Populรฆrt:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Torskeloins i tomatsauce med basilikum

Torskeloins i tomatsauce med basilikum

4.67

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Mรธller

Udgivet:

4.67

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Mรธller

Torskeloins i tomatsauce med basilikum er en skรธn og let ret med fisk. Dejlig pandestegt torsk i en fyldig tomatsauce med friske krydderurter, og en pikant smag af citron. Det er en rigtig sommerret, der bรธr nydes med et glas koldt hvidvin. Hvis du har lyst til at lave en velsmagende og nem ret med fisk, sรฅ lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.

opskrift pรฅ torskeloins i tomatsauce

Torskeloins til bรธrn og voksne

Selvfรธlgelig skal der fisk pรฅ bordet, det er sundt og sรฅ smager det skรธnt hvis man laver det rigtigt. Og jeg mรฅ sige at den her ret rammer plet bรฅde hos os voksne, men ogsรฅ hos ungerne.

Det var faktisk lidt uventet at de ville kaste sig sรฅdan over det, men det at man kunne sidde og dyppe sit brรธd i saucen i panden, synes de var vildt hyggeligt. Lidt som nรฅr vi spiser Gambas pil pil.

Sund aftensmad er torsk i tomatsovs

Hvad er torskeloins?

Torskeloins er det fineste stykke kรธd pรฅ torsken, og kan sammenlignes med mรธrbraden som vi kender den fra oksen. Det er et stort stykke reelt fisk, der egner sig rigtig godt til mange retter med torsk.

Torsk er en fedtfattig spise, torskeloins i tomatsauce med basilikum et rigtig godt bud pรฅ god og sund aftensmad.

Pandestegte torskeloins

Hvordan laver man torskeloins i tomatsauce med basilikum?

Det er rigtig nemt at lave denne ret. Den tager Ca. 35 minutter fra man starter til maden stรฅr pรฅ bordet og smagen er i top! Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal brug og fremgangsmรฅden:

  • Olivenolie
  • Skalottelรธg
  • Hvidlรธg
  • Smรฅ tomater
  • ร˜kologisk citron, saft og skal fra en halv.
  • Hvidvin, gerne en tรธr en.
  • Kapers, smรฅ salte bomber.
  • Basilikum, en rigtig sommerkrydderurt.
  • Timian, det smager bare godt.
  • Salt
  • Sukker, til at justere syren fra citron og hvidvin.
  • Torsk, jeg har brugt torskeloins i opskriften.
  • Mel, til at vende fisken i.
  • Smรธr, til at stege fisken.
  • Peber, efter smag.
Start pรฅ tomatsauce

Man starter med at lave saucen. Skalottelรธg og hvidlรธg svitses i olivenolie pรฅ en god tykbundet pande. De halverede smรฅ tomater tilsรฆttes, og simrer med til de bliver blรธde og falder sammen.

Dernรฆst tilsรฆttes citronsaft samt revet citronskal, hvidvin, kapers, hakket basilikum samt hakket timian. Der tilsรฆttes salt, sukker og peber efter smag. Nรฅr du er tilfreds med saucen, sรฅ hรฆldes den i en skรฅl og stilles til siden.

Panden vaskes og tรธrres af. Kom smรธr pรฅ panden og lad det bruse op. Vend fisken i mel, og kom den pรฅ panden. Steg fisken pรฅ hver side i Ca. 3 minutter, eller til den er nรฆsten tilberedt. Hรฆld saucen over fisken i panden og lad det simre i smรฅ 5 minutter inden retten sรฆttes pรฅ bordet, serveret med et godt brรธd eller pasta til.

Torskeloins i tomatsauce med basilikum opskrift

Her kommer vores bud pรฅ en rigtig nem, og velsmagende ret med torsk. Den passer rigtig godt som hurtig lรฆkker aftensmad i sommervarmen. Jeg hรฅber du fรฅr lyst til at kaste dig ud i den bedste fiskeret med torsk.

opskrift pรฅ torskeloins i tomatsauce
4.67 fra 3 stemmer

Torskeloins i tomatsauce med basilikum

Opskrift pรฅ Torskeloins i tomatsauce
Lรฆkker ret med torsk i en fyldig tomatsovs, med masser af basilikum og timian. Det er skรธn middelhavsinspireret aftensmad, som kan spises med brรธd eller pasta til.
Opskrift af: Rasmus Juul Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Kรธkken Dansk, Italiensk, Middelhavet
Antal 4 personer
Kalorier 277 kcal

Ingredienser

Sauce:

  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 2 skalottelรธg, pillet og skรฅret i tynde skiver
  • 1 fed hvidlรธg, fint hakket
  • 250 g cherrytomater, skyllet og skรฅret i halve
  • ยฝ citron, รธko. Saft og skal heraf
  • 1 dl hvidvin, tรธr hvidvin
  • 1 spsk kapers, afdryppet
  • 1,5 dl frisk basilikum, fint hakket. Gem lidt til pynt
  • 2 tsk frisk timian, Fint hakket, Gem lidt til pynt
  • ยฝ tsk salt, eller efter smag
  • 1ยฝ tsk sukker, eller efter smag

Fisk:

  • 15 g smรธr, til stegning
  • 500 g torskeloins, eller andet torsk
  • 1 dl hvedemel, til at vende fisken i
  • Salt
  • Peber

Sรฅdan gรธr du

  • I en pande varmes olien op til middel varme, lรธg samt hvidlรธg svitses i cirka 5 minutter til lรธgene bliver klare.
  • Tilsรฆt de halverede tomater og lad det simre ved middel varme i cirka 10 minutter til tomaterne falder lidt sammen. Derefter tilsรฆttes citronsaft samt revet citronskal, hvidvin, kapers, hakket basilikum samt hakket timian.
  • Lad saucen koge op, og tilsรฆt salt og sukker samt peber efter smag. Smag til med ekstra salt og sukker om nรธdvendigt. Nรฅr man er tilfreds med smagen, hรฆldes saucen over i en skรฅl og stilles til siden.
  • Panden gรธres ren, sรฅ den er klar til at stege fisken. Varm smรธrret op og lad det bruse af. I mens smรธrret varmer op, vendes fisken i mel.
  • Steg fisken ved middel varme i smรธrret cirka 3 minutter pรฅ hver side, eller til den er nรฆsten tilberedt. Krydder let med salt og peber under stegningen.
  • Hรฆld derefter saucen over fisken i panden og lad den koge op, skru ned for varmen og lad saucen simre i cirka 5 minutter sammen med fisken.
  • Server retten med friskkogt pasta eller et godt brรธd til.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 277kcalKulhydrater: 22gProtein: 26gFedt: 8gMรฆttet fedt: 3gKolesterol: 61mgNatrium: 456mgKalium: 875mgFibre: 3gSukker: 6gA-vitamin: 2441IUC-vitamin: 30mgCalcium: 108mgJern: 3mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Mรธller Avatar

2 kommentarer til “Torskeloins i tomatsauce med basilikum”

  1. 4 stars
    Velsmagende og indbydende servering, men for lidt โ€œvรฆdeโ€ til pastaen. Mรฅske bedre med brรธd.

    Svar
    • Hej Lars

      Dejligt I kunne lide retten, den er nemlig bare super lรฆkker! Vores favorit er ogsรฅ med brรธd til, men vi spiser den nu ogsรฅ med pasta og synes det fungerer godt, men det er selvfรธlgelig en smags sag.

      God dag til dig
      Mvh Tina

      Svar
4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.