Verdens bedste boller

Jeg tror alle i min familie vil skrive under på at min mormor bagte verdens bedste boller. Alle elskede når momsen bagte boller, og heldigvis bagte hun dem ofte og rigeligt af dem. Hun elskede at bage, og var rigtig god til det. Jeg forsøgte flere gange at få opskriften ud af hende – forgæves. For som hun sagde: “Du tager bare lidt mel, lidt smør, mælk, gær, æg, sukker og salt og ælte dejen rigtig godt”. Hun have ikke nogen opskrift på mængderne, de blev lavet på rutine hver gang, og de blev altid fantastiske. Måske blev de så gode fordi hun altid æltede dem i hånden og ikke på maskine, jeg ved det ikke, men jeg bruger nu maskinen for at spare tid. Her er min opskrift, som jeg synes nærmer sig min mormors.

Verdens bedste boller1

Ingredienser:
600g hvedemel
250g smør
4 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl. mælk
50g gær
3 æg

Fremgangsmåde:
Start med at smuldre smøret i melet. Tilsæt herefter salt og sukker og rør det godt sammen. Lun mælken til den er lillefingervarm, det gøres let i mikroovnen. Rør herefter gæren ud i den lune mælk og tilsæt det til melblandingen. Tilsæt de tre æg, rør godt i mellem hvert æg, dejen skal være meget klistret. Nu skal dejen æltes rigtig godt. Jeg gør det på højeste hastighed på røremaskinen. Ælt indtil dejen bliver jævn og sej, og slipper skålens sider. Det kan godt tage 15-20 min.

Nu stilles dejen til hævning i skålen med et viskestykke over i min. 1 time, gerne længere. Herefter formes dejen til ca. 20 boller der stilles på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i en time igen. Varm i mellemtiden ovnen op til 220 grader, og bag bollerne i midten af ovnen i 10-12 min. Lad dem køle af på en bagerist og server dem fx med rabarber/blomme marmelade.

Velbekomme.

 

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares