Gambas pil pil – rejer i hvidløg og chili

This post is also available in: English

Gambas pil pil er og bliver en favorit her i huset. Masser af smag, og så serveret med et godt brød til. Brødet bruges til at suge alt den dejlig sauce op med, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Gambas pil pil stammer fra Spanien, og kan serveres både som hovedret og som tapas hvis man kan “nøjes” med en mindre portion.

Det har taget mange forsøg før vores opskrift på gambas pil pil sad lige i skabet, men nu må det siges at den har ramt plet. Jeg vil anbefale at man bruger rå rejer hvis man kan få fat i det, de giver altså bare en bedre smag til retten.

Hyggeretten over dem alle

Gambas pil pil er en rigtig hyggeret der skal nydes i godt selskab, og gerne med et glas kold hvidvin til. Jeg plejer at lave det i en stor pande på gasblusset på min grill, så sidder vi og spiser direkte fra panden eller et stort lerfad. Vores søn Johannes på 4 og vores datter Ellen på 3 er også helt vilde med det, de synes det er sjovt og spise med fingrene, sammen med mor og far 🙂

Gambas pil pil - opskrift

Gambas pil pil opskrift

Når I nu skal ud også købe ind til retten, så sørg for at købe rejer der har nøglehulsmærket og ASC mærket. Så kan man være nogenlunde sikker på at at der er taget hensyn til miljøet, og selvfølgelig også selve rejerne under produktionen.

Gambas pil pil - opskrift på rejer med chili og hvidløg

Gambas pil pil opskrift

Rejer med hvidløg og chili!
4.41 fra 10 stemmer
Ret: Hovedret, Tapas
Køkken: Spansk
Udskriv Pin
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 300-400 g store rejer
  • 1 stk skalotteløg, Fint hakket
  • 1,5 dl olivenolie
  • 100 g smør
  • 1 dl persille, Fint hakket
  • 1 spsk persille til pynt, Hakket
  • 1/2 stk rød eller grøn chili, Fint hakket
  • 1-2 stk tomater, Groft hakkede. Kan erstattes af 3-4 spsk flåede tomater
  • 10 fed hvidløg, Hakket
  • Saften fra 1/2 – 1 hel citron
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber efter smag

Sådan gør du

  • Find en stor pande frem og varm olien op. Tilsæt smørret og smelt det i olien ved middel varme.
  • Tilsæt hvidløg, skalotteløg, chili og lad det stege ved middelvarme i Ca. 5 minutter.
  • Tilsæt paprika, røget paprika, tomater, salt, sukker. Lad det stege ved middel varme i et minuts tid.
  • Tilsæt rejerne samt citronsaft og lad dem stege til med til tomaterne er kogt ud og saucen begynder at skille. Kom persillen i og lad det stege yderligere 1 minuts tid.
  • Smag retten til med ekstra salt, peber samt citron og slut af med at drysse friske persille ud over.
  • Server rygende varm i panden eller anrettet med et godt brød til.

Video

HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Hvis I nu har fået mod på at lave retten, så kan jeg varmt anbefale Jer at prøve opskriften på vores sprøde hjemmebagte flutes. Flutes egner sig rigtig godt som tilbehør. Man kan også sagtens servere en lille frisk salat til hvis man serverer det som hovedret.

Tag en bid af spanien

Mangler i inspiration til andre Spanske retter, så prøv vores opskrift på Spansk tortilla, eller måske Gazpacho, som er en klassisk spansk kold suppe.

Se hvad andre har fået ud af opskriften

Vil du have vist dit billede her? Tag os med @madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

2 reaktioner

  1. For mange år siden fik jeg denne opskrift men han tilsatte Grand mariner mener at der var champions i også
    Han hed Mille så Vi Kaller retten for millerejer
    Kh.nj.

    1. Det lyder godt nok også spændende 🙂 Det er altid dejligt når der er en historie tilknyttet til retten. God weekend 🙂 Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg