Madformadelskere / Bagværk / Boller / Bløde maltboller med solsikkekerner

Bløde maltboller med solsikkekerner

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi bager rigtig meget herhjemme, og boller er noget af det vi laver i mange udgaver. De her maltboller med solsikkekerner er blevet en favorit hos både børn og voksne.

Den dybe maltsmag er bare lækker, og solsikkekernerne giver et godt knas og en skøn smag til de bløde boller.

Bollerne elsker vi at spise til morgenmad eller som et lille mellemmåltid med et godt stykke ost eller en skive spegepølse på. De er nemme at lave, og kan fint fryses ned.

bløde maltboller med solsikkekerner.

Mere bagværk

Opskrift

Bløde maltboller med solsikkekerner

Ingen stemmer endnu
Lækre bløde boller med med en mild maltsmag. De er nemme at lave, og er skønne til både morgen eller eftermiddagssnack, og kan også bruges med pålæg i madpakken.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal20 stk

Ingredienser
 

  • 600 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 æg
  • 1 spsk maltsirup, (reklamelink)
  • 75 g solsikkekerner
Til pensling
  • ½ dl mælk
  • 1 æg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at smuldre smøret i melet. Kom derefter salt samt sukker i og rør det godt sammen.
    600 g hvedemel, 200 g smør, 1 tsk salt, 4 spsk sukker
  2. Lun mælken til den er lillefingervarm, det gøres nemt i mikroovnen. Rør derefter gæren ud i den lune mælk og kom det i melblandingen.
    2 dl mælk, 50 g gær
  3. Kom tre æg i, og rør grundigt i mellem hvert æg, dejen skal være meget klistret til at starte med. Tilsæt solsikkekerner og maltsirup. Nu skal dejen æltes i lang tid. Gør det på højeste hastighed på din røremaskinen. Ælt indtil dejen bliver helt glat og slipper skålens sider. Det kan godt tage 15-20 min.
    3 æg, 1 spsk maltsirup, 75 g solsikkekerner
  4. Stil nu dejen til hævning i skålen med et fugtigt viskestykke over i 1 time. Form herefter dejen til ca. 20 boller der stilles på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad nu bollerne hæve tildækket i en time igen. Varm i mellemtiden ovnen op til 220 grader almindelig over- og undervarme.
  6. Pisk mælk og æg grundigt sammen, og pensel blandingen på bollerne.
    ½ dl mælk, 1 æg
  7. Bag herefter bollerne i midten af ovnen i 10-12 min ved 220 grader over- og undervarme. Lad dem køle af på en bagerist og server den lune eller afkølede.

Næringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 223kcalKulhydrater: 25gProtein: 6gFedt: 11gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 55mgNatrium: 103mgKalium: 107mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 325IUC-vitamin: 0.1mgCalcium: 32mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Solsikkekerner – Du kan skifte kernerne ud med andre slags. Det kunne for eksempel være hørfrø, græskarkerner eller dine egne favoritter. 
Maltsirup – Kan købes online og i større supermarkeder for eksempel Føtex

Opbevaring og frysning

Bollerne holder sig lækre og bløde i flere dage. Opbevar dem i en tætsluttende plastpose. De kan også fint fryses ned hvis de skal holde sig længere tid. 
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
svampede og bløde solsikkeboller med malt.

Flere opskrifter på hjemmebagte boller

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.