Daimis

5

/5

6 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

6 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hjemmelavet is er noget af det bedste her om sommeren, og en god vaniljeis med daimstykker i, er noget der altid falder i god jord. Vi elsker daimis, og heldigvis er den super nem at lave selv. Læs med her og få vores opskrift.

daim is med daim ved siden af og isske

Hjemmelavet is med daim

Vi elsker virkelig hjemmelavet is, og laver ret mange forskellige slags her i løbet af sommeren. Vi elsker alle is med chokoladestykker i, og særligt når vi taler om daimis.

Daimis er en hjemmelavet vaniljeis med daimstykker i, og den smager altså bare skønt.

Den er dejlig både i en isvaffel som en sommeris i haven, men også som en god dessert for eksempel med nogle friske bær som tilbehør.

Du kender helt sikkert daim, men hvis du ikke gør, så er daim altså tynde stykker af chokolade med en knasende karamelmidte. Det egner sig super godt til is, og man bliver altid populær hos både børn og voksne når desserten står på hjemmelavet daimis.

Hvis du mere er til andre typer af chokoladestykker, kan du selvfølgelig sagtens skifte daim ud med en anden type chokolade.

form med daim is med daim chokolade og isske ved siden af

Flere søde sager


Ingrediensnoter

Daim – Daim kan du finde i de fleste supermarkeder på hylderne med slik. Her er det de store pakker vi har brugt, og så passer en portion is med 4 store pakker daim. Du kan selvfølgelig sagtens bruge mindre pakker, du skal bare gå efter cirka 200 gram til en portion hvis du også er lige så glade for daim som vi er.

Piskefløde og sødmælk – Når vi laver flødeis, er det altid på en blanding af sødmælk og piskefløde. Det giver den perfekte fedme og konsistens til isen.

Vanilje – Vanilje er bare en skøn smag når vi snakker is. Så vi anbefaler helt klart at du kommer vanilje i ismassen. Hvis du ikke har vaniljestænger, kan du bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

Æggeblommer – Der skal æggeblommer i ismassen for at den bliver lækker og cremet.

Hvordan laver man daimis?

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet is, heller ikke hjemmelavet daimis.

Først skal du piske æggeblommer og sukker helt luftigt, og imens skal fløde, mælk og vanilje varmes op. Den varme flødeblanding hældes i en tynd stråle ned i æggesnapsen mens du fortsat pisker, og så hældes blandingen tilbage i gryden.

Ismassen varmes op under omrøring til 85 grader, og tages så af varmen og køler ned. Ismassen skal i køleskabet til den er helt kold, men gerne til næste dag.

Den afkølede ismasse køres på ismaskinen, og til slut tilsættes hakket daim. Du kan gemme noget af daimen og fordele den på toppen af isen, det ser så flot ud.

Nu skal isen bare i fryseren, og så er den klar når den er frosset.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavet daimis i form

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man daimis?

Isen skal opbevares i fryseren. Det er en god ide at tage isen ud cirka 15 minutter før den skal spises så den ikke er helt hård ved servering.

Kan jeg bruge andet end daim?

Ja. Du kan bruge alle andre typer af hakket chokolade til denne opskrift.

Kan jeg lave daimis uden ismaskine?

Ja det kan du faktisk godt. Følg bare samme opskrift, og brug fryseren når du skal fryse isen. Når du laver daimis uden ismaskine, er det vigtigt at du rører i isen cirka hver halve time indtil den er frossen for at undgå for mange iskrystaller i den færdige is.

Andre isopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet is med daimstykker

Tips og tricks til hjemmelavet daimis

  • Gem cirka 1/4 af den hakkede daim, og fordel den på toppen af isen inden den kommes i fryseren. Det ser både flot ud og giver et godt knas.
  • Du kan sagtens bruge denne daimis som del af en islagkage.

Serveringsforslag

  • Server med friske bær.
  • Skær isen i skiver eller server den i kugler i små skåle.
  • Server kugler af isen i isvafler, det er altid et hit hos børnene.

Elsker du daim? Prøv også vores Daim cookies

hjemmelavet daimis i form
Daimis med daim ved siden af og isske

Opskrift på flødeis med daim

Her får du vores opskrift på en nem og lækker hjemmelavet daimis. Det er en is som både børn og voksne elsker, og som du nemt kan forberede i god tid inden du får gæster til middag.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave opskriften, og servere lækker hjemmelavet is for familie og venner.

daim is med daim ved siden af og isske
5 fra 3 stemmer

Daimis

Opskrift på Daimis
Nem og cremet hjemmelavet is med Daim og vanilje. En hjemmelavet daimis er skøn at servere som dessert. Du kan nemt lave isen i god tid, og den vil med garanti være et hit hos børn og voksne.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Køle og frysetid 5 timer
Samlet tid 6 timer 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 441 kcal

Ingredienser

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 2 stænger vanilje
  • 6 æggeblommer
  • 190 g sukker
  • 200 g daim

Sådan gør du

  • Kom sødmælk, piskefløde, korn fra vaniljestængerne samt de tomme vaniljestænger i en gryde og opvarm blandingen til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge.
  • Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt den varme flødeblanding til æggesnapsen i en tynd stråle mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
  • Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring (med en dejskraber af silikone) til ismassen når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.
  • Når ismassen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver endnu bedre af at stå til næste dag. Lad den tomme vaniljestang ligge i ismassen og give smag.
  • Nu skal isen fryses. Fjern vaniljestangen, og hæld massen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen. Hak daim-chokoladen groft. Bland til sidst ¾ af den hakkede daim i isen, kom isen i en form, og drys den sidste hakkede daim på toppen af isen. Dæk isen til, og sæt den i fryseren til den er helt fast.
    Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
  • Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær til eller i isvafler.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 441kcalKulhydrater: 37gProtein: 7gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 275mgNatrium: 58mgKalium: 177mgSukker: 37gA-vitamin: 1308IUC-vitamin: 1mgCalcium: 148mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

4 kommentarer til “Daimis”

  1. 5 stars
    Det er altid den her opskrift jeg bruger når jeg laver is! Jeg har prøvet forskellige af, men kun med den her opskrift får jeg en is der har perfekt konsistens og smagt, hver gang!!

    Svar
    • Tak for din søde besked, hvor er det bare dejligt at du kan lide opskriften, det er også en favorit herhjemme.
      Mvh Tina

      Svar
  2. Hvordan kan det være, at du ikke laver æggesnaps først, og hælder fløde og mælk i, og så varmer det op sammen, så man ikke blander varmt og koldt?

    Svar
    • Hej Charlotte

      Det er for at undgå at æggene koagulerer. Man skal ikke være så opmærksom på temperaturen før æggene kommer i, og på den måde sikrer man at man ikke får en gang røræg i sin is. Det er sådan jeg altid laver is, men hvis du er meget obs på tempetaturen, eller måske laver den i en thermomixer eller lignende hvor temperaturen kan indstilles helt præcist, så kan du sagtens gøre det på den anden måde.

      Mvh Tina

      Svar
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.