Torskeloins i tomatsauce med basilikum er en skøn og let ret med fisk. Dejlig pandestegt torsk i en fyldig tomatsauce med friske krydderurter, og en pikant smag af citron. Det er en rigtig sommerret, der bør nydes med et glas koldt hvidvin. Hvis du har lyst til at lave en velsmagende og nem ret med fisk, så læs med her og få vores opskrift.

Torskeloins til børn og voksne
Selvfølgelig skal der fisk på bordet, det er sundt og så smager det skønt hvis man laver det rigtigt. Og jeg må sige at den her ret rammer plet både hos os voksne, men også hos ungerne.
Det var faktisk lidt uventet at de ville kaste sig sådan over det, men det at man kunne sidde og dyppe sit brød i saucen i panden, synes de var vildt hyggeligt. Lidt som når vi spiser Gambas pil pil.

Hvad er torskeloins?
Torskeloins er det fineste stykke kød på torsken, og kan sammenlignes med mørbraden som vi kender den fra oksen. Det er et stort stykke reelt fisk, der egner sig rigtig godt til mange retter med torsk.
Torsk er en fedtfattig spise, torskeloins i tomatsauce med basilikum et rigtig godt bud på god og sund aftensmad.

Hvordan laver man torskeloins i tomatsauce med basilikum?
Det er rigtig nemt at lave denne ret. Den tager Ca. 35 minutter fra man starter til maden står på bordet og smagen er i top! Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal brug og fremgangsmåden:
- Olivenolie
- Skalotteløg
- Hvidløg
- Små tomater
- Økologisk citron, saft og skal fra en halv.
- Hvidvin, gerne en tør en.
- Kapers, små salte bomber.
- Basilikum, en rigtig sommerkrydderurt.
- Timian, det smager bare godt.
- Salt
- Sukker, til at justere syren fra citron og hvidvin.
- Torsk, jeg har brugt torskeloins i opskriften.
- Mel, til at vende fisken i.
- Smør, til at stege fisken.
- Peber, efter smag.

Man starter med at lave saucen. Skalotteløg og hvidløg svitses i olivenolie på en god tykbundet pande. De halverede små tomater tilsættes, og simrer med til de bliver bløde og falder sammen.
Dernæst tilsættes citronsaft samt revet citronskal, hvidvin, kapers, hakket basilikum samt hakket timian. Der tilsættes salt, sukker og peber efter smag. Når du er tilfreds med saucen, så hældes den i en skål og stilles til siden.
Panden vaskes og tørres af. Kom smør på panden og lad det bruse op. Vend fisken i mel, og kom den på panden. Steg fisken på hver side i Ca. 3 minutter, eller til den er næsten tilberedt. Hæld saucen over fisken i panden og lad det simre i små 5 minutter inden retten sættes på bordet, serveret med et godt brød eller pasta til.

Torskeloins i tomatsauce med basilikum opskrift
Her kommer vores bud på en rigtig nem, og velsmagende ret med torsk. Den passer rigtig godt som hurtig lækker aftensmad i sommervarmen. Jeg håber du får lyst til at kaste dig ud i den bedste fiskeret med torsk.

Torskeloins i tomatsauce med basilikum
Ingredienser
Sauce:
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 2 skalotteløg, pillet og skåret i tynde skiver
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 250 g cherrytomater, skyllet og skåret i halve
- ½ citron, øko. Saft og skal heraf
- 1 dl hvidvin, tør hvidvin
- 1 spsk kapers, afdryppet
- 1,5 dl frisk basilikum, fint hakket. Gem lidt til pynt
- 2 tsk frisk timian, Fint hakket, Gem lidt til pynt
- ½ tsk salt, eller efter smag
- 1½ tsk sukker, eller efter smag
Fisk:
- 15 g smør, til stegning
- 500 g torskeloins, eller andet torsk
- 1 dl hvedemel, til at vende fisken i
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- I en pande varmes olien op til middel varme, løg samt hvidløg svitses i cirka 5 minutter til løgene bliver klare.
- Tilsæt de halverede tomater og lad det simre ved middel varme i cirka 10 minutter til tomaterne falder lidt sammen. Derefter tilsættes citronsaft samt revet citronskal, hvidvin, kapers, hakket basilikum samt hakket timian.
- Lad saucen koge op, og tilsæt salt og sukker samt peber efter smag. Smag til med ekstra salt og sukker om nødvendigt. Når man er tilfreds med smagen, hældes saucen over i en skål og stilles til siden.
- Panden gøres ren, så den er klar til at stege fisken. Varm smørret op og lad det bruse af. I mens smørret varmer op, vendes fisken i mel.
- Steg fisken ved middel varme i smørret cirka 3 minutter på hver side, eller til den er næsten tilberedt. Krydder let med salt og peber under stegningen.
- Hæld derefter saucen over fisken i panden og lad den koge op, skru ned for varmen og lad saucen simre i cirka 5 minutter sammen med fisken.
- Server retten med friskkogt pasta eller et godt brød til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Velsmagende og indbydende servering, men for lidt “væde” til pastaen. Måske bedre med brød.
Hej Lars
Dejligt I kunne lide retten, den er nemlig bare super lækker! Vores favorit er også med brød til, men vi spiser den nu også med pasta og synes det fungerer godt, men det er selvfølgelig en smags sag.
God dag til dig
Mvh Tina