Populært:

Madformadelskere / Morgenmad / Knækbrød med surdej

Knækbrød med surdej


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Surdej giver en super lækker smag til brød og bagværk, og det gælder også i denne opskrift. Knækbrød med surdej smager godt og denne variant med havregryn og masser af kerner er ingen undtagelse.

Knækbrød med surdej, hørfrø, græskarkerner og sesamfrø på mørk baggrund med glas med surdej ved siden af

Brug dine surdejsrester

Når man bager brød med surdej har man ofte rester. Det kender du måske. Når man skal fodre sin surdej, er det altid en god ide at hælde lidt fra, så man ikke ender med en kæmpe mængde surdej. Hvis du ikke bager brød så tit, kan du hurtigt så med mange rester.

Knækbrød med surdejsrester er en af de måder du kan bruge overskydende surdej på. Det er virkelig nemt, og du kan bruge lige præcis de kerner du har hjemme i skabet.

nemme surdejsknækbrød med masser af kerner

Hvordan laver man knækbrød med surdej?

Den her opskrift er virkelig nem at lave, især hvis du i forvejen har surdej. Hvis ikke kan du starte din surdej med vores guide her.

Til opskriften skal du bruge:

  • Surdej, du kan samle sammen i et glas i køleskabet til du har nok hvis du bruger rester.
  • Havregryn
  • Kerner, jeg har her brug græskarkerner, sesam og hørfrø.
  • Olivenolie
  • Salt

Fremgangsmåden er ganske enkel. Alle ingredienserne blandes sammen i en skål til massen er jævn. Den skal være ret klistret. Herefter rulles dejen ud mellem to stykker bagepapir, inden den skæres ud og bages i ovnen. Når de er kølet ned, kan de kommes i en bøtte eller kagedåse.

Knækbrød med surdej og kerner på mørk baggrund sammen med glas med surdej

Opskrift på det bedste surdejsknækbrød

Her får du vores nemme opskrift på lækkert sprøde surdejsknækbrød. Til 2 dl surdej bruger jeg altid 1 dl havregryn og 3 dl kerner. Hvilke kerner du bruger, kan du variere som du har lyst til. Derudover skal der lidt olie i for at binde dejen sammen samt lidt salt.

Knækbrød med surdej, hørfrø, græskarkerner og sesamfrø på mørk baggrund med glas med surdej ved siden af
4.75 fra 4 stemmer

Knækbrød med surdej

Opskrift på nemt surdejsknækbrød med surdejsrester og kerner
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 16 stk
Kalorier 152 kcal

Ingredienser

  • 2 dl surdej
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom alle ingredienser i en skål, og bland dem godt sammen.
  • Udrul dejen til en kvadrat mellem 2 stykker bagepapir, dejen skal være meget klistret.
  • Fjern det øverste bagepapir, og træk bagepapiret med dejen over på en bageplade. Skær dejen ud med en skarp kniv i 4×4 dele, så du har 16 stykker knækbrød.
  • Bag knækbrødene i 20-25 minutter eller til de er sprøde og let gyldne i kanten.
  • Lad knækbrødet køle ned på en rist, og opbevar det i en lufttæt beholder.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stykkeKalorier: 152kcalKulhydrater: 7gProtein: 5gFedt: 12gMættet fedt: 2gNatrium: 150mgKalium: 134mgFibre: 3gSukker: 1gC-vitamin: 1mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

5 kommentarer til “Knækbrød med surdej”

    • Hej Rikke

      Dejligt du kunne lide knækbrødene, de er nemlig super lækre 😀
      God påske
      Mvh Tina

      Svar
  1. 4 stars
    Super god opskrift – men lidt for meget salt efter min smag, så nu prøver jeg med 1/2 tsk. denne gang.
    Måske fordi jeg bruger middelhavssalt, så skal der mindre i ?

    Svar
    • Hej Anette
      Dejligt du kunne lide opskriften. Vi kan godt lide knækbrødene er lidt salte, men du kan sagtens skrue ned for saltet i opskriften. Det kommer rigtig meget an på hvilken salt man bruger, så ja det kan sagtens have indflydelse.

      Ha en dejlig dag
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.