Hjem » Boller » Luftige chokoladeboller

Luftige chokoladeboller

Chokoladeboller er et hit hos både store og små. Disse luftige chokoladeboller er rigtig nemme at lave, og tager max to timer fra du starter til du kan sætte tænderne i dem. Så er der vist ingen undskyldning for ikke at lave lidt lækkerier til familien.

Da jeg boede i Aalborg, lå mit studie ret tæt på en meget berømt bager – Slotsbageren.. Hvis du har boet i Aalborg kender du den helt sikkert. De havde de bedste chokoladeboller jeg har smagt i mit liv! Når bollerne kom ud af ovnen, stod folk i kø hele vejen ned af gaden. De lune boller med chokoladestykker var intet mindre end fantastiske.

Derfor er jeg også lidt “kræsen” i forhold til chokoladeboller. De SKAL være lækre og luftige og smage helt forrygende. Ellers gider jeg dem ikke. Den her opskrift er super god efter min mening. Ungerne er enige. Når de her boller kommer ud af ovnen, flokkes børnene om ovnen for at få en lun bolle mens chokoladen stadig er flydende.

 

Luftige chokoladeboller - Nem opskrift på boller med chokoladestykker

Chokoladeboller opskrift

Her får du vores opskrift på lækre og luftige chokoladeboller med lækre stykker af chokolade. De er gode at spise som de er, eller med en godt lag tandsmør på. De holder sig lækre i flere dage, og kan også fryses ned hvis I ikke kan spise dem alle på en gang.

Luftige chokoladeboller - Nem opskrift på boller med chokoladestykker
No ratings yet

Chokoladeboller opskrift

Nemme og luftige boller med chokoladestykker
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 2 t
Ret Bagværk, Boller, Eftermiddagskaffe
Køkken Dansk
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g chokolade, groft hakket
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

  • Smelt først smørret, og bland det med mælken. Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud i væsken. Tilsæt salt, kardemomme, sukker og æg, og rør sammen. Rør herefter chokoladen i, inden du tilsætter hvedemelet lidt af gangen.
  • Ælt dejen rigtig godt, og tilsæt lidt mere mel hvis dejen er for klistret. Den skal kun lige være så fast at den ikke hænger fast i fingrene.
  • Lad herefter dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
  • Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve på bagepladen i ca. 45 min.
  • Bag bollerne ved 190 grader i ca. 12-14 min.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Chokolade, Sødt
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også opskriften på verdens bedste boller.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.