Hjemmelavet jordbæris med friske danske jordbær smager bare fantastisk. Den er lækker som en kølende forfriskning på en varm sommerdag eller som en del af en dessertanretning med andre elementer.
Den har en mild lækker jordbærsmag, som både børn og voksne med garanti vil elske, og det er en is vi altid har i fryseren her om sommeren. Isen er lavet på en blanding af fløde og sødmælk, som vi synes giver den helt perfekte konsistens og fedme.

Flere søde sager
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Skyl jordbærene grundigt og skær dem i mindre stykker.500 g jordbær, 40 g sukker
- Kom jordbær og sukker i en gryde og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter til jordbærene er helt møre.
- Tag gryden af varmen, og blend det sammen med en stavblender til du har en helt jævn puré. Lad den køle ned og sæt den derefter i køleskabet.
- Kom korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og varm det op under omrøring til cirka 90 grader.4 dl piskefløde, 4 dl sødmælk, 1 vaniljestang
- Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker.150 g sukker, 6 æggeblommer
- Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt væsken er tilsæt, hældes ismassen tilbage i gryden og sættes på varmen igen.
- Opvarm langsomt ismassen til den når 85 grader. Brug en dejskraber af silikone til at røre i bunden under opvarmningen. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 grader, så den skal af blusset med det samme når temperaturen er nået. Lad den køle ned.
- Kom ismassen (med den tomme vaniljestang) i en plastbøtte med låg og sæt den i køleskabet i minimum 3-4 timer eller gerne til næste dag.
- Når ismassen er helt kold, fjernes den tomme vaniljestang og jordbærpuréen blandes i. Derefter hældes jordbærismassen i ismaskinen, som køres 45-60 minutter. Når tiden er gået, hældes isen i en form, som sættes i fryseren.
- Tag isen ud af fryseren cirka 15 minutter inden servering.