Måske har du prøvet at lave chiagrød i køleskabet natten over? Det er nem og sund morgenmad. Hvis du har en rest koldskål i køleskabet er det virkelig lækkert at lave koldskålschiagrød, og servere det med friske bær på toppen. Læs med her og få den nemme opskrift.
Nem morgenmad i køleskabet
Det er både nemt og sundt at spise chiagrød til morgenmad. Det er nemlig en køleskabsgrød, det vil sige at du blander det sammen om aftenen, og sætter det i køleskabet, og næste morgen har du den lækreste grød.
Det kan man også gøre med chiafrø og koldskål. Man får altså den cremede chiagrød, men med den friske smag af koldskål. Det er da bare for lækkert!
Hvis du for eksempel har en rest koldskål tilbage der ikke er blevet spist, så er det virkelig nemt at lave en hurtig grød til morgenmaden.
Du kan bruge enten hjemmelavet koldskål eller en købt koldskål, det betyder ikke så meget. Vælg bare den du bedst kan lide.
Som topping på grøden, kan du bruge friske bær eller frugter, müsli eller granola eller hvad du bedst kan lide at komme på din morgengrød. Hvis du vil tage koldskålsversionen hele vejen, kan du også servere den med knuste kammerjunkere.
Ingrediensnoter
Koldskål – Brug den koldskål du bedst kan lide. Det kan være Jordbærkoldskål, Koldskål med tykmælk eller endda en færdigkøbt koldskål. Det bestemmer du helt selv.
Chiafrø – Chiafrø kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder. Det er så sorte frø, som er meget sunde og indeholder masser af gode ting blandt andet kostfibre, kalk, omega-3-fedt, proteiner og antioxidanter.
Topping – Som topping kan du vælge de bær eller frugter du bedst kan lide. Du kan også toppe med müsli eller granola.
Hvordan laver man Koldskålschiagrød?
Det er supernemt at lave grød med chiafrø. Det ser måske ikke ud af meget når du først blander grøden sammen om aftenen, men de små frø kan altså virkelig suge noget væske, og bliver nærmest hele geleagtige og giver en skøn cremet grød når de får lov til at trække natten over i køleskabet.
Det du skal gøre er at blande chiafrø med koldskål, og så skal det lige stå 10 minutter på køkkenbordet. Herefter rører du godt rundt i det, og sætter det på køl til næste morgen.
Næste morgen skal det lige røres rundt, og så kan du toppe grøden med frugt, bær eller müsli.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan sagtens gøre grød klar til flere dage af gangen. Hvor længe den kan holde, afhænger af den koldskål du bruger. Hvis du bruger hjemmelavet koldskål med æggeblommer, ville jeg ikke gemme den mere end to dage. Hvis du bruger en købt pasuriseret koldskål, kan den nemt holde sig 3-4 dage på køl.
Ja du kan lave chiagrød på både almindelig mælk eller plantebaseret mælk.
Andre sunde morgenmadsopskrifter du måske vil synes om
- Røræg i mikroovn
- Sunde amerikanske pandekager
- Sunde bananpandekager
- Bagt avocado med æg
- Æg i portobellosvampe
Opskrift på chiagrød med koldskål
Her får du vores opskrift på en nem og lækker koldskålschiagrød. Det er både nem og sund morgenmad eller måske et lille mellemmåltid.
Du kan toppe din chiagrød med friske frugter eller bær efter eget valg eller med en müsli eller granola. Vi håber du får lyst til at prøve at lave denne nemme køleskabsgrød med chiafrø og koldskål.
Koldskålschiagrød
Ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl koldskål
Sådan gør du
- Rør chiafrø og koldskål godt sammen i en lille skål.
- Lad det stå 10 minutter på køkkenbordet.
- Rør godt rundt i grøden, og sæt den på køl til næste morgen.
- Næste morgen: Rør godt rundt i grøden, og server den med frisk frugt, bær eller müsli.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her