Sprøde hjemmebagte flutes

Vi spiser ret mange flutes i vores familie. Både som tilbehør til aftensmaden hvis det er gryderetter eller suppe, eller til sandwich for den sags skyld. Vi bager 4 flutes af gangen, og fryser dem ned vi ikke lige får spist. Her vil vi gerne dele vores flutes opskrift, der holder hver gang.

flutes opskrift
flutes opskrift

Opskriften kan varieres med det drys på toppen man har lyst til. Det kan være med forskellige typer af krydderier alt hvad hvad de skal spises til. Denne flutes opskrift kan også bruges til at lave lækre hjemmebagte hvidløgsflutes. Hvis du vil lave hvidløgsflutes, skal du bage dine flutes som beskrevet, og herefter skære riller i dem og fylde dem med hvidløgssmør og give dem lidt i ovnen igen for at smelte smørret.

Hjemmebagte flutes opskrift

Her får du vores families flutes opskrift. Den er brugt utallige gange, og den er altid en succes!

flutes opskrift

Flutes opskrift

Nemt, billigt og velsmagende tilbehør til mange retter!
3.34 fra 3 stemmer
Ret: Tilbehør
Keyword: Brød
Samlet tid: 5 timer
Udskriv Pin
Antal: 4 flutes

Ingredienser

Dej:

  • 700 g hvedemel, Gerne med proteinindhold 12% eller mere
  • 6 g tørgær
  • 10 g salt, fint
  • 520 g vand, koldt

Drys:

  • Flage- eller kryddersalt

Sådan gør du

  • Bland mel, tørgær og salt sammen i en plasticbøtte. De store hvide fra IKEA er super gode til formålet.
  • Tilsæt koldt vand, og bland det hele sammen. Dejen må IKKE æltes! Dæk skålen med film.
  • Stil dejen til hævning i 45 min. Efter 45 min skal dejen strækkes og foldes 4-5 gange. Denne proces skal gentages i alt 4 gange, så over 180 min hæver dejen og bliver foldet 4 gang. Allerede efter første strækning skal dejen være blevet mere glat at se på.
  • Når dejen har hævet og er blevet strukket 4 gange, skal den deles i 4 portioner til 4 flutes. Hver portion trykkes ud på bordet, og siderne foldes ind mod midten og formes. Dæk dejen med film, og lad den hæve 25 minutter. 
  • Efter 25 minutter skal hver portion dej trykkes ud igen – brug fingerspidserne. Så skal dejen rulles stramt sammen, og til slut skal samlingen trykkes godt sammen. Gør det samme med alle portioner dej.
  • Læg dine flutes på et hæveklæde, jeg bruger et viskestykke drysset med mel. Lad dine flutes hæve 30 min. 
  • Tænd ovnen på 250 grader, og lad den varme op mens dejen hæver. Sæt også en hulplade eller en almindelig bageplade i ovnen, så den bliver rigtig godt varm inden du skal bage. Placer et ildfast fad i bunden af ovnen, som skal bruges til at lave damp under bagningen.
  • Nu skal du have dine flutes over på bagepladen, jeg har lavet et stykke pap med folie på, som jeg lige kan rulle flutet op på, og videre over på hulpladen. Det er vigtigt at samlingen ligger nedad på bagepladen når flutet skal bages.
  • Det bedste resultat får du ved at bage af 2 omgange, så læg 2 flutes over på den varme bageplade, og snit dem med en meget skarp kniv. Drys dem med flage- eller kryddersalt
  • Kom pladen i ovnen og tilsæt 2 dl. vand til det indfaste fad i bunden af ovnen. Skru ovnen ned på 220 grader og bag dine flutes 20-30 minutter eller til du har gyldne og sprøde flutes. 
  • Lad dine flutes køle lidt af på en rist. Spis dem lune eller lad dem køle helt ned og gem dem. De kan også fryses ned til senere brug.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Hurtigt ølandshvedebrød

Flutes udstyr

Når vi taler om bagning, kan man få rigtig meget fint udstyr, som både fylder i køkkenet, og som er lidt hårdt ved pengepungen. Men faktisk behøver man ikke dyre flutesforme, som man kun bruger en gang om måneden eller andet meget specielt udstyr.

Som jeg viste dig, har jeg selv lavet et stykke pap med alufolie på, som jeg bruger til at flytte mine flutes over på bagepladen. Hvis du ikke har en hulplade, vil det dog være en super god investering. Den kan du nemlig bruge til mange ting, blandt andet rundstykker, brød og som her flutes.

Den bageplade med huller som vi har, og bruger til rigtig mange af vores bageopskrifter er denne perforerede bageplade (reklamelink). Den kan indstilles i størrelsen efter din ovn, og den er med slip let belægning på overfladen. Med sådan en plade, kan du ikke gå helt galt i byen, og den koster heldigvis ikke en bondegård.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 reaktioner

  1. Hej
    De ser lækre ud. Jeg plejer at røre dejen ud i væske. I tilsætter væske til dejen. Hvad er forskellen ift resultatet? På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Følg med på Instagram

Vil du have flere opskrifter på lækker hjemmelavet hverdagsmad? Gå ikke glip af dejlige billeder og opskrifter direkte i dit feed. 

Følg med på Instagram
shares