Hjemmelavet is med jordbær er en dejlig sommerdessert, og så er det nemt at lave. Du kan bruge friske jordbær fra haven eller frosne jordbær hvis du hellere vil det.
Skyl jordbærene grundigt og skær dem i mindre stykker.
500 g jordbær, 40 g sukker
Kom jordbær og sukker i en gryde og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter til jordbærene er helt møre.
Tag gryden af varmen, og blend det sammen med en stavblender til du har en helt jævn puré. Lad den køle ned og sæt den derefter i køleskabet.
Ismasse
Kom korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og varm det op under omrøring til cirka 90 grader.
4 dl piskefløde, 4 dl sødmælk, 1 vaniljestang
Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker.
150 g sukker, 6 æggeblommer
Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt væsken er tilsæt, hældes ismassen tilbage i gryden og sættes på varmen igen.
Opvarm langsomt ismassen til den når 85 grader. Brug en dejskraber af silikone til at røre i bunden under opvarmningen. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 grader, så den skal af blusset med det samme når temperaturen er nået. Lad den køle ned.
Kom ismassen (med den tomme vaniljestang) i en plastbøtte med låg og sæt den i køleskabet i minimum 3-4 timer eller gerne til næste dag.
Når ismassen er helt kold, fjernes den tomme vaniljestang og jordbærpuréen blandes i. Derefter hældes jordbærismassen i ismaskinen, som køres 45-60 minutter. Når tiden er gået, hældes isen i en form, som sættes i fryseren.
Tag isen ud af fryseren cirka 15 minutter inden servering.
Noter
Ingrediensnoter
Jordbær - Du kan brug både friske og frosne jordbær, begge dele bliver rigtig fint.
Tilberedning
Lav isen uden ismaskine - Hvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse isen direkte i fryseren og røre godt i den hver halve time indtil den er fast.
Servering
Isen er lækker i en isvaffel eller på en dessertanretning, men den kan også fint spises som den er.Portionsanretning - Prøv at hælde den næsten ismassen i muffinsforme efter du har kørt den på ismaskinen, så kan du lige vende dem ud på en tallerken og lade dem stå 10 minutter inden den skal serveres, og så har du lækre små portionsanrettede is. De er super fine med lidt friske jordbær på toppen.