Saftige og fulde af smag med et pift af chili. Tigerrejer på grill er en af sommer-favoritterne hjemme hos os, og serveret sammen med et godt brød og en smule grillede grøntsager, så bliver det ikke bedre! Læs med her og se hvordan du laver de bedste rejespyd på grillen med vores opskrift.
Grillede tigerrejer på den nemme måde
Jeg elsker rejer og i det hele taget skaldyr. Tigerrejer er fast på menuen i løbet af grillsæsonen, og de smager bare godt.
De er rigtig nemme at lave, og selvom de er lidt stærke, så spiser vores unger dem med stort velbehag.
Rejer, tigerrejer, Rømørejer, i det hele taget alle rejer. Uhmm… jeg bliver helt sulten bare ved tanken. Tigerrejer kan du finde i de fleste supermarkeder, og de smager faktisk rigtig godt.
I vores opskrift, pensler vi dem godt med en lækker sød/syrlig marinade. Og så på grillen, så de får den lækre grilllede smag, og det gør bestemt ikke noget at flammerne står op omkring dem når man griller dem.
Når vi laver grillede tigerrejer, så serverer vi dem normalt med et hjemmelavet flutes, nogle lækre grillede grøntsager, meget mere behøves ikke, det skulle da lige være smør.. Man kan også lave en lækker salsa med ananas til, det giver lige et friskt pift til smagen, og samler lidt op omkring den chili der er i marinaden.
Tigerrejer skal grilles over direkte høj varme, sådan er det bare og som jeg skrev før, så sker der ikke noget ved at flammerne “kysser” rejerne når man pensler dem med marinaden undervejs. Når man skal vende spydene, så brug en lille grilltang, så du ikke brænder fingerne.
Et lille tip der er rigtigt godt at bruge, er at lægge bambusspydene i koldt vand et par timer inden man skal lave grillspydene. Så forkuller spydene ikke så meget på når de kommer på grillen.
Mere grillinspiration
Ingrediensnoter
Tigerrejer – Tigerrejer smager rigtig godt, og de er forholdsvis billige at købe. Gå efter dem der er fra ordenligt opdræt, som er ACS og nøglehulsmærket. Vi bruger rå tigerrejer uden skal men med hale til denne opskrift. Dem køber vi fra frost i supermarkedet.
Marinade til rejer på grill – En simpel grillmarinade til rejer er altid godt kunne på rygraden. Vores opskrift består at olivenolie, flydende honning, citronskal, citronsaft, hvidløg, salt, peber, røget paprika, frisk persille og chiliflager. Det giver tilsammen en virkelig lækker og nem grillmarinade, der passer rigtig godt til fisk og skaldyr.
Hvordan laver man tigerrejer på grill?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver de bedste rejer på grill. Grillen forvarmes og rejerne forberedes. Kom dem på spyd og pensel dem herefter med den allerede forberedte marinade.
Nu skal rejespydene på grillen over direkte varme. Grill dem ca. 4 minutter på hver side, og husk at pensle dem løbende med marinaden undervejs. Når spydene har fået en lækker gylden farve og er færdige, tages de af grillen og er nu klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg vil anbefale at man spiser rejerne samme dag og ikke gemmer dem.
Nej, kasser resterne.
Du kan bruge alle store rejer til denne opskrift.
Andre retter med skaldyr du måske vil synes om
- Lækker skaldyrssalat
- Pil pil Pasta med tigerrejer
- Thaisuppe med rejer
- Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili
- Blinis med rejer og avocado
Tips og tricks til tigerrejer på grill
- Sørg for at smage marinaden til undervejs, det er altid nemmere at tilføje mere smag, frem for at overdrive.
- Pensel rejespydene undervejs imens du griller dem. Jo mere smag du kan tilføje, jo bedre bliver de.
- Husk at lægge bambusspydene i vand inden du bruger, så holder de bedre i varmen.
Serveringsforslag
- Server tigerrejer på grill med et godt hjemmelavet flutes og en frisk ananassalsa.
- Server dem sammen med grillede grøntsager.
Elsker du tigerrejer? Så prøv vores opskrift på Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili
Opskrift på grillede marinerede tigerrejer på spyd
Lækker og nem opskrift på grillede rejer med fuld knald på smagen. Lækre og saftige tigerrejer med den helt rigtige smag af grill og sommer.
Server dem sammen med en lækker frisk salsa og et sprødt hjemmelavet flutes. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er hele familien vild med de lækre rejer.
Tigerrejer på grill
Udstyr
- 8 bambusspyd
Ingredienser
- 350 g tigerrejer
Marinade til tigerrejer:
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk flydende honning
- 1 citron, skallen heraf samt saft fra ½
- 2 fed hvidløg, revet fint
- ½ tsk salt, eller efter smag
- ½ tsk røget paprika
- ¼ tsk peber
- 1 spsk frisk persille, hakket fint
- ½ tsk chiliflager
Sådan gør du
Grillen forvarmes til ca. 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
- Alle ingredienserne til marinaden bladens grundigt sammen i en lille skål og piskes sammen til honningen er opløst.
- Kom rejerne på bambusspyd og pensel dem med marinaden.
- Nu placeres rejespydene over på den forvarmede grill over direkte varme. Grill dem 4-5 minutter på hver side.
- Pensel rejespydende med marinade løbende imens de er over den direkte varme. Når de er færdige, flyttes de færdige rejespyd til indirekte varme, så de kan holde sig varme imens de sidste spyd grilles færdige.
- Når alle rejespyd er færdige er de klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Super lækker, nem og bliver absolut en af mine farvorit ToGo opskrifter.
Hej Anette.
Mange tak! 🙂 Det er også en af mine favoritter!
Hvis du er glad for rejer, så skulle du næsten prøve vore opskrift på Gambas Pil Pil. Det smager også vildt godt.
De bedste hilsner
Rasmus & Tina – Mad For Madelskere