De her rabarbersnitter med æble og crumble vil begejstre din familie og dine venner. De smager helt fantastisk, og de er virkelig nemme at lave.

Flere søde sager
Opskriften er god fordi
Nem og hurtig kage – Det er virkelig en nem opskrift, så her kan de fleste være med, og den tager ikke lang tid at forberede.
Kan laves på forhånd – De kagen skal på køl inden den skæres ud, kan den fint laves på forhånd.
Læseranbefaling
“Virkeligt lækker snitte! 14. Oktober og jeg har stadigt friske fine rabarber i have 😳. Blev serveret som dessert i går (må indrømme at jeg brugte alternativer til mel og sukker ingredienserne, men den blev yderst lækker stadigt👍🏻).”
– Britta –
Ingrediensnoter
Her ser du de ingredienser du skal finde frem for at kunne lave opskriften.
Rabarber – Du kan bruge de rabarber du har i haven eller købe nogen i supermarkedet. Du kan også godt bruge frosne rabarber, det er en god ide lige at lade dem to lidt op og dryppe af i en si inden de kommes i.
Maizena – Eller majsstivelse af et andet mærke. Det er for lige at jævne væsken lidt der vil komme fra frugten. Hvis du springer det over bliver fyldet for vådt.
Smør – Brug rigtig smør, det kan smages. Vi har her brugt helt almindeligt saltet smør.
Alternative ingredienser
Frugt og bær – Du kan fint lave disse snitter med andre typer af frugt eller bær, prøv for eksempel som lækre jordbærsnitter.
Hvordan laver man rabarbersnitter med æble?
Det er ikke svært at lave disse lækre snitter, og det tager ikke så lang tid at forberede dem til ovnen.
Ovnen forvarmes til 180 grader almindelig over- og undervarme, og samtidig forberedes fyldet. Æble og rabarberstykkerne drysses med sukker, der tilsættes citronsaft og maizena for at jævne saften en smule. Det skal nu trække i mens man forbereder den crumble der danner bunden, og som skal drysses på toppen.
- De tørre ingredienser til crumblen blandes godt sammen, og derefter hældes det smeltede smør samt vanilje i. Det hele blandes sammen til en smuldrende masse.
- Derefter fyldes det meste af crumblen i et fad foret med bagepapir (23×23 cm), crumblen trykkes en smule sammen.
- Fyldet kommes på.
- Afsluttende drysses det sidste crumble ud over.
Nu er den klar til at komme i ovnen og bage til det er gyldent i overfladen. det plejer at tage cirka 50 minutter.
Når kagen er bagt færdig, skal den køle af. Når den er kølet helt af kan den skæres ud i snitter og efterfølgende opbevares på køl til de serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Servering – Server til en kop kaffe til eftermiddagshygge eller som dessert med en kugle vaniljeis eller creme fraiche til. De er også lækre i små minisnitter og til kagetapas.

Rabarbersnitter med æble
Ingredienser
Fyld
- 200 g rabarber
- 250 g æbler
- 1 spsk citronsaft
- 80 g sukker
- 1 spsk maizena
Crumble
- 190 g hvedemel
- 130 g havregryn
- 100 g sukker
- ¼ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 170 g smør
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Skær rabarberne i skiver på cirka 0,5 cm og skær æblerne i små tern.200 g rabarber, 250 g æbler
- Kom rabarber og æble i en skål og tilsæt sukker, citron og maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække 5 – 10 minutter.1 spsk citronsaft, 80 g sukker, 1 spsk maizena
- I mens forberedes crumblen. Bland mel, havregryn, sukker, salt og bagepulver grundigt sammen i en stor skål.190 g hvedemel, 130 g havregryn, 100 g sukker, ¼ tsk salt, ½ tsk bagepulver
- Smelt smørret og rør kornene fra vaniljestangen ud i smørret. Hæld der efter det smeltede smør sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.170 g smør, 1 vaniljestang
- Find et ildfast fad på cirka (23×23 cm), og for det med bagepapir. Kom ¾ af crumblen i formen og tryk den sammen. Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ¼ af crumblen ud over fyldet.
- Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Bag den i ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød..
- Tag fadet ud og lad det køle helt af, før du skærer snitterne ud.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. maj 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Har endnu ikke prøvet din opskrift, men tænker at gære brug af den i næste måned. Har dog lige et par spørgsmål :
1. Kan man evt bruge frosne bær.
2. Har du prøvet at fryse den når den et bagt og så varme den op i optøet tilstand.
Halløj 🙂
Jeg tror sagtens du kan bruge frosne bær, de skal nok bare tø lidt op inden de kommer på, ellers tror jeg ikke de når at blive tilberedt ordentligt.
Vi har ikke prøvet at fryse den ned og så varme den op igen, men det burde man kunne! Du må da meget gerne melde tilbage hvis du prøver det!
De bedste hilsner
Rasmus & Tina
Tak for hurtig svar.
Skal nok give en tilbagemelding, hvis jeg får brug for at frysebog bagefter optø den.
God sommer
Hej
Den smager SÅ skønt. Men nu er rabarbersæsonen væk og det er æble tid, har du prøvet kun at lave den med æbler?
Hej Sarah
Tak for din kommentar, vi er glade for at du kan lide opskriften.
Jeg har endnu ikke lavet den kun med æble, men jeg vil da prøve her i løbet af ugen. Jeg er sikker på at det også bliver super lækkert!
Mvh Tina
Hej Rasmus,
Virkeligt lækker snitte!
14. Oktober og jeg har stadigt friske fine rabarber i have 😳.
Blev serveret som dessert i går (må indrømme at jeg brugte alternativer til mel og sukker ingredienserne, men den blev yderst lækker stadigt👍🏻).
Glemte at tage billede men din fremgangsmåde og forklaring er super og nem at tilgå! Tak for lækker inspiration!
Hilsner Britta
Hej Britta.
Dejligt at du kunne lide opskriften, og fedt at du gjorde den til din egen opskrift uden mel og sukker 🙂
Vores opskrifter er lige netop til inspiration, så det gør mig glad at høre kunne bruge vores som udgangspunkt for din egen.
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere