Populært:

Madformadelskere / Snacks / Sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins

4.75

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.75

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vores børn elsker, som så mange andre børn, kage. Det betyder dog ikke at vi har lyst til at putte ukontrollerede mængder sukker i dem hver dag, og derfor er det godt at kende til gode opskrift på sund kage. Her får du vores opskrift på sunde bananmuffins med havregryn og chokolade.

opskrift på sunde bananmuffins med banan havregryn og chokolade

Når kagen skal være sund

Herhjemme elsker vi kage – både børn og voksne. Det kan nogen gange godt tage overhånd, især når det også er en stor del af vores daglige arbejde at afprøve og udvikle nye opskrifter. Også på kage. Derfor er jeg specielt glad for denne opskrift på sunde bananmuffins. Det betyder nemlig at det ikke er så slemt at spise kage, ja faktisk går de her muffins til morgenmad uden at mor bliver bekymret.

Til børn og babyer

Det her med muffins uden sukker er jo en mega god ide, og de kan faktisk bruges i mange situationer. Først og fremmest er det jo geniale sunde muffins til baby (undlad chokoladen) fordi der ikke er noget forbudt eller usundt i. Banan, æg, og havregryn er jo nærmest indbegrebet af sundhed.

Derfor er de også gode til at dele ud i både vuggestue, børnehave eller i skolen. Her kan ingen forældre vist være i mod kage.

De her muffins med havregryn mætter altså også rigtig godt, og derfor har jeg ikke problemer med at bruge dem til børnene som mellemmåltid eller morgenmad. Eller til mig selv for den skyld, jeg elsker bare følelsen af at spise kage til morgenmad.

Sunde muffins med chokolade?

Jeg synes det er helt ok at lave muffins med chokolade, så længe man vælger en mørk chokolade af god kvalitet. Tjek evt. sukkermængden i den chokolade du køber, for det kan nemlig svinge rigtig meget fra mærke til mærke. Hvis du er imod chokoladen, kan den sagtens undværes eller erstattes af hakkede nødder.

Andre sunde snacks

Disse muffins går helt klart under betegnelsen sunde snacks. Det er noget jeg uden dårlig samvittighed vil spise, og også give mine børn.

Andre sunde snacks kunne være dadelkugler eller bananpandekager.

Sunde muffins opskrift

Her er opskriften på vores nemme muffins, som smager af kage, men som faktisk ikke rigtig kan betegnes som kage, da de ikke indeholder sukker eller mel. Kage uden sukker eller mel kan lyder lidt kedeligt, men de her muffins er faktisk super gode, og så kan man jo med god samvittighed snuppe 2.

opskrift på sunde bananmuffins med banan havregryn og chokolade
4.75 fra 8 stemmer

Sunde bananmuffins

Opskrift på muffins med banan, havregryn og chokolade – til snack, madpakke eller morgenmad!
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 6 muffins
Kalorier 111 kcal

Ingredienser

 • 2 bananer, gerne godt modne
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk vaniljepasta
 • 30 g havregryn
 • 50 g chokolade, min 70%

Sådan gør du

 • Mos bananerne godt med en gaffel.
  2 bananer
 • Bland dem med æg, bagepulver og vaniljepasta.
  2 æg, 1 tsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljepasta
 • Kør dine havregryn i en minihakker en blender så de bliver finthakkede, rør dem i dejen.
  30 g havregryn
 • Hak til sidst chokoladen og rør den i dejen.
  50 g chokolade
 • Fyld dejen i 6 muffinsforme, og bag dine muffins ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1muffinKalorier: 111kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 3gKolesterol: 55mgNatrium: 104mgKalium: 221mgFibre: 2gSukker: 7gA-vitamin: 104IUC-vitamin: 3mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

15 kommentarer til “Sunde bananmuffins”

 1. Tak for en god opskrift, men HOLD DA OP hvor er der mange reklamer på Jeres side.
  Det er helt uoverskueligt – det gør i hvert fald at jeg ikke gider se mere fra Jeres ellers fine side.

  Svar
  • Hej Danny
   Dejligt du kan lide opskriften. Reklamer er vilkåret for at vi kan få siden til at køre rundt, så det er vilkåret hvis man vil bruge de gratis opskrifter vi har. Vi bruger lang tid, mange ressourcer og meget energi på at lave, afprøve, teste, fotografere og skrive, og vi har valgt at opskrifterne skal være gratis tilgængeligt for alle. Derfor er reklamer en nødvendighed for os. Det kan være der senere hen bliver mulighed for at købe adgang til opskrifterne uden reklamer.

   Mvh Tina

   Svar
 2. Jeg ved ikke om jeg har gjorde noget forkert. Jeg har lavet dem dobbelt op fordi jeg havde 4 sorte bananer😂 men jeg synes ikke at de blev helt bagte på 15 min. De er i hvertfald blevet lidt blevret. Du må gerne skrive noget om hvordan konsistensen må være når de er perfekt færdigbagte 😃

  Svar
  • Konsistensen skal være fast når de er færdige. Det kan selvfølgelig variere lidt alt efter hvor store bananerne er, men mit bud er at du skal bage dem lidt længere tid. Alle ovne bager forskelligt, så det er umuligt at give en fast tid på hvor længe de skal have i lige præcis din ovn. Stik i dem med en gaffel og tjek om de er færdigbagte inden du tager dem alle ud 🙂

   God weekend.
   Mvh Tina

   Svar
  • Kære Mille

   Dejligt at høre at du kan lide opskriften, og tak fordi du har taget dig tid til at skrive en kommentar til os.
   Det er vi rigtig glade for.

   God søndag
   Mvh Tina, Madformadelskere.dk

   Svar
 3. Hej. Super go opskrift. Men har lige et spørgsmål, kan man bruge noget andet end chokolade at komme i? Vil gerne at de er uden sukker da de skal bruges i min datters vuggestue.
  Mvh Betina.

  Svar
  • Hej Betina
   Dejligt du kan lide opskriften. Du kan bare springe chokoladen over hvis du vil det. Men du kan også tilsætte hakkede nødder eller mandler, eller måske rosiner hvis det er til mindre børn i vuggestuen 🙂
   God fornøjelse med bagningen.
   Mvh Tina

   Svar
  • Hej Louise

   Dejligt du kan lide opskriften! De kan fint holde sig 3 dage, og ellers kan de sagtens fryses ned hvis de skal holde længere 😅

   God aften
   Mvh Tina

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.