Madformadelskere / Sund mad / Sund morgenmad / Sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Her får du vores opskrift på sunde bananmuffins med havregryn og chokolade. De er skønne som snack, til uddeling i børnenes institution eller som morgenmadsmuffins. Du kan nemt tilpasse opskriften til det du eller dine børn synes bedst om.

Læseranbefaling

opskrift på sunde bananmuffins med banan havregryn og chokolade

Mere morgenmad

Opskrift

Sunde bananmuffins

4.75 fra 8 stemmer
Opskrift på muffins med banan, havregryn og chokolade – til snack, madpakke eller morgenmad! De smager lækkert og sødt som kage, men de er meget sundere end de traditionelle bananmuffins, og så er de nemme at lave.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal6 muffins

Ingredienser
 

  • 2 bananer, gerne godt modne
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepasta
  • 30 g havregryn
  • 50 g chokolade, min 70%

Fremgangsmåde
 

  1. Mos bananerne godt med en gaffel.
    2 bananer
  2. Bland dem med æg, bagepulver og vaniljepasta.
    2 æg, 1 tsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljepasta
  3. Kør dine havregryn i en minihakker en blender så de bliver finthakkede, rør dem i dejen.
    30 g havregryn
  4. Hak til sidst chokoladen og rør den i dejen.
    50 g chokolade
  5. Fyld dejen i 6 muffinsforme, og bag dine muffins ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne i overfladen, og føles faste i siderne når du trykker på dem.
  6. Lad dem køle helt ned på en rist, og opbevar dem efterfølgende i køleskabet. De bliver først helt faste når de er kølet ned.

Næringsindhold

Serving: 1muffinKalorier: 111kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 3gKolesterol: 55mgNatrium: 104mgKalium: 221mgFibre: 2gSukker: 7gA-vitamin: 104IUC-vitamin: 3mgCalcium: 61mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Havregryn – Vi bruger almindelig finvalsede havregryn. Du kan også bruge grovvalsede, hvis det lige er hvad du har i skabet.
Bananer – Gerne godt modne bananer, så er de sødest og nemme at mose helt ud. Hvis du har overmodne bananer du ikke når at få brugt, kan de fryses ned og tøes op igen inden du bruger dem i dine muffins.
Chokolade –Jeg synes det er helt ok at lave muffins med chokolade, så længe man vælger en mørk chokolade af god kvalitet. Tjek evt. sukkermængden i den chokolade du køber, for det kan nemlig svinge rigtig meget fra mærke til mærke. Hvis du ikke vil bruge chokolade, kan den sagtens undværes eller erstattes af hakkede nødder, mandler eller rosiner.

Tilberedning

Tilberedningstid – Tilberedningstiden kan godt variere en smule fra ovn til ovn. Vær opmærksom på at dine muffins ikke vil føles helt faste når de kommer ud af ovnen. Lad dem køle ned på en rist, og så vil konsistensen blive mere fast.

Opbevaring og holdbarhed

Opbevar de afkølede muffins i køleskabet. Her kan de holde sig omkring 3 dage.
De afkølede muffins kan fint fryses ned. De tages op og tøes op i køleskabet inden de skal spises.
 
 
 

Video

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

21 kommentarer til “Sunde bananmuffins”

  1. Tak for en god opskrift, men HOLD DA OP hvor er der mange reklamer på Jeres side.
    Det er helt uoverskueligt – det gør i hvert fald at jeg ikke gider se mere fra Jeres ellers fine side.

    Svar
    • Hej Danny
      Dejligt du kan lide opskriften. Reklamer er vilkåret for at vi kan få siden til at køre rundt, så det er vilkåret hvis man vil bruge de gratis opskrifter vi har. Vi bruger lang tid, mange ressourcer og meget energi på at lave, afprøve, teste, fotografere og skrive, og vi har valgt at opskrifterne skal være gratis tilgængeligt for alle. Derfor er reklamer en nødvendighed for os. Det kan være der senere hen bliver mulighed for at købe adgang til opskrifterne uden reklamer.

      Mvh Tina

      Svar
  2. Jeg ved ikke om jeg har gjorde noget forkert. Jeg har lavet dem dobbelt op fordi jeg havde 4 sorte bananer😂 men jeg synes ikke at de blev helt bagte på 15 min. De er i hvertfald blevet lidt blevret. Du må gerne skrive noget om hvordan konsistensen må være når de er perfekt færdigbagte 😃

    Svar
    • Konsistensen skal være fast når de er færdige. Det kan selvfølgelig variere lidt alt efter hvor store bananerne er, men mit bud er at du skal bage dem lidt længere tid. Alle ovne bager forskelligt, så det er umuligt at give en fast tid på hvor længe de skal have i lige præcis din ovn. Stik i dem med en gaffel og tjek om de er færdigbagte inden du tager dem alle ud 🙂

      God weekend.
      Mvh Tina

      Svar
    • Kære Mille

      Dejligt at høre at du kan lide opskriften, og tak fordi du har taget dig tid til at skrive en kommentar til os.
      Det er vi rigtig glade for.

      God søndag
      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
    • Tusind tak, Sophia

      Vi er glade for at du kunne lide opskriften.
      Kærlig hilsen Tina, Madformadelskere

      Svar
      • Hejsa
        De lyder rigtig gode. Jeg vil forsøge at lave dem i min airfryer, på mindre grader, tror du det kan lade sig gøre når der hverken er sukker eller mel i?
        Jeg er fan af mange af opskrifterne

        Svar
        • Hej Liselotte

          Tak for din besked, dejligt at du kan lige vores opskrifter!

          Jeg tror sagtens du kan bage dem i airfryeren. Jeg bager almindelige bananmuffins i airfryeren på “Bake”-programmet ved 165 grader. Jeg vil da også prøve med dem her, jeg tror det bliver fint.

          Mvh Tina

          Svar
  3. Hej. Super go opskrift. Men har lige et spørgsmål, kan man bruge noget andet end chokolade at komme i? Vil gerne at de er uden sukker da de skal bruges i min datters vuggestue.
    Mvh Betina.

    Svar
    • Hej Betina
      Dejligt du kan lide opskriften. Du kan bare springe chokoladen over hvis du vil det. Men du kan også tilsætte hakkede nødder eller mandler, eller måske rosiner hvis det er til mindre børn i vuggestuen 🙂
      God fornøjelse med bagningen.
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Louise

      Dejligt du kan lide opskriften! De kan fint holde sig 3 dage, og ellers kan de sagtens fryses ned hvis de skal holde længere 😅

      God aften
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Mariam

      Nej det behøver de ikke, de skal bare tøes op og så er de klar til servering.

      Mvh Tina

      Svar
  4. Hej
    Bagte dem med min søn i går til børnehaven hvor de havde en gul farve da de kom ud ad ovnen. Her i dag er både dem i fryser og køleskab blevet mørke ligesom en banan ville blive normalt. Er de dårlige eller er der gået noget galt?

    Svar
    • Hej Lene

      Nej de bliver lidt mørkere når de står lidt, og de kan sagtens stadig spises selvom farven ændrer sig. Præcis som en banan.

      Håber din søn synes de smager godt 🤩
      Mvh Tina

      Svar
4.75 from 8 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.