Populært:

Vintersuppe

4.75

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.75

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og fyldig vintersuppe med masser af smag. Her får du vores opskrift på den bedste suppe fyldt med lækre urter og grønkål. Server den sammen et godt hjemmebagt brød og lidt grøn pesto som topping. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en lækker vintersuppe, så læs med her og få vores opskrift.

vintersuppe i tallerken med gulerødder, kartofler, grønkål og andre grøntsager samt pesto på toppen og brød ved siden af

Årstidens suppe

Det er efterår nu, og vinteren står for døren, det betyder i min verden suppe! En god varmende suppe med masser af rodfrugter og grønkål, det er noget der giver varmen helt ned i tæerne!

Det bedste ved suppe er, at det passer sig selv og så er det billigt!
Brug hvad du har i grøntsagsskuffen i køleskabet, og sæt dit eget præg på suppen, der skal masser af fyld i så den mætter godt.

Suppe er noget vi spiser tit hjemme hos os, alt lige fra klassisk aspargessuppe til en god krydret thaisuppe med rejer eller kylling. Ungerne er vilde med det, og så elsker de at stå og skære grøntsagerne ud sammen med os andre i køkkenet. Og der er ingen tvivl om det, den hjemmelavede suppe er bare den bedste.

Grøntsagssuppe er restemad for mig, jeg plejer at komme masser af fyld i så den mætter, og kartofler, gulerødder og hvad der ellers er i skuffen ryger i.

Og nu det er sæson, så er grønkål en favorit i suppen, det giver masser af smag og fylde sammen med alle rodfrugterne. Den grønne pesto kan noget som smagsgiver i suppen, og jeg kommer det både i suppen når den skal stå og simre, og så bruger vi det som “topping” når vi serverer den. Du kan sagtens bruge en rød pesto i stedet for, prøv dig frem og se hvilken en der passer dig bedst.

to tallerkener med vintersupper med grønkål og rodfrugter

Ingrediensnoter

Bladselleri – Bladselleri giver en lækker smag til suppen.

Gulerod – Lækre store sprøde og let søde gulerødder giver en dejlig fylde og masser af smag til suppen.

Persillerod – Persillerod, knoldselleri eller pastinak. Det er hvad man lige har liggende der kan bruges. Fælles for de 3, er at de giver masser af smag.

Kartofler – Kartofler er mest med for at give fylde til suppen. De afgiver også stivelse der jævner suppen en smule.

Hakkede tomater – De hakkede tomater på dåse kan erstattes af friske hakkede tomater i stedet for.

Bønner i tomatsovs – Det var hvad jeg havde stående, det kunne også være andre bønner i stedet for. Fordelen ved at bruge bønner i tomatsovs, er at den let søde tomatsovs samler lidt op på syren i de hakkede tomater.

Bouillonterninger – Bouillonterninger en redning i et hvert køkken, det giver salt, umami og dybde til saucer og supper. Du kan selvfølgelig også lave din egen hønsefond og det smager da også bedre, men det tager også lang tid at lave.

Salt og Peber – Salt og peber skal der selvfølgelig også i. Det bruges også til at smage suppen til når den er færdig.

Timian, Rosmarin og Basilikum – Dejlige krydderurter, du kan bruge tørrede eller friske. Hvis du bruger friske skal der bare dobbelt op på mængderne.

Grønkål – Grønkål smager vildt godt, og er smækfyldt med vitaminer. De kan også bruge hvidkål, spidskål, eller savoykål.

Grøn pesto – Den grønne pesto i suppen er måske lidt specielt. Men der er masser af smag i og det passer utroligt godt til suppen.

Hvordan laver man den bedste vintersuppe?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver en lækker og fyldig vintersuppe med masser af lækre grøntsager. Der er lidt forarbejde med at gøre grøntsagerne klar, men når suppen først er sat over, så laver den næsten sig selv.

I en gryde svitses det hakkede løg til det bliver klart, hvidløget tilsættes og svitses med. Bladselleri, persillerod, gulerødder samt kartofler der allerede er skåret i tern tilsættes til gryden og svitses med i nogle minutter, inden de hakkede tomater, bønner i tomatsovs, vand, bouillonterninger, salt, peber samt de tørrede krydderurter og pesto kommes i.

Bring grydens indhold i kog, og skru ned for varmen. Nu skal der låg på og så skal suppen stå og simre til grøntsagerne er møre. Når der er ca. 10 minutter tilbage af tilberedningstiden, kommes grønkålen i.

Server suppen med et godt groft brød til, eller spis den bare som den er.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

lækker grøntsagssuppe med kartofler, gulerødder, persillerrødder og grønkål

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rester?

Suppen kan holde sig på køl i et par dage eller den kan fryses ned.

– OBS! Der er grønkål i, så vær meget omhyggelig med at varme rester godt igennem.

Kan den fryses?

Ja, suppen kan sagtens fryses ned til senere.

Kan jeg bruge andet end Grønkål?

Prøv med andre typer af kål. Hvidkål, spidskål eller savoykål. Du kan også komme frisk spinat i.

Andre suppeopskrifter du måske vil synes om

to skåle med hjemmelavet vintersuppe med masser af grøntsager

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv at lave suppe i høkasse. Når suppen er bragt i kog, kommes låget på og den placeres i en høkasse. Grønkål eller anden kål tilsættes sammen med de andre grøntsager.
  • Smag til undervejs, alle de rodfrugter kan trække en del salt.

Serveringsforslag

Elsker du grøntsagssupper? Så vil du sikkert også synes om Gulerodssuppe

to serveringer af lækker vintersuppe med grøntsager
tallerken med grøntsagssuppe til vinter

Opskrift på skøn grøntsagssuppe

Her får du vores opskrift på en dejlig vintersuppe fyldt med lækre grøntsager og rodfrugter. Det er en suppe du nemt kan tilpasse efter hvad du har tilbage i køleskabet, og du kan komme de grøntsager i I bedst kan lide.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den lækre suppe for familien. Vi anbefaler at du får børnene til at hjælpe med at skære grøntsagerne ud, det elsker vores børn i hvert fald at være med til.

vintersuppe i tallerken med gulerødder, kartofler, grønkål og andre grøntsager samt pesto på toppen og brød ved siden af
4.75 fra 4 stemmer

Vintersuppe

Opskrift på vintersuppe
Denne lækre suppe er med masser af sunde og mættende grøntsager, og den er dejlig at servere efterår eller vinter. Du kan bruge de grøntsager vi anbefaler, eller bruge de rester af rodfrugter og grønt du har i køleskabsskuffen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 368 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, stort
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder, store
  • 1 persillerod
  • 3 kartofler, store
  • 400 g hakkede tomater
  • 400 g bønner i tomatsovs
  • 1 l vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1,5 tsk tørret timian
  • 1,5 tsk tørret basilikum
  • 1,5 tsk tørret rosmarin
  • 100 g grønkål, frisk
  • 1,5 spsk grøn pesto

Sådan gør du

  • I en stor gryde opvarmes olien op til middel varme.
    2 spsk olivenolie
  • Hak løget og pres eller hak hvidløget fint. Tilsæt det hakkede løg til olien, og svits det til løgene bliver klare. Tilsæt hakket hvidløg og svits det med i et minuts tid.
    1 løg, 3 fed hvidløg
  • Imens løg og og hvidløg svitses skæres bladselleri i fine tern. Gulerødderne og persillerod og kartoflerne skrælles og skæres i tern. Tilsæt dem til gryden og svits det hele sammen i ca. 5 minutter.
    2 stængler bladselleri, 4 gulerødder, 1 persillerod, 3 kartofler
  • Derefter tilsættes hakkede tomater, bønner i tomatsovs, vand, bouillonterninger, salt, peber samt de tørrede krydderurter og pesto.
    400 g hakkede tomater, 400 g bønner i tomatsovs, 1 l vand, 2 hønsebouillonterninger, 1 tsk salt, Peber, 1,5 tsk tørret timian, 1,5 tsk tørret basilikum, 1,5 tsk tørret rosmarin, 1,5 spsk grøn pesto
  • Bring suppen i kog, skru ned for varmen og lad den simre under låg i ca. 40 minutter.
  • Imens suppen simrer forberedes grønkålen. Skyl kålen grundigt i masser af koldt vand. Sorter de hårde stængler fra og skær kålen groft ud.
    100 g grønkål
  • Når der er gået ca. 30 minutter af tilberedningstiden, kommes kålen i suppen og skal nu simre med i 10 minutter.
  • Smag suppen til en sidste gang og server den sammen med et godt brød og ekstra grøn pesto som topping.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 368kcalKulhydrater: 68gProtein: 13gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gKolesterol: 0.03mgNatrium: 531mgKalium: 1453mgFibre: 16gSukker: 12gA-vitamin: 12949IUC-vitamin: 77mgCalcium: 242mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.