Jordbæris

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Hjemmelavet jordbæris med friske danske jordbær smager bare fantastisk. Den er lækker som en kølende forfriskning på en varm sommerdag eller som en del af en dessertanretning med andre elementer.

Den har en mild lækker jordbærsmag, som både børn og voksne med garanti vil elske, og det er en is vi altid har i fryseren her om sommeren. Isen er lavet på en blanding af fløde og sødmælk, som vi synes giver den helt perfekte konsistens og fedme.

frossen hjemmelavet jordbæris med friske jordbær.

Flere søde sager

Opskrift

Jordbæris

Ingen stemmer endnu
Hjemmelavet is med jordbær er en dejlig sommerdessert, og så er det nemt at lave. Du kan bruge friske jordbær fra haven eller frosne jordbær hvis du hellere vil det.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Nedkøling og frysning 5 timer
Samlet tid 5 timer 15 minutter
Antal8 personer

Ingredienser
 

Jordbærpuré
  • 500 g jordbær
  • 40 g sukker
Ismasse
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 6 æggeblommer

Fremgangsmåde
 

Jordbærpuré
  1. Skyl jordbærene grundigt og skær dem i mindre stykker.
    500 g jordbær, 40 g sukker
  2. Kom jordbær og sukker i en gryde og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter til jordbærene er helt møre.
  3. Tag gryden af varmen, og blend det sammen med en stavblender til du har en helt jævn puré. Lad den køle ned og sæt den derefter i køleskabet.
Ismasse
  1. Kom korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og varm det op under omrøring til cirka 90 grader.
    4 dl piskefløde, 4 dl sødmælk, 1 vaniljestang
  2. Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker.
    150 g sukker, 6 æggeblommer
  3. Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt væsken er tilsæt, hældes ismassen tilbage i gryden og sættes på varmen igen.
  4. Opvarm langsomt ismassen til den når 85 grader. Brug en dejskraber af silikone til at røre i bunden under opvarmningen. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 grader, så den skal af blusset med det samme når temperaturen er nået. Lad den køle ned.
  5. Kom ismassen (med den tomme vaniljestang) i en plastbøtte med låg og sæt den i køleskabet i minimum 3-4 timer eller gerne til næste dag.
  6. Når ismassen er helt kold, fjernes den tomme vaniljestang og jordbærpuréen blandes i. Derefter hældes jordbærismassen i ismaskinen, som køres 45-60 minutter. Når tiden er gået, hældes isen i en form, som sættes i fryseren.
  7. Tag isen ud af fryseren cirka 15 minutter inden servering.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 351kcalKulhydrater: 33gProtein: 6gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.04gKolesterol: 206mgNatrium: 44mgKalium: 228mgFibre: 1gSukker: 31gA-vitamin: 988IUC-vitamin: 37mgCalcium: 121mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Jordbær – Du kan brug både friske og frosne jordbær, begge dele bliver rigtig fint.

Tilberedning

Lav isen uden ismaskineHvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse isen direkte i fryseren og røre godt i den hver halve time indtil den er fast.

Servering

Isen er lækker i en isvaffel eller på en dessertanretning, men den kan også fint spises som den er.
Portionsanretning – Prøv at hælde den næsten ismassen i muffinsforme efter du har kørt den på ismaskinen, så kan du lige vende dem ud på en tallerken og lade dem stå 10 minutter inden den skal serveres, og så har du lækre små portionsanrettede is. De er super fine med lidt friske jordbær på toppen.
 

Video

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
kugle af hjemmelavet jordbæris klar til servering.

Mere hjemmelavet is

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.