Lækker cremet jordskokkesuppe, med perfekt stegt torsk og sprød prosciutto. Det smager helt fantastisk, og er den perfekte varme suppe til en kold efterårs- eller vinterdag. Hvis du vil se hvordan man laver den bedste suppe med bagte jordskokker, så læs med her og få vores opskrift.
Sæsonens supper
Nu er det suppetid, og selvom der er mange supper der passer fint til forår og sommer, så er det nu at de varme og fyldige vintersupper skal på bordet.
Og er der noget bedre en en skål rygende varm cremet jordskokkesuppe, med smørstegt torsk. Det sidste lille pift kommer fra sprødstegt prosciutto, der lige giver lidt lækkert salt knas. Jeg var faktisk usikker på om det var noget for ungerne, men det var heldigvis lige noget for dem, så alle blev dejligt mætte.
Jeg elsker suppe, faktisk ville jeg ønske at jeg kunne starte hvert måltid med suppe, som en lille forret. Der er så mange lækre supper man kan kaste sig ud i at lave, og de fleste af dem kan laves i forvejen og fryses ned, så man har nem mad til travle hverdage.
Sådan gør du – Cremet jordskokkesuppe med stegt torsk
Når jeg laver jordskokkesuppe med torsk, så bager jordskokkerne i ovnen inden jeg kommer dem i suppen, det giver sammen med de bagte hvidløg en mere intens smag til suppen.
Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Jordskokker
- Citronsaft
- Olivenolie
- Frisk timian
- Smør
- Løg
- Kartofler
- Hvidløg
- Fond, Grøntsags eller hønsefond. Det er fint at bruge en terning.
- Vand
- Fløde
- Torskeloins
- Rugmel
- Salt
- Peber
- Prosciutto di parma. Sprødsteg i ovn på forhånd.
Jordskokker og hvidløg bages i en forvarmet ovn. I mens de bager svitses løget i en gryde med smeltet smør. Kartoflerne skælles og kommes i gryden sammen med fond samt vand. Lad det simre til jordskokkerne er færdige.
Når jordskokkerne er blevet møre og gyldne og møre, tages de ud af ovnen og komme i gryden med suppen. Fjern skallen fra de bagte hvidløg og kom dem i suppen. Lad suppen simre ved svag varme.
I en pande smeltes smør og torsken der vendes i rugmel, steges i smørret til den er lige tilberedt.
Suppen blendes helt glat med en stavblender og smages til. Anret suppetallerkner med et stykke stegt torsk og fyld efter med suppe. Drys til sidst den sprøde prosciutto over sammen med frisk timian.
Opskrift på lækker Jordskokkesuppe med torsk
Her kommer vores opskrift på en lækker og mættende suppe med bagte jordskokker og smørstegt torskeloin. Det smager virkelig godt og er den perfekte mættende suppe til at varme sig på i det kolde vejr.
Denne opskrift er tilpasset at man spise suppen som et måltid i sig selv, hvis man skal bruge den til forret vil der være til flere personer end angivet, da man så vil servere en mindre mængde.
Jordskokkesuppe med torsk
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- 1 spsk citronsaft
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk frisk timian
- 4 fed hvidløg, med skal, knuses med håndfladen
- 3 spsk smør
- 1 stk løg, eller 1 porre hakket fint
- 4 stk kartofler, store
- 5 dl fond, hønsefond eller grøntsagsfond
- 1 l vand
- 2 dl piskefløde
- 4 skiver prosciutto di parma
- 500 g torskeloins
- 1 dl rugmel
- 2 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 220 grader alm. ovn.
- Jordskokkerne skylles i kold vand og skælles. De flækkes på langs og kommes i en skål. Kom ½ dl. olivenolie, citronsaft samt frisk timian over. Vend jordskokkerne godt rundt så olien bliver fordelt. Krydder med salt og peber.
- Kom jordskokkerne samt knuste hvidløgsfed i skal på en bageplade med bagepapir, og stil dem i den forvarmede ovn.– Nu skal de bages i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er gyldne og møre. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
- Når der er en halv time tilbage af tilberedningstiden for jordskokkerne, varmes 1 spsk. smør op i en stor gryde. Kom det hakkede lød i og svits det ved middelvarme til løgene bliver klare.
- Imens løgene klarer i smørret, skrælles kartoflerne og skæres i grove tern. Kom dem ned i gryden og tilsæt fond og vand. Kom låg på og lad det simre til jordskokkerne er færdige.
- Når jordskokkerne er blevet gyldne tages de ud af ovnen og kommes i gryden. Skallen fjernes fra de bagte hvidløgsfed og hvidløgene kommes også i gryden. Lad det simre videre.
- I mens suppen koger færdig tilberedes prosciutto og torsken.Prosciutto skiverne kommes i ovnen på en bageplade med et stykke bagepapir i cirka 10 minutter ved 200 grader til det er gyldent og sprødt. – Mens skinken er i ovnen steges fisken.
- På en pande varmes resten af smørret op til middel varme. Vend torsken i rugmel krydret med salt og peber. Kom torsken på panden og steg den nu ved middel varme 5-7 minutter på hver side eller til den kun lige er tilberedt igennem.– Tag torsken forsigtigt af panden.
- Kom fløden i suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag den til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.– Når man er tilfreds med smagen er suppen klar til servering.
- Retten anrettes i suppetallerken med 1 stykke torsk, fyld den varme suppe i og drys med sprød prosciutto og ekstra frisk timian.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: