Madformadelskere / Bagværk / Boller / Nemme boller

Nemme boller

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Hurtige og nemme boller, som både børn og voksne elsker til morgenmad med ost eller marmelade.

almindelige nemme boller med luftig krumme.

Mere bagværk

HOP DIREKTE TIL

    De her boller er nogle vi bager igen og igen, fordi de bare er lækre, og så er de virkelig nemme og kræver få ingredienser.

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtig – Hvis du har en røremaskine, så går det lynhurtigt at få lavet dejen. Den kan også æltes i hånden, men det kræver lidt mere tid.
    Klassiske hvide boller – Lækre hvide boller, som nok ikke er så sunde, men som smager helt forrygende, og som især børn elsker.

    Ingrediensnoter

    Hvedemel – Det vigtigste når du skal bage bollerne er en god hvedemel. Vælg hvedemel med et højt indhold af protein, gerne 12% for at sikre at du får lækre og luftige boller.

    Smør – Vi kommer lidt smør i dejen for at gøre bollerne ekstra saftige. Det er almindeligt saltet smør vi bruger.

    Salt – Det er vigtigt at bruge salt når man bager brød og boller, ellers får man simpelthen ikke den rigtig smag. Så det skal du ikke springe over.

    Bageenzym – Jeg bruger ofte bageenzym når jeg bager brød og boller. Det bidrager til en bedre hævning, og gør også at brødet holder sig friskt længere. Hvis du ikke har bageenzym, kan det også sagtens springes over.

    Alternative ingredienser

    Mel – Vil du lave bollerne lidt grovere, så skift halvdelen af melet ud med fuldkornsmel.

    Hvordan laver man nemme boller?

    De her boller er super nemme, og de tager ikke lang tid at lave. Start med at lave dejen.

    1. Gæren røres ud i lunken mælk, og så tilsættes salt, sukker og bageenzym inden melet røres i, og dejen æltes godt. Når dejen er æltet i cirka 10 minutter, tilsættes det bløde smør og æltes ind i dejen.
    2. Lad dejen hvile i 15 minutter i skålen.
    3. Herefter deles dejen op, og formes til boller, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad herefter bollerne hæve i 1 time med et viskestykker over.
    4. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft, og pensel i mens bollerne med mælk. Bag bollerne i den varme ovn i 12-14 minutter til de er gyldne og gennembagte.

      Lad dem efterfølgende køle ned på en rist.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Æltning – Jeg anbefaler at du bruger en røremaskine når du bager boller. Du kan også godt ælte dejen i hånden men det tager lang tid og mange krafter. Du skal ælte dejen til den er helt glat og smidig og slipper skålens kanter.

    Hævning – Hvis din ovn har et hæveprogram, kan du bruge det til at forkorte hævetiden. I min ovn kan bollerne hæve til dobbelt størrelse på cirka 20 minutter.

    Bagning – Det er en god ide at bage bollerne med damp i ovnen for at få den bedste hævning. Hvis din ovn ikke har dampfunktion, kan du sætte et fad i bunden af ovnen, og hælde lidt vand i når du sætter bollerne ind, for at skabe damp.

    bagerist med nybagte nemme boller.

    Andre lækre boller

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    almindelige nemme boller med luftig krumme.
    5 fra 1 stemme

    Nemme boller

    Nemme og hurtige hverdagsboller, der ikke tager ret lang tid at lave. De smager dejligt og er lækre og luftige, og så er de skønne som morgenmad eller som mellemmåltid.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 35 minutter
    Tilb. tid 25 minutter
    Hævetid 1 time
    Samlet tid 2 timer
    Ret Boller
    Køkken Dansk
    Antal 12 boller
    Kalorier 179 kcal

    Ingredienser

    • 350 g mælk
    • 25 g gær
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sukker
    • 10 g bageenzym (reklamelink)
    • 500 g hvedemel
    • 25 g smør, blødt
    • 2 spsk mælk, til pensling

    Sådan gør du

    • Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken.
      350 g mælk, 25 g gær
    • Tilsæt salt, sukker og bageemzym, og kom herefter hvedemelet i. Nu skal dejen æltes rigtig godt, gerne på røremaskine. Du skal ælte dejen indtil den er glat og jævn og slipper skålen. Dejen er blød og lidt klistret, det skal den være.
      1 tsk salt, 1 tsk sukker, 10 g bageenzym (reklamelink), 500 g hvedemel
    • Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen indtil smørret er arbejdet helt ind. Lad dejen hvile 15 minutter i skålen inden du går videre.
      25 g smør
    • Del dejen i 12 lige store stykker, og form hvert stykke dej til en rund bolle. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
    • Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 1 time.
    • Når dejen er hævet, varmes ovnen op til 200 grader varmluft. Brug ovnens dampfunktion eller sæt et fad i bunden af ovnen til at lave damp under bagningen.
    • Pensel bollerne med mælk.
      2 spsk mælk
    • Når ovnen er varm, sættes pladen med bollerne ind i ovnen, og der hældes 1-2 dl vand i fadet i bunden af ovnen for at skabe damp. Lad bollerne bage i 12-14 minutter ved 200 grader varmluft med damp eller til de er gyldne og færdigbagte.
    • Tag bollerne ud og lad dem køle ned på en rist.

    Tips og noter

    1. Hævning – Det tager cirka 1 time at hæve bollerne. Hvis du har en ovn med hæveprogram, kan du også bruge det og lade dejen hæve i cirka 20 minutter ved 40 grader.
    2. Frysning – Bollerne kan kommes i en frysepose og fryses ned til en anden dag.
    3. Opbevaring – Bollerne holder sig lækre og svampede nogle dage hvis du lægger dem i en frysepose. Du kan eventuelt riste dem på brødristeren hvis du vil have dem ekstra lækre dagen efter.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 12bollerKalorier: 179kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 59mgKalium: 107mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 112IUC-vitamin: 0.003mgCalcium: 46mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    En kommentar til “Nemme boller”

    5 from 1 vote

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.