Gambas pil pil er og bliver en favorit her i huset. Masser af smag, og så serveret med et godt brød til. Brødet bruges til at suge alt den dejlig sauce op med, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Læs med her og få vores opskrift.

Spansk hyggemad
Gambas pil pil stammer fra Spanien, og kan serveres både som hovedret og som tapas hvis man kan “nøjes” med en mindre portion.
Det har taget mange forsøg før vores opskrift sad lige i skabet, men nu må det siges at den har ramt plet. Jeg vil anbefale at man bruger rå rejer hvis man kan få fat i det, de giver altså bare en bedre smag til retten.
Gambas pil pil er en rigtig hyggeret der skal nydes i godt selskab, og gerne med et glas kold hvidvin til. Jeg plejer at lave det i en stor pande på gasblusset på min grill, så sidder vi og spiser direkte fra panden eller et stort lerfad.
Vores søn Johannes og vores datter Ellen er også helt vilde med det, de synes det er sjovt og spise med fingrene, sammen med mor og far. Det her er en ret de har smovset i sig fra de var helt små, men det er stadig et hit når den kommer på bordet i dag.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Rejer – Du skal bruge en slags store rejer. Om de lige hedder gambas, tigerrejer eller noget andet er lidt underordnet. Vi kan godt lide at servere dem med halerne på, så vi køber ofte rå rejer med haler eller forkogte rejer med haler hvis vi ikke kan få rå. De findes i de fleste supermarkeder på frost.
Når I nu skal ud også købe ind til retten, så sørg for at købe rejer der har nøglehulsmærket og ASC mærket. Så kan man være nogenlunde sikker på at at der er taget hensyn til miljøet, og selvfølgelig også selve rejerne under produktionen.
Hvidløg – Der skal masser af hvidløg i for at give den rette smag. Men det kommer altså til at smage fantastisk, så hvidløg skal du ikke være så bange for.
Chili – Der skal lidt chili i retten. Den skal lige have lidt varme, men den bliver altså ikke sådan stærk. Det er en ret som også børn sagtens kan spise.
Hvordan laver man gambas pil pil?
Heldigvis er denne ret så nem at lave. Først skal du have smør og olie på en pande og varme det op. Herefter skal du komme chili, skalotteløg og hvidløg i, og svitse det af inden du kommer krydderierne i og tomaterne i.
Nu skal rejer og citronsaft på panden og simre med til saucen begynder at skille. Til sidst skal persillen i, og så skal retten bare smages til inden den serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Vi anbefaler at du laver retten lige inden den skal serveres, der smager den bare bedst og rejerne er lækrest.
Andre spanske retter du måske vil synes om
- Spansk tortilla – omelet med kartofler
- Spanske kødboller
- Gazpacho – kold spansk suppe
- Aioli – Hvidløgsmayonnaise
- Churros
Tips og tricks til opskriften
- Vil du prøve retten med kylling? Find vores opskrift på Pollo al pil pil – Kylling i hvidløg og chili her.
Serveringsforslag
- Hvis I nu har fået mod på at lave retten, så kan jeg varmt anbefale Jer at prøve opskriften på vores sprøde hjemmebagte flutes. Flutes egner sig rigtig godt som tilbehør.
- Man kan også sagtens servere en lille frisk salat til hvis man serverer det som hovedret.
- Retten er også perfekt på et tapasbord med andre små spanske retter.
Elsker du denne ret?
Prøv også at lave den med pasta til, så får du et komplet aftensmåltid som hele familien elsker. Find opskriften på Pil pil Pasta med tigerrejer her
Opskrift på spanske Gambas rejer
Her får du vores opskrift på lækre spanske rejer med hvidløg og chili i olie. De smager skønt som hverdagsmad med brød eller pasta til, eller som en del af et tapasbord eller forret.
Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er det en ret som hele familien, både store og små, elsker at spise.

Gambas pil pil
Ingredienser
- 300 g tigerrejer, eller andre store rejer
- 1 skalotteløg, fint hakket
- 1,5 dl olivenolie
- 100 g smør
- 1 dl persille, Fint hakket
- 1 spsk persille, til pynt, hakket
- 1/2 rød chili, fint hakket
- 2 tomater, Groft hakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk flåede tomater
- 10 fed hvidløg, Hakket
- ½ citron, saften, måske lidt mere
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- Peber
Sådan gør du
- Find en stor pande frem og varm olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.1,5 dl olivenolie, 100 g smør
- Tilsæt hvidløg, skalotteløg, chili og lad det stege ved middelvarme i Ca. 5 minutter.1 skalotteløg, 10 fed hvidløg, 1/2 rød chili
- Tilsæt paprika, røget paprika, tomater, salt, peber og sukker. Lad det stege ved middel varme i et minuts tid.2 tomater, 1 tsk røget paprika, 1 tsk paprika, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, Peber
- Tilsæt rejerne samt citronsaft og lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.300 g tigerrejer, ½ citron, 1 dl persille
- Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse friske persille ud over.1 spsk persille
- Server rygende varm i panden eller anrettet med et godt brød til.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. juli 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
For mange år siden fik jeg denne opskrift men han tilsatte Grand mariner mener at der var champions i også
Han hed Mille så Vi Kaller retten for millerejer
Kh.nj.
Det lyder godt nok også spændende 🙂 Det er altid dejligt når der er en historie tilknyttet til retten. God weekend 🙂 Mvh Tina
Ville retten egne sig til at servere med pasta?
Hej Line.
Det kan du tro! Det smager rigtig godt med pasta, så det kan du roligt servere til.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Whauu det smagte fantastisk👍👌
Vh Pia
Kære Pia
Tusind tak for din tilbagemelding, vi er virkelig glade for at du kunne retten 🙂
Mvh Tina, madformadelskere.dk
Helt fantastisk ret, som går lige i ganen, for filen det smager af mere👍🥰😫
Hej Pia.
Det smager nemlig af mere! 🙂 Det er helt klart en af vores favoritter.
Du skulle prøve at lave den version med pasta vi har lavet en opskrift på 🙂
God weekend til dig og din familie
De bedste hilsner
Tina & Rasmus
Hvorfor bruger du tigerrejer og ikke Gambas ?
Hej Ole.
Det er simpelthen fordi at tigerejer kan man finde i næsten alle supermarkeder. Så er den en chance for at at man nemt kan få fat i de råvare der skal bruges til opskriften. Når du skriver Gambas (Rejer) så dækker det jo over mange forskellige arter af rejer fra store til små, dem kan man selvfølgelig købe online og bestille hjem, men for at gøre det nemt for alle, så har vi altså valgt at gå med helt almindelige tigerrejer. 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
…lyder super lækkert, men er 10 fed hvidløg ikke meget dominerende?
Mvh
Marianne
Hej Marianne.
Det er meget, men det her er en af de retter der bare kræver meget hvidløg, og jeg lover dig at det hele går op i en højere enhed 🙂
Du kan selvfølgelig godt skrue ned for mængden, men prøv 10 fed, de mister meget af styrken under tilberedningen.
Med venlig hilsen
Tina & Rasmus – Mad For Madelskere
Tusinde tak for svaret …jeg vil bruge 10 fed 😉
Knus elsker denne ret når den er smagt til ordentligt.. fik den første gang i Italien.. og de havde alligevel givet den lidt for meget gas på hvidløg – selvom jeg godt kan lide hvidløg..
Men.. vil godt lige indsparke.. i skriver godt nok asc rejer.. men.. der er stadig stor forskel på store rejer.. Hvis man går til fiskehandleren kan være heldig og finde argentinske saltvandsrejer og ikke asiatiske opdrættede rejer..
Hej Kenny.
Jeg håber du kunne bruge opskriften 🙂 Det er helt rigtigt med rejerne som du skriver, Argentinske saltvandsrejer er bestemt at foretrække, specielt hvis man kan finde de helt store. Men når det så er sagt, så prøver vi at beskrive og bruge ingredienser i vores opskrifter der er nemt tilgængelig for alle, så derfor bruger vi opdrættede rejer som eksempel. Men tak for indsparket 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Beklager hvis det lød negativt, var bestemt ikke meningen. Prøvede opskriften i går og smagte super.. har fået af vide et par gange i dag at jeg dufter lidt af hvidløg ;0)
Hej igen Kenny.
Det blev bestemt ikke opfattet negativt 🙂 Vi var en tur på Rømø i weekenden, og her havde de faktisk kæmpestore saltvandsrejer hos fiskehandleren, så næste gang vi laver gambas, så bliver det med dem.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere