks kan opbevares på køl et par dage inden den skal kasseres eller fryses ned.

Kan jeg bruge andet end laks?

Du kan sagtens bruge ørred fileter og følge samme fremgangsmetode.

Andre fiskeretter du måske vil synes om

fad med laks i dampovn

Opskrift på dampet laks med dild og citron

Her får du vores opskrift på en perfekt dampet laks lavet i dampovn. Det smager rigtig godt og fisken er tilberedt helt perfekt efter vores smag.

Du kan servere laks i dampovn med kogte aspargeskartofler, dampede asparges og en lækker cremet sauce Hollandaise. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere lækker fisk for familien.

laks i dampovn med dild og citron
5 fra 2 stemmer

Laks i dampovn

Opskrift på laks i dampovn
Den perfekte dampede laks lavet i dampovn. Lækker og saftig, og tilberedt lige efter bogen. Server den sammen med kogte små kartofler og en lækker sauce Hollandaise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 8 min
Samlet tid 18 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 218 kcal

Ingredienser

  • 600 g laks
  • 1 citron
  • 2 spsk frisk dild
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Dampovnen forvarmes til 130 grader med damp.
  • Skindet fjernes på laksen inden den skæres op i passende stykker på ca. 150 g.
    – Man kan også undlade af fjerne skindet.
  • Stykkerne af laks placeres i et fad. Halvdelen af citronen skæres i skiver og kommes ned imellem stykkerne af laks. Saften af den anden halvdel af citronen presses ud over laksen i fadet.
  • Derefter krydres stykkerne af laks med salt og peber.
  • Kom fadet i oven og tilbered nu laksen med damp ved 130 grader i 8 minutter.
  • Når tiden er gået tages laksen ud af ovnen, den drysses med frisk dild og serveres straks.
  • Server den dampede laks med kogte kartofler og en sauce Hollandaise eller dit favorittilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 218kcalKulhydrater: 2gProtein: 30gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 83mgNatrium: 357mgKalium: 737mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 88IUC-vitamin: 5mgCalcium: 24mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med fisk, Aftensmad med laks, Dampet laks i ovn med citron, Sund aftensmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.