Opskrift på laks med spinat i flødesovsLækker stegt laks i en let syrlig og cremet italiensk-inspireret flødesauce med soltørrede tomater og spinat. Server retten med friskkogt pasta og eventuelt et godt brød eller en sprød salat.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
600glaks, skåret i fileter uden skind
3spskolivenolie
30gsmør
5fedhvidløg
1løg
180gsoltørrede tomater i olie, drænet
½tskchiliflager
1dlhvidvin, tør
½citron, øko, skal og saft heraf
4dlpiskefløde
1½dlparmesan
2spskfrisk basilikum
200gfriske spinatblade, eller efter smag
1tsksalt
1tsksukker
Peber, efter smag
1spskmaizena, til jævning
2spskvand, til jævning
Sådan gør du
I en dyb pande opvarmes olivenolien til middelhøj varme.
3 spsk olivenolie
Kom nu laksefileterne på den varme pande, og steg dem 2-3 minutter på hver side til de har fået en lækker gylden farve.
600 g laks
Når laksefileterne er færdige tages de af panden og olien hældes fra.
Kom smørret i panden og smelt det ved middel varme. Hvidløgene pilles og hakkes fint. Kom dem i det smeltede smør og svits dem i ca. ½ minut.
30 g smør, 5 fed hvidløg
Pil og hak løget fint og kom det ned i panden til hvidløget, skru ned for varmen og svits det i ca. 5 minutter.
1 løg
Imens løg og hvidløg svitses drænes olien fra de soltørrede tomater. Hak den og kom dem ned i panden til løg og hvidløg sammen med chiliflager og svits det i et par minutter.
180 g soltørrede tomater i olie, ½ tsk chiliflager
Tilsæt hvidvinen og lad den reducere til ca. halvdelen er fordampet. Imens hvidvinen reducerer rives parmesan og tilsættes til panden sammen med fløden under omrøring.
1 dl hvidvin, 4 dl piskefløde, 1½ dl parmesan
Skær basilikumbladene i tynde strimler og kom dem i saucen sammen med saft og fintrevet skal af en økologisk citron. Tilsæt salt, sukker og peber og smag saucen til.
Når saucen sidder lige i skabet kommes de friske spinatblade, der i forvejen er skyllet grundigt i koldt vand, i. Lad dem falde sammen og jævn saucen med en blanding af maizena og vand efter behov.
200 g friske spinatblade, 1 spsk maizena, 2 spsk vand
Kom stykkerne af laks tilbage i panden og kom låg på. Lad dem simre og varme igennem i saucen i 5-10 minutter.
Når tiden er gået, og laksen er varmet igennem tages panden af varmen. Server retten direkte i panden for eksempel med friskkogt pasta til.