Her får du vores opskrift på sunde bananmuffins med havregryn og chokolade. De er skønne som snack eller morgenmadsmuffins.

Mere morgenmad
Denne opskrift er perfekt som morgenmad eller en sund snack. Både for børn og voksne!
Opskriften er god fordi
Sunde ingredienser – Så går det faktisk også at spise “kage” til morgenmad.
Nem tilpasselig – Du kan nemt tilpasse opskriften til det du eller dine børn synes bedst om.
Læseranbefaling
Simpelthen bare en super lækker opskrift. Så kort kan det siges 🙂
– Mille –
Ingrediensnoter
Havregryn – Almindelig finvalsede havregryn. Du kan også bruge grovvalsede, hvis det lige er hvad du har i skabet.
Bananer – Gerne godt modne bananer, så er de sødest og nemme at mose helt ud. Hvis du har overmodne bananer du ikke når at få brugt, kan de fryses ned og tøes op igen inden du bruger dem i dine muffins.
Alternative ingredienser
Chokolade – Jeg synes det er helt ok at lave muffins med chokolade, så længe man vælger en mørk chokolade af god kvalitet. Tjek evt. sukkermængden i den chokolade du køber, for det kan nemlig svinge rigtig meget fra mærke til mærke. Hvis du ikke vil bruge chokolade, kan den sagtens undværes eller erstattes af hakkede nødder, mandler eller rosiner.
Hvordan laver man sunde bananmuffins?
Opskriften her er virkelig nem, og når du først har prøvet den, så vil du helt sikkert komme tilbage til den.
- Først kører du dine havregryn i en foodprocessor eller en minihakker, så de bliver fintmalede.
- Herefter blander du de hakkede havregryn med æg, vanilje, bagepulver og moste bananer.
- Til sidst tilsætter du hakket chokolade, og så skal dejen bare fyldes i muffinsforme og i ovnen.
- Når de er færdigbagt efter cirka 15-20 minutter, tages de ud af ovnen og køler helt ned inden de serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Konsistens – Lige når dine muffins kommer ud af ovnen, vil de føles meget bløde. De skal lige køle af for at sætte sig helt. De skal være gyldne på oversiden og faste i siderne når du trykker let på den. Lad dine muffins køle ned på en rist når de kommer ud af ovnen, og sæt dem herefter på køl.
Servering – Server som uddelingskage i børnehaven eller vuggestuen til fødselsdag eller som morgenmad eller snack.
Ofte stillede spørgsmål
Ja de kan fint fryses ned eller opbevares i køleskabet hvis de ikke skal spises med det samme.
Mere sund morgenmad

Sunde bananmuffins
Ingredienser
- 2 bananer, gerne godt modne
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk vaniljepasta
- 30 g havregryn
- 50 g chokolade, min 70%
Sådan gør du
- Mos bananerne godt med en gaffel.2 bananer
- Bland dem med æg, bagepulver og vaniljepasta.2 æg, 1 tsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljepasta
- Kør dine havregryn i en minihakker en blender så de bliver finthakkede, rør dem i dejen.30 g havregryn
- Hak til sidst chokoladen og rør den i dejen.50 g chokolade
- Fyld dejen i 6 muffinsforme, og bag dine muffins ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne i overfladen, og føles faste i siderne når du trykker på dem.
- Lad dem køle helt ned på en rist, og opbevar dem efterfølgende i køleskabet. De bliver først helt faste når de er kølet ned.
Se video til opskriften
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Herhjemme elsker vi kage – både børn og voksne. Det kan nogen gange godt tage overhånd, især når det også er en stor del af vores daglige arbejde at afprøve og udvikle nye opskrifter. Også på kage. Derfor er jeg specielt glad for denne opskrift på sunde bananmuffins. Det betyder nemlig at det ikke er så slemt at spise kage, ja faktisk går de her muffins til morgenmad uden at mor bliver bekymret.
Det her med muffins uden sukker er jo en mega god ide, og de kan faktisk bruges i mange situationer. Først og fremmest er det jo geniale sunde muffins til baby (undlad chokoladen), fordi der ikke er noget forbudt eller usundt i. Banan, æg, og havregryn er jo nærmest indbegrebet af sundhed.
