Hjemmelavet is er noget af det bedste her om sommeren, og en god vaniljeis med daimstykker i, er noget der altid falder i god jord. Vi elsker daimis, og heldigvis er den super nem at lave selv. Læs med her og få vores opskrift.
Hjemmelavet is med daim
Vi elsker virkelig hjemmelavet is, og laver ret mange forskellige slags her i løbet af sommeren. Vi elsker alle is med chokoladestykker i, og særligt når vi taler om daimis.
Daimis er en hjemmelavet vaniljeis med daimstykker i, og den smager altså bare skønt.
Den er dejlig både i en isvaffel som en sommeris i haven, men også som en god dessert for eksempel med nogle friske bær som tilbehør.
Du kender helt sikkert daim, men hvis du ikke gør, så er daim altså tynde stykker af chokolade med en knasende karamelmidte. Det egner sig super godt til is, og man bliver altid populær hos både børn og voksne når desserten står på hjemmelavet daimis.
Hvis du mere er til andre typer af chokoladestykker, kan du selvfølgelig sagtens skifte daim ud med en anden type chokolade.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Daim – Daim kan du finde i de fleste supermarkeder på hylderne med slik. Her er det de store pakker vi har brugt, og så passer en portion is med 4 store pakker daim. Du kan selvfølgelig sagtens bruge mindre pakker, du skal bare gå efter cirka 200 gram til en portion hvis du også er lige så glade for daim som vi er.
Piskefløde og sødmælk – Når vi laver flødeis, er det altid på en blanding af sødmælk og piskefløde. Det giver den perfekte fedme og konsistens til isen.
Vanilje – Vanilje er bare en skøn smag når vi snakker is. Så vi anbefaler helt klart at du kommer vanilje i ismassen. Hvis du ikke har vaniljestænger, kan du bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.
Æggeblommer – Der skal æggeblommer i ismassen for at den bliver lækker og cremet.
Hvordan laver man daimis?
Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet is, heller ikke hjemmelavet daimis.
Først skal du piske æggeblommer og sukker helt luftigt, og imens skal fløde, mælk og vanilje varmes op. Den varme flødeblanding hældes i en tynd stråle ned i æggesnapsen mens du fortsat pisker, og så hældes blandingen tilbage i gryden.
Ismassen varmes op under omrøring til 85 grader, og tages så af varmen og køler ned. Ismassen skal i køleskabet til den er helt kold, men gerne til næste dag.
Den afkølede ismasse køres på ismaskinen, og til slut tilsættes hakket daim. Du kan gemme noget af daimen og fordele den på toppen af isen, det ser så flot ud.
Nu skal isen bare i fryseren, og så er den klar når den er frosset.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Isen skal opbevares i fryseren. Det er en god ide at tage isen ud cirka 15 minutter før den skal spises så den ikke er helt hård ved servering.
Ja. Du kan bruge alle andre typer af hakket chokolade til denne opskrift.
Ja det kan du faktisk godt. Følg bare samme opskrift, og brug fryseren når du skal fryse isen. Når du laver daimis uden ismaskine, er det vigtigt at du rører i isen cirka hver halve time indtil den er frossen for at undgå for mange iskrystaller i den færdige is.
Andre isopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til hjemmelavet daimis
- Gem cirka 1/4 af den hakkede daim, og fordel den på toppen af isen inden den kommes i fryseren. Det ser både flot ud og giver et godt knas.
- Du kan sagtens bruge denne daimis som del af en islagkage.
Serveringsforslag
- Server med friske bær.
- Skær isen i skiver eller server den i kugler i små skåle.
- Server kugler af isen i isvafler, det er altid et hit hos børnene.
Elsker du daim? Prøv også vores Daim cookies
Opskrift på flødeis med daim
Her får du vores opskrift på en nem og lækker hjemmelavet daimis. Det er en is som både børn og voksne elsker, og som du nemt kan forberede i god tid inden du får gæster til middag.
Vi håber du får lyst til at prøve at lave opskriften, og servere lækker hjemmelavet is for familie og venner.
Daimis
Udstyr
Ingredienser
- 4 dl piskefløde
- 4 dl sødmælk
- 2 stænger vanilje
- 6 æggeblommer
- 190 g sukker
- 200 g daim
Sådan gør du
- Kom sødmælk, piskefløde, korn fra vaniljestængerne samt de tomme vaniljestænger i en gryde og opvarm blandingen til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge.
- Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt den varme flødeblanding til æggesnapsen i en tynd stråle mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
- Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring (med en dejskraber af silikone) til ismassen når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.
- Når ismassen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver endnu bedre af at stå til næste dag. Lad den tomme vaniljestang ligge i ismassen og give smag.
- Nu skal isen fryses. Fjern vaniljestangen, og hæld massen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen. Hak daim-chokoladen groft. Bland til sidst ¾ af den hakkede daim i isen, kom isen i en form, og drys den sidste hakkede daim på toppen af isen. Dæk isen til, og sæt den i fryseren til den er helt fast.Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
- Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær til eller i isvafler.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Det er altid den her opskrift jeg bruger når jeg laver is! Jeg har prøvet forskellige af, men kun med den her opskrift får jeg en is der har perfekt konsistens og smagt, hver gang!!
Tak for din søde besked, hvor er det bare dejligt at du kan lide opskriften, det er også en favorit herhjemme.
Mvh Tina
Hvordan kan det være, at du ikke laver æggesnaps først, og hælder fløde og mælk i, og så varmer det op sammen, så man ikke blander varmt og koldt?
Hej Charlotte
Det er for at undgå at æggene koagulerer. Man skal ikke være så opmærksom på temperaturen før æggene kommer i, og på den måde sikrer man at man ikke får en gang røræg i sin is. Det er sådan jeg altid laver is, men hvis du er meget obs på tempetaturen, eller måske laver den i en thermomixer eller lignende hvor temperaturen kan indstilles helt præcist, så kan du sagtens gøre det på den anden måde.
Mvh Tina