Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Grønkålssuppe

Grønkålssuppe

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Grønkålssuppe er et stort hit herhjemme. Den smager fantastisk godt, og med knas på toppen af sprøde grønkålschips og sprød parmaskinke, så bliver det altså ikke meget bedre. Læs med her og få vores opskrift på den bedste grønskålssuppe, som hele familien vil elske.

grønkålssuppe med sprøde grønkålschips og sprød parmaskinke

Fyldig grønkålssuppe med kartofler

De fleste af os har nok et forhold til en gammeldags grønkålssuppe serveret med kålpølser eller måske kogt flæsk. Det er slet ikke dårligt, men det er ikke den slags grønkålssuppe vi er ude i her.

Denne opskrift er på en fyldig grønkålssuppe, som er blendet inden den serveres. Kald det en mere moderne udgave af en grønkålssuppe.

Vores unger er vilde med denne version, særligt Johannes der gerne spiser flere portioner og nærmest kan mærke musklerne vokse samtidigt. Grønkål er jo sundt!

Selve suppen er ikke svær at lave, og det tager heller ikke ret lang tid.

Toppingen kan man jo variere som man selv synes. Her serverer vi den med sprøde grønkålschips og parmaskinke der er ristet i ovnen, så den bliver sprød. Det er lækker og knasende topping, der også giver et lækkert salt element til retten.

Du kan også servere den med sprøde ristede kikærter, rugbrødscroutoner eller lige præcis hvad du har lyst til.

blendet grønkålssuppe med grønkålschips og sprød parmaskinke

Ingrediensnoter

Grønkål – Der skal bruges masser af grønkål. Når det først kommer ned i suppen falder det ret meget sammen, så lad dig ikke forskrække af mængden. Noget af grønkålen skal også i ovnen og blive til sprøde chips, som serveres som topping. Jeg bruger frisk grønkål, det kan købes i de fleste supermarkeder.

Kartofler – Kartoflerne hjælper til at give en balanceret og fyldig suppe i sidste ende.

Hvidløg og løg – Er med til at give god smag til suppen.

Parmaskinke – Giver god knas og lidt salt til retten. Du kan springe det over hvis du vil lave en vegansk grønkålssuppe.

Hvordan laver man grønkålssuppe?

Det er faktisk ikke så svært at lave en portion lækker og mættende grønkålssuppe selv.

Først skal løg og hvidløg hakkes og svitses af i olie. Kartoflerne skrælles og kommes ned til løg og hvidløg et par minutter inden bouillon, timian, salt, peber, sukker og æbleeddike tilsættes. Nu skal det bare koge i cirka 20 minutter indtil kartoflerne er møre.

I mens vaskes grønkålen og de grove stilke skæres fra. Tag cirka 1/4 af grønkålen, skær det i mundrette stykker, og vend dem i olivenolie. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys med flagesalt. Giv dem 160 grader varmluft i 10-15 minutter. Hold godt øje med dem. Kom gerne parmaskinken i ovnen samtidig, den skal også have indtil den er sprød, cirka 5-10 minutter.

Når kartoflerne er kogt møre, kommes de 3/4 grønkål op i gryden, og koger med i 5 minutter inden suppen blendes og smages til.

Server den varme suppe med de sprøde grønkålschips og stykker af sprød parmaskinke på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hvid skål med grønkålssuppe med grønkålschips og sprød parmaskinke

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man grønkålssuppe?

Du kan gemme resterne af suppen til næste dag i køleskabet. Husk at varme den rigtig godt igennem inden servering.

Kan grønkålssuppe fryses?

Ja det kan den sagtens. Frys den ned i plastbøtter eller fryseposer beregnet til fødevarer.

Kan jeg bruge andet end kartofler og grønkål?

Du kan sagtens komme andre slags grøntsager i suppen. Det er kun fantasien der sætter grænsen. Prøv for eksempel med gulerødder eller porre.

Hvordan kan jeg gøre retten vegetarisk eller vegansk?

Spiser du udelukkende vegansk eller vegetarisk eller vil du gerne give familien en kødfri dag, så kan du sagtens springe parmaskinken over, og så har du en helt vegansk grønkålssuppe. Du kan servere suppen med rugbrødscroutoner eller sprøde kikærter på toppen.

Andre suppeopskrifter du måske vil synes om

grønkålssuppe i suppeskål med sprød skinke og grønkålschips på toppen

Tips og tricks til grønkålssuppe

  • Tilsæt andre grøntsager hvis du har lyst. Du kan bruge resterne af grøntsagerne fra køleskabet, for eksempel gulerødder, porre, broccoli eller andet.

Serveringsforslag

  • Server med grønkålschips og sprød parmaskinke
  • Server med et godt madbrød til
  • Lav sprøde rugbrødscroutoner eller ristede kikærter, og server retten uden kød.
skåle med grønkålssuppe med parmaskinke og grønkålssuppe

Opskrift på fyldig suppe med grønkål og kartofler

Her får du vores opskrift på en nem, hurtig og fyldig grønkålssuppe med kartofler. Den smager samtidig helt fantastisk, og ungerne er også vilde med den.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave opskriften og servere suppen for din familie. Vi foreslår en topping af grønkålschips og sprød parmaskinke, men du kan bruge lige den topping du har lyst til.

grønkålssuppe med sprøde grønkålschips og sprød parmaskinke
5 fra 1 stemme

Grønkålssuppe

Opskrift på grønkålssuppe
En nem, hurtig og fyldig grønkålssuppe med kartofler. Den har masser af god smag, og serveres med grønkålschips og sprød parmaskinke på toppen. Du kan sagtens lave en stor portion og fryse resterne ned til en anden dag.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 334 kcal

Ingredienser

  • 400 g grønkål
  • 300 g kartofler
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • ½ tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker
  • 6 skiver parmaskinke

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg.
  • Kom halvdelen af olivenolien i en gryde, og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare.
  • Tilsæt kartoffelternene, og lad dem stege med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, timian, salt, peber, æbleeddike og sukker, og bring suppen i kog.
  • Lad suppen koge i cirka 20 minutter indtil kartoflerne er møre. I mens laves grønkålschips og parmaskinke.
  • Vask grønkålen godt, og skær stilkene fra. Tag ¼ af grønkålen fra til at lave chips af.
  • Del grønkålen til chips i mundrette stykker, og vend dem i resten af olivenolien. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys dem med salt. Hold grønkålen i den ene side af bagepladen, så er der plads til parmaskinken, som skal ind lidt senere.
  • Sæt bagepladen i ovnen ved 160 grader varmluft. og giv grønkålen 5-10 minutter til den begynder at tage farve. Fordel så parmaskinken på bagepladen ved siden af grønkålen, og lad den stege med de sidste 5-10 minutter til begge dele er sprødt. Hold godt øje, så hverken grønkålen eller parmaskinken bliver brændt. Det skal kun lige være sprødt, og så skal pladen ud af ovnen.
  • Når kartoflerne er møre i suppen, tilsættes de resterende ¾ grønkål. Lad grønkålen koge med i 5 minutter, og blend så suppen med en stavblender. Du bestemmer selv hvor groft eller fint du vil blende den.
  • Smag suppen til med salt, peber, sukker og æbleeddike.
  • Server den varme suppe med grønkålschips og stykker af sprød parmaskinke.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 334kcalKulhydrater: 35gProtein: 8gFedt: 20gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 8mgNatrium: 1707mgKalium: 962mgFibre: 3gSukker: 7gA-vitamin: 10535IUC-vitamin: 142mgCalcium: 184mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.