Bagt havregrød med æble og kanel smager næsten som kage, og så er det en en god og mættende morgenmad på samme tid. Det er vist win-win, og så er det også virkelig nemt at lave!
Havregrød ala æblekage
Vi er glade for bagt havregrød som morgenmad herhjemme, især Johannes, som spiser det hver dag.
Derfor er det også dejligt at lave lidt forskellige slags, så han ikke kører træt i det.
Denne version er tænkt som at skulle smage hen af en klassisk æblekage med kanel. Den er toppet med stykker af æble og drysset med kanel og mandelflager på toppen.
Han er fan, og det er jeg faktisk helt enig i. For selvom det er sund morgenmad, så gør det jo ikke noget at det smager som kage, vel?
Mere morgenmadsinspiration
Ingrediensnoter
Banan – Jeg bruger altid banan når jeg laver bagt havregrød, for det giver en dejlig naturlig sødme, men uden at man faktisk rigtig smager bananen.
Æble – Denne havregrød er toppet med æble. Det er bare et ganske almindeligt spiseæble fra frugtskålen. Du kan også sagtens bruge pærer eller andre frugter.
Kanel – For at få den der klassiske æblekage-smag, så har jeg drysset med lidt kanel. Hvis du ikke er til kanel, kan det selvfølgelig springes over.
Havregryn – Jeg bruger almindelige økologiske finvalsede havregryn til denne opskrift, for det er lige det vi plejer at købe. Du kan fint bruge de havregryn i har derhjemme.
Hvordan laver man bagt havregrød med æble og kanel?
Bagt havregrød er virkelig en nem morgenmad, og du kan nemt lave til flere personer eller til flere dage på samme tid.
Først moser du bananerne, og derefter blander du bagepulver, havregryn, æg, mælk lidt salt og lidt honning i, og hælder det i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Top med æbler i tern, og drys med kanel og mandelflager, og så er fadet klar til at komme i ovnen en halv times tid.
Efterfølgende skal grøden køle lidt ned, og så er den klar til servering. Den kan spises lun eller kold, og vi elsker at servere den med vaniljeskyr til.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan den sagtens. Vi skærer den ud, og fryser den ned i portioner, så er det nemt at tage et stykke op om aftenen, og lade det tø op natten over i køleskabet. Det kan eventuelt lunes lidt i mikroovnen hvis du helst spiser grøden lun.
Andre morgenmadsopskrifter du måske vil synes om
- Bagt havregrød med banan og blåbær
- Overnight oats med skyr og chia
- Havregrød med banan
- Knækbrød med havregryn
- Bagt havregrød med pære
Tips og Tricks
- Brug din favorittopping
- Der er næsten ingen grænser for hvad du kan toppe grøden med. Det kan være din favoritfrugt, bær eller nødder. Brug gerne årstidens frugt og bær, den er lækker med både pærer, blommer, hindbær og alt muligt andet.
Serveringsforslag
- Spis den bagt grød som morgenmad med en klat vaniljeskyr eller græsk yoghurt til.
- Server den som et sundt mellemmåltid for børnene når de kommer hjem fra skole eller børnehave.
Elsker du æble og kanel?
Prøv også vores opskrifter på Æblemuffins med kanel eller Æblekage med kanel
Opskrift på morgenmadsgrød ala æblekage
Her får du vores opskrift på en nem og lækker, men samtidig sund og mættende morgenmad. Det er en bagt havregrød med æble og kanel, som faktisk smager lidt hen af æblekage.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er grøden et hit som morgenmad til både børn og voksne, og især Johannes spiser helst ikke andet til morgenmad.
Bagt havregrød med æble og kanel
Ingredienser
- 1 banan
- 2 dl havregryn
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 knsp salt
- 1 tsk honning
- 1 tsk bagepulver
- 1 æble
- ½ tsk kanel
- 20 g mandelflager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Mos bananen med en gaffel.1 banan
- Bland den moste banan med havregryn, mælk, æg, salt, honning og bagepulver.2 dl havregryn, 2 dl mælk, 2 æg, 1 knsp salt, 1 tsk honning, 1 tsk bagepulver
- Hæld det over i et ildfast fad på cirka 16x16cm beklædt med bagepapir.
- Skær æblet i små tern, og fordel den ud over dejen. Drys derefter med kanel og mandelflager.1 æble, 20 g mandelflager, ½ tsk kanel
- Bag grøden i ovnen ved 200 grader i cirka 30 min til den er fast.
- Lad grøden køle lidt ned, og server den for eksempel med vaniljeskyr til.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her