Indhold

Verdens bedste boller

Indhold

Jeg tror alle i min familie vil skrive under på at min mormor bagte verdens bedste boller. Alle elskede når momsen bagte boller, og heldigvis bagte hun dem ofte og rigeligt af dem. Hun elskede at bage, og var rigtig god til det. Jeg forsøgte flere gange at få opskriften ud af hende – forgæves. For som hun sagde: “Du tager bare lidt mel, lidt smør, mælk, gær, æg, sukker og salt og ælte dejen rigtig godt”.

Hun have ikke nogen opskrift på mængderne, de blev lavet på rutine hver gang, og de blev altid fantastiske. Måske blev de så gode fordi hun altid æltede dem i hånden og ikke på maskine, jeg ved det ikke, men jeg bruger nu maskinen for at spare tid. Her er min opskrift, som jeg synes nærmer sig min mormors.

Verdens bedste boller1

Verdens bedste boller opskrift

Her er opskriften på verdens bedste boller – ligesom min mormor lavede dem. De er lækre og luftige og helt hvide, og nok ikke hvad man vil kalde sunde. Men de smager virkelig godt!

verdens bedste boller
0 fra 0 stemmer

Verdens bedste boller opskrift

De bedste bløde mormor-boller
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Hævetid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Boller, Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 20 stk

Ingredienser

  • 600 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 æg

Sådan gør du

  • Start med at smuldre smøret i melet. Tilsæt herefter salt og sukker og rør det godt sammen.
  • Lun mælken til den er lillefingervarm, det gøres let i mikroovnen. Rør herefter gæren ud i den lune mælk og tilsæt det til melblandingen.
  • Tilsæt de tre æg, rør godt i mellem hvert æg, dejen skal være meget klistret. Nu skal dejen æltes rigtig godt. Jeg gør det på højeste hastighed på røremaskinen. Ælt indtil dejen bliver jævn og sej, og slipper skålens sider. Det kan godt tage 15-20 min.
  • Nu stilles dejen til hævning i skålen med et viskestykke over i 1 time. Herefter formes dejen til ca. 20 boller der stilles på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i en time igen.
  • Varm i mellemtiden ovnen op til 220 grader, og bag bollerne i midten af ovnen i 10-12 min. Lad dem køle af på en bagerist.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bløde boller, Verdens bedste boller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også bamseboller med tangzongmetoden.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg