Bagt havregrød med banan og blåbær er både nem, sund og lækker morgenmad som hele familien elsker. Faktisk er det blevet en af favoritterne herhjemme, og noget der bliver efterspurgt igen og igen når morgenmaden skal planlægges. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Sund morgenmad med gryn og protein
Der er vist ingen tvivl om at havregrød er sund morgenmad. Det mætter godt, og giver en god start på dagen for både børn og voksne.
I denne version er det en bagt havregrød, og der er tilsat æg, som giver ekstra protein. Derudover er der banan i, som giver sødme og så lidt ekstra lækkerhed fra blåbær og hakkede mandler.
Du kan selvfølgelig variere opskriften som du synes og eventuelt bruge andre nødder eller måske tilsætte lidt kakaonips eller mørk chokolade. Det er helt op til dig selv.
Vi laver den ofte, og den bliver som regel lavet om aftenen og sat i køleskabet til dagen efter. Den er nemlig også super god kold. Så lige med en klat vaniljeskyr på toppen, og så er det nærmest som at få et stykke banankage til morgenmad. Smagsmæssigt altså, for det er en virkelig sund og mættende morgenmad ellers.
Mere morgenmadsinspiration
Ingrediensnoter
Banan – Der skal bruges en stor banan i opskriften. Eller to små, det kommer sig ikke så nøje. Bananen bidrager med sødme til grøden, og det er altis et hit hos børnene.
Havregryn – Jeg bruger økologiske finvalsede havregryn, men grovvalsede kan også fint bruges.
Mælk – Du kan bruge den mælk du bedst kan lide. Det kan også sagtens være en plantemælk hvis du er mest til det. Alternativt kan du udskifte mælk med vand.
Æg – Æggene tilfører protein og giver en god mæthed.
Blåbær – Blåbær er lækre i grøden her, men du kan sagtens bruge andre bær i stedet.
Mandler – Hakkede mandler på toppen giver godt med knas, du kan også bruge andre slags nødder fx. hasselnødder eller pistacienødder.
Hvordan laver man bagt havregrød med banan og blåbær?
Her får du vores virkelig nemme opskrift på en lækker grød der er bagt i ovnen. Den er super god til morgenmad, og du kan sagtens lave den dagen i forvejen, den er nemlig også super god kold.
Du skal først mose bananen med en gaffel, og herefter blander du den med havregryn, mælk, æg, salt, honning og bagepulver. Det hele hældes i et lille fad, og toppes med blåbær og hakkede mandler.
Bag grøden i ovnen ved 200 grader i 25 minutter og spis den lun eller kold med skyr på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja. Vi foretrækker faktisk at spise grøden kold, og laver den derfor ofte dagen før. Opbevar den i køleskabet, og server den med en klat vaniljeskyr på toppen! Mums!
Ja det kan den godt. Du kan eventuelt skære den ud i stykker og fryse i passende portioner lige til at tage op om aftenen. Så er de klar til morgenmaden.
Ja. Du kan sagtens skifte blåbærene ud med andre bær eller stykker af frugt.
Andre sunde morgenmadsopskrifter du måske vil synes om
- Røræg i mikroovn
- Spejlæg
- Sunde bananpandekager
- Sunde havregrynspandekager
- Sunde amerikanske pandekager
Tips og tricks til opskriften
- Brug de bær du har i køleskabet, det kan også sagtens være stykker af frugt for eksempel pære, æble eller blommer.
Serveringsforslag
- Server grøden lun eller kold med en klat vaniljeskyr på toppen. Det smager næsten som at få serveret et stykke kage til morgenmad, og vi er ret vilde med det!
Elsker du denne lækre grød?
Prøv også vores opskrift på Sunde bananmuffins, som er et hit til morgenmad hos både børn og voksne.
Morgenmad er dagens vigtigste måltid!
I følge sundhed.dk er det vigtigt at spise morgenmad. Morgenmaden er med til at sætte forbrændingen i gang, og den er vigtig for at holde en stabil vægt. En sund morgenmad kan for eksempel bestå af grove kornprodukter, frugt, mælk, æg, yoghurt og marmelade.
Denne bagte grød er stort set alt det. Den består af havregryn med frugt, mælk og æg, og indeholder alt det du skal bruge til af få en god start på dagen med en klar yoghurt eller skyr på toppen.
Opskrift på havregrød i ovnen
Her får du vores nemme, sunde og lækre opskrift på bagt grød med banan og bær. Den er virklig nem at lave, og den er altså et hit hos både store og små.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere grøden for din familie. De vil med garanti også elske den!
Bagt havregrød med banan og blåbær
Ingredienser
- 1 banan
- 2 dl havregryn
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 knsp salt
- 1 tsk honning
- 1 tsk bagepulver
- 50 g blåbær
- 20 g mandler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Mos bananen med en gaffel.1 banan
- Bland den moste banan med havregryn, mælk, æg, salt, honning og bagepulver.2 dl havregryn, 2 dl mælk, 2 æg, 1 knsp salt, 1 tsk honning, 1 tsk bagepulver
- Hæld det over i et ildfast fad på cirka 16x16cm beklædt med bagepapir.
- Hak mandlerne groft, og fordel blåbær og hakkede mandler på toppen af grøden.50 g blåbær, 20 g mandler
- Bag græde i ovnen ved 200 grader i cirka 25 min til den er fast.
- Lad grøden køle lidt ned, og server den for eksempel med vaniljeskyr, hakkede mandler, bær og lidt honning på toppen.
Noter
Alternative ingredienser
Hvis du vil kan du sagtens udskifte blåbær med andre bær eller med stykker af frugt, for eksempel æble, pære eller blommer. Du kan også tilsætte kakaonips eller mørk chokolade hvis du har lyst til det.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Det ville være så dejligt, hvis man kunne sortere opskrifter efter hvilke allergener man ville undgå
Hej Poul
Tak for din feedback, det vil vi bestemt tage med videre og se om vi kan få lavet 🤩
Mvh Tina
Madformadelskere.dk