Madformadelskere / Morgenmad / Grød / Overnight oats med kakao

Overnight oats med kakao

/5

8 timer 5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

/5

8 timer 5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Overnight oats eller køleskabsgrød, er en kold grød, der altså sætter sig natten over i køleskabet. Her er det overnight oats med kakao, og den kan toppes med din favoritfrugt eller bær.

overnight oats med kakao, chia og skyr i glas med banan og blåbær på toppen.

Lækker kakaogrød med havregryn

Morgenmad er dagens vigtigste måltid siger man, men det er altså også tit at det bliver det mest fortravlede måltid. I hver fald hvis man er en børnefamilie, hvor der skal pakkes idrætstøj, tjekkes Aula og smørres madpakker inden alle skal ud af døren.

Derfor elsker jeg overnight oats. Det er nemlig en grød man laver dagen før, og stiller i køleskabet, så den kan sætte sig natten over. Derfor kaldes den også for køleskabsgrød.

I denne version bliver grøden lavet med kakao. Kakao giver både smag, og også lidt bitterhed til grøden, som jeg elsker sammen med frisk frugt og bær.

glas med overnight oats med kakao toppet med frisk frugt og bær.

Mere morgenmadsinspiration


Ingrediensnoter

Havregryn – Jeg bruger altid økologiske finvalsede havregryn, fordi det er hvad vi køber herhjemme. Du kan også bruge grovvalsede havregryn hvis du vil have lidt mere struktur i grøden. Grynene bliver helt bløde og lækre når de har stået i køleskabet natten over.

Chiafrø – Chiafrøene er med til at give den rette tekstur til grøden, som de står og trækker natten over. De kan godt springes over hvis du slet ikke vil have dem i, men så bør du også tilsætte lidt mindre væske, da chiafrø suger meget væske.

Skyr – Jeg har her brugt vaniljeskyr, fordi vi godt kan lide smagen af den. Du kan også bruge almindelig neutral skyr.

Kakao – Det skal være rigtig kakaopulver du bruger. Det har en let bitter smag, så du skal ikke komme meget i, da smagen bliver mere fremtonende efter grøden har stået i køleskabet.

Mælk – Jeg har her brugt almindelig letmælk, men du kan også fint bruge et plantebaseret alternativ eller helt at springe mælken over og bruge vand i stedet.

Hvordan laver man overnight oats med kakao?

Det er virkelig nemt at lave grøden. Du skal egentlig bare blande alle ingredienserne sammen, og så komme dem i glas eller bøtter med låg, og sætte dem i køleskabet natten over.

Næste morgen er grøden klar til at spise, og du skal egentlig bare komme den topping på du har lyst til. Her har jeg toppet med banan og blåbær, men andre frugter og bær fungerer også.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skefuld af køleskabsgrød med kakao og blåbær.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave til flere dage af gangen?

Ja det kan du godt. Jeg laver typisk til to dage af gangen, og kommer det i bøtter med låg, som så står i køleskabet.


Andre morgenmadsopskrifter du måske vil synes om

to glas med overnight oats klar til servering.

Tips og Tricks

  • Smagen af kakao
    • Du kan smage på grøden inden du sætter den i køleskabet, men pas på med at komme for meget kakao i. Når grøden står i køleskabet vil smagen udvikle sig og blive mere kraftig, og den kan godt blive bitter hvis du kommer for meget kakao i.

Serveringsforslag

  • Server med skiver af banan og friske blåbær.
  • Du kan også servere med andre typer af frugt eller en Æblekompot

Elsker du kold grød?

Prøv også vores opskrift på Koldskålschiagrød

topping på køleskabsgrød med kakao af blåbær og skiver af banan.

Andre variationer af overnight oats

Overnight oats med skyr og chia
Prøv også vores opskrift på almindelige overnight oats med skyr og chiafrø. Du kan også finde flere ideer til toppings til din grød her.
Gå til opskrift
overnight oats med skyr og chia og med forskellige slags topping med müsli, banan og peanut butter, brombær og hindbær med honning

Opskrift på kold grød med kakao

Her får du vores opskrift på en nem og lækker grød med havregryn og kakao. Det er perfekt morgenmad til travle morgenen, og den er god til både børn og voksne.

Du kan toppe med bananer og blåbær eller hvad I har lyst til.

overnight oats med kakao, chia og skyr i glas med banan og blåbær på toppen.
Ingen stemmer endnu

Overnight oats med kakao

Nem og lækker køleskabsgrød med havregryn, skyr, chiafrø og kakao. Grøden laves klar aftenene før, og trækker i køleskabet natten over. Vi foreslår at toppe den med blåbær og banan, men du kan selvfølgelig toppe med hvad du har lyst til.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Køleskab 8 timer
Samlet tid 8 timer 5 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Amerikansk
Antal 4 glas
Kalorier 116 kcal

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vaniljeskyr
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk chiafrø
  • 4 tsk kakao

Forslag til topping

  • Banan
  • Blåbær

Sådan gør du

  • Bland havregryn, vaniljeskyr, mælk, kakao og chiafrø godt sammen, og fordel det i glas eller plastbøtter.
    2 dl havregryn, 4 dl vaniljeskyr, 1 dl mælk, 1 spsk chiafrø, 4 tsk kakao
  • Dæk glassene med et låg eller husholdningsfilm og sæt dem i køleskabet til næste dag eller 6-8 timer så grøden kan sætte sig.
  • Næste morgen toppes grøden med skiver af banan og blåbær eller en anden topping du har lyst til.
    Banan, Blåbær

Noter

Toppings

Du kan bruge de toppings du har lyst til her er nogle af vores favoritter:
  • Frisk frugt og friske bær
  • Banan, blåbær og eventuelt hakket mørk chokolade
  • Müsli eller granola

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glas uden toppingKalorier: 116kcalKulhydrater: 13gProtein: 11gFedt: 2gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 1mgNatrium: 143mgKalium: 104mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 53IUC-vitamin: 0.05mgCalcium: 58mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.