Derfor er de også gode til at dele ud i både vuggestue, børnehave eller i skolen. Her kan ingen forældre vist være i mod kage.
De her muffins med havregryn mætter altså også rigtig godt, og derfor har jeg ikke problemer med at bruge dem til børnene som mellemmåltid eller morgenmad. Eller til mig selv for den skyld, jeg elsker bare følelsen af at spise kage til morgenmad.
– Tina
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Tak for en god opskrift, men HOLD DA OP hvor er der mange reklamer på Jeres side.
Det er helt uoverskueligt – det gør i hvert fald at jeg ikke gider se mere fra Jeres ellers fine side.
Hej Danny
Dejligt du kan lide opskriften. Reklamer er vilkåret for at vi kan få siden til at køre rundt, så det er vilkåret hvis man vil bruge de gratis opskrifter vi har. Vi bruger lang tid, mange ressourcer og meget energi på at lave, afprøve, teste, fotografere og skrive, og vi har valgt at opskrifterne skal være gratis tilgængeligt for alle. Derfor er reklamer en nødvendighed for os. Det kan være der senere hen bliver mulighed for at købe adgang til opskrifterne uden reklamer.
Mvh Tina
Jeg ved ikke om jeg har gjorde noget forkert. Jeg har lavet dem dobbelt op fordi jeg havde 4 sorte bananer😂 men jeg synes ikke at de blev helt bagte på 15 min. De er i hvertfald blevet lidt blevret. Du må gerne skrive noget om hvordan konsistensen må være når de er perfekt færdigbagte 😃
Konsistensen skal være fast når de er færdige. Det kan selvfølgelig variere lidt alt efter hvor store bananerne er, men mit bud er at du skal bage dem lidt længere tid. Alle ovne bager forskelligt, så det er umuligt at give en fast tid på hvor længe de skal have i lige præcis din ovn. Stik i dem med en gaffel og tjek om de er færdigbagte inden du tager dem alle ud 🙂
God weekend.
Mvh Tina
Simpelthen bare en super lækker opskrift. Så kort kan det siges 🙂
Kære Mille
Dejligt at høre at du kan lide opskriften, og tak fordi du har taget dig tid til at skrive en kommentar til os.
Det er vi rigtig glade for.
God søndag
Mvh Tina, Madformadelskere.dk
SÅ lækkert 😀
Tusind tak, Sophia
Vi er glade for at du kunne lide opskriften.
Kærlig hilsen Tina, Madformadelskere
Hejsa
De lyder rigtig gode. Jeg vil forsøge at lave dem i min airfryer, på mindre grader, tror du det kan lade sig gøre når der hverken er sukker eller mel i?
Jeg er fan af mange af opskrifterne
Hej Liselotte
Tak for din besked, dejligt at du kan lige vores opskrifter!
Jeg tror sagtens du kan bage dem i airfryeren. Jeg bager almindelige bananmuffins i airfryeren på “Bake”-programmet ved 165 grader. Jeg vil da også prøve med dem her, jeg tror det bliver fint.
Mvh Tina
Hej, jeg overvejer at bage disse til min datters fødselsdag i vuggestuen. Er de fryseegnede?
Hej Ida
Ja du kan fint fryse dem 🙂
Mvh Tina
Hej.
Hej. Super go opskrift. Men har lige et spørgsmål, kan man bruge noget andet end chokolade at komme i? Vil gerne at de er uden sukker da de skal bruges i min datters vuggestue.
Mvh Betina.
Hej Betina
Dejligt du kan lide opskriften. Du kan bare springe chokoladen over hvis du vil det. Men du kan også tilsætte hakkede nødder eller mandler, eller måske rosiner hvis det er til mindre børn i vuggestuen 🙂
God fornøjelse med bagningen.
Mvh Tina
Super lækker opskrift 🥰Kan de fryses og hvor længe er de holdbare til?
Hej Louise
Dejligt du kan lide opskriften! De kan fint holde sig 3 dage, og ellers kan de sagtens fryses ned hvis de skal holde længere 😅
God aften
Mvh Tina
Hej. Når de tages ud af fryseren skal de så varmes ?
Hej Mariam
Nej det behøver de ikke, de skal bare tøes op og så er de klar til servering.
Mvh Tina