Surdej giver en super lækker smag til brød og bagværk, og det gælder også i denne opskrift. Knækbrød med surdej smager godt og denne variant med havregryn og masser af kerner er ingen undtagelse.
Brug dine surdejsrester
Når man bager brød med surdej har man ofte rester. Det kender du måske. Når man skal fodre sin surdej, er det altid en god ide at hælde lidt fra, så man ikke ender med en kæmpe mængde surdej. Hvis du ikke bager brød så tit, kan du hurtigt så med mange rester.
Knækbrød med surdejsrester er en af de måder du kan bruge overskydende surdej på. Det er virkelig nemt, og du kan bruge lige præcis de kerner du har hjemme i skabet.
Hvordan laver man knækbrød med surdej?
Den her opskrift er virkelig nem at lave, især hvis du i forvejen har surdej. Hvis ikke kan du starte din surdej med vores guide her.
Til opskriften skal du bruge:
- Surdej, du kan samle sammen i et glas i køleskabet til du har nok hvis du bruger rester.
- Havregryn
- Kerner, jeg har her brug græskarkerner, sesam og hørfrø.
- Olivenolie
- Salt
Fremgangsmåden er ganske enkel. Alle ingredienserne blandes sammen i en skål til massen er jævn. Den skal være ret klistret. Herefter rulles dejen ud mellem to stykker bagepapir, inden den skæres ud og bages i ovnen. Når de er kølet ned, kan de kommes i en bøtte eller kagedåse.
Opskrift på det bedste surdejsknækbrød
Her får du vores nemme opskrift på lækkert sprøde surdejsknækbrød. Til 2 dl surdej bruger jeg altid 1 dl havregryn og 3 dl kerner. Hvilke kerner du bruger, kan du variere som du har lyst til. Derudover skal der lidt olie i for at binde dejen sammen samt lidt salt.
Knækbrød med surdej
Ingredienser
- 2 dl surdej
- 1 dl havregryn
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom alle ingredienser i en skål, og bland dem godt sammen.
- Udrul dejen til en kvadrat mellem 2 stykker bagepapir, dejen skal være meget klistret.
- Fjern det øverste bagepapir, og træk bagepapiret med dejen over på en bageplade. Skær dejen ud med en skarp kniv i 4×4 dele, så du har 16 stykker knækbrød.
- Bag knækbrødene i 20-25 minutter eller til de er sprøde og let gyldne i kanten.
- Lad knækbrødet køle ned på en rist, og opbevar det i en lufttæt beholder.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Super lækre – og ikke spor sure
Hej Rikke
Dejligt du kunne lide knækbrødene, de er nemlig super lækre 😀
God påske
Mvh Tina
Super god opskrift – men lidt for meget salt efter min smag, så nu prøver jeg med 1/2 tsk. denne gang.
Måske fordi jeg bruger middelhavssalt, så skal der mindre i ?
Hej Anette
Dejligt du kunne lide opskriften. Vi kan godt lide knækbrødene er lidt salte, men du kan sagtens skrue ned for saltet i opskriften. Det kommer rigtig meget an på hvilken salt man bruger, så ja det kan sagtens have indflydelse.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Mange tak for svar – de blev rigtig gode med mindre salt.
Dejlig dag til dig.
Super dejlige knækbrød.
Udskiftede 1/2 dl sesamfrø med 1/2 dl solsikkekerner, de giver en skøn smag. Næste gang bliver det flere.
Jeg gav dem 10 min ekstra og flyttede knækbrødene op i ovnen.
Jeg skærer dem småt ud og spiser dem som snack.
Hej Majken
Dejligt at du kunne lide opskriften 🙂 Og det er nemlig så fint at man bare kan skifte kerner ud som man bedst kan lide dem.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina