Madformadelskere / Søde sager / Kager / Rabarbersnitter med æble

Rabarbersnitter med æble

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


De her rabarbersnitter med æble og crumble vil begejstre din familie og dine venner. De smager helt fantastisk, og de er virkelig nemme at lave.

rabarbersnitter med æble og crumble på tallerken.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtig kage – Det er virkelig en nem opskrift, så her kan de fleste være med, og den tager ikke lang tid at forberede.
    Kan laves på forhånd – De kagen skal på køl inden den skæres ud, kan den fint laves på forhånd.

    Læseranbefaling

    Ingrediensnoter

    Her ser du de ingredienser du skal finde frem for at kunne lave opskriften.

    ingredienserne til rabarbersnitter med æble.

    Rabarber – Du kan bruge de rabarber du har i haven eller købe nogen i supermarkedet. Du kan også godt bruge frosne rabarber, det er en god ide lige at lade dem to lidt op og dryppe af i en si inden de kommes i.

    Maizena – Eller majsstivelse af et andet mærke. Det er for lige at jævne væsken lidt der vil komme fra frugten. Hvis du springer det over bliver fyldet for vådt.

    Smør – Brug rigtig smør, det kan smages. Vi har her brugt helt almindeligt saltet smør.

    Alternative ingredienser

    Frugt og bær – Du kan fint lave disse snitter med andre typer af frugt eller bær, prøv for eksempel som lækre jordbærsnitter.

    Hvordan laver man rabarbersnitter med æble?

    Det er ikke svært at lave disse lækre snitter, og det tager ikke så lang tid at forberede dem til ovnen.

    Ovnen forvarmes til 180 grader almindelig over- og undervarme, og samtidig forberedes fyldet. Æble og rabarberstykkerne drysses med sukker, der tilsættes citronsaft og maizena for at jævne saften en smule. Det skal nu trække i mens man forbereder den crumble der danner bunden, og som skal drysses på toppen.

    sådan laver du crumble og samler rabarbersnitterne inden de bages.
    1. De tørre ingredienser til crumblen blandes godt sammen, og derefter hældes det smeltede smør samt vanilje i. Det hele blandes sammen til en smuldrende masse.
    2. Derefter fyldes det meste af crumblen i et fad foret med bagepapir (23×23 cm), crumblen trykkes en smule sammen.
    3. Fyldet kommes på.
    4. Afsluttende drysses det sidste crumble ud over.

      Nu er den klar til at komme i ovnen og bage til det er gyldent i overfladen. det plejer at tage cirka 50 minutter.

      Når kagen er bagt færdig, skal den køle af. Når den er kølet helt af kan den skæres ud i snitter og efterfølgende opbevares på køl til de serveres.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Servering – Server til en kop kaffe til eftermiddagshygge eller som dessert med en kugle vaniljeis eller creme fraiche til. De er også lækre i små minisnitter og til kagetapas.

    lækre rabarbersnitter med æble på serveringsfad.

    Flere rabarberkager

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarbersnitter med æble og crumble på tallerken.
    4.86 fra 7 stemmer

    Rabarbersnitter med æble

    Snitter med rabarber, æblestykker og en lækker sprød crumble på toppen. Skær dem ud og server dem med vaniljeis eller creme fraiche som dessert eller som et dejligt stykke kage til kaffen.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 50 minutter
    Samlet tid 1 time 5 minutter
    Ret Kage
    Køkken Dansk
    Antal 9 Snitter
    Kalorier 324 kcal

    Ingredienser

    Fyld

    • 200 g rabarber
    • 250 g æbler
    • 1 spsk citronsaft
    • 80 g sukker
    • 1 spsk maizena

    Crumble

    • 190 g hvedemel
    • 130 g havregryn
    • 100 g sukker
    • ¼ tsk salt
    • ½ tsk bagepulver
    • 170 g smør
    • 1 vaniljestang

    Sådan gør du

    • Forvarm ovnen til ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
    • Skær rabarberne i skiver på cirka 0,5 cm og skær æblerne i små tern.
      200 g rabarber, 250 g æbler
    • Kom rabarber og æble i en skål og tilsæt sukker, citron og maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække 5 – 10 minutter.
      1 spsk citronsaft, 80 g sukker, 1 spsk maizena
    • I mens forberedes crumblen. Bland mel, havregryn, sukker, salt og bagepulver grundigt sammen i en stor skål.
      190 g hvedemel, 130 g havregryn, 100 g sukker, ¼ tsk salt, ½ tsk bagepulver
    • Smelt smørret og rør kornene fra vaniljestangen ud i smørret. Hæld der efter det smeltede smør sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.
      170 g smør, 1 vaniljestang
    • Find et ildfast fad på cirka (23×23 cm), og for det med bagepapir. Kom ¾ af crumblen i formen og tryk den sammen. Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ¼ af crumblen ud over fyldet.
    • Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Bag den i ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød..
    • Tag fadet ud og lad det køle helt af, før du skærer snitterne ud.

    Tips og noter

    1. Antal Der bliver 9 store snitter af portionen, hvis du skærer 3×3 snitter på hver led. Hvis du synes de er for store, kan du lave 16 mindre snitter ved at skære 4×4 på hvert led.
    2. Servering – Server som de er til en kop kaffe eller te eller server dem med en kugle vaniljis eller creme fraiche som en lækker dessert.
    3. Opbevaring – Opbevar rabarbersnitterne i køleskabet indtil de skal serveres. Her kan de fint holde sig nogle dage hvis du er pakket i lufttæt emballage.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1snitteKalorier: 324kcalKulhydrater: 44gProtein: 3gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 41mgNatrium: 216mgKalium: 133mgFibre: 2gSukker: 23gA-vitamin: 510IUC-vitamin: 4mgCalcium: 45mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. maj 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    7 kommentarer til “Rabarbersnitter med æble”

    1. Har endnu ikke prøvet din opskrift, men tænker at gære brug af den i næste måned. Har dog lige et par spørgsmål :
      1. Kan man evt bruge frosne bær.
      2. Har du prøvet at fryse den når den et bagt og så varme den op i optøet tilstand.

      Svar
      • Halløj 🙂

        Jeg tror sagtens du kan bruge frosne bær, de skal nok bare tø lidt op inden de kommer på, ellers tror jeg ikke de når at blive tilberedt ordentligt.
        Vi har ikke prøvet at fryse den ned og så varme den op igen, men det burde man kunne! Du må da meget gerne melde tilbage hvis du prøver det!

        De bedste hilsner

        Rasmus & Tina

        Svar
        • Tak for hurtig svar.
          Skal nok give en tilbagemelding, hvis jeg får brug for at frysebog bagefter optø den.
          God sommer

          Svar
    2. Hej
      Den smager SÅ skønt. Men nu er rabarbersæsonen væk og det er æble tid, har du prøvet kun at lave den med æbler?

      Svar
      • Hej Sarah
        Tak for din kommentar, vi er glade for at du kan lide opskriften.
        Jeg har endnu ikke lavet den kun med æble, men jeg vil da prøve her i løbet af ugen. Jeg er sikker på at det også bliver super lækkert!
        Mvh Tina

        Svar
    3. 5 stars
      Hej Rasmus,
      Virkeligt lækker snitte!
      14. Oktober og jeg har stadigt friske fine rabarber i have 😳.
      Blev serveret som dessert i går (må indrømme at jeg brugte alternativer til mel og sukker ingredienserne, men den blev yderst lækker stadigt👍🏻).
      Glemte at tage billede men din fremgangsmåde og forklaring er super og nem at tilgå! Tak for lækker inspiration!
      Hilsner Britta

      Svar
      • Hej Britta.

        Dejligt at du kunne lide opskriften, og fedt at du gjorde den til din egen opskrift uden mel og sukker 🙂
        Vores opskrifter er lige netop til inspiration, så det gør mig glad at høre kunne bruge vores som udgangspunkt for din egen.

        De bedste hilsner

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
    4.86 from 7 votes (6 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.