Når sommeren banker på døren og de danske jordbær titter frem, så er der ikke noget der er meget bedre end en skål iskold jordbærkoldskål med hjemmebagte kammerjunkere og friske jordbær. Læs med her og få den nemme opskrift på en skøn sommerdessert eller et let måltid til de varme dage.
Frisk sommerdessert eller et let måltid
Koldskål er lig med sommer for mange. Denne jordbærkoldskål er dansk sommer i en skål. Det er en koldskål med jordbær, som kan spises som en frisk og lækker sommerdessert eller som et let måltid mad til de varme dage.
Koldskål er noget ungerne elsker herhjemme, og de er især vilde med når der står en portion jordbærkoldskål klar når de kommer hjem fra skole og børnehave. Det er lige hvad man trænger til efter en dag med fart på i varmen.
Der er nok mange der vælger de færdige løsninger når vi snakker koldskål, og det kan jo også være ganske fint. Men det er faktisk virkelig nemt at lave hjemmelavet koldskål, og når man så lige kan snige en portion jordbær i, så bliver det jo bare ekstra godt. Du kan nemt lave denne koldskål på 10 minutter, så der er ingen undskyldning for at lave være.
Ingrediensnoter
Jordbær – Der skal selvfølgelig bruges jordbær i opskriften her. Du kan bruge både friske eller frosne, optøede bær til selve koldskålen, som topping er friske jordbær selvfølgelig at foretrække. Hvis du bruger købte frosne bær, så husk Fødevarestyrelsen anbefaler at du koger dem i 1 minut inden de skal i koldskålen.
Tykmælk og kærnemælk – Jeg synes en koldskål lavet på æggeblommer med tykmælk og kærnemælk bliver helt perfekt. Den er cremet og lækker samtidig med at den er frisk og har en naturlig syrlighed. På denne måde får du en frisk sommerkoldskål, som er perfekt til de varme dage.
Citron – Man kan smage sin koldskål til med citronskal og citronsaft. Det giver en dejlig smag. Hvor meget du skal bruge afhænger selvfølgelig meget af de jordbær du bruger, og hvor søde de er. Her må du prøve dig lidt frem, og smage til med citronen til sidst.
Hvordan laver man jordbærkoldskål?
Koldskål er noget af det nemmeste at lave. Det første du skal gøre, er at piske æggeblommer sammen med sukker. Herefter skal der vanilje, kærnemælk og tykmælk i, og til sidst blender man jordbær og hælder de purerede jordbær i koldskålen. Jeg elsker også at komme lidt citronskal og saft i, det kan man smage til med til sidst.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige koldskål skal opbevares i køleskabet indtil den skal spises. Den kan holde sig minimum 2-3 dage i køleskabet.
Ja sagtens. Prøv også med hindbær, brombær eller de bær du bedst kan lide.
Andre sommerdesserter du måske vil synes om
- Sommerdessert med bær og romskum
- Rabarberdessert – Rabarbertrifli
- Gammeldags rabarberkage
- Rabarbergrød
- Rabarberkage med marengs
Opskrift på sommerkoldskål med jordbær
Her får du vores bedste opskrift på en frisk og lækker sommerkoldskål med purerede jordbær. Vi serverer den traditionelt med kammerjunkere og friske jordbær på toppen, men du kan selvfølgelig selv vælge hvilken type topping du vil sætte på bordet. Granola, ristede havregryn eller forskellige lækre sommerbær er også en god topping på koldskål.
Jordbærkoldskål
Ingredienser
- 250 g jordbær, friske eller optøede
- 2 æggeblommer
- 40 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- ½ L tykmælk
- ½ L kærnemælk
- ½ citron, saft + skal
Til servering:
- Kammerjunkere
- Jordbær
Sådan gør du
- Kom jordbær i en blender, og blend dem til en fin pure. OBS: Hvis du bruger frosne købte bær, anbefaler Fødevarestyrelsen at du giver bærene et opkog inden de kommer i koldskålen. Hvis du bruger købte frosne bær, kan koges 1 minut, og herefter blendes til en fin pure.
- Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt vaniljepasta, kærnemælk og tykmælk til æggesnapsen. Tilsæt så jordbærpureen, og rør det hele sammen til en jævn koldskål.
- Riv skallen fint af ½ citron, og pres efterfølgende saften. Tilsæt citronskal og saft gradvist, mens du smager til. Hvor meget du skal bruge, afhænger af hvor søde jordbærene er, så smag dig frem.
- Når du er tilfreds med smagen, er koldskålen klar til servering. Koldskålen skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres kold.
- Server med kammerjunkere og friske jordbær eller topping efter eget valg.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her