Vi bager rigtig meget herhjemme, og boller er noget af det vi laver i mange udgaver. De her maltboller med solsikkekerner er blevet en favorit hos både børn og voksne.
Den dybe maltsmag er bare lækker, og solsikkekernerne giver et godt knas og en skøn smag til de bløde boller.
Bollerne elsker vi at spise til morgenmad eller som et lille mellemmåltid med et godt stykke ost eller en skive spegepølse på. De er nemme at lave, og kan fint fryses ned.

Mere bagværk
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at smuldre smøret i melet. Kom derefter salt samt sukker i og rør det godt sammen.600 g hvedemel, 200 g smør, 1 tsk salt, 4 spsk sukker
- Lun mælken til den er lillefingervarm, det gøres nemt i mikroovnen. Rør derefter gæren ud i den lune mælk og kom det i melblandingen.2 dl mælk, 50 g gær
- Kom tre æg i, og rør grundigt i mellem hvert æg, dejen skal være meget klistret til at starte med. Tilsæt solsikkekerner og maltsirup. Nu skal dejen æltes i lang tid. Gør det på højeste hastighed på din røremaskinen. Ælt indtil dejen bliver helt glat og slipper skålens sider. Det kan godt tage 15-20 min.3 æg, 1 spsk maltsirup, 75 g solsikkekerner
- Stil nu dejen til hævning i skålen med et fugtigt viskestykke over i 1 time. Form herefter dejen til ca. 20 boller der stilles på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad nu bollerne hæve tildækket i en time igen. Varm i mellemtiden ovnen op til 220 grader almindelig over- og undervarme.
- Pisk mælk og æg grundigt sammen, og pensel blandingen på bollerne.½ dl mælk, 1 æg
- Bag herefter bollerne i midten af ovnen i 10-12 min ved 220 grader over- og undervarme. Lad dem køle af på en bagerist og server den lune eller afkølede.




