Grød er både billig og meget mættende mad, og så er det super god morgenmad at starte dagen på. Jeg elsker at lave havregrød med banan, for her søder banan grøden lidt, og så smager det skønt.
Den gode morgengrød
Havregrød er nok noget vi alle sammen har et forhold til. Enten godt eller skidt.
Jeg synes havregrød er super godt, hvis det er lavet rigtigt så det har den rette konsistens og ikke er en gang klistret stads. Derudover må det gerne få en lækker topping eller smag tilsat, for eksempel som her banan.
Bananen er med til at søde grøden lidt, og det er en god måde at få havre grød i både børn og voksne, hvis de ellers måske ikke er så vilde med det.
En lille smule revet mørk chokolade på toppen, gør det bestemt ikke værre, og det passer super godt sammen med bananen. Men du kan selvfølgelig toppe grøden helt som du har lyst til.
Ingrediensnoter
Havregryn – Jeg kan godt lide at lave havregrød med finvalsede havregryn, det synes jeg giver den bedste grød. Når det så er sagt, kan du sagtens bruge de grovvalsede, grøden vil bare blive en smule grovere i konsistensen.
Mælk – Jeg laver altså udelukkende min havregrød på mælk. Det giver den bedste smag synes jeg. Jeg bruger den mælk jeg lige har i køleskabet, oftest almindelig minimælk eller skummetmælk, men andre typer af mælk kan også sagtens bruges.
Salt – En lille knivspids salt i grøden gør altså alverden til forskel på smagen. Så giv den lidt salt, det gør bare noget godt!
Banan – Jeg kommer både most banan i selve grøden, og så topper jeg med skiver af banan på toppen. Det giver en lækker sødme til grøden at komme bananmos i, men det kan springes over, og så har du bare helt almindelig havregrød.
Alternative ingredienser
- Udskift alt mælken eller halvdelen af mælken med vand, hvis du vil have en grød uden mælkeprodukter eller med færre kalorier.
- Du kan også lave grøden på havremælk eller andre plantebaserede alternativer.
Hvordan laver man havregrød med banan?
Havregrød er virkelig nemt, og denne version er selvfølgelig også.
Først skal grøden koges. Det gør du ved at komme havregryn og mælk i en gryde og koge det op. Lad det småsimre et par minutter til det har en lind konsistens. Jeg synes ikke den skal være tyk og klistret, men der er selvfølgelig foreskel på hvordan man foretrækker sin grød.
Tag grøden af når du er tilfreds med konsistensen, og rør salt og most banan i grøden.
Fordel den i skåle, og top med banan, friske bær og eventuelt lidt revet mørk chokolde.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan! Resterne kan for eksempel også bruges i pandekager, som grødchips, i boller eller andet bagværk.
Andre opskrifter på morgenmad du måske vil synes om
- Overnight oats med skyr og chia
- Bagt havregrød med banan og blåbær
- Koldskålschiagrød
- Sunde bananpandekager
- Sunde amerikanske pandekager
Tips og Tricks
- Ekstra smag
- Prøv at komme lidt vanilje eller kardemomme i grøden. Det giver en skøn smag.
- Topping
- Du kan selvfølgelig toppe med lige præcis hvad du har lyst til. Peanutbutter og banan passer også rigtig godt sammen, og ellers er det bare med at prøve sig frem. Herhjemme er passionsfrugt også et hit på havregryn og -grød, det giver et dejligt syrligt modspil til den søde banan.
Serveringsforslag
- Server med skiver af banan, friske bær og mørk chokolade.
- Server med bananskiver og peanutbutter.
- Top gerne med lidt hakkede nødder eller mandler.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på Overnight oats med skyr og chia, det er også bare en fantastisk god (og nem) morgenmad, som du kan lave klar dagen før.
Opskrift på morgengrød med banan
Her får du vores opskrift på en nem og lækker havregrød med banan. Den er lynhurtig at lave, og så mætter den super godt som morgenmad.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du vil prøve en ny variation af havregrød.
Havregrød med banan
Ingredienser
- 4 dl havregryn, finvalsede
- 1 L mælk
- 1 knsp salt
- 4 bananer, halvdelen i grøden, den anden halvdel som topping
- 100 g hindbær
- 20 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom havregryn og mælk i en gryde, og kog det op under omrøring.4 dl havregryn, 1 L mælk
- Lad grøden koge 2-3 minutter under omrøring indtil den har den konsistens du gerne vil have.
- Mos halvdelen af bananerne (den anden halvdel skæres i skiver til topping). Tag den færdigkogte grød af varmen, smag til med lidt salt og rør bananmosen i grøden.4 bananer, 1 knsp salt
- Fordel grøden i skåle, og top med skiver af banan, friske hindbær og lidt revet mørk chokolade på toppen.100 g hindbær, 20 g mørk chokolade
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her