Populært:

Vaniljeis

5

/5

6 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

6 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker en god vaniljeis til dessert, for eksempel sammen med nogle friske bær eller et stykke hjemmebagt kage. En hjemmelavet vaniljeis skal være cremet og silkeblød. Præcis sådan er denne vaniljeis. Og det er faktisk ikke svært at lave, følg bare denne opskrift.

hjemmelavet vaniljeis i form med danske jordbær og isvafler ved siden af

Den perfekte dessert med vaniljeis

Uanset hvornår på året du skal servere dessert, så er vaniljeis en lækker komponent, som de fleste mennesker elsker. Det gælder både børn og voksne.

Om sommeren kan du servere den med friske bær eller rabarbersnitter, mens den om vinteren er lækker med et stykke brownie eller en tyk saltkaramel.

Du kan lave denne is med eller uden ismaskine. Vi synes klart den bliver bedst i ismaskinen. Vi har en ismaskine fra Wilfa (reklamelink), som vi er meget glade for. Den har efterhånden kørt upåklageligt i rigtig mange år.

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du komme ismassen i en form eller plastbøtte, og røre i isen hver halve time de første 3-4 timer for at undgå alt for mange iskrystaller. Det er svært at undgå helt når man laver is uden ismaskine.

hjemmelavet vaniljeis med friske danske jordbær

Ingrediensnoter

Æggeblommer – Du kan bruge friske eller pasturiserede.

Sukker – Helt almindeligt hvidt sukker

Piskefløde og sødmælk – Jeg bruger en blanding på halvt af hver, det giver den helt perfekte konsistens og fedme i sidste ende.

Vanilje – Det er jo nok den vigtigste ingrediens når man laver hjemmelavet vaniljeis. Brug en lækker fed vaniljestang, eller alternativt vaniljepasta.

Hvordan laver man hjemmelavet vaniljeis?

Det er slet ikke så svært som mange tror at lave sin egen is. Især ikke hvis du anskaffer dig en ismaskine (reklamelink).

Det første du gør, er at piske æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Samtidig lunes en blanding af sødmælk, piskefløde og vanilje til lige under kogepunktet. Den varme flødeblanding piskes i æggesnapsen i en tynd stråle, og det hele hældes så tilbage i gryden. Nu skal ismassen legeres. Den skal varmes op til 85 grader under omrøring. Brug et termometer!

Herefter køles ismassen ned og sættes i køleskabet inden den skal fryses.

Vi fryser den cirka 60 minutter i ismaskinen inden den kommer i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse den på 3-4 timer i fryseren. Rør i isen hver halve time til den er frosset, for at undgå for mange iskrystaller.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavet vaniljeis med jordbær og isvafler

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man vaniljeis?

Når isen er kørt på ismaskinen skal den direkte i fryseren. Her kan den opbevares indtil den skal serveres.

Kan jeg tilsætte andre smage?

Ja! Du kan se opskriften her som en grundopskrift og tilsætte hakket chokolade eller andre lækre smage.

Hvordan serverer jeg vaniljeis?

Du kan servere isen som den er i små skåle eventuelt med friske bær og Chokoladesovs til. Du kan også servere den til en Brownie, en Rabarberkage eller i en kold Rabarbersuppe.

Kan jeg lave denne vaniljeis uden ismaskine?

Vi anbefaler at bruge en ismaskine når du laver en is som denne. Det bliver bare bedst. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du røre i ismassen hver halve time mens den indfryses i fryseren.

Andre desserter du måske vil synes om

hjemmelavet vaniljeis med kugle af vaniljeis og jordbær

Tips og tricks til hjemmelavet vaniljeis

  • Lav ismassen i godt tid. Den er godt af at stå et døgn i køleskabet og trække smag inden den køres på ismaskinen.
  • Tilsæt for eksempel hakket chokolade som toblerone eller daim til ismassen. Det giver knas og en god smag.

Serveringsforslag

  • Server med friske bær eller en rabarberkompot.
  • Server til et stykke brownie.
  • Spis med en lækker saltkaramel sauce på toppen.
  • Lad ungerne selv pynte deres is med saucer og krymmel, det er altid et hit herhjemme.
  • Spis i pandekager med hjemmelavet syltetøj.

Prøv at servere vaniljeisen på en lun Brownie

form med hjemmelavet vaniljeis med friske jordbær og isvafler
kugle af hjemmelavet vaniljeis

Opskrift på hjemmelavet vaniljeis

Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet vaniljeis. Den er ret nem at lave, og så smager den fantastisk. Det vigtigste er temperaturen når du skal legere ismassen, her anbefaler vi at du bruger et termometer, så du kan se når ismassen er præcis 85 grader.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en lækker is for din familie. Det er altid et hit herhjemme i hvert fald.

hjemmelavet vaniljeis i form med danske jordbær og isvafler ved siden af
5 fra 5 stemmer

Vaniljeis

Opskrift på vaniljeis
Nem og cremet hjemmelavet is med vanilje. En hjemmelavet vaniljeis er skøn at servere som dessert med en chokolade eller karamel sauce, eller ovenpå et stykke brownie eller æblekage. Du kan nemt lave isen i god tid, og den vil med garanti være et hit hos børn og voksne.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Køle og frysetid 5 timer
Samlet tid 6 timer 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 441 kcal

Ingredienser

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 2 stænger vanilje
  • 6 æggeblommer
  • 190 g sukker

Sådan gør du

  • Kom sødmælk, piskefløde, korn fra vaniljestængerne og de tomme vaniljestænger i en gryde og opvarm væsken til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge, men tages af lige før kogepunktet.
  • Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt den varme flødeblanding til æggesnapsen lidt af gangen mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
  • Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring til den når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen.
  • Når massen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver kun bedre af at stå til næste dag. Lad den tomme vaniljestang ligge i og give smag.
  • Nu skal isen fryses. Fjern vaniljestangen, og hæld massen igennem en si og over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren.
    Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
  • Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær eller brownie.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 441kcalKulhydrater: 37gProtein: 7gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 275mgNatrium: 58mgKalium: 177mgSukker: 37gA-vitamin: 1308IUC-vitamin: 1mgCalcium: 148mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af hjemmelavet is

Opskrift på hjemmelavet vaniljeis
Lækker hjemmelavet vaniljeis serveret med jordbær

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 18. maj 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.