Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili

Gambas pil pil er og bliver en favorit her i huset. Masser af smag, og så serveret med et godt brød til. Brødet bruges til at suge alt den dejlig sauce op med, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Gambas pil pil stammer fra Spanien, og kan serveres både som hovedret og som tapas hvis man kan “nøjes” med en mindre portion.

Det har taget mange forsøg før vores opskrift på gambas pil pil sad lige i skabet, men nu må det siges at den har ramt plet. Jeg vil anbefale at man bruger rå rejer hvis man kan få fat i det, de giver altså bare en bedre smag til retten.

Hyggeretten over dem alle

Gambas pil pil er en rigtig hyggeret der skal nydes i godt selskab, og gerne med et glas kold hvidvin til. Jeg plejer at lave det i en stor pande på gasblusset på min grill, så sidder vi og spiser direkte fra panden eller et stort lerfad. Vores søn Johannes på 4 og vores datter Ellen på 3 er også helt vilde med det, de synes det er sjovt og spise med fingrene, sammen med mor og far 🙂

Gambas pil pil - opskrift

Gambas pil pil opskrift

Når I nu skal ud også købe ind til retten, så sørg for at købe rejer der har nøglehulsmærket og ASC mærket. Så kan man være nogenlunde sikker på at at der er taget hensyn til miljøet, og selvfølgelig også selve rejerne under produktionen.

Gambas pil pil - opskrift på rejer med chili og hvidløg
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Gambas pil pil opskrift

Rejer med hvidløg og chili!
Ret Hovedret, Tapas
Køkken Spansk
Portioner 2 personer

Ingredienser

  • 300-400 g store rejer
  • 1 stk skalotteløg Fint hakket
  • 1,5 dl olivenolie
  • 100 g smør
  • 1 dl persille Fint hakket
  • 1 spsk persille til pynt Hakket
  • 1/2 stk rød eller grøn chili Fint hakket
  • 1-2 stk tomater Groft hakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk flåede tomater
  • 10 fed hvidløg Hakket
  • Saften fra 1/2 – 1 hel citron
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Find en stor pande frem og varm olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.
  • Tilsæt hvidløg, skalotteløg, chili og lad det stege ved middelvarme i Ca. 5 minutter.
  • Tilsæt paprika, røget paprika, tomater, salt, sukker. Lad det stege ved middel varme i et minuts tid.
  • Tilsæt rejerne samt citronsaft og lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.
  • Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse friske persille ud over.
  • Server rygende varm i panden eller anrettet med et godt brød til.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Hvis I nu har fået mod på at lave retten, så kan jeg varmt anbefale Jer at prøve opskriften på vores sprøde hjemmebagte flutes. Flutes egner sig rigtig godt som tilbehør. Man kan også sagtens servere en lille frisk salat til hvis man serverer det som hovedret.

Tag en bid af spanien

Mangler i inspiration til andre Spanske retter, så prøv vores opskrift på Spansk tortilla, eller måske Gazpacho, som er en klassisk spansk kold suppe.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares