Verdens bedste boller

Bløde hvide boller er bare altid et hit herhjemme. Ungerne er vilde med dem, og de er altid på bordet når der skal hygges lidt ekstra eller ved fødselsdage. Denne opskrift er intet mindre end verdens bedste boller, og er baseret på min mormors opskrift på boller.

Indhold

verdens bedste boller som mormor lavede dem på bagerist med en overskåret bolle foran

Mormor bagte verdens bedste boller

Jeg tror alle i min familie vil skrive under på at min mormor bagte verdens bedste boller. Alle elskede når momsen bagte boller, og heldigvis bagte hun dem ofte og rigeligt af dem. Hun elskede at bage, og var rigtig god til det. Jeg forsøgte flere gange at få opskriften ud af hende – forgæves. For som hun sagde: “Du tager bare lidt mel, lidt smør, mælk, gær, æg, sukker og salt og ælte dejen rigtig godt”.

Hun have ikke nogen opskrift på mængderne, de blev lavet på rutine hver gang, og de blev altid fantastiske. Måske blev de så gode fordi hun altid æltede dem i hånden og ikke på maskine, jeg ved det ikke, men jeg bruger nu maskinen for at spare tid. Her er min opskrift, som jeg synes nærmer sig min mormors.

Bagerist med bløde fødselsdagsboller og overskåret bolle

Ingrediensnoter

Hvedemel – Vi anbefaler du bruger hvedemel med højt proteinindhold, det gør altså bare noget for glutenudviklingen og det giver nogle luftige og lækre boller. Ofte sælges det under navne som bagehvedemel eller hvedemel til bagning. Ellers tjek proteinindholdet under ernæringsinformationen bagpå pakken, vi går efter mel med minimum 12% protein til bagning.

Smør – Vi bruger usaltet smør til bagning, og tilsætter så selv salt til dejen. Du kan også bruge saltet smør, men så skal der lidt mindre salt i dejen.

Hvordan laver man bløde boller?

Opskriften her er ganske nem at følge, og giver bare nogle lækre bløde boller. Først skal smørret smuldres i melet, jeg gør det altid bare på røremaskinen, men du kan også gøre det i hånden. Så tilsættes salt og sukker, og derefter gæren der er opløst i mælk. Til sidst æltes æggene i dejen, inden dejen æltes virkelig godt.

Når dejen er klar skal den hæve en time inden den formes til boller, som efterhæver på bagepladen. Herefter pensles bollerne og bages i ovnen til de er gylne og gennembagte.

Find opskriften på bollerne lidt længere nede på siden her.

Bagerist med verdens bedste boller og overskåret bolle

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe holder bollerne før de bliver tørre

Bollerne bliver ofte spist på et par dage herhjemme. Hvis de bliver pakket i en pose, kan de godt holde 3 dage uden at blive tørre. Der er ret meget smør i dejen, der gør at de holder sig luftige og lækre længe.

Kan bollerne fryses?

Ja det kan sagtens fryses. Jeg fryser dem ned i fryseposer med 6-8 stk. i hver pose, det passer lige til vores familie.

Bløde hvide boller på en rist med kniv og overskåret bolle

Opskrift på verdens bedste boller

Her er opskriften på verdens bedste boller – ligesom min mormor lavede dem. De er lækre og luftige og helt hvide, og nok ikke hvad man vil kalde sunde. Men de smager virkelig godt!

verdens bedste boller som mormor lavede dem på bagerist med en overskåret bolle foran
5 fra 1 stemme

Verdens bedste boller

Nem opskrift på de bedste bløde mormor-boller. Perfekte som bløde fødselsdagsboller eller eftermiddagsboller til børnene. De er nemme at lave, og egnede til at fryse ned.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Boller
Køkken Dansk
Antal 20 stk
Kalorier 226 kcal

Ingredienser

  • 600 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 æg

Til pensling

  • ½ dl mælk
  • 1 stk æg

Sådan gør du

  • Start med at smuldre smøret i melet. Tilsæt herefter salt og sukker og rør det godt sammen.
  • Lun mælken til den er lillefingervarm, det gøres let i mikroovnen. Rør herefter gæren ud i den lune mælk og tilsæt det til melblandingen.
  • Tilsæt de tre æg, rør godt i mellem hvert æg, dejen skal være meget klistret. Nu skal dejen æltes rigtig godt. Jeg gør det på højeste hastighed på røremaskinen. Ælt indtil dejen bliver jævn og sej, og slipper skålens sider. Det kan godt tage 15-20 min.
  • Nu stilles dejen til hævning i skålen med et viskestykke over i 1 time. Herefter formes dejen til ca. 20 boller der stilles på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i en time igen. Varm i mellemtiden ovnen op til 220 grader.
  • Pisk mælk og æg sammen, og pensel blandingen på bollerne.
  • Bag bollerne i midten af ovnen i 10-12 min ved 220 grader. Lad dem køle af på en bagerist og server den lune eller afkølede.

Nutrition

Serving: 1bolleKalorier: 226kcalKulhydrater: 26gProtein: 5gFedt: 11gMættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 52mgNatrium: 221mgKalium: 73mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 364IUC-vitamin: 1mgCalcium: 23mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bamseboller, Bedste boller, Bløde boller, Bløde fødselsdagsboller, Mormorboller, Teboller, Verdens bedste boller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også bamseboller med tangzongmetoden.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om