Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Gazpacho – kold spansk suppe

Gazpacho – kold spansk suppe

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Gazpacho er en rigtig sommerret. Det er en skøn og smagfuld kold suppe, som man med fordel kan servere på en varm sommerdag på terrassen. Gazpacho er en spansk suppe, men den passer perfekt til den danske sommer også – især hvis du som os har et drivhus fuld af lækre tomater hver sommer.

Hvis du også selv dyrker tomater, så ved du at der er tidspunkter hvor det er svært at følge med med at spise alle tomaterne, og her er denne suppe god. Har du også agurker og peberfrugter i drivhuset, så er der virkelig ingen undskyldning for ikke at lave denne opskrift.

Gazpacho kan du servere som kold forret på en sommerdag eller med et godt brød til som hovedret. Vi er også rigtig glad for at servere gazpacho som en del af et tapasbord. Det er nemlig både virkelig smukt at servere suppen i små shotglas, som kan stå sammen med alle de andre tapasretter, men det er også en god kontrast til mange af de mere traditionelle tapasretter.

gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe
gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe

Gazpacho opskrift

Her er vores bud på en opskrift på en dejlig kold tomatsuppe med peberfrugt, agurk og masser af smag. Vi kan rigtig godt lide at grille peberfrugtener, enten med ovnens grillfunktion, eller bare på grillen. Det giver bare lige lidt ekstra smag til suppen.

gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe
5 fra 1 stemme

Gazpacho

Fyldig spansk tomatsuppe som serveres kold!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Køletid 1 time
Samlet tid 25 minutter
Ret Forret, Suppe, Tapas
Køkken Middelhavet
Antal 8 personer

Ingredienser

 • 1 hel agurk, Udkernet og skrællet
 • 1 rød peber
 • 1 grøn peber
 • 500 g modne tomater, Skåret i grove tern
 • 1 skalotteløg, Skåret i grove tern
 • 1 – 2 fed hvidløg
 • 1 dl olivenolie
 • 1 skive daggammelt hvidt brød, uden skorpe
 • 1 spsk hakket basilikum
 • 2 spsk sherryeddike eller efter smag
 • 1 – 2 dl vand, Hvis der er behov for at fortynde suppen
 • 2 -3 tsk salt eller efter smag
 • Peber
 • 1/4 agurk til pynt

Sådan gør du

 • Start med at dele hver peberfrugt i 3 stykker på langs og fjer kernerne. Tryk dem flade med hånden og placer dem med skinsiden op på risten, grill dem på ovnens grill funktion til de bopler op og bliver sorte. De kan også med fordel grilles på et gasblus. kom de grillede stykker peber i en plastikpose i 5 -10 min, Fjern derefter den brændte skal. 
 • Kom de grillede peberfrugter samt grøntsager og de øvrige ingredienser i en blender, og blend på højeste hastighed til det er blevet en helt glat suppe. Smag til med ekstra salt, peber og sherryeddike. Hvis suppen stadig er meget tyk kan den fortyndes med yderligere vand. 
 • Stil suppen på køl og server den i små glas som en appetizer eller som ret på tapasbordet.

Hvad skal du huske til næste gang?Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere tapasretter

Når vi serverer tapas kan vi rigtig godt lide at fylde bordet med en masse forskellige lækkerier. Nogle af vores favoritopskrifter er: Lakserilette med varmrøget laks, Hvidløgsbrød med ost og Saltmandler. Vil du have endnu mere inspiration til tapasretter, så find alle vores tapas opskrifter her.

Gazpacho fungerer rigtig godt som tapasret, den kolde spanske suppe kan serveres pænt i et lille shotglas evt. pyntet med lidt agurketern på toppen eller på en lille pind hvis du lige vil give den lidt ekstra.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.