Populært:

Madformadelskere / Tapas / Spanske kødboller

Spanske kødboller

4.20

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.20

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Det er efterhånden ved at være længe siden, jeg lavede de her lækre spanske kødboller første gang. De blev med det samme en af ungernes favoritter, og faktisk også vores.
Den let krydrede smag af hvidløg, røget paprika og citron, giver de her kødboller en lækker pikant smag. Kombineret med en lækker fyldig tomatsovs med masser af smag, så er det tæt på at være perfekt. Jeg håber i bliver lige så glade for den her opskrift som vi er.

Spanske kødboller - Nem opskrift på lækre saftige spanske kødboller til tapas eller aftensmad

Spanske kødboller som tapas

Vi elsker tapas! Og de her lækre spanske kødboller i tomatsovs, er altid med på bordet når vi hygger med tapas. Man kan lige stikke en lille tandstikker i, så man kan sidde og fiske dem op af panden, tomatsovsen kan med fordel bruges til at dyppe flutes i.

Tapas er noget børn kan forholde sig til, når det kommer til aftensmad. Jeg tror det er fordi de selv kan vælge, og tage lige præcis det de bedst kan lide.
Tina og Jeg har begge undervist hos FOF, og det har alle gange drejet sig om tapas for børn og voksne. kødbollerne har hver gang været en af de mest populære retter.

Spanske kødboller opskrift

Her kommer vores opskrift på spanske kødboller i tomatsovs. Jeg håber den falder i god smag til en rigtig hyggeaften med familien.

Spanske kødboller - Nem opskrift på lækre saftige spanske kødboller til tapas eller aftensmad
4.20 fra 5 stemmer

Spanske kødboller opskrift

Saftige spanske kødboller i tomatsovs
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad, Hverdagsmad, Tapas
Køkken Spansk
Antal 30 stk

Ingredienser

Kødboller, fars:

  • 400 g hakket oksekød
  • 400 g hakket svinekød
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 bdt persille, fint hakket
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 skive toastbrød, opblødt i mælk, eller 1.dl rasp samt ½ dl mælk
  • 1 stk citron, øko, skallen heraf fint revet
  • 2 tsk salt
  • Peber, efter smag

Tomatsovs:

  • 5 fed hvidløg
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 tsk røget paprika
  • 1/4 tsk chiliflager
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 spsk sukker
  • Salt
  • Peber

Derudover:

  • 1 dl mel, til at rulle kødbollerne i inden de steges
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at lave farsen til kødbollerne. Kom alle ingredienserne til farsen i en stor skål, og ælt den godt sammen med hænderne.
  • Lav små kødboller i hænderne. Når du har lavet alle kødbollerne, skal de trilles i mel. Herefter varmer du en pande op, kom olivenolie på.
  • Steg kødbollerne i panden og brun dem på alle sider. Når de er brunet af, laves saucen sammen med kødbollerne.
  • Kom løg og hvidløg i panden til kødbollerne og steg det med i 3-4 minutter. Tilsæt derefter røget paprika og steg det yderligere et par minutter. Husk at vende det rundt, så det ikke brænder på.
  • Kom resten af ingredienserne til saucen i panden, bland det sammen, og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter.
  • Smag saucen til med ekstra salt, sukker og peber hvis det er nødvendigt.
  • Server kødbollerne i panden på bordet. Velbekomme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du kan lide den her opskrift, så prøv vores opskrift på en anden lækker tapasret, gambas pil pil.

Tips og tricks til opskriften

  • Steg en prøvekødbolle, så kan man lige vurdere og de skal have mere salt.
  • Lav farsen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskabet.

Serveringsforslag

  • Server retten med sprøde hjemmebagte flutes.
  • Man kan også servere dem med pasta som en selvstændig ret.
  • Prøv at komme små klumper af frisk mozzerella i tomatsoven et par minutter inden retten er færdig.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.