Hjem » Kager » Rabarbersnitter med æble

Rabarbersnitter med æble

Hvis du leder du efter den bedste opskrift på rabarbersnitter, så kan du finde opskriften lige her! De her rabarbersnitter med æble og crumble vil begejstre din familie og dine venner. De smager helt fantastisk, og de er virkelig nemme at lave. Så hvis du står og mangler en opskrift på en nem dessert med rabarber, så læs med her.

Opskrift på rabarbersnitter med crumble og æble

Snitter med rabarber

Det er sæson for rabarber, og vi har dem i overflod! De her snitter med rabarber og æble, er egentlig blevet til på bagrund af oprydning i køkkenet. Jeg havde et par æbler liggende i frugtskålen, og haven bugner som sagt af rabarber. Så det blev til en hurtig crumble, der i øvrigt kan bruges til meget andet, og så en kombination af rabarber og æbler.

Den sad lige i skabet! Perfekt kombination af sødt og syrligt, sammen med en knasende sprød crumble. vi er tossede med dem, og det er ungerne også! Første fad blev testet hos mine forældre der også gav dem en tommel op. De passer helt perfekt til en kop kaffe som en nem lille eftermiddagskage.

Rabarbersnitter med æble og crumble stabet på en tallerken

Hvordan laver man rabarbersnitter med æble?

Som jeg skrev før, så er det virkelig nemt at lave de her lækre rabarbersnitter med æble. Det første man gør, er at forberede fyldet, så det kan stå og trække i mens man laver crumblen. Det er forholdsvis få ingredienser man skal bruge.

  • Rabarber
  • Æble
  • Citronsaft
  • Sukker
  • En smule Maizena
  • Mel
  • Havregryn
  • Salt
  • Bagepulver
  • Smør
  • Vanilje

Ovnen forvarmes til 180 grader alm. ovn. Derefter forberedes fyldet. Æble og rabarberstykkerne drysses med sukker, der tilsættes citronsaft og maizena for at jævne saften en smule. Det skal nu trække i mens man forbereder den crumble der danner bunden, og som skal drysses på toppen.

De tørre ingredienser til crumblen blandes godt sammen, og derefter hældes det smeltede smør samt vanilje i. Det hele blandes sammen til en smuldrende masse. Derefter fyldes det meste af crumblen i et fad foret med bagepapir (23×23 cm), crumblen trykkes en smule sammen. Fyldet kommes på, og afsluttende drysses det sidste crumble ud over.

Nu er det klar til at komme i ovnen og bage til det er gyldent i overfladen. det plejer at tage en lille times tid.

Når det er bagt færdigt skal det køle af. Når det er kølet helt af kan den skæres ud i snitter og efterfølgende opbevares på køl til de serveres.

Close up af rabarbersnitter med æble

Rabarbersnitter med æble opskrift

Her kommer vores opskrift på en hurtig, og lækker snitte med rabarber og æble. Den passer helt perfekt som en lækker dessert til kaffen. Eller bare som en lille kage til ungerne når de trænger til noget sødt. Vi håber i får lyst til at bruge nogle af rabarberne fra Jeres have til at prøve opskriften.

Opskrift på rabarbersnitter med æble og crumble på toppen
4.75 fra 4 stemmer

Rabarbersnitter med æble

Snitter med rabarber, æblestykker og en lækker sprød crumble.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 5 min
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Antal 9 Snitter
Kalorier 321 kcal

Ingredienser

Fyld:

  • 250 g æble, skåret i tern. Svarende til ca. 2 æbler.
  • 200 g rabarber, skåret i stykker á 0,5 cm
  • 1 spsk citronsaft
  • 80 g sukker
  • 1 spsk maizenamel

Crumble:

  • 190 g hvedemel
  • 130 g havregryn, finvalset, grovvalset kan også bruges
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 170 g smør, smeltet
  • 1 stk vaniljestang, Kornene heraf, eller 2 tsk vaniljepasta eller essens

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til ovnen til 180 grader.
  • Start med at forberede fyldet. Stykkerne af æbler og rabarber kommes i en stor skål. Tilsæt sukker, citron samt maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække 5 – 10 minutter.
    Rabarber og æble trækker med citron, sukker og maizena
  • I mens rabarber og æble trækker, forberedes crumblen.
  • Mel, havregryn, sukker, salt samt bagepulver kommes i en stor skål og blandes grundigt.
  • Vaniljekornene røres ud i det smeltede smør. Hæld der efter det smeltede smør sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.
  • Find et ildfast fad frem. (23×23 cm) For det med bagepapir. Kom ¾ af crumblen i formen og tryk den let sammen. Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ¼ af crumblen ud over fyldet.
    Rabarbersnitter der er klar til at komme i ovnen
  • Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Bag den i Ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød..
    Rabarbersnitter der er bagt i ovnen, og er klar til at skære ud
  • Tag fadet ud og lad det køle helt af, før snitterne skæres ud. Der bliver 9 store snitter af portionen, hvis du skærer 3×3 snitter på hver led. Hvis du synes de er for store, kan du lave 12 mindre snitter ved at skære 4×4 på hvert led.

Nutrition

Kalorier: 321kcalKulhydrater: 43gProtein: 3gFedt: 16gMættet fedt: 10gKolesterol: 41mgNatrium: 154mgKalium: 131mgFibre: 2gSukker: 23gA-vitamin: 510IUC-vitamin: 3mgCalcium: 33mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æble, crumble, Rabarber
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Kanelsnegle i fad eller Citronsnitter

Serveringsforslag

  • Server til en kop kaffe til eftermiddagshygge.
  • Server som dessert med en kugle vaniljeis til.
  • Skær dem ud til mini-snitter og server dem til kagetapas.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

3 kommentarer til “Rabarbersnitter med æble”

  1. Har endnu ikke prøvet din opskrift, men tænker at gære brug af den i næste måned. Har dog lige et par spørgsmål :
    1. Kan man evt bruge frosne bær.
    2. Har du prøvet at fryse den når den et bagt og så varme den op i optøet tilstand.

    Svar
    • Halløj 🙂

      Jeg tror sagtens du kan bruge frosne bær, de skal nok bare tø lidt op inden de kommer på, ellers tror jeg ikke de når at blive tilberedt ordentligt.
      Vi har ikke prøvet at fryse den ned og så varme den op igen, men det burde man kunne! Du må da meget gerne melde tilbage hvis du prøver det!

      De bedste hilsner

      Rasmus & Tina

      Svar
      • Tak for hurtig svar.
        Skal nok give en tilbagemelding, hvis jeg får brug for at frysebog bagefter optø den.
        God sommer

        Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.