Hjem » Dessert » Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

Når sommeren banker på døren og de danske jordbær titter frem, så er der ikke noget der er meget bedre end en skål iskold jordbærkoldskål med hjemmebagte kammerjunkere og friske jordbær. Læs med her og få den nemme opskrift på en skøn sommerdessert eller et let måltid til de varme dage.

jordbærkoldskål i to skåle med kammerjunkere og friske jordbær

Frisk sommerdessert eller et let måltid

Koldskål er lig med sommer for mange. Denne jordbærkoldskål er dansk sommer i en skål. Det er en koldskål med jordbær, som kan spises som en frisk og lækker sommerdessert eller som et let måltid mad til de varme dage.

Koldskål er noget ungerne elsker herhjemme, og de er især vilde med når der står en portion jordbærkoldskål klar når de kommer hjem fra skole og børnehave. Det er lige hvad man trænger til efter en dag med fart på i varmen.

Der er nok mange der vælger de færdige løsninger når vi snakker koldskål, og det kan jo også være ganske fint. Men det er faktisk virkelig nemt at lave hjemmelavet koldskål, og når man så lige kan snige en portion jordbær i, så bliver det jo bare ekstra godt. Du kan nemt lave denne koldskål på 10 minutter, så der er ingen undskyldning for at lave være.

to skåle med jordbærkoldskål med hjemmebagte kammerjunkere og friske jordbær

Ingrediensnoter

Jordbær – Der skal selvfølgelig bruges jordbær i opskriften her. Du kan bruge både friske eller frosne, optøede bær til selve koldskålen, som topping er friske jordbær selvfølgelig at foretrække. Hvis du bruger købte frosne bær, så husk Fødevarestyrelsen anbefaler at du koger dem i 1 minut inden de skal i koldskålen.

Tykmælk og kærnemælk – Jeg synes en koldskål lavet på æggeblommer med tykmælk og kærnemælk bliver helt perfekt. Den er cremet og lækker samtidig med at den er frisk og har en naturlig syrlighed. På denne måde får du en frisk sommerkoldskål, som er perfekt til de varme dage.

Citron – Man kan smage sin koldskål til med citronskal og citronsaft. Det giver en dejlig smag. Hvor meget du skal bruge afhænger selvfølgelig meget af de jordbær du bruger, og hvor søde de er. Her må du prøve dig lidt frem, og smage til med citronen til sidst.

Hvordan laver man jordbærkoldskål?

Koldskål er noget af det nemmeste at lave. Det første du skal gøre, er at piske æggeblommer sammen med sukker. Herefter skal der vanilje, kærnemælk og tykmælk i, og til sidst blender man jordbær og hælder de purerede jordbær i koldskålen. Jeg elsker også at komme lidt citronskal og saft i, det kan man smage til med til sidst.

skål med jordbær koldskål med hjemmebagte kammerjunkere og friske jordbær

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man koldskål?

Den færdige koldskål skal opbevares i køleskabet indtil den skal spises. Den kan holde sig minimum 2-3 dage i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end jordbær?

Ja sagtens. Prøv også med hindbær, brombær eller de bær du bedst kan lide.

Andre sommerdesserter du måske vil synes om

to skåle med hjemmelavet koldskål med jordbær og hjemmebagte kammerjunkere

Opskrift på sommerkoldskål med jordbær

Her får du vores bedste opskrift på en frisk og lækker sommerkoldskål med purerede jordbær. Vi serverer den traditionelt med kammerjunkere og friske jordbær på toppen, men du kan selvfølgelig selv vælge hvilken type topping du vil sætte på bordet. Granola, ristede havregryn eller forskellige lækre sommerbær er også en god topping på koldskål.

jordbærkoldskål i to skåle med kammerjunkere og friske jordbær
5 fra 1 stemme

Jordbærkoldskål

Opskrift på jordbærkoldskål
Der er ikke noget som en gang hjemmelavet koldskål med jordbær på en varm sommerdag. Denne opskrift på jordbærkoldskål er skøn som dessert, eftermiddagsmad eller let aftensmad på de varme sommerdage. Den er cremet og lækker, med en skøn smag af jordbær og dansk sommer.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 247 kcal

Ingredienser

  • 250 g jordbær, friske eller optøede
  • 2 æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • ½ L tykmælk
  • ½ L kærnemælk
  • ½ citron, saft + skal

Til servering:

  • Kammerjunkere
  • Friske jordbær

Sådan gør du

  • Kom jordbær i en blender, og blend dem til en fin pure.
    OBS: Hvis du bruger frosne købte bær, anbefaler Fødevarestyrelsen at du giver bærene et opkog inden de kommer i koldskålen. Hvis du bruger købte frosne bær, kan koges 1 minut, og herefter blendes til en fin pure.
  • Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og luftigt.
  • Tilsæt vaniljepasta, kærnemælk og tykmælk til æggesnapsen. Tilsæt så jordbærpureen, og rør det hele sammen til en jævn koldskål.
  • Riv skallen fint af ½ citron, og pres efterfølgende saften. Tilsæt citronskal og saft gradvist, mens du smager til. Hvor meget du skal bruge, afhænger af hvor søde jordbærene er, så smag dig frem.
  • Når du er tilfreds med smagen, er koldskålen klar til servering. Koldskålen skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres kold.
  • Server med kammerjunkere og friske jordbær eller topping efter eget valg.

Nutrition

Serving: 1person uden toppingKalorier: 247kcalKulhydrater: 28gProtein: 10gFedt: 11gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 124mgNatrium: 190mgKalium: 443mgFibre: 1gSukker: 26gA-vitamin: 546IUC-vitamin: 38mgCalcium: 307mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD hjemmelavet koldskål, kærnemælkskoldskål, koldskål med æg, Koldskål med jordbær, koldskål med tykmælk og æg, Sommerdessert
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.