Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Paneret mørksej

Paneret mørksej

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker at spise lækker fisk herhjemme, men som du sikker ved, så er fisk altså ret hårdt for pengepungen, det er bare dyrt. Mørksej er en af de billigere fisk, men den smager faktisk super godt, få vores opskrift på lækker paneret mørksej her.

paneret mørksej på stegepande

Mørksej loins i supermarkedet

Mørksej er en lidt overset fisk føler jeg. Vi har ofte kigget på den i supermarkedet, men det er først for nyligt at vi er begyndt at købe den.

De har faktisk ofte nogle rigtig fine loins af mørksej, for eksempel i Rema, og de koster altså ikke nær så meget som de andre typer af fisk vi normalt vælger.

Derfor vil vi gerne slå et slag for at man begynder at spise mere mørksej, det smager altså super godt, og med den rette tilberedning kan man få et fantastisk måltid til lidt billigere penge.

Her panerer vi fisken, og det er lige noget for ungerne. Sprød og lækker fisk, og så lidt grønt og et flute til, så er de i himlen.

pande med stegt paneret mørksej

Ingrediensnoter

Mørksej loins – Vi har kun gode erfaringer med de mørksej loins man kan købe i Rema, men de kan garanteret også fås andre steder.

Panering – Vi panerer i rasp blandet med krydderier og parmesan. Det giver et sprødt stykke fisk der bare smager helt fantastisk.

Hvordan laver man paneret mørksej?

Det er en af de nemme fiskeretter vi er ude i her, men det smager altså bare så godt.

Først skal fisken paneres, det gør man ved først at vende fiskestykkerne i sammen piskes æg, og derefter i en blanding af rasp, parmesan og krydderier.

De panerede møkrsej loins steges i 3-4 minutter på hver side i smør på en pande, og så er de perfekt tilberedte indeni og lækre sprøde udenpå.

Nu er de klar til at servere med dit favorittilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprød paneret mørksej loins

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre krydderier i paneringen?

Ja det kan du gøre helt som du har lyst til. Timian kunne også være super lækkert, og du kan eksperimentere med forskellige friske og tørrede krydderurter og krydderier som du har lyst til.

Andre fiskeretter du måske vil synes om

stegepande med sprøde panerede mørksej loins

Tips og tricks til opskriften

  • Krydder din panering med de tørrede eller friske krydderurter du bedst kan lide.
  • Prøv også at bruge pankorasp i paneringen, det giver et ekstrasprødt stykke fisk.

Serveringsforslag

Elsker du lækre retter med mørksej? Prøv vores opskrift på Smørstegt mørksej

mørksej loins med panering
paneret mørksej loins

Opskrift på sprøde mørksej loins

Her får du vores opskrift på sprøde og lækre mørksej loins, som er paneret i en blanding af rasp, parmesan og lækre krydderier. De bliver stegt sprøde på panden, og du kan servere dem med dit favorittilbehør.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Mørksej er lidt en overset fisk, og den smager altså rigtig godt, og er samtidig billigere end de andre fisk vi normalt kigger efter i køledisken.

paneret mørksej på stegepande
5 fra 2 stemmer

Paneret mørksej

Opskrift på paneret mørksej
Sprøde stykker af lækre mørksej loins, som er paneret i en blanding af rasp, parmesan og lækre krydderier. Server dem som fish and chips med pommes frites og sauce tartare eller med dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 664 kcal

Ingredienser

Panering

  • 1 dl rasp
  • 30 g parmesan
  • 1 tsk salt, fint
  • 1 tsk herbes de provance, eller andet krydderi
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver

Sådan gør du

  • I en dyb tallerken blandes alle ingredienserne til panneringen grundigt sammen.
    1 dl rasp, 30 g parmesan, 1 tsk salt, 1 tsk herbes de provance, ½ tsk paprika, ½ tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver
  • I en anden dyb tallerken piskes ægget sammen.
    1 æg
  • Derefter vendes stykkerne af fisk først i æg og derefter i paneringen. Sørg for at der kommer panering over det hele. Tryk gerne paneringen lidt fast på fisken med hænderne.
    400 g mørksej loins
  • I en stor pande smeltes smørret ved middel varme. Når det er bruset af, kommes stykkerne af fisk i og steges nu i ca. 3-4 minutter på hver sider, eller til de bliver flot gyldne og kødet flager en smule fra hinanden.
    50 g smør
  • Overfør de stegte stykker fisk til et fad og server med det samme med dit favorittilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 664kcalKulhydrater: 38gProtein: 55gFedt: 32gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 246mgNatrium: 2066mgKalium: 776mgFibre: 3gSukker: 3gA-vitamin: 992IUC-vitamin: 0.1mgCalcium: 318mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.