Hjem » Aftensmad » Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili

Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili

Gambas pil pil er og bliver en favorit her i huset. Masser af smag, og så serveret med et godt brød til. Brødet bruges til at suge alt den dejlig sauce op med, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Gambas pil pil stammer fra Spanien, og kan serveres både som hovedret og som tapas hvis man kan “nøjes” med en mindre portion.

Det har taget mange forsøg før vores opskrift på gambas pil pil sad lige i skabet, men nu må det siges at den har ramt plet. Jeg vil anbefale at man bruger rå rejer hvis man kan få fat i det, de giver altså bare en bedre smag til retten.

Video

Gambas Pil Pil video

Hyggeretten over dem alle

Gambas pil pil er en rigtig hyggeret der skal nydes i godt selskab, og gerne med et glas kold hvidvin til. Jeg plejer at lave det i en stor pande på gasblusset på min grill, så sidder vi og spiser direkte fra panden eller et stort lerfad. Vores søn Johannes på 4 og vores datter Ellen på 3 er også helt vilde med det, de synes det er sjovt og spise med fingrene, sammen med mor og far 🙂

Gambas pil pil - opskrift

Gambas pil pil opskrift

Når I nu skal ud også købe ind til retten, så sørg for at købe rejer der har nøglehulsmærket og ASC mærket. Så kan man være nogenlunde sikker på at at der er taget hensyn til miljøet, og selvfølgelig også selve rejerne under produktionen.

Gambas pil pil - opskrift på rejer med chili og hvidløg
4.44 fra 16 stemmer

Gambas pil pil

Nem opskrift på klassiske gambas rejer altså Rejer med hvidløg og chili! Det er skøn hverdagsmad, en lille forret eller tapasret eller bare når man skal have rigtig hyggemad. Det kan spises hele året rundt, men er en dejlig sommerret sammen med et koldt glas hvidvin på terrassen.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 35 min
Ret Forret, Hverdagsmad, Tapas
Køkken Spansk
Antal 2 personer
Kalorier 1228 kcal

Ingredienser

  • 300 g tigerrejer
  • 1 stk skalotteløg, Fint hakket
  • 1,5 dl olivenolie
  • 100 g smør
  • 1 dl persille, Fint hakket
  • 1 spsk persille, til pynt, hakket
  • 1/2 stk rød eller grøn chili, fint hakket
  • 3 tomater, Groft hakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk flåede tomater
  • 10 fed hvidløg, Hakket
  • Saften fra 1/2 – 1 hel citron
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber efter smag

Sådan gør du

  • Find en stor pande frem og varm olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.
  • Tilsæt hvidløg, skalotteløg, chili og lad det stege ved middelvarme i Ca. 5 minutter.
  • Tilsæt paprika, røget paprika, tomater, salt, sukker. Lad det stege ved middel varme i et minuts tid.
  • Tilsæt rejerne samt citronsaft og lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.
  • Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse friske persille ud over.
  • Server rygende varm i panden eller anrettet med et godt brød til.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1228kcalKulhydrater: 23gProtein: 25gFedt: 118gMættet fedt: 36gTransfedt: 2gKolesterol: 297mgNatrium: 2414mgKalium: 1093mgFibre: 6gSukker: 11gA-vitamin: 8596IUC-vitamin: 116mgCalcium: 213mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med rejer, Forret med rejer, Hyggemad, Nem hverdagsmad, retter med tigerrejer, Sommer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis I nu har fået mod på at lave retten, så kan jeg varmt anbefale Jer at prøve opskriften på vores sprøde hjemmebagte flutes. Flutes egner sig rigtig godt som tilbehør. Man kan også sagtens servere en lille frisk salat til hvis man serverer det som hovedret.

Tag en bid af spanien

Mangler i inspiration til andre Spanske retter, så prøv vores opskrift på Spansk tortilla, eller måske Gazpacho, som er en klassisk spansk kold suppe.

Se hvad andre har fået ud af opskriften

Vil du have vist dit billede her? Tag os med @madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 kommentarer til “Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili”

  1. For mange år siden fik jeg denne opskrift men han tilsatte Grand mariner mener at der var champions i også
    Han hed Mille så Vi Kaller retten for millerejer
    Kh.nj.

    Svar
    • Det lyder godt nok også spændende 🙂 Det er altid dejligt når der er en historie tilknyttet til retten. God weekend 🙂 Mvh Tina

      Svar
    • Hej Line.

      Det kan du tro! Det smager rigtig godt med pasta, så det kan du roligt servere til.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.