Populært:

Madformadelskere / Grill / Grillet kød, fisk og fjerkræ / Jomfruhummerhaler på grill

Jomfruhummerhaler på grill

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Jomfruhummerhaler på grill er en af favoritterne herhjemme når vi snakker sommermad på grillen. Serveret med noget godt brød og et glas koldt hvidvin, så bliver det altså ikke meget bedre. Hvis du aldrig har lavet jomfruhummerhaler før, så læs med her og se hvordan du nemt griller dem.

jomfruhummerhaler på grill med hvidløgs- og kryddersmør i fad.

Lækkert og let fra grillen

Tit når grillen bliver tændt op, så er det kød i rigelige mængder der skal på, men sådan behøver det slet ikke være. Jomfruhummerhaler med masser af kryddersmør, citron, og et godt brød kan sagtes udgøre det for et virkelig lækkert måltid fra grillen i stedet for.

Du kan servere det som forret, eller som rigtig hyggemad man bare kan sidde på terrassen og smovse i sig sammen med et glas koldt vin.

Hjemme hos os, er vi så heldige at ungerne er vilde med skaldyr, så henover sommeren er det tit at jomfruhummerhaler bliver nævnt når vi spørger dem hvad de vil have at spise. Så sidder vi og hygger med maden og spiser lige så stille og roligt, i mens vi piller skallen af, og nyder de små smagsbomber.

stort fad med grillede jomfruhummerhaler med citron, krydderurter og hvidløgssmør.

Ingrediensnoter

Jomfruhummerhaler – Du skal regne med ca. 250 g. per. person hvis du vil servere det som en let aftensmad eller frokost. Hvis det er forret kan du nøjes med mindre.

Smør – Der skal masser af smør til. Det giver den gode smag og danner en lækker sauce man kan dyppe sit brød i.

Hvidløg – Vi kommer hvidløg i vores kryddersmør, det er en smagssag og kan springes over.

Frisk persille – Persille og hvidløg kan bare noget sammen i smør, og giver en god smag til halerne.

Frisk dild – Dild er noget nær den perfekt krydderurt til fisk og skaldyr.

Citroner – Friske citroner skåret i både eller skiver, så man kan give det hele et syrligt pift til sidst. Derudover skal der citronskal i smørret, som skal fyldes i halerne.

Salt & Peber – De skal også have et drys salt og lidt peber for at løfte smagen.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel dild ud med kørvel

Hvordan laver man jomfruhummerhaler på grill?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver de perfekte jomfruhummerhaler på grillen. Det meste af arbejde er i forberedelsen, selve tilberedningstiden er ganske kort, og så er det bare om at nyde maden!

Halerne skilles fra resten af kroppen på jomfruhummerne. De klippes op i skallen i ryggen, og tarmen fjernes med en gaffel eller stegenål. Når alle hummehaler er gjort klar fyldes de med det allerede forberedte kryddersmør der hvor de er klippet op.

Placer de fyldte hummerhalerne i et ild/grillfast fad, drys med slat og peber. Kom fadet i den allerede forvarmede grill og tilbered jomfruhummerne i 5-7 minutter alt efter størrelsen.

Når de er færdige drysses fadet med frisk dild, og der lægges skiver eller både af citroner ved. Server med et godt brød og kold hvidvin til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med rå jomfruhummerhaler fyldt med smør i en bakke på grillen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave dem på forhånd?

De er bedst når de lige er grillede. Men du kan godt gøre dem klar, og fylde dem med smør og så sætte fadet i køleskabet nogle timer. Så behøver du ikke stå med dem efter gæsterne er kommet, men skal bare sætte fadet på grillen.


Andre grillopskrifter på fisk og skaldyr

jomfruhummerhalerne er klar til at komme på grillen.

Tips og Tricks

  • Skift grillen ud med ovnen
    • Har du ikke en grill, så kan du sagtens lave dem i ovnen i stedet for. Høj varme og samme tilberedningstid, så bliver det også rigtig godt.
  • Drop alubakken/ildfastefad
    • Skal der mere af grillsmagen ind, så lave dem direkte på risten. Vær opmærksom på at der kan gå ild i det fedtstof der drypper ned. Det er her selvfølgelig også en fordel med store jomfruhummerhaler, da det bliver svært med de helt små.

Serveringsforslag

  • Server de grillede haler med et godt brød og kold hvidvin. Du kan eventuelt servere en aioli til som dip.
  • De kan serveres som forret, frokost, let aftensmad eller på tapasbordet.

Elsker du skaldyr til forret?

Prøv også vores opskrift på Skaldyrssalat eller Avocado med rejer
jomfruhummerhaler på grill med kryddersmør og citron.

Opskrift på grillede jomfruhummerhaler

Her får du vores opskrift på jomfruhummer haler på grill. Masser af den der hyggelige smag, der bedst nydes sammen med familie og venner.

Hvis du ikke har prøvet at lave jomfruhummere før, så er det her et godt sted at starte. Vi håber du vil prøve opskriften.

jomfruhummerhaler på grill med hvidløgs- og kryddersmør i fad.
Ingen stemmer endnu

Jomfruhummerhaler på grill

Opskrift på lækre grillede jomfruhummerhaler med kryddersmør med citron og hvidløg. De er skønne som forret, let frokost eller aftensmad til en varm sommerdag.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 411 kcal

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummere, halerne
  • 100 g smør
  • 2 spsk frisk persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, revet fint
  • 1 bdt frisk dild
  • 1 citron, skallen, til smørret
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 citron, til servering

Sådan gør du

  • Forvarm grillen sat op til direkte høj varme.
  • I mens grillen varmer op, forberedes jomfruhummehalerne og kryddersmørret.
    – Hvis det er hele jomfruhummere, kan man forsigtigt vride halen af. Alternativt tilberedes de hele.
  • Halerne klippes op i ryggen, og tarmen fjernes med en gaffel eller stegenål, kasser tarmen.
    1 kg jomfruhummere
  • I en skål røres blødt smør, hakket persille, fintrevet citronskal og revet hvidløg sammen.
    100 g smør, 2 spsk frisk persille, 1 fed hvidløg, 1 citron
  • Kom smørret i en sprøjtepose, og fyld jomfruhummerhalerne med kryddersmørret og læg dem i et ildfast fad, eller i en foliebakke. Drys med salt og peber efter smag.
    Salt, Peber
  • Kom fadet i den forvarmede grill, luk låget og tilbered dem i 5 – 7 minutter.
  • Tag fadet ud, drys med frisk hakket dild, og læg både af citron ved, som man kan presse ud over ved servering.
    1 bdt frisk dild, 1 citron
  • Stil fadet på bordet og server sammen med brød til.

Noter

Mængde – Vi laver cirka 1 kilo jomfruhummerhaler hvis vi skal spise det som aftensmad med brød til. Det passer til os 4. Hvis du skal servere dem som en forret for eksempel med lidt salat og flutes til, så rækker portionen nok nærmere til 8 personer.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 411kcalKulhydrater: 3gProtein: 45gFedt: 24gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 396mgNatrium: 1001mgKalium: 807mgFibre: 1gSukker: 0.2gA-vitamin: 2840IUC-vitamin: 28mgCalcium: 190mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.