Rabarbersnitter med æble

Hvis du leder du efter den bedste opskrift på rabarbersnitter, så kan du finde opskriften lige her! De her rabarbersnitter med æble og crumble vil begejstre din familie og dine venner. De smager helt fantastisk, og de er virkelig nemme at lave. Så hvis du står og mangler en opskrift på en nem dessert med rabarber, så læs med her.

Opskrift på rabarbersnitter med crumble og æble

Snitter med rabarber

Det er sæson for rabarber, og vi har dem i overflod! De her snitter med rabarber og æble, er egentlig blevet til på bagrund af oprydning i køkkenet. Jeg havde et par æbler liggende i frugtskålen, og haven bugner som sagt af rabarber. Så det blev til en hurtig crumble, der i øvrigt kan bruges til meget andet, og så en kombination af rabarber og æbler.

Den sad lige i skabet! Perfekt kombination af sødt og syrligt, sammen med en knasende sprød crumble. vi er tossede med dem, og det er ungerne også! Første fad blev testet hos mine forældre der også gav dem en tommel op. De passer helt perfekt til en kop kaffe som en nem lille eftermiddagskage.

Rabarbersnitter med æble og crumble stabet på en tallerken

Hvordan laver man rabarbersnitter med æble?

Som jeg skrev før, så er det virkelig nemt at lave de her lækre rabarbersnitter med æble. Det første man gør, er at forberede fyldet, så det kan stå og trække i mens man laver crumblen. Det er forholdsvis få ingredienser man skal bruge.

  • Rabarber
  • Æble
  • Citronsaft
  • Sukker
  • En smule Maizena
  • Mel
  • Havregryn
  • Salt
  • Bagepulver
  • Smør
  • Vanilje

Ovnen forvarmes til 180 grader alm. ovn. Derefter forberedes fyldet. Æble og rabarberstykkerne drysses med sukker, der tilsættes citronsaft og maizena for at jævne saften en smule. Det skal nu trække i mens man forbereder den crumble der danner bunden, og som skal drysses på toppen.

De tørre ingredienser til crumblen blandes godt sammen, og derefter hældes det smeltede smør samt vanilje i. Det hele blandes sammen til en smuldrende masse. Derefter fyldes det meste af crumblen i et fad foret med bagepapir (23×23 cm), crumblen trykkes en smule sammen. Fyldet kommes på, og afsluttende drysses det sidste crumble ud over.

Nu er det klar til at komme i ovnen og bage til det er gyldent i overfladen. det plejer at tage en lille times tid.

Når det er bagt færdigt skal det køle af. Når det er kølet helt af kan den skæres ud i snitter og efterfølgende opbevares på køl til de serveres.

Close up af rabarbersnitter med æble

Rabarbersnitter med æble opskrift

Her kommer vores opskrift på en hurtig, og lækker snitte med rabarber og æble. Den passer helt perfekt som en lækker dessert til kaffen. Eller bare som en lille kage til ungerne når de trænger til noget sødt. Vi håber i får lyst til at bruge nogle af rabarberne fra Jeres have til at prøve opskriften.

Opskrift på rabarbersnitter med æble og crumble på toppen

Rabarbersnitter med æble

Snitter med rabarber, æblestykker og en lækker sprød crumble.
4.75 fra 4 stemmer
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Æble, crumble, Rabarber
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Udskriv Pin
Antal: 9 Snitter

Ingredienser

Fyld:

  • 250 g æble, skåret i tern. Svarende til ca. 2 æbler.
  • 200 g rabarber, skåret i stykker á 0,5 cm
  • 1 spsk citronsaft
  • 80 g sukker
  • 1 spsk maizenamel

Crumble:

  • 190 g hvedemel
  • 130 g havregryn, finvalset, grovvalset kan også bruges
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 170 g smør, smeltet
  • 1 stk vaniljestang, Kornene heraf, eller 2 tsk vaniljepasta eller essens

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til ovnen til 180 grader.
  • Start med at forberede fyldet. Stykkerne af æbler og rabarber kommes i en stor skål. Tilsæt sukker, citron samt maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække 5 – 10 minutter.
  • I mens rabarber og æble trækker, forberedes crumblen.
  • Mel, havregryn, sukker, salt samt bagepulver kommes i en stor skål og blandes grundigt.
  • Vaniljekornene røres ud i det smeltede smør. Hæld der efter det smeltede smør sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.
  • Find et ildfast fad frem. (23×23 cm) For det med bagepapir. Kom ¾ af crumblen i formen og tryk den let sammen. Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ¼ af crumblen ud over fyldet.
  • Placer fadet midt i den forvarmede ovn. Bag den i Ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød..
  • Tag fadet ud og lad det køle helt af, før snitterne skæres ud. Der bliver 9 store snitter af portionen, hvis du skærer 3×3 snitter på hver led. Hvis du synes de er for store, kan du lave 12 mindre snitter ved at skære 4×4 på hvert led.

Næringsværdi

Kalorier: 321 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 3 g | Fedt: 16 g | Mættet fedt: 10 g | Kolesterol: 41 mg | Natrium: 154 mg | Kalium: 131 mg | Fibre: 2 g | Sukker: 23 g | A-vitamin: 510 IU | C-vitamin: 3 mg | Calcium: 33 mg | Jern: 1 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Kanelsnegle i fad eller Citronsnitter

Serveringsforslag

  • Server til en kop kaffe til eftermiddagshygge.
  • Server som dessert med en kugle vaniljeis til.
  • Skær dem ud til mini-snitter og server dem til kagetapas.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

3 reaktioner

  1. Har endnu ikke prøvet din opskrift, men tænker at gære brug af den i næste måned. Har dog lige et par spørgsmål :
    1. Kan man evt bruge frosne bær.
    2. Har du prøvet at fryse den når den et bagt og så varme den op i optøet tilstand.

    1. Halløj 🙂

      Jeg tror sagtens du kan bruge frosne bær, de skal nok bare tø lidt op inden de kommer på, ellers tror jeg ikke de når at blive tilberedt ordentligt.
      Vi har ikke prøvet at fryse den ned og så varme den op igen, men det burde man kunne! Du må da meget gerne melde tilbage hvis du prøver det!

      De bedste hilsner

      Rasmus & Tina

      1. Tak for hurtig svar.
        Skal nok give en tilbagemelding, hvis jeg får brug for at frysebog bagefter optø den.
        God sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg