Efteråret har ramt os, men det er bestemt ikke en dårlig ting. Efteråret er nemlig årstiden for masser af skønne supper og simreretter. I dag får du vores opskrift på en skøn thaisuppe med kylling og kokosmælk. Den er nem at lave, og kan være klar på kun 30 minutter.

Familievenlig suppe
Denne suppe er familievenlig på flere måder. Først er der smagen, den er mild og afrundet, og perfekt balanceret med stærk, syrlig og salt. Herhjemme elsker både børn og voksne den. Hvis man vil have mere smæk på, kan man selvfølgelig skrue op for chilien, men til mindre børn er den perfekt sådan her.
I en hverdag med børn og fritidsaktiviteter, der er nogen gange behov for hurtig og nem aftensmad. Sådan en ret har vi her. Det tager 30 minutter fra du går i gang til aftensmaden står på bordet, så bliver det ikke meget bedre.
Hvordan laver man thaisuppe med kylling?
Denne suppe er ret nem at lave, lad evt. børnene hjælpe til med at røre i gryden eller komme ting i blenderen. Til denne ret skal du bruge:
- Kyllingebryst
- Olie
- Løg og hvidløg
- Ingefær, frisk
- Gurkemeje, stødt
- Chili og citrongræs
- Fiskesauce
- Tomater
- Sukker
- Vand
- Kokosmælk
- Lime
Start med at skære kyllingen ud i mundrette stykker, så den er klar til når du skal bruge den. Lav så en pasta af løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje og chili, som kommer i en blender eller minihakker med halvdelen af olien.
I en pande varmes den resterende olie op, og pastaen steges i olien. Så skal kylling, citrongræs og fiskesauce i, og tilsidst tomater i tern og sukker. Nu skal retten simre i 10 minutter hvorefter du skal tilsætte kokosmælk og limesaft og lade det koge i 5 minutter og smage til. Så er retten klar til at sætte på bordet. Spis den med et godt brød til, for eksempel hjemmebagt fladbrød.
Prøv også: Tomatsuppe med friske tomater eller Suppe fra Toscana
Thaisuppe med kylling opskrift
Vi elsker lækre supper, og denne her er på familien yndlingsliste. Den smager mildt og lækkert, og så er den virkelig hurtigt at bikse sammen en dag hvor I kommer sent hjem efter en lang dag. Her får du vores opskrift.

Thaisuppe med kylling
Ingredients
- 700 g kyllingebryst
- 4 spsk olie, til stegning og karrypasta
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 3 spsk frisk ingefær
- 2,5 spsk stødt gurkemeje
- 1 chili
- 3 spsk fish sauce
- 2 stængler citrongræs, Stængler deles i to og banket let med ryggen af en kniv
- 3 tomater, skåret i små tern
- 1,5 spsk sukker
- 3 dl vand
- 3,5 dl kokosmælk
- ½ lime, saften heraf
- ½ chili, hakket fint til pynt
Instructions
- Skær kyllingebrysterne i mundrette bidder.
- Løg, ingefær, hvidløg, gurkemeje, chili kommes i en blender sammen med halvdelen af olien og blendes til en fin pasta.
- Varm den resterende olie op i en tykbundet gryde og kom den blendede karrypasta i. Rist den ved middel varme i et par minutter til den skiller let i olien.
- Tilsæt kyllingestykkerne, citrongræs, fiskesauce og steg det i karrypastaen i et par minutter, derefter tilsættes vand, tomater samt sukker. Lad det simre i små ti minutter eller til kyllingen er tilberedt.
- Tilsæt kokosmælk samt limesaft og lad det simre yderlige 5 minutter. Smag suppen til med ekstra fiskesauce om nødvendigt.
- Server suppen med fladbrød, eller andet brød til at dyppe i suppen.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her