Gambas pil pil er og bliver en favorit her i huset. Masser af smag, og så serveret med et godt brød til. Brødet bruges til at suge alt den dejlig sauce op med, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Gambas pil pil stammer fra Spanien, og kan serveres både som hovedret og som tapas hvis man kan “nøjes” med en mindre portion.
Det har taget mange forsøg før vores opskrift på gambas pil pil sad lige i skabet, men nu må det siges at den har ramt plet. Jeg vil anbefale at man bruger rå rejer hvis man kan få fat i det, de giver altså bare en bedre smag til retten.
Video
Hyggeretten over dem alle
Gambas pil pil er en rigtig hyggeret der skal nydes i godt selskab, og gerne med et glas kold hvidvin til. Jeg plejer at lave det i en stor pande på gasblusset på min grill, så sidder vi og spiser direkte fra panden eller et stort lerfad. Vores søn Johannes på 4 og vores datter Ellen på 3 er også helt vilde med det, de synes det er sjovt og spise med fingrene, sammen med mor og far 🙂

Gambas pil pil opskrift
Når I nu skal ud også købe ind til retten, så sørg for at købe rejer der har nøglehulsmærket og ASC mærket. Så kan man være nogenlunde sikker på at at der er taget hensyn til miljøet, og selvfølgelig også selve rejerne under produktionen.

Gambas pil pil
Ingredienser
- 300 g tigerrejer, eller andre store rejer
- 1 skalotteløg, fint hakket
- 1,5 dl olivenolie
- 100 g smør
- 1 dl persille, Fint hakket
- 1 spsk persille, til pynt, hakket
- 1/2 rød chili, fint hakket
- 2 tomater, Groft hakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk flåede tomater
- 10 fed hvidløg, Hakket
- Saften fra 1/2 – 1 hel citron
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- Peber
Sådan gør du
- Find en stor pande frem og varm olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.
- Tilsæt hvidløg, skalotteløg, chili og lad det stege ved middelvarme i Ca. 5 minutter.
- Tilsæt paprika, røget paprika, tomater, salt, sukker. Lad det stege ved middel varme i et minuts tid.
- Tilsæt rejerne samt citronsaft og lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.
- Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse friske persille ud over.
- Server rygende varm i panden eller anrettet med et godt brød til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvis I nu har fået mod på at lave retten, så kan jeg varmt anbefale Jer at prøve opskriften på vores sprøde hjemmebagte flutes. Flutes egner sig rigtig godt som tilbehør. Man kan også sagtens servere en lille frisk salat til hvis man serverer det som hovedret.
Tag en bid af spanien
Mangler i inspiration til andre Spanske retter, så prøv vores opskrift på Spansk tortilla, eller måske Gazpacho, som er en klassisk spansk kold suppe.
Se hvad andre har fået ud af opskriften
Vil du have vist dit billede her? Tag os med @madformadelskere
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
For mange år siden fik jeg denne opskrift men han tilsatte Grand mariner mener at der var champions i også
Han hed Mille så Vi Kaller retten for millerejer
Kh.nj.
Det lyder godt nok også spændende 🙂 Det er altid dejligt når der er en historie tilknyttet til retten. God weekend 🙂 Mvh Tina
Ville retten egne sig til at servere med pasta?
Hej Line.
Det kan du tro! Det smager rigtig godt med pasta, så det kan du roligt servere til.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Whauu det smagte fantastisk👍👌
Vh Pia
Kære Pia
Tusind tak for din tilbagemelding, vi er virkelig glade for at du kunne retten 🙂
Mvh Tina, madformadelskere.dk
Helt fantastisk ret, som går lige i ganen, for filen det smager af mere👍🥰😫
Hej Pia.
Det smager nemlig af mere! 🙂 Det er helt klart en af vores favoritter.
Du skulle prøve at lave den version med pasta vi har lavet en opskrift på 🙂
God weekend til dig og din familie
De bedste hilsner
Tina & Rasmus
Hvorfor bruger du tigerrejer og ikke Gambas ?
Hej Ole.
Det er simpelthen fordi at tigerejer kan man finde i næsten alle supermarkeder. Så er den en chance for at at man nemt kan få fat i de råvare der skal bruges til opskriften. Når du skriver Gambas (Rejer) så dækker det jo over mange forskellige arter af rejer fra store til små, dem kan man selvfølgelig købe online og bestille hjem, men for at gøre det nemt for alle, så har vi altså valgt at gå med helt almindelige tigerrejer. 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere