Madformadelskere / Aftensmad / Laks med spinat i flødesovs

Laks med spinat i flødesovs


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre stegte laksefileter i en cremet flødesovs med spinat og et strejf af citron. Det er en af vores “go to” retter når vi spiser laks. Det smager rigtig godt, og er en børnevenlig ret, også selvom der er spinat i. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave laks med spinat i flødesovs, så læs med her og få vores opskrift.

laks med spinat i flødesovs i pande

Laks, fløde og spinat

Vi prøver at spise så meget fisk som muligt, dels fordi det smager rigtig godt, men også fordi det indeholder så mange gode fedtstoffer og vitaminer. Så fisk en gang om ugen som minimum.

Det der er lidt træls ved det, er at fisk også er dyrt, men der skal altså fisk på bordet alligevel! Da jeg var bar brød jeg mig faktisk ikke om fisk, og det til trods for at vi boede på Bornholm med al mulighed for at få frisk og billig fisk altid.

Anderledes er det heldigvis med mine egne børn, de elsker fisk og skaldyr, så det er jo med at få noget fisk fyldt på dem. Laks er og bliver deres favorit, som jeg vidst før har skrevet, men laks er nu også en lækker spise når det bliver tilberedt ordentligt.

Laks med spinat i flødesovs er en af de opskrifter vi altid vender tilbage til når vi spiser laks, vi ved at det smager godt, laksen er stegt på pande, så den har den der lækre “brune” smag, og flødesovsen med et strejf af citron passer bare perfekt til.

Laksen er i sig selv en fed fisk, og kombinationen med en kraftig flødesauce kalder på noget friskt og gerne med en smule bitterhed. Det betyder for eksempel en salat som tilbehør, gerne med bitre noter og en dejlig frisk vingagrette til at samle op på den fede fisk og fløden i saucen. For selvom der er citronsaft/skal og hvidvin i, så kan retten sagtens tage en frisk salat som en del af tilbehøret.

Nu håber jeg du har fået lyst til at prøve vores version af laks med spinat i flødesovs, det smager bare helt fantastisk, og serveret sammen med pasta, eller et godt hjemmebagt flutes og en frisk salat, så bliver det ikke meget bedre.

laks med spinat i flødesovs i pande

Ingrediensnoter

Laks – Find et stykke flot laks og skær det selv i fileter. Husk at fjerne skindet!

Løg og hvidløg – Løg og hvidløg giver en dejlig smag til saucen, hvis man synes at 5 fed hvidløg er for meget, så kom halvdelen i.

Soltørrede tomater – Jeg bruger soltørrede tomater fordi jeg elsker den skarpe kraftige smag af tomat de bidrager med.

Chili – Chili giver retten en behagelig varme.

Hvidvin – Hvidvin kan bare noget i en sauce og også sammen med fisk. Den giver en vis mængde syre, men også masse smagsnoter man ikke kan få fra andet.

Citron
– Syre, og et dejligt strejf at citrus.

Fløde – Fløden, der er grundstammen i saucen, bliver let cremet når den koger lidt ind.

Parmesan – Parmesan kan noget med umami og salt. Det kan sagtens undværes hvis man ikke bryder sig om det, men det gør nogetgodt for retten!

Frisk basilikum
– Drivhuset bugner af frisk basilikum, og det smager jo dejligt.

Salt, sukker og peber – Smag til, smag til og smag til igen. Jeg kan ikke sige det nok, mad uden salt og peber har en tildens til at smage “fladt”. Smag til hele tiden!

Hvordan laver man Laks med spinat i flødesovs?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du selv kan lave den bedste ret med laks og fløde.

I en pande med olie steges de allerede forberedte laksefileter uden skind på begge sider til de er gyldne og næsten gennemstegte. Laksen stilles til siden imens saucen forberedes. Olien fra før kasseres og erstattes med smør.

De allerede hakkede hvidløg steges ved middelvarme uden at de bruner. Tilsæt de finthakkede løg og svits det til løgene bliver klare.

De drænede soltørrede tomater der er hakket tilsættes til panden sammen med chiliflager efter smag, og svitses med et par minutter inden hvidvinen kommes i panden. Imens hvidvinen reducerer rives parmesanen fint, og når halvdelen af vinen er fordampet tilsættes parmesan og fløde.

Bring det i kog og lad det simre underomrøring imens der tilsættes fintstrimlede basilikumblade, citronsaft samt fintrevet citronskal.

Smag saucen til med salt, sukker og peber. Kom de allerede skyllede spinatblade i saucen og lad dem falde sammen, jævn om nødvendigt saucen. Nu kommes laksefileterne tilbage i panden og varmes igennem i saucen før retten serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

laks med spinat i cremet flødesauce

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg servere til laksen?

Friskkogt pasta er altid et hit herhjemme til denne ret. Men nogle dampede grøntsager og et lækkert brød er også rigtig fint tilbehør.

Kan jeg bruge frosne laksefileter?

Ja det kan du sagtens. Lad den tø op inden du bruger dem i opskriften her. Hvis det skal gå hurtigt kan du lægge pakkerne i en skål og lade koldt vand rinde ned over dem.

Andre fiskeretter du måske vil synes om

pande med laks og spinat i flødesovs

Tips og tricks til laks med spinat i flødesovs

  • Smag saucen godt til, den skal gerne være en smule syrlig.
  • Jævn saucen hvis du ikke synes den er tyk nok. Det gør du nemt med en smule maizena rørt ud i vand. Tilsæt det under omrøring lidt ad gangen til konsistensen er perfekt.
  • Prøv at komme grønne oliven og et par spiseskefulde kapers i sovsen, det smager rigtig godt.

Serveringsforslag

  • Server med kogt pasta.
  • Server med en bitter/syrlig salat og flutes.
  • Du kan også servere retten sammen med kogte ris.

Elsker du også fisk? Prøv også Torskeloins i tomatsauce med basilikum

laks med spinat i flødesauce med soltørrede tomater
laks og spinat i flødesovs

Opskrift på Laks i flødesauce

Her får du vores opskrift på en lækker og nem ret med fisk. Der er fuld drøn på smagen, og alle der elsker fisk vil også elske den her ret. Den kan serveres hele året rundt, og hvis du gør lidt ud af tilbehøret, så er det tæt på det perfekte måltid med fisk.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den for din familien. Herhjemme er det et kæmpe hit hos både børn og voksne.

laks med spinat i flødesovs i pande
5 fra 1 stemme

Laks med spinat i flødesovs

Opskrift på laks med spinat i flødesovs
Lækker stegt laks i en let syrlig og cremet italiensk-inspireret flødesauce med soltørrede tomater og spinat. Server retten med friskkogt pasta og eventuelt et godt brød eller en sprød salat.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 913 kcal

Ingredienser

  • 600 g laks, skåret i fileter uden skind
  • 3 spsk olivenolie
  • 30 g smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 180 g soltørrede tomater i olie, drænet
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 dl hvidvin, tør
  • ½ citron, øko, skal og saft heraf
  • 4 dl piskefløde
  • dl parmesan
  • 2 spsk frisk basilikum
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber, efter smag
  • 1 spsk maizena, til jævning
  • 2 spsk vand, til jævning

Sådan gør du

  • I en dyb pande opvarmes olivenolien til middelhøj varme.
  • Kom nu laksefileterne på den varme pande, og steg dem 2-3 minutter på hver side til de har fået en lækker gylden farve.
  • Når laksefileterne er færdige tages de af panden og olien hældes fra.
  • Kom smørret i panden og smelt det ved middel varme. Hvidløgene pilles og hakkes fint. Kom dem i det smeltede smør og svits dem i ca. ½ minut.
  • Pil og hak løget fint og kom det ned i panden til hvidløget, skru ned for varmen og svits det i ca. 5 minutter.
  • Imens løg og hvidløg svitses drænes olien fra de soltørrede tomater. Hak den og kom dem ned i panden til løg og hvidløg sammen med chiliflager og svits det i et par minutter.
  • Tilsæt hvidvinen og lad den reducere til ca. halvdelen er fordampet. Imens hvidvinen reducerer rives parmesan og tilsættes til panden sammen med fløden under omrøring.
  • Skær basilikumbladene i tynde strimler og kom dem i saucen sammen med saft og fintrevet skal af en økologisk citron. Tilsæt salt, sukker og peber og smag saucen til.
  • Når saucen sidder lige i skabet kommes de friske spinatblade, der i forvejen er skyllet grundigt i koldt vand, i. Lad dem falde sammen og jævn saucen med en blanding af maizena og vand efter behov.
  • Kom stykkerne af laks tilbage i panden og kom låg på. Lad dem simre og varme igennem i saucen i 5-10 minutter.
  • Når tiden er gået, og laksen er varmet igennem tages panden af varmen. Server retten direkte i panden for eksempel med friskkogt pasta til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 913kcalKulhydrater: 34gProtein: 53gFedt: 64gMættet fedt: 35gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 0.2gKolesterol: 237mgNatrium: 892mgKalium: 2481mgFibre: 6gSukker: 22gA-vitamin: 2468IUC-vitamin: 22mgCalcium: 592mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med fisk, Aftensmad med laks, Børnevenlig aftensmad, Laks, laks med flødeost, Laks og spinat, laks opskrift, Nem aftensmad, sovs til fisk
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.