Madformadelskere / Sund mad / Sund morgenmad / Bagt havregrød med pære

Bagt havregrød med pære

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Bagt grød er noget vi laver igen og igen i forskellige variationer. Det er god, mættende og fiberrig morgenmad, som altid glider ned hos ungerne. Her er det en bagt havregrød med pære og hasselnødder, den smager næsten som en pærekage.

bagt havregrød med pære og hasselnødder serveret med vaniljeskyr til morgenmad.

Bagt grød til morgenmad

Morgenmad er dagens vigtigste måltid.. Det siger man i hvert fald, og især for børn er der noget om snakken.

De skal have noget benzin på kroppen fra morgenstunden, og det er vigtigt at de indeholder nogle gode fibre og er mættende, så de er klar til at lære noget i skolen.

I perioden kan morgenmaden godt være en udfordring herhjemme, men især Johannes er glad for bagt grød, så det er noget vi gang på gang vender tilbage til.

Heldigvis kan man variere det i mange retninger, og bruge mange forskellige slags frugt og bær i opskriften. I dag er det så pærer!

Tallerken med et stykke bagt grød med pærer, serveret med vaniljeskyr.

Mere morgenmadsinspiration


Ingrediensnoter

Havregryn – Vi bruger altid økologiske finvalsede havregryn, men andre slags kan også fint bruges i denne opskrift.

Pære – I denne opskrift er det pære vi bruger, men vi laver også tit grøden med æbler eller bær eller hvilken frugt vi nu lige har. Så du kan fint skifte pæren ud med noget andet.

Hvordan laver man bagt havregrød med pære?

Det er supernemt at lave bagt grød, og det tager ikke ret lang tid at forberede.

Start med at mose bananen med en gaffel, og bland så den moste banan med æg, havregryn, mælk, bagepulver, honning og lidt salt.

Kom det hele i et ildfast fad, og kom pære i tynde skiver og hakkede hasselnødder på toppen. Sæt fadet i ovnen og bag det i cirka 30 minutter til grøden er fast.

Lad den køle lidt ned, og så er den klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med bagt havregrød med pære og hasselnødder.

Ofte stillede spørgsmål

Kan grøden fryses?

Ja det kan den. Vi fryser den ned i små bøtter der passer med en portion, så er det nemt at tage en bøtte op af fryseren og sætte den i køleskabet om aftenen inden den skal spises til morgenmad.


Andre morgenmadsopskrifter du måske vil synes om

Bagt havregrød med pære og hasselnødder serveret med vaniljeskyr.

Tips og Tricks

  • Brug din yndlingsfrugt
    • Du kan lave denne grød med alle slags frugt og bær. Vi kan også godt lide at lave den med blåbær eller med æble og kanel. Men du kan prøve dig frem og finde din egen yndlings.

Serveringsforslag

  • Server grøden som morgenmad med vaniljeskyr til.
  • Server som sund “eftermiddagskage” når ungerne kommer hjem efter skole.

Elsker du pære?

Prøv også vores opskrift på Pærekage eller Syltede pærer

Bagt havregrød med pærer og hasselnødder serveret som sund morgenmad med skyr.

Opskrift på bagt grød med pære

Her får du vores opskrift på en nem og lækker måde at lave sund morgenmad på. Det er en bagt havregrød med æg, så den mætter rigtig godt og indeholder nogle gode fibre.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave grøden til din familie.

bagt havregrød med pære og hasselnødder serveret med vaniljeskyr til morgenmad.
Ingen stemmer endnu

Bagt havregrød med pære

Bagt grød med lækre pærer og hasselnødder på toppen. Det er nem og mættende morgenmad, med mange gode fibre i. Server den med en god vaniljeskyr, så smager den næsten som pærekage, og så er den sund!
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 168 kcal

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 pære
  • 20 g hasselnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Mos bananen med en gaffel.
    1 banan
  • Bland den moste banan med havregryn, mælk, æg, salt, honning og bagepulver.
    2 dl havregryn, 2 dl mælk, 2 æg, 1 knsp salt, 1 tsk honning, 1 tsk bagepulver
  • Hæld det over i et ildfast fad på cirka 16x16cm beklædt med bagepapir.
  • Skær pæren i tynde skiver, og fordel den ud over dejen. Hak hasselnødderne groft, og fordel dem over toppen.
    1 pære, 20 g hasselnødder
  • Bag grøden i ovnen ved 200 grader i cirka 30 min til den er fast.
  • Lad grøden køle lidt ned, og server den for eksempel med vaniljeskyr til.

Noter

Topping – Du kan fint bruge anden frugt eller bær på toppen af din grød i stedet for pære. Bare prøv dig frem, det er kun fantasien der sætter grænsen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 168kcalKulhydrater: 23gProtein: 7gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 83mgNatrium: 273mgKalium: 340mgFibre: 3gSukker: 11gA-vitamin: 252IUC-vitamin: 5mgCalcium: 162mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.