Madformadelskere / Is / Vaniljeis

Vaniljeis

4

/5

6 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4

/5

6 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker en god vaniljeis til dessert, for eksempel sammen med nogle friske bær eller et stykke hjemmebagt kage. En hjemmelavet vaniljeis skal være cremet og silkeblød. Præcis sådan er denne vaniljeis. Og det er faktisk ikke svært at lave, følg bare denne opskrift.

Opskrift på hjemmelavet vaniljeis

Den perfekte dessert med vaniljeis

Uanset hvornår på året du skal servere dessert, så er vaniljeis en lækker komponent, som de fleste mennesker elsker. Det gælder både børn og voksne. Om sommeren kan du servere den med friske bær eller rabarbersnitter, mens den om vinteren er lækker med et stykke brownie eller en tyk saltkaramel.

Hvordan laver man hjemmelavet vaniljeis?

Det er slet ikke så svært som mange tror at lave sin egen is. Især ikke hvis du anskaffer dig en ismaskine (reklamelink). Alt du skal bruge til isen er:

 • Æggeblommer, jeg bruger pasturiserede.
 • Sukker
 • Sødmælk
 • Piskefløde
 • Vanilje, en lækker fed vaniljestang eller 1 tsk vaniljepasta.

Det første du gør, er at piske æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Herefter blandes sødmælk, piskefløde og vanilje i, og massen legeres i en gryde. Den skal varmes op til 82 grader under omrøring.

Herefter køles ismassen ned i køleskabet inden den skal fryses.

Vi fryser den cirka 60 minutter i ismaskinen inden den kommer i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du fryseren den på 3-4 timer i fryseren. Rør i isen hver halve time til den er frosset, for at undgå for mange iskrystaller, hvis du laver is uden ismaskine.

Lækker hjemmelavet vaniljeis serveret med jordbær

Hjemmelavet is med eller uden ismaskine

Du kan lave denne is med eller uden ismaskine. Vi synes klart den bliver bedst i ismaskinen. Vi har en Wilfa (reklamelink), som vi er meget glade for.

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du komme ismassen i en form eller plastbøtte, og røre i isen hver halve time de første 3-4 timer.

Vaniljeis opskrift

Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet vaniljeis. Den er ret nem at lave, og så smager den fantastisk.

Det vigtigste er temperaturen når du skal legere ismassen, her anbefaler vi at du bruger et termometer, så du kan se når ismassen er præcis 82 grader.

Nem opskrift på hjemmelavet vaniljeis
4 fra 4 stemmer

Vaniljeis opskrift

Nem og cremet hjemmelavet is med vanilje
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Køle og frysetid 5 t
Samlet tid 6 t 15 min
Ret Dessert, Is
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 391 kcal

Ingredienser

 • 6 æggeblommer
 • 190 g sukker
 • 4 dl sødmælk
 • 4 dl piskefløde
 • 1 vaniljestang

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
 • Bland æggesnapsen, kornene fra vaniljestangen, mælk, fløde og den tomme vaniljestang sammen i en gryde. Varm ismassen op under omrøring til den når 82 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.
 • Når massen når 82 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbøtte og stilles på køl til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer. Lad den tomme vaniljestang ligge i og give smag.
 • Nu skal isen fryses. Fjern vaniljestangen, og hæld massen igennem en fintmasket si. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren.
  Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
 • Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær eller brownie.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Kalorier: 391kcalKulhydrater: 37gProtein: 4gFedt: 26gMættet fedt: 16gKolesterol: 108mgNatrium: 57mgKalium: 143mgSukker: 35gA-vitamin: 1062IUC-vitamin: 1mgCalcium: 123mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hjemmelavet is, Vaniljeis
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag

 • Server med friske bær eller en rabarberkompot.
 • Server til et stykke brownie.
 • Spis med en lækker saltkaramel sauce på toppen.
 • Lad ungerne selv pynte deres is med saucer og krymmel, det er altid et hit herhjemme.
 • Spis i pandekager med hjemmelavet syltetøj.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.