Jomfruhummerhaler på grill er en af favoritterne herhjemme når vi snakker sommermad på grillen. Serveret med noget godt brød og et glas koldt hvidvin, så bliver det altså ikke meget bedre. Hvis du aldrig har lavet jomfruhummerhaler før, så læs med her og se hvordan du nemt griller dem.
Lækkert og let fra grillen
Tit når grillen bliver tændt op, så er det kød i rigelige mængder der skal på, men sådan behøver det slet ikke være. Jomfruhummerhaler med masser af kryddersmør, citron, og et godt brød kan sagtes udgøre det for et virkelig lækkert måltid fra grillen i stedet for.
Du kan servere det som forret, eller som rigtig hyggemad man bare kan sidde på terrassen og smovse i sig sammen med et glas koldt vin.
Hjemme hos os, er vi så heldige at ungerne er vilde med skaldyr, så henover sommeren er det tit at jomfruhummerhaler bliver nævnt når vi spørger dem hvad de vil have at spise. Så sidder vi og hygger med maden og spiser lige så stille og roligt, i mens vi piller skallen af, og nyder de små smagsbomber.
Ingrediensnoter
Jomfruhummerhaler – Du skal regne med ca. 250 g. per. person hvis du vil servere det som en let aftensmad eller frokost. Hvis det er forret kan du nøjes med mindre.
Smør – Der skal masser af smør til. Det giver den gode smag og danner en lækker sauce man kan dyppe sit brød i.
Hvidløg – Vi kommer hvidløg i vores kryddersmør, det er en smagssag og kan springes over.
Frisk persille – Persille og hvidløg kan bare noget sammen i smør, og giver en god smag til halerne.
Frisk dild – Dild er noget nær den perfekt krydderurt til fisk og skaldyr.
Citroner – Friske citroner skåret i både eller skiver, så man kan give det hele et syrligt pift til sidst. Derudover skal der citronskal i smørret, som skal fyldes i halerne.
Salt & Peber – De skal også have et drys salt og lidt peber for at løfte smagen.
Alternative ingredienser
- Udskift for eksempel dild ud med kørvel
Hvordan laver man jomfruhummerhaler på grill?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver de perfekte jomfruhummerhaler på grillen. Det meste af arbejde er i forberedelsen, selve tilberedningstiden er ganske kort, og så er det bare om at nyde maden!
Halerne skilles fra resten af kroppen på jomfruhummerne. De klippes op i skallen i ryggen, og tarmen fjernes med en gaffel eller stegenål. Når alle hummehaler er gjort klar fyldes de med det allerede forberedte kryddersmør der hvor de er klippet op.
Placer de fyldte hummerhalerne i et ild/grillfast fad, drys med slat og peber. Kom fadet i den allerede forvarmede grill og tilbered jomfruhummerne i 5-7 minutter alt efter størrelsen.
Når de er færdige drysses fadet med frisk dild, og der lægges skiver eller både af citroner ved. Server med et godt brød og kold hvidvin til.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De er bedst når de lige er grillede. Men du kan godt gøre dem klar, og fylde dem med smør og så sætte fadet i køleskabet nogle timer. Så behøver du ikke stå med dem efter gæsterne er kommet, men skal bare sætte fadet på grillen.
Andre grillopskrifter på fisk og skaldyr
Tips og Tricks
- Skift grillen ud med ovnen
- Har du ikke en grill, så kan du sagtens lave dem i ovnen i stedet for. Høj varme og samme tilberedningstid, så bliver det også rigtig godt.
- Drop alubakken/ildfastefad
- Skal der mere af grillsmagen ind, så lave dem direkte på risten. Vær opmærksom på at der kan gå ild i det fedtstof der drypper ned. Det er her selvfølgelig også en fordel med store jomfruhummerhaler, da det bliver svært med de helt små.
Serveringsforslag
- Server de grillede haler med et godt brød og kold hvidvin. Du kan eventuelt servere en aioli til som dip.
- De kan serveres som forret, frokost, let aftensmad eller på tapasbordet.
Elsker du skaldyr til forret?
Prøv også vores opskrift på Skaldyrssalat eller Avocado med rejer
Opskrift på grillede jomfruhummerhaler
Her får du vores opskrift på jomfruhummer haler på grill. Masser af den der hyggelige smag, der bedst nydes sammen med familie og venner.
Hvis du ikke har prøvet at lave jomfruhummere før, så er det her et godt sted at starte. Vi håber du vil prøve opskriften.
Jomfruhummerhaler på grill
Ingredienser
- 1 kg jomfruhummere, halerne
- 100 g smør
- 2 spsk frisk persille, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet fint
- 1 bdt frisk dild
- 1 citron, skallen, til smørret
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
- 1 citron, til servering
Sådan gør du
- Forvarm grillen sat op til direkte høj varme.
- I mens grillen varmer op, forberedes jomfruhummehalerne og kryddersmørret. – Hvis det er hele jomfruhummere, kan man forsigtigt vride halen af. Alternativt tilberedes de hele.
- Halerne klippes op i ryggen, og tarmen fjernes med en gaffel eller stegenål, kasser tarmen.1 kg jomfruhummere
- I en skål røres blødt smør, hakket persille, fintrevet citronskal og revet hvidløg sammen.100 g smør, 2 spsk frisk persille, 1 fed hvidløg, 1 citron
- Kom smørret i en sprøjtepose, og fyld jomfruhummerhalerne med kryddersmørret og læg dem i et ildfast fad, eller i en foliebakke. Drys med salt og peber efter smag.Salt, Peber
- Kom fadet i den forvarmede grill, luk låget og tilbered dem i 5 – 7 minutter.
- Tag fadet ud, drys med frisk hakket dild, og læg både af citron ved, som man kan presse ud over ved servering.1 bdt frisk dild, 1 citron
- Stil fadet på bordet og server sammen med brød til.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her