Sunde bananmuffins

Indhold

Vores børn elsker, som så mange andre børn, kage. Det betyder dog ikke at vi har lyst til at putte ukontrollerede mængder sukker i dem hver dag, og derfor er det godt at kende til gode opskrift på sund kage. Her får du vores opskrift på sunde bananmuffins med havregryn og chokolade.

opskrift på sunde bananmuffins med banan havregryn og chokolade

Når kagen skal være sund

Herhjemme elsker vi kage – både børn og voksne. Det kan nogen gange godt tage overhånd, især når det også er en stor del af vores daglige arbejde at afprøve og udvikle nye opskrifter. Også på kage. Derfor er jeg specielt glad for denne opskrift på sunde bananmuffins. Det betyder nemlig at det ikke er så slemt at spise kage, ja faktisk går de her muffins til morgenmad uden at mor bliver bekymret.

Til børn og babyer

Det her med muffins uden sukker er jo en mega god ide, og de kan faktisk bruges i mange situationer. Først og fremmest er det jo geniale sunde muffins til baby (undlad chokoladen) fordi der ikke er noget forbudt eller usundt i. Banan, æg, og havregryn er jo nærmest indbegrebet af sundhed.

Derfor er de også gode til at dele ud i både vuggestue, børnehave eller i skolen. Her kan ingen forældre vist være i mod kage.

De her muffins med havregryn mætter altså også rigtig godt, og derfor har jeg ikke problemer med at bruge dem til børnene som mellemmåltid eller morgenmad. Eller til mig selv for den skyld, jeg elsker bare følelsen af at spise kage til morgenmad.

Sunde muffins med chokolade?

Jeg synes det er helt ok at lave muffins med chokolade, så længe man vælger en mørk chokolade af god kvalitet. Tjek evt. sukkermængden i den chokolade du køber, for det kan nemlig svinge rigtig meget fra mærke til mærke. Hvis du er imod chokoladen, kan den sagtens undværes eller erstattes af hakkede nødder.

Andre sunde snacks

Disse muffins går helt klart under betegnelsen sunde snacks. Det er noget jeg uden dårlig samvittighed vil spise, og også give mine børn.

Andre sunde snacks kunne være dadelkugler eller bananpandekager.

Sunde muffins opskrift

Her er opskriften på vores nemme muffins, som smager af kage, men som faktisk ikke rigtig kan betegnes som kage, da de ikke indeholder sukker eller mel. Kage uden sukker eller mel kan lyder lidt kedeligt, men de her muffins er faktisk super gode, og så kan man jo med god samvittighed snuppe 2.

opskrift på sunde bananmuffins med banan havregryn og chokolade
5 fra 3 stemmer

Sunde bananmuffins

Opskrift på muffins med banan, havregryn og chokolade – til snack, madpakke eller morgenmad!
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 6 muffins
Kalorier 111 kcal

Ingredienser

 • 2 bananer, gerne godt modne
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk vaniljepasta
 • 30 g havregryn
 • 50 g chokolade, min 70%

Sådan gør du

 • Mos bananerne godt med en gaffel.
 • Bland dem med æg, bagepulver og vaniljepasta.
 • Kør dine havregryn i en minihakker en blender så de bliver finthakkede, rør dem i dejen.
 • Hak til sidst chokoladen og rør den i dejen.
 • Fyld dejen i 6 muffinsforme, og bag dine muffins ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Nutrition

Serving: 1muffinKalorier: 111kcalKulhydrater: 14gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 3gKolesterol: 55mgNatrium: 104mgKalium: 221mgFibre: 2gSukker: 7gA-vitamin: 104IUC-vitamin: 3mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagværk, Ideer til madpakken, Kage, Madpakkeinspiration, Morgenmadsmuffins, Muffins, Sund kage, Sund morgenmad, Sunde snacks til madpakken
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. maj 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

2 reaktioner

 1. Tak for en god opskrift, men HOLD DA OP hvor er der mange reklamer på Jeres side.
  Det er helt uoverskueligt – det gør i hvert fald at jeg ikke gider se mere fra Jeres ellers fine side.

  1. Hej Danny
   Dejligt du kan lide opskriften. Reklamer er vilkåret for at vi kan få siden til at køre rundt, så det er vilkåret hvis man vil bruge de gratis opskrifter vi har. Vi bruger lang tid, mange ressourcer og meget energi på at lave, afprøve, teste, fotografere og skrive, og vi har valgt at opskrifterne skal være gratis tilgængeligt for alle. Derfor er reklamer en nødvendighed for os. Det kan være der senere hen bliver mulighed for at købe adgang til opskrifterne uden reklamer.

   Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om