Lรฆkker cremet jordskokkesuppe, med perfekt stegt torsk og sprรธd prosciutto. Det smager helt fantastisk, og er den perfekte varme suppe til en kold efterรฅrs- eller vinterdag. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ cremet jordskokkesuppe med torsk.

Sรฆsonens supper
Nu er det suppetid, og selvom der er mange supper der passer fint til forรฅr og sommer, sรฅ er det nu at de varme og fyldige vintersupper skal pรฅ bordet.
Og er der noget bedre en en skรฅl rygende varm cremet jordskokkesuppe, med smรธrstegt torsk? Det sidste lille pift kommer fra sprรธdstegt prosciutto, der lige giver lidt lรฆkkert salt knas. Jeg var faktisk usikker pรฅ om det var noget for ungerne, men det var heldigvis lige noget for dem, sรฅ alle blev dejligt mรฆtte.
Jeg elsker suppe, faktisk ville jeg รธnske at jeg kunne starte hvert mรฅltid med suppe, som en lille forret. Der er sรฅ mange lรฆkre supper man kan kaste sig ud i at lave, og de fleste af dem kan laves i forvejen og fryses ned, sรฅ man har nem mad til travle hverdage.
Mere gรฆstemad
Ingrediensnoter
Jordskokker – De kan kรธbes i de fleste supermarkeder. De er mรฅske lidt mere omstรฆndige at skrรฆlle end kartofler, men de er altsรฅ hele besvรฆret vรฆrd, og de smager forrygende i suppe.
Kartofler – Kartofler skal der ogsรฅ i. Sammen med den lidt mere kraftige jordskok, giver de altsรฅ en mild og cremet suppe i sidste ende.
Torsk – Vi bruger torskeloins. Det er et reelt og fint stykke torsk, som ikke er sรฅ svรฆrt at arbejde med eller at fรฅ fat i. Man kan kรธbe det hos fiskemanden, og ogsรฅ i mange supermarkeder.
Hvordan laver man jordskokkesuppe med stegt torsk?
Nรฅr jeg laver jordskokkesuppe med torsk, sรฅ bager jordskokkerne inden jeg kommer dem i suppen, det giver sammen med de bagte hvidlรธg en mere intens smag til suppen.
Jordskokker og hvidlรธg bages i en forvarmet ovn. I mens de bager svitses lรธget i en gryde med smeltet smรธr. Kartoflerne skรฆlles og kommes i gryden sammen med fond samt vand. Lad det simre til jordskokkerne er fรฆrdige.
Nรฅr jordskokkerne er blevet mรธre og gyldne, tages de ud af ovnen og kommes i gryden med suppen. Fjern skallen fra de bagte hvidlรธg og kom dem i suppen. Lad suppen simre ved svag varme.
I en pande smeltes smรธr og torsken der vendes i rugmel, steges i smรธrret til den er lige tilberedt.
Suppen blendes helt glat med en stavblender og smages til. Anret suppetallerkner med et stykke stegt torsk og fyld efter med suppe. Drys til sidst den sprรธde prosciutto over sammen med frisk timian.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja det kan den. Sรฅ du kan lave den i god tid hvis du skal servere den til gรฆster, eller du kan fryse eventuelle rester ned som nem aftensmad til en anden dag.
Andre supper du mรฅske vil synes om

Tips og Tricks
- Lav suppen pรฅ forhรฅnd
- Suppen kan fint laves pรฅ forhรฅnd og varmes op lige inden den skal serveres. Sรฅ skal du blot stege torsk anrette lige inden den skal serveres.
Serveringsforslag
- Server som en forret til festlige lejligheder, det kan vรฆre nytรฅrsaften eller en anden dag hvor du serverer en 3 retters menu.
- Server som hverdagsmad for hele familien pรฅ en kold efterรฅrs- eller vinterdag.
Elsker du torsk?
Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Torskeloins i tomatsauce med basilikum
Opskrift pรฅ cremet suppe med bagte jordskokker og torsk
Her kommer vores opskrift pรฅ en lรฆkker og mรฆttende suppe med bagte jordskokker og smรธrstegt torskeloin. Det smager virkelig godt, og er den perfekte mรฆttende suppe til at varme sig pรฅ i det kolde vejr.
Denne opskrift er tilpasset at man spise suppen som et mรฅltid i sig selv, hvis man skal bruge den til forret vil der vรฆre til flere personer end angivet, da man sรฅ vil servere en mindre mรฆngde.

Jordskokkesuppe med torsk
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- 1 spsk citronsaft
- ยฝ dl olivenolie
- 1 spsk frisk timian
- 4 fed hvidlรธg, med skal, knuses med hรฅndfladen
- 3 spsk smรธr
- 1 lรธg, eller 1 porre
- 4 kartofler, store
- 5 dl fond, hรธnsefond eller grรธntsagsfond
- 1 l vand
- 2 dl piskeflรธde
- 4 skiver prosciutto, eller anden lufttรธrret skinke
- 500 g torskeloins
- 1 dl rugmel
- 2 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sรฅdan gรธr du
- Ovnen forvarmes til 220 grader almindelig over- og undervarme.
- Jordskokkerne skylles i kold vand og skรฆlles. De flรฆkkes pรฅ langs og kommes i en skรฅl. Kom olivenolie, citronsaft samt frisk timian over. Vend jordskokkerne godt rundt sรฅ olien bliver fordelt. Krydder med salt og peber.1 kg jordskokker, 1 spsk citronsaft, ยฝ dl olivenolie, 1 spsk frisk timian
- Kom jordskokkerne samt knuste hvidlรธgsfed i skal pรฅ en bageplade med bagepapir, og stil dem i den forvarmede ovn. – Nu skal de bages i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er gyldne og mรธre. Vend dem rundt nรฅr halvdelen af tiden er gรฅet.4 fed hvidlรธg
- Nรฅr der er en halv time tilbage af tilberedningstiden for jordskokkerne, varmes 1 spsk. smรธr op i en stor gryde. Hak lรธget fint, og svits det ved middelvarme i smรธrret til lรธgene bliver klare.3 spsk smรธr, 1 lรธg
- Imens lรธgene klarer i smรธrret, skrรฆlles kartoflerne og skรฆres i grove tern. Kom dem ned i gryden og tilsรฆt fond og vand. Kom lรฅg pรฅ og lad det simre til jordskokkerne er fรฆrdige.4 kartofler, 5 dl fond, 1 l vand
- Nรฅr jordskokkerne er blevet gyldne, tages de ud af ovnen og kommes i gryden. Skallen fjernes fra de bagte hvidlรธgsfed og hvidlรธgene kommes ogsรฅ i gryden. Lad det simre videre.
- I mens suppen koger fรฆrdig tilberedes prosciutto og torsken. Prosciutto skiverne kommes i ovnen pรฅ en bageplade med et stykke bagepapir i cirka 10 minutter ved 200 grader til det er gyldent og sprรธdt. – Mens skinken er i ovnen steges fisken.4 skiver prosciutto
- Pรฅ en pande varmes resten af smรธrret op til middel varme. Vend torsken i rugmel krydret med salt og peber. Kom torsken pรฅ panden og steg den nu ved middel varme 5-7 minutter pรฅ hver side eller til den kun lige er tilberedt igennem. – Tag torsken forsigtigt af panden.3 spsk smรธr, 500 g torskeloins, 1 dl rugmel
- Kom flรธden i suppen og blend den helt glat med en stavblender. Smag den til med salt, peber og evt. en smule citronsaft. – Nรฅr man er tilfreds med smagen er suppen klar til servering.2 dl piskeflรธde, 2 tsk salt, Peber
- Retten anrettes i suppetallerkener med et stykke torsk, fyld den varme suppe i og drys med sprรธd prosciutto og eventuelt ekstra frisk timian.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. januar 2021 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her