Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

4.50

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarber er noget af det bedste her om sommeren. Skønne danske rabarber er perfekt at bruge i en rabarbercrumble. Det er en nem kage, og den smager himmelsk med en kuglevaniljeis eller lidt flødeskum til. Læs med her og få vores nemme opskrift.

rabarbercrumble serveret i tærtefad med vaniljeis ved siden af

Sommerkage eller sommerdessert

Rabarber er bare lækkert! De søde og syrlige stænger er bare godt i så mange kager og desserter, og faktisk også i det salte køkken.

Her er det opskriften på den bedste rabarbercrumble du får. Crumble er en virkelig nem kage, og den tager ingen tid at lave. Du har sikkert de fleste ting derhjemme allerede, og hvis du har rabarber i haven så er det bare at komme i gang.

En crumble med rabarber bør serveres lun. Du kan servere den med vaniljecreme eller flødeskum eller du kan gå all in på sommerdessert og servere rabarbercrumble med vaniljeis. Hvis du har en hjemmelavet vaniljeis, er det selvfølgelig topklasse!

Vi elsker sådan en kage til dessert efter et lækkert måltid mad, eller bare som en dejlig sommerkage til en eftermiddag i haven. Den er simpel, men den smager altså fantastisk!

Herhjemme elsker både børn og voksne rabarbercrumble, så vi kan altså nemt dele sådan et fad os 4. Har man lidt mere beskedne gæster, vil den nok passe til nærmere 6-8 personer. Men lav hellere rigeligt!

fad med rabarbercrumble med mandler på toppen og vaniljeis i form bagved

Ingrediensnoter

Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, men du skal måske justere sukkermængden lidt. Hvis du bruger meget søde jordbærrabarber, kan du komme lidt mindre sukker i.

Vanilje – Vanilje og rabarber kan bare noget godt sammen.

Sukker – Vi bruger en blanding af hvidt sukker og brun farin til rabarberne i bunden af fadet. Det giver en dyb og let karamelliseret smag, som bare er virkelig lækker.

Havregryn – Vi bruger finvalsede havregryn til en crumble. Det giver lidt crunch, som er skønt i kagen. Du kan erstatte lidt af havregrynene med lidt kokos eller hakkede mandler hvis du vil have ekstra smag eller mere knas.

Smør – Der skal smør i en crumble. Jeg bruger saltet smør, men du kan også bruge usaltet smør og så komme lidt salt i din crumble. Salt gør bare noget godt for sådan en kage.

Mandelsplitter – Mandler og rabarber passer super godt sammen. Du kan også bruge hele hakkede mandler eller en anden form for nødder til at drysse på toppen af kagen inden den skal i ovnen.

Hvordan laver man rabarbercrumble?

Det er faktisk en af de nemmeste kager du kan kaste dig over.

Først skal rabarberne vaskes og skæres i mindre stykker. Herefter blandes rabarberstykkerne med sukker, brun farin og vanilje, og så skal de lige stå og hvile mens du forbereder din crumble.

Det gør du ved at blande smuldre smør, hvedemel, sukker, vaniljesukker og havregryn sammen til en smuldrende dej.

Smør et tærtefad, og fordel rabarberstykkerne i bunden, og fordel smuldredejen hen over. Drys til sidst med mandelsplitter og kom så kagen i ovnen.

Når kagen er færdig, tages den ud og køler ned et kvarters tid inden den serveres lun med vaniljecreme, creme fraiche, flødeskum eller is.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med rabarbercrumble med mandler på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge frosne rabarber til rabarbercrumble?

Ja du kan godt bruge rabarber direkte fra fryseren. Det gør ikke noget de er frosne når de blandes med sukkeret og vaniljen. Du kan eventuelt tilsætte en skefuld maizena til rabarberne, da de frosne rabarber godt kan afgive lidt mere væske end friske.

Kan jeg bruge andet end almindeligt hvedemel?

Hvis du gerne vil lave en lidt grovere crumble, kan du sagtens bruge fuldkornshvedemel til denne rabarbercrumble.

Hvad kan man servere til rabarbercrumble?

Jeg vil anbefale dig at servere en form for creme eller is til en crumble med rabarber. Vaniljeis, creme fraiche, flødeskum eller vaniljecreme fungerer super godt til kagen.

Kan rabarbercrumble fryses?

Ja det kan den godt. Du kan fryse den både før og efter den er tilberedt i ovnen. Den er bedst når den er helt frisklavet og sprød på toppen, så jeg vil anbefale dig at fryse den før tilberedning, men i den form den skal bages i. Har du en rest tilberedt kage tilbage, kan den sagtens kommes i fryseren, tøes op, og lunes 10 minutter inden servering.

Skal jeg tilsætte non-oxal til rabarbercrumble?

Når du bruger de tidlige rabarber er det ikke nødvendigt at tilsætte non-oxal til din rabarbercrumble. Hvis du spiser rigtig mange rabarber i løbet af sæsonen eller bruger dem meget sent på sæsonen så kan du sagtens tilsætte non-oxal til rabarberne inden du kommer dem i fadet for at undgå for meget oxalsyre.

Kan jeg lave rabarbercrumble på grill?

Ja! Rabarbercrumble er en skøn grilldessert til en sommer på terrassen. Brug et ovnfast fad og tilberedt den på grillen med lukket låg og indirekte varme i 30 minutter ved cirka 180 grader.

Andre rabarberdesserter du måske vil synes om

rabarbercrumble i fad med mandler på toppen og vaniljeis

Tips og tricks til rabarbercrumble

  • Kom en håndfuld hakkede mandler i din crumble, det smager helt fantastisk. Du kan også drysse mandelflager på toppen af din crumble. Mandler og rabarber er bare lækre sammen.
  • Har du lidt marcipan tilbage? Rabarbercrumble med marcipan smager simpelthen så godt. Riv marcipanen groft over rabarberne inden du fordeler din crumble hen over.
  • Skift 50 gram havregryn ud med kokos, det giver også en skøn sommerlig smag til din crumble.
  • Prøv at lave denne crumble med en blanding af rabarber og jordbær eller lave den med andre frugter og bær som for eksempel tern af pærer eller æble i efteråret. Kun fantasien sætter grænsen for hvilken frugt du kan bruge til crumble.

Serveringsforslag

  • Server med en hjemmelavet Vaniljeis
  • Server med creme fraiche, vaniljecreme eller flødeskum

Er du vild med rabarber? Så prøv vores opskrift på Rabarberis

fad med rabarbercrumble med mandler og vaniljeis
rabarbercrumble med mandelsplitter på toppen

Opskrift på crumble med rabarber

Her får du vores opskrift på en klassisk rabarbercrumble. Det er en virkelig nem rabarberkage, som du hurtigt kan lave som en skøn sommerdessert med en kugle is, eller med lidt flødeskum til eftermiddagskaffen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af, og servere den lækre kage for din familie eller for dine gæster. Herhjemme er både voksne og børn helt vilde med crumblekage med rabarber.

rabarbercrumble serveret i tærtefad med vaniljeis ved siden af
4.50 fra 2 stemmer

Rabarbercrumble

Opskrift på rabarbercrumble
Nem og lækker crumblekage med rabarber. Det er en skøn sommerdessert serveret med en kugle hjemmelavet vaniljeis eller en dejlig kage til eftermiddagskaffen på terrassen serveret med creme fraiche eller flødskum.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 432 kcal

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 50 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 stang vanilje

Crumble

  • 150 g smør, koldt
  • 90 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 150 g havregryn
  • 20 g mandelsplitter, til at drysse på toppen

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i stykker på 1-2 cm.
  • Kom rabarberstykkerne i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Kom sukker med vanilje og brun farin i skålen til rabarberne. Bland det hele godt rundt. Lad rabarberne trække mens du forbereder smuldredejen.
    Rabarberne har kun godt af at trække 20-30 minutter med sukkeret hvis du har tid til det.
  • Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
  • Bland sukker, vaniljesukker, hvedemel og havregryn sammen, og smuldr smørret i melblandingen. Jeg bruger min foodprocessor med dejredskabet på, men du kan også sagtens smuldre dejen sammen i hånden. Dejen skal ikke være ensartet og helt jævn, men smuldrende.
  • Smør et tærtefad på cirka 26-28 cm og fordel stykkerne af rabarber i fadet. Eventuelt saft fra skålen skal med.
  • Fordel smuldredejen hen over rabarberne.
  • Drys med mandelsplitter på toppen.
  • Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter til den er gylden og sprød på toppen.
  • Server kagen lun eller kold med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 432kcalKulhydrater: 56gProtein: 4gFedt: 23gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 168mgKalium: 318mgFibre: 3gSukker: 37gA-vitamin: 710IUC-vitamin: 7mgCalcium: 99mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

4 kommentarer til “Rabarbercrumble”

  1. Min familie er ikke så glade for rabarberstykker, man kan koge og blende den først og så lave den som crumble kage bagefter eller er det mærkeligt? 😂

    Svar
    • Hej Lonni

      Ja du kan godt lave crumble ovenpå en rabarberkompot hvis du slet ikke vil have nogle stykker af rabarber. Men jeg ville måske lave det i nogle små ramekiner eller lignende så de kan portionsserveres, for det bliver jo mere blødt. Men jeg er sikker på det vil smage dejligt, eventuelt med en kugle vaniljeis eller flødeskum ovenpå.

      God fornøjelse med det
      Mvh Tina

      Svar
  2. Nøj den smagte godt 🙂 Tak for opskriften.
    Hvor længe kan den holde sig?
    Jeg syntes, der står 2 dage hist og her på nettet, men tæller det også en dag, hvis jeg stiller rabarberne i sukkertingene i køleskabet natten over for at trække, og hvad hvis jeg laver crumbledejen dagen før også? Holder den sig så kun 1 dag efter den er lavet…eller hvordan hænger det hele sammen?

    Svar
    • Hej Malene

      Dejligt at høre at den smagte godt. Holdbarheden er 2-3 dage i køleskabet. Jeg ville ikke selv være bekymret for at spise den dagen efter den er bagt, heller ikke selvom du har forberedt den dagen før.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.