Nemme og luftige boller med chokoladestykker. De bliver bagt i et fad, så de hæver godt op og bevarer ekstra fugt i dejen, der gør dem super svampede og lækre.
Forb. tid 18 minuttermin
Tilb. tid 12 minuttermin
Hævetid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert
Antal 15boller
Ingredienser
3dlmælk
50ggær
1tsksalt
1tskkardemomme
50gsukker
2æg
150gchokoladeknapper
600ghvedemel
100gsmør
1æg, til pensling
Sådan gør du
Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, kardemomme, sukker og æg, og rør sammen. Rør hvedemelet i dejen lidt af gangen, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen skal være jævn og blød og lidt klistret. Ælt dejen rigtig godt til den slipper skålens sider, det tager cirka 15 minutter på min røremaskine.
3 dl mælk, 50 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk kardemomme, 50 g sukker, 2 æg, 600 g hvedemel
Tilsæt herefter det bløde smør, og ælt det ind i dejen inden chokoladeknapperne hurtigt æltes ind i dejen.
150 g chokoladeknapper, 100 g smør
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Beklæd et ovnfast fad på 25x35 cm med bagepapir.
Form dejen til 15 boller på cirka 90 gram hver. Spænd bollerne op, tril dem runde, og læg dem i fadet. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Pisk ægget sammen og pensel bollerne på toppen med sammenpisket æg.
1 æg
Bag bollerne ved 220 grader varmluft i cirka 12 minutter.
Lad dem køle lidt ned på en bagerist og server dem gerne lune.
Noter
1. Chokolade - Jeg anbefaler chokoladeknapper af mørk chokolade til bollerne, men du kan også bruge mælkechokoladeknapper eller bare hakket chokolade.2. Tilberedningstid - Ovne varmer meget forskelligt, så tilberedningstiden kan godt variere et par minutter. Hold øje med bollerne i ovnen når tiden er ved at være gået, for at se om de skal have lidt længere eller kortere tid.3. Opbevaring - Opbevar de afkølede chokoladeboller i en lukket pose i brødkassen, de skal ikke i køleskabet, så bliver de hurtigt tørre.4. Frysning - Hvis du ikke får spist alle bollerne, kan de fint fryses ned og eventuelt lunes i ovnen eller på brødristeren når de er tøet op.5. Æltning - Jeg anbefaler du ælter dejen på en røremaskine, da det er vigtigt at få udviklet et godt glutennetværk for at få de bedste luftige og svampede boller. Det kan godt lade sig gøre i hånden, men det er noget hårdere arbejde.