Gazpacho – kold spansk suppe

Gazpacho er en rigtig sommerret. Det er en skøn og smagfuld kold suppe, som man med fordel kan servere på en varm sommerdag på terrassen. Gazpacho er en spansk suppe, men den passer perfekt til den danske sommer også – især hvis du som os har et drivhus fuld af lækre tomater hver sommer.

Hvis du også selv dyrker tomater, så ved du at der er tidspunkter hvor det er svært at følge med med at spise alle tomaterne, og her er denne suppe god. Har du også agurker og peberfrugter i drivhuset, så er der virkelig ingen undskyldning for ikke at lave denne opskrift.

Gazpacho kan du servere som kold forret på en sommerdag eller med et godt brød til som hovedret. Vi er også rigtig glad for at servere gazpacho som en del af et tapasbord. Det er nemlig både virkelig smukt at servere suppen i små shotglas, som kan stå sammen med alle de andre tapasretter, men det er også en god kontrast til mange af de mere traditionelle tapasretter.

gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe
gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe

Gazpacho opskrift

Her er vores bud på en opskrift på en dejlig kold tomatsuppe med peberfrugt, agurk og masser af smag. Vi kan rigtig godt lide at grille peberfrugtener, enten med ovnens grillfunktion, eller bare på grillen. Det giver bare lige lidt ekstra smag til suppen.

gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Gazpacho

Fyldig spansk tomatsuppe som serveres kold!
Ret Forret, Suppe, Tapas
Køkken Middelhavet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Køletid 1 time
Samlet tid 25 minutter
Portioner 8

Ingredienser

  • 1 hel agurk Udkernet og skrællet
  • 1 rød peber
  • 1 grøn peber
  • 500 g modne tomater Skåret i grove tern
  • 1 skalotteløg Skåret i grove tern
  • 1 – 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 skive daggammelt hvidt brød uden skorpe
  • 1 spsk hakket basilikum
  • 2 spsk sherryeddike eller efter smag
  • 1 – 2 dl vand Hvis der er behov for at fortynde suppen
  • 2 -3 tsk salt eller efter smag
  • peber efter smag
  • 1/4 agurk til pynt

Fremgangsmåde

  • Start med at dele hver peberfrugt i 3 stykker på langs og fjer kernerne. Tryk dem flade med hånden og placer dem med skinsiden op på risten, grill dem på ovnens grill funktion til de bopler op og bliver sorte. De kan også med fordel grilles på et gasblus. kom de grillede stykker peber i en plastikpose i 5 -10 min, Fjern derefter den brændte skal. 
  • Kom de grillede peberfrugter samt grøntsager og de øvrige ingredienser i en blender, og blend på højeste hastighed til det er blevet en helt glat suppe. Smag til med ekstra salt, peber og sherryeddike. Hvis suppen stadig er meget tyk kan den fortyndes med yderligere vand. 
  • Stil suppen på køl og server den i små glas som en appetizer eller som ret på tapasbordet.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Flere tapasretter

Når vi serverer tapas kan vi rigtig godt lide at fylde bordet med en masse forskellige lækkerier. Nogle af vores favoritopskrifter er: Lakserilette med varmrøget laks, Hvidløgsbrød med ost og Saltmandler. Vil du have endnu mere inspiration til tapasretter, så find alle vores tapas opskrifter her.

Gazpacho fungerer rigtig godt som tapasret, den kolde spanske suppe kan serveres pænt i et lille shotglas evt. pyntet med lidt agurketern på toppen eller på en lille pind hvis du lige vil give den lidt ekstra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